Opiskelijalle luottokorttia jopa 10 000 euron rajalla netistä

luottokorttiOpiskelijalle luottokorttia jopa 10 000 euron rajalla netistä

Opiskelijat voivat saada luottokortin jopa 10 000 euron luottorajalla. Luottorajan määrään vaikuttaa, paljonko sinulla on säännöllisiä tuloja. 

 • Normaalisti opiskelijalle tarjolla 1 000 – 5 000 euron luottoraja
 • Voit saada jopa 10 000 euron luottorajan säännöllisten tulojen mukaan 
 • Paras tapa selvittää oma luottoraja on pyytää luottotarjous useammasta paikasta

Netistä nostettavien luottokorttien hinnoissa on paljon eroja. Parhaimmat ehdot löydät kortille, kun vertailet eri korttipalveluita. 

Haetko joustoa opiskeluelämään?

Luottokortti voi olla järkevä hankinta opiskelijalle, kun haet opiskelijan arkeen joustoa. Luottokortti on hyvä ratkaisu, kun haluat joustoa erilaisiin maksuihin:

 • Luottokortin avulla voit saada maksuaikaa jopa 45 päivää
 • Opiskelijoille saatavilla myös luottokortti 
 • Limiittiluotto, jota voi nostaa tarpeen mukaan
 • Minimi kuukausierä, jota maksettava takaisin 

Kun tarvitset opiskelijana raha-asioihin joustoa, voi luottokortti olla oikea rahoitusmuoto sinulle. Voit myös saada opiskelijana kertalainaa pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. 

Näitä asioita voit hankkia luottokortilla

Luottokortilla voit maksaa yleisimpiä ostoksia ja hankintoja sekä kaupoista että verkkokaupoista. Esimerkiksi näitä asioita voit hankkia luottokortilla:

Luottokortti on joustava maksutapa. Voit käyttää luottokorttia myös ulkomailla ostoksissa. 

Kannattaako opiskelijan ottaa luottokorttia?

Luottokortin tarpeellisuuden voit parhaiten arvioida sinä itse. Voit saada luottokortiin luottorajan normaalisti 1 000 – 5 000 euroa. Luottokortin ottaminen voi olla opiskelijalle järkevää, jos:

 • Haluat joustavan maksukortin käyttöön
 • Maksuaikaa ostoksille
 • Mahdollisia vakuutuksia ulkomaanmatkoja varten – monissa korteissa on valmiina vakuutus
 • Luottolimiitin käyttöön 

Monelle luottokortin kanssa kilpaileva rahoitusmuoto on pankkien tarjoama kertalaina. Voit saada kertalainaa edullisemmin kuin luottokorteissa. Kun haluat vertailla kuluja, kannattaa hakea tarjous Nordsekin avulla. 

Kuinka voin opiskelijana saada luottokortin käyttöön?

Pankit voivat tarjota opiskelijoille luottokortin käyttöön pienemmällä luottolimiitillä. Luottopäätös perustuu lopulta kokonaisarviointiin – siihen vaikuttaa sinun tulot ja taloudellinen tilanne. 

Jos olet opiskelija, sinun minimikriteerit luottokortin saantiin ovat seuraavat:

 • Tuloja oltava
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä 
 • Kotipaikka Suomessa
 • Minimi-ikä 18-21-vuotias, riippuu pankista 

Valitse itse sopiva maksusuunnitelma 

Luottokorttivelan takaisinmaksu on hyvin joustavaa. Luottosopimuksessa on määritelty, millä ehdoin luottoa on vähintään maksettava takaisin. Voit myös aina maksaa etuajassa velan takaisin. 

Jos sinulla on avointa saldoa jäljellä velassa, peritään usein kortin käytöstä kiinteää euromääräistä kulua. Siksi esimerkiksi pienet avoimet lainasaldot kannattaa maksaa pois – todellinen vuosikorko voi olla erittäin korkea pienille luottosummille. 

Maksuvapaat kuukaudet tuovat joustoa

Maksuvapaat kuukaudet tuovat opiskelijalle tarvittavaa joustoa raha-asioiden hoitamiseen. Maksuvapaa kuukausi tarkoittaa, ettei sinun tarvitse maksaa luottokortista kuluja tai pääomia siltä kuukaudelta. 

Kun et lyhennä velkaa, lisätään kertyneet korot pääoman päälle myöhemmin maksettavaksi. Maksuvapaa kuukausi ei siis missään nimessä tarkoita sitä, ettei se maksaisi sinulle mitään – maksat sen vain myöhemmissä erissä takaisin. 

Maksuvapaan lisäksi luottoihin voidaan tarjota lyhennysvapaata kuukautta. Lyhennysvapaa kuukausi eroaa maksuvapaasta siten, että joudut maksamaan sen kuukauden kertyneet kustannukset, vaikket lyhennä pääomaa. Maksuvapaassa kulut lisