Käyttölaina

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Käyttölaina nopeasti 

Käyttölaina on nopea vakuudeton laina, jota myöntää pankit ja rahoitusyhtiöt kuluttajille ilman vakuuksia tai takaajia. Käyttölainaa haetaan verkossa nopealla lainahakemuksella. Voit valita itse sopivan maksuaikataulun lainalle, jonka avulla lainan kuukausierän suuruus saadaan sovitettua omaan talouteen sopivaksi. 

Hae käyttölainaa vaikka jo tänään Nordsekin avulla kilpailuttamalla lainat. Kun kilpailutat lainahakemukset, saat yhdellä hakemuksella jopa 30 lainatarjousta vertailtavaksi. 

Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja on täysin maksutonta. Voit rauhassa tutkia eri lainatarjouksia, sillä lainatarjoukset ovat voimassa 2 – 4 viikkoa. 

Näin haet käyttölainaa

 1. Lähetä hakemus 

  Lainahakemuksen tekeminen ei sido mihinkään ja on maksutonta. 

 2. Vertaa eri lainatarjouksia

  Vertaa lainan korkoa ja todellista vuosikorkoa. 

 3. Hyväksy paras lainatarjous 

  Voit hyväksyä tarjouksen ja allekirjoittaa lainasopimuksen. 

 4. Rahat tilille

  Laina maksetaan tilille jopa samana arkipäivänä. 

Käyttölaina edullisesti ilman vakuuksia 

Käyttölaina nostetaan tilille ilman vakuuksia, joten se on hyvin joustava lainatuote. Vaikka laina on vakuudetonta, voit saada sen käyttöön edullisesti alhaisella korolla. 

Käyttölainan hinnoissa on isoja eroja myös pankkien välillä. Koska Suomessa jopa yli 30 lainanantajaa tarjoaa käyttölainaa, riittää valinnanvaraa kuluttajilla. 

Lainahakemuksen tekeminen ja kilpailuttaminen on hyvin nopeaa, sillä voit tehdä hakemuksen ilman liitteitä muutamassa minuutissa. 

Saat ensimmäiset lainatarjoukset katsottavaksi heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Koska kilpailutus ja lainan hakeminen on maksutonta, kannattaa vakuudetonta käyttölainaa hakea jo tänään Nordsekin avulla!

Käyttölaina netistä nopeasti

Voit hakea käyttölainaa milloin vain, sillä kaikki hakemukset tehdään verkossa. Lainahakemuksen lähettäminen ei sido mihinkään, joten lainaa voidaan hakea huoletta vaikka heti. 

Saat ensimmäiset tarjoukset vertailtavaksi heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Suosittelemme odottamaan hetken, sillä kaikki pankit eivät tee luottopäätöstä heti. Saat usein kuuden tunnin sisällä kaikki tarjoukset katsottavaksi ja suurin osa tarjouksista on nähtävissä jo muutaman tunnin sisällä. 

Käyttölaina pähkinänkuoressa 

 • Lainaa 500 – 60 000 euroa 
 • Maksuaika 1 – 15 vuotta 
 • Ei vakuuksia tai takaajia 
 • Joustava käyttö 
 • Koroissa isoja eroja 
 • Nostettavissa kertalainana tai joustoluottona
 • Maksetaan takaisin kuukausittain 
 • Mahdollisuus maksuvapaaseen kerran tai kaksi vuodessa 

Käyttölaina ilman vakuuksia nopeasti tilille 

Vakuudeton käyttölaina on hyvin yksinkertainen ja helppo lainatuote, sillä et tarvitse lainaan mitään omaisuutta vakuudeksi. Lainaa nostetaan ilman takaajia, sillä oma henkilötakaus riittää vakuudeksi. Saat lainan tilille usein heti allekirjoitetun lainasopimuksen jälkeen, viimeistään kahdessa arkipäivässä. 

Käyttölaina voi tarkoittaa kerralla nostettavaa kertalainaa tai pienissä erissä nostettavaa joustoluottoa. Eri pankit voivat käyttää samaa termiä ja tarkoittaa eri asiaa, mutta kyseessä on aina vakuudeton laina. 

