Luottopäätös 

Julkaistu

Janne Häkkinen

Luottopäätös heti nettilainaan 

Voit saada vakuudettomaan nettilainaan luottopäätöksen heti, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät alustavan lainapäätöksen heti.

Nordsekin avulla saat nopeasti luottopäätöksen ja lainatarjouksia jopa yli 30 kappaletta, sillä kauttamme lainatarjoukset kilpailutetaan pankeissa ja luotonantajilla. 

Pankit antavat ensin alustavan luottopäätöksen lainalle nopeasti. Lopullinen luottopäätös vaatii vielä liitteiden läpikäyntiä – liitteet voi toimittaa pankille jälkikäteen. 

Näin saat nopean luottopäätöksen

Hae lainaa ilman vakuuksia

Luottohakemus muutamassa minuutissa – ei liitteitä. 

Vertaile ja hyväksy paras tarjous 

Vertaa eri lainojen korkoa ja kokonaiskuluja. 

Allekirjoita ja rahat tilille

Verkkopankkitunnuksilla allekirjoitus luottosopimukseen – maksu tilille muutamassa päivässä.

Luottopäätös minuuteissa myös pankeista 

Vakuudeton laina on hyvin nopea hakea ja saada tilille, sillä usein vakuuksien arviointi vie eniten aikaa pankeissa. Kun lainassa ei ole vakuuksia, voidaan luottopäätös tehdä jopa heti lainahakemuksen jälkeen. 

Lainahakemukseen ei tarvita liitteitä, sillä perustiedot lainatarpeesta ja hakijan tiedoista riittää. Hakemuksen lähettäminen on nopeaa ja ei sido sinua mihinkään. 

Pankit tekevät luottopäätöksen usein heti. Tämä on alustava lainatarjous, sillä lopullista luottopäätöstä varten pankin tulee vielä tarkistaa liitetiedoista säännöllisten tulojen määrä. 

Voit allekirjoittaa lainasopimuksen jo alustavan lainapäätöksen perusteella, sillä saat allekirjoitus linkin sähköpostiin. Laina voidaan maksaa tilille vasta sitten, kun toimitetut liitteet ovat käyty läpi ja lopullinen luottopäätös on hyväksytty. 

Mikä on luottopäätös?

Luottopäätös on pankin tai rahoittajan päätös lainanannosta. Käytännössä luottopäätös tarkoittaa pankin päätöstä siitä, kuinka paljon lainaa voidaan antaa ja millä ehdoilla. 

Luottopäätös eli lainasopimus määrittää, miten lainaa voidaan nostaa tilille. Käytännössä luottopäätöksestä selviää nämä tiedot: 

  • Lainamäärä 
  • Laina-aika 
  • Korko ja muut kustannukset 
  • Takaajien määrä 

Luottopäätöksen hakeminen ei sido mihinkään, sillä lainan hakeminen on täysin maksutonta. Alustava luottopäätös annetaan heti annettujen tietojen perusteella. Lopullinen luottopäätös saadaan, kun pankki tarkistaa annettuja tietoja mm. liitetietojen avulla. 

Näin luottopäätös syntyy pankissa 

Käymme tässä läpi asioita, jotka vaikuttavat luottopäätökseen. Luottopäätös perustuu aina kokonaisarvioon hakijasta, jonka perusteella luotonantaja arvoi lainanhakijan maksukykyä. 

Luottotiedot ja maksuhäiriömerkinnät 

Pankit tarkistavat, onko hakijalla luottotiedot kunnossa. Mikäli maksuhäiriömerkintä löytyy, ei lainaa voida myöntää. Vakuudetonta lainaa voidaan myöntää vain puhtaille luottotiedoille. 

Hakijan ikä 

Lainaa voidaan myöntää täysi-ikäiselle henkilölle, mutta usein lainaan vaaditaan vähintään 20-vuoden ikää. Osa pankeista voi pitää ikärajaa 21 ja 24 vuoden tasolla. Alle 18 vuotias ei voida saada lainaa. 

Palkkatulojen määrä 

Säännöllisten tulojen määrä on yksi tärkein kriteeri luotonantoon. Sitä enemmän hakijalla on tuloja, sitä isompaa lainaa voidaan maksaa takaisin. Säännöllisiin tuloihin lasketaan ansiotulot, mutta ei pääomatuloja. Tämä johtuu siitä, että pankki arvioi pääomatulot epäsäännöllisiksi tuloiksi. 

Velan määrä ja menojen suuruus 

Velkamäärä vaikuttaa siihen, miten pankki arvioi hakijan maksukykyä. Sitä isompi velkamäärä hakijalla on, sitä enemmän vaaditaan tuloja lainojen takaisinmaksuun. Lisäksi pankki arvioi menojen suurutta, sillä se vaikuttaa suoraan hakijan maksukykyyn. 

Osoitetiedot ja rekisterimerkinnät 

Pankit tarkistavat hakijan osoitetiedot sopimusta varten. Luottoa ei voida myöntää, mikäli hakija on kirjoilla ulkomailla. Osoitetiedot ja sijainti voi myös vaikuttaa luotto arviointiin. 

Työtilanne ja asunnon omistaminen

Palkkatulojen ennakoiminen vaatii sitä, että luotonantaja tietää hakijan työtilanteen. Riskiarvioon vaikuttaa se, onko työsopimus vakituinen vai määräaikainen. Lisäksi arviointiin vaikuttaa asunnon omistusmuoto – onko hakijalla omaisuutta asunnoissa vai asuuko hakija vuokralla.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Kuinka saan luottopäätöksen? 