Käyttölainaa tarjotaan 500 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti. Lainan maksuaika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä ja voit itse valita sinulle sopivimman maksuajan. Säätämällä maksuaikaa ja lainan nostosummaa voit räätälöidä kuukausierän sinun talouteen sopivaksi. 
Lainalaskurin avulla voit arvioida, mikä on sinulle sopivin lainasumma ja maksuaika, jolloin kuukausierä pysyy sopivan matalana. Yleinen virhe on virittää lainan kuukausierä liian suureksi, jolloin tiukempi kuukausi voi aiheuttaa vaikeuksia lainan takaisinmaksussa.

Käyttölainan korko ja hinnoittelu 

Käyttölainan hinta koostuu kolmesta tekijästä: 

 1. Korko eli nimelliskorko
 2. Tilinhoitomaksu
 3. Avausmaksu tai nostopalkkio

Avausmaksua ei peri jokainen pankki, mutta erityisesti joustoluotossa peritään usein nostopalkkio. Tämä voi vaikuttaa paljon lainan kokonaiskustannuksiin, jonka takia usein joustoluotot ovat normaaleja kertalainoja kalliimpia. 

Tilinhoitomaksu on kiinteä kuukausimaksu, joka peritään joka kuukausi. Maksat tilinhoitomaksua niin kauan, kun sinulla on avointa lainapääomaa jäljellä. 

Korko eli nimelliskorko on lainan avoimesta pääomasta maksettavaa korkoa. Yleinen virhe on verrata vain nimelliskorkoa, sillä lainan kustannukset koostuvat useasta tekijästä. Parhaiten vertaat lainan kustannuksia todellisen vuosikoron avulla, joka ottaa huomioon kaikki lainakustannukset. 

Hae edullista käyttölainaa Nordsekin avulla 

Lainojen vertailu on kannattavaa, sillä käyttölainojen hinnoissa on suuria eroja eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Kun vertailet lainoja, selvität nopeasti sinulle parhaan tarjouksen! 

Nordsekin avulla voit yhdellä hakemuksella selvittää, mistä 30 pankista ja rahoitusyhtiöistä saat parhaat lainatarjoukset. Voit lopulta aina itse päättää, minkä luotonantajan valitset kumppaniksi. 

Lainojen korot ja todellinen vuosikorko on helppo vertailla lainaportaalin avulla. Koska lainan hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa ja vertailu on helppoa, kannattaa lainan nostaminen tehdä aina Nordsekin avulla!

kayttolaina netista

Esimerkki käyttölainan kuukausierästä ja hinnasta 

LainasummaMaksuaikaKuukausieräMaksettava yhteensä
Käyttölaina 17 000 €60 kk 144 €8.640 €
Käyttölaina 25 000 €48 kk129 €6.192 €
Käyttölaina 3 10 000 €80 kk 149 €11.920 €

Tässä esimerkissä näkyy, kuinka voit saada erilaisia lainasumma tarjouksia lainahakemukselle. Jos haet lainaa 10 000 euroa, voit saada lainatarjouksia 5 000 – 10 000 eurolle. 

Esimerkki lainan käyttötarkoituksesta 

Lainasumma vaikuttaa siihen, mikä on tyypillinen käyttötarkoitus lainalle. Tässä suosittuja käyttötarkoituksia eri lainasummille: 

KäyttölainaKäyttötarkoitus 
1 000 €Laskujen maksu, vuokra, yllättävät menot 
5 000 €Kodinkoneet, pienremontti, matka, ostokset 
10 000 €Auto, mottoripyörä, yhdistelylaina
20 000 €Lainojen yhdistely, remontti, mökki, ajoneuvot 
30 000 €Sijoitukset, yhdistelylaina, remontti, auto

Pienlainaa nostetaan usein arkisempiin tarpeisiin, kuten vuokran maksuun tai yllättävien menojen rahoittamiseen. Isompaa, esimerkiksi 30 000 euron lainaa nostetaan usein lainojen yhdistämiseen tai remontteihin ja ajoneuvojen hankintoihin. 

Vakuudeton laina on joustava 

Yksi vakuudettoman lainan suurimmista hyödyistä on sen joustavuus, sillä voit nostaa lainaa mitä tahansa tarkoitusta varten. Tärkeintä on, että pystyt myös maksamaan aikanaan lainaa takaisin sovitussa maksuaikataulussa. 

Vakuudetonta lainaa nostetaan tilille, kun ei ole mahdollisuutta antaa vakuuksia pankille. Toisaalta moni ei halua jumpata pankin kanssa pitkiä vakuusneuvotteluja, jolloin vakuudetonta lainaa nostetaan myös sen nopeuden takia. 