Positiivinen luottopäätös nähdään, kun pankit antavat sinulle lainatarjouksen. Tällöin voit allekirjoittaa lainasopimuksen ja rahat maksetaan tilille, kun kaikki tarvittavat liitteet on toimitettu pankille. 

Negatiivinen luottopäätös voidaan joko ilmoittaa, tai et saa lainatarjousta pankeista. Mikäli negatiivinen luottopäätös johtuu maksuhäiriömerkinnästä, tulisi ensin vanhat maksuhäiriöt maksaa pois. Voit hakea lainaa uudestaan myöhemmin. 

Alustava luottopäätös annetaan usein heti ja se vaatii vielä liitteiden läpikäynnin. Lopullisen luottopäätöksen jälkeen laina voidaan maksaa tilille. 

Kuinka pitkään luottopäätös on voimassa?

Luottopäätös on voimassa rajatun ajan, sillä tietyn ajan jälkeen pankit eivät sitoudu antamaan lainaa samoilla ehdoilla. Vakuudettomat lainat ovat voimassa aina vähintään 2 viikkoa, mutta usein luottopäätös on voimassa jopa 4 viikkoa. 

Mikäli oma päätös venyy yli tarjousajan, voidaan lainaa hakea uudestaan. Koska lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään, voidaan lainaa myös hakea tarkistaakseen saatavilla oleva luotto. 

Lainatarjouksessa ilmenee, kuinka kauan luottopäätös on voimassa, mutta ne ovat yleensä 2 – 4 viikkoa vakuudettomissa lainoissa. 

Nopea luottopäätös myös yrityksille 

Myös yritykset voivat saada nopean luottopäätöksen rahoitusyhtiöistä, sillä lainaa voidaan tarjota ilman vakuuksia pk-yrityksille jopa 350 000 euroon asti. 

Yrityksille tarjottavaan lainaan ei vaadita vakuuksia, joten lainaa voidaan nostaa hyvin joustavasti käyttöön. Yrityslainan vaatimuksena on, että yrittäjä toimii lainan henkilötakajaana. Isommissa lainoissa voidaan vaatia kahta tai kolmea takaajaa. 

Luottopäätös yrityksille tehdään nopeasti usein tunneissa. Luottopäätökseen vaikuttavat: 

  • Yrityksen taloudellinen tilanne
  • Yrityksen maksukyky ja luottoluokitus 
  • Yrittäjän luottotiedot 
  • Toimiala ja toiminta-aika 
  • Liikevaihto 

Nopea yritysluotto on helppo hakea, sillä lainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin. Voit hakea maksutta luottoa rahoitusyhtiöstä ja tarkistaa, minkälaisilla ehdoilla luottopäätös voidaan antaa omalle pk-yritykselle. 

Selvitä nopeasti luottopäätös Nordsekin avulla 

Luottopäätöksen saaminen pankista vakuudettomissa lainoissa onnistuu nopeasti. Pankit antavat usein heti lainapäätöksen tai muutamassa minuutissa, joten lainojen vertailu on hyvin helppoa. 

Nordsekin avulla voidaan kilpailuttaa pankit ja nähdä nopeasti eri luottopäätökset. Vertailun avulla voidaan vertailla luottomäärää, korkoa ja muita kuluja nopeasti keskenään. 

Alustava luottopäätös annetaan usein heti, sillä pankit voivat tehdä automaattisen alustavan lainatarjouksen. Lopullista lainapäätöstä varten pankille tulee vielä toimittaa liitteenä ainakin todiste palkkatuloista. 

Kilpailuttamalla pankit ja muut luotonantajat voit saada yhdellä hakemuksella useita luottopäätöksiä, sillä lainahakemus lähetetään eteenpäin jopa yli 30 pankille ja luotonantajalle. 

Usein kysyttyä luottopäätöksestä

Miten haen luottopäätöksen?

Luottopäätöksen saat tekemällä lainahakemuksen. Lainahakemuksen teko onnistuu Nordsekin kautta muutamassa minuutissa ilman litteitä. 

Kenelle luottopäätös annetaan?

Voit saada positiivisen luottopäätöksen, kun: 

– Olet vähintään 20 vuotias
– Puhtaat luottotiedot 
– Riittävästi säännöllisiä tuloja 

Selvität Nordsekin avulla maksutta nopeasti, mistä pankista lainaa voidaan myöntää.

Kuinka kauan luottopäätös kestää?

Luottopäätös voidaan antaa heti, sillä pankit tekevät alustavan lainapäätöksen automaattisesti. Lopullinen luottopäätös annetaan, kun lainanhakija on toimittanut tarvittavat liitteet pankille. 

Mistä saa lainaa nopeasti?

Voit saada lainaa useammasta pankista, sillä vakuudettoman lainan luottopäätös tehdään usein heti. Rahat maksetaan tilille muutamassa arkipäivässä, nopeimmillaan samana päivänä. 

Mitä alustava luottopäätös tarkoittaa?

Alustava luottopäätös tarkoittaa, että lainatarjous on ehdollinen sille, että toimitetut liitetiedot vahvistavat annettujen tietojen paikkansapitävyyden. Usein liitetietoina vaaditaan palkkatositetta. 

Milloin lopullinen luottopäätös annetaan?

Lopullinen luottopäätös annetaan, kun hakija on toimittanut tarvittavat liitteet pankille. Liitteet voidaan toimittaa jälkikäteen myös allekirjoitetun lainasopimuksen jälkeen, sillä allekirjoitus linkki lähetetään alustavan lainatarjouksen yhteydessä. 

Onko luottopäätös ja lainatarjous sama asia?

Alustava luottopäätös on sama asia kuin lainatarjous, sillä se vaatii vielä liitteiden läpikäynnin ennen maksua tilille. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.