Vakuudettoman lainan suurimpia etuja ovat: 

 • Hakemus ilman liitteitä nopeasti 
 • Nopeasti tilillä jopa samana päivänä 
 • Ei vakuuksia tai takaajia lainalle 
 • Joustava käyttää, sillä sinä päätät käyttökohteen 
 • Maksuaikaa jopa 15 vuotta 
 • Korko helppo vertailla ja kilpailuttaa 

Nosta vakuudetonta lainaa tilille, kun sinulla on tiedossa fiksu käyttökohde. Jos pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa maksuaikataulussa, voi käyttölainan nostaminen olla hyvä investointi myös omaan hyvinvointiin! 

Moni käyttää lainaa ilman vakuuksia matkailuun. Ehkä sinulla on ollut toiveissa viedä perhe pidemmälle lomamatkalle vaikka Aasiaan tai Yhdysvaltoihin? 

Onko sinulla tarve uudelle autolle, kun vanha on mennyt rikki tai kaipaa päivitystä? Voit nostaa vakuudetonta kulutusluottoa myös ajoneuvon hankintaan. 

Koska lainan hakeminen on nopeaa ja ei sido mihinkään, kannattaa lainahakemus tehdä heti tarpeen syntyessä! Nordsekin avulla selvität nopeasti, mistä saat edullisimman koron vakuudettomalle lainalle.

Kuinka paljon voin saada käyttölainaa? 

Käyttölainaa voidaan myöntää 500 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti. Pankit antavat lainaa ansiotuloja vasten, joten palkkatulojen tai eläketulojen määrä ratkaisee myönnettävän käyttölainan määrän. 

Lainaa varten ei tarvita vakuuksia tai takaajia. Parhaiten selvität sinulle tarjottavan lainamäärän pyytämällä lainatarjousta. Näin näet, kuinka paljon sinulle voidaan tarjota lainaa. Lainan hakeminen on maksutonta, joten voit hakea lainaa vaikka heti Nordsekin avulla!

Kenelle käyttölainaa myönnetään? 

Käyttölainaa voidaan myöntää, kun täytät seuraavat ehdot: 

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Vakituinen kotiosoite Suomessa 
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä 
 • Palkkatuloja tai eläketuloja riittävästi 

Luotonantajat tekevät aina luottotarkistuksen, eli hakemalla lainaa sinun luottotiedot tarkistetaan. 

Lainaa voidaan myöntää, kun pankin arvioin mukaan olet luottokelpoinen ja että pystyt maksamaan lainan takaisin. Luottoarvioon vaikuttaa paljon työtulojen määrä, sillä sen pohjalta arvioidaan sinun maksukykyä lainalle.

Osa rahoitusyhtiöistä voi laskea ansiosidonnaisen palkkatuloiksi, jolloin myös työtön voi saada pientä muutaman tuhannen euron lainaa. Suurin osa pankeista vaatii kuitenkin palkkatuloja.  

Yleisimmät syyt hylättyyn luottopäätökseen ovat maksuhäiriömerkintä, liian alhaiset tulot suhteessa velkamäärään, tulojen määrä ja väärin ilmoitetut tiedot hakemuksessa. 

Sinun ei tarvitse etukäteen tietää, voidaanko lainaa antaa sinulle. Koska hakeminen on maksutonta, voit nopeasti selvittää, voitko saada lainaa ja millä ehdoin. Muista tehdä lainahakemus huolellisesti, jolloin saat mahdollisimman monta lainatarjousta vertailtavaksi!

Edullinen käyttölaina Nordsekin avulla 

Kolme hyvää syytä hakea käyttölainaa Nordsekin avulla: 

 1.  Kilpailutus on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään 
 2. Säästät kuluissa vertailemalla lainat 
 3. Hakeminen on nopeaa ja helppoa 

Lainat on aina järkevä kilpailuttaa, Oli kyseessä suurempi kymmenien tuhansien eurojen laina tai muutaman tuhannen euron laina. Koska kilpailuttaminen on nopeaa ja maksutonta, kannattaa kaiken kokoiset lainasummat kilpailuttaa Nordsekin avulla! 

Lainan kilpailuttaminen onnistuu nopeasti yhdellä verkkohakemuksella. Kun kilpailutat lainat, pääset nopeasti vertailemaan jopa 30 lainantarjoajan luottotarjoukset! 

Lainojen vertailu onnistuu helposti, sillä näet portaalissa eri luotonantajien tarjoukset ja todellisen vuosikoron. Suosittelemme aina valitsemaan edullisimman lainatarjouksen, mutta lopulta asiakas saa itse päättää parhaiten sopivan luoton!

Jos et ole tyytyväinen mihinkään tarjoukseen, ei lainaa kannata hyväksyä. Voit hakea lainatarjouksia uudestaan vaikka muutaman kuukauden päästä ja tarkistaa, jos saat paremmat ehdot lainalle. 

Lainojen kilpailuttaminen säästää kuluissa, sillä sinun ei tarvitse hakea jokaisesta pankista lainaa erikseen. Lisäksi kilpailuttaminen säästää kuluissa, sillä harvalla on aikaa hakea jokaisesta pankista erikseen lainaa. 

Vakuudetonta käyttölainaa myönnetään 500 – 60 000 eurolle. Lainan maksuaika on 1 – 15 vuotta ja voit itse vaikuttaa maksuajan pituuteen. Valitsemalla sopivan maksuajan ja lainasumman saat määritettyä sinulle hyvän kuukausierän. 

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aloittaa heti, sillä hakemuksen lähettäminen vie vain muutaman minuutin!

Usein kysyttyä käyttölainasta 

Mistä pankista edullinen käyttölaina?

Nordsekin avulla voit vertailla yhdellä hakemuksella jopa 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Vertailu kannattaa tehdä, sillä lainojen koroissa on isoja eroja eri pankkien välillä.  

Kuka voi hakea käyttölainaa? 

Voit hakea käyttölainaa, kun olet täysi-ikäinen, sinulla on puhtaat luottotiedot, kotipaikka Suomessa ja säännöllisiä tuloja. Lainan hakeminen on maksutonta, joten voit aina tarkistaa sinulle tarjottavat lainasopimukset. 

Paljonko voin saada käyttölainaa?

Käyttölainaa myönnetään säännöllisiä tuloja vasten. Sitä isommat tulot sinulla on, sitä enemmän voit saada lainaa. Käyttölainaa voidaan myöntää 500 – 60 000 euroa. 

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Lainan todellinen vuosikorko vakuudettomissa lainoissa vaihtelee 5 – 38% välillä. Koska hinnoissa on suuria eroja, kannattaa korko aina kilpailuttaa. 

Mikä on käyttölainan maksuaika? 

Lainalle voidaan tarjota 1 – 15 vuoden maksuaikaa. Usein pidempiä yli 10 vuoden maksuaikoja tarjotaan isompiin useamman kymmenen tuhannen euron lainoihin. Voit aina maksaa lainan myös nopeammassa aikataulussa takaisin. 

Miksi lainavertailu kannattaa?

Lainavertailu on kannattavaa, sillä sen avulla säästetään kuluissa. Lisäksi voit säästää aikaa, kun saat yhdellä hakemuksella jopa 30 lainatarjousta vertailtavaksi.

Voinko hakea lainaa yhdessä puolisoni kanssa?

Kyllä, voitte hakea puolison kanssa eli rinnakkaishakijan kanssa lainaa. Pankit antavat lainaa yhteishakijan kanssa mielellään, jolloin lainaan voidaan tarjota alhaisempi korko.  

Mistä löytyy edullisin laina ilman vakuuksia? 

Edullisin vakuudeton laina löytyy vertailun avulla. Näin selvität, mistä pankista saat parhaan korkotarjouksen. Koska lainat hinnoitellaan asiakaskohtaisesti, saat lainatarjouspyynnön avulla selvitettyä sinulle tarjottavan koron määrän. 

Onko käyttölaina kulutusluotto?

Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto, jota voidaan käyttää joustavasti itse valittuun käyttötarkoitukseen. Kulutusluottoa on mahdollista saada jopa 60 000 euroon asti. 

Tarvitaanko lainaan takaajia? 

Lainaan ei tarvita takaajia tai muita vakuuksia. 

Kuinka nopeasti käyttölaina maksetaan tilille?

Laina voidaan maksaa tilille jopa heti samana päivänä siitä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. Lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. Viimeistään laina maksetaan tilille kahdessa päivässä.  

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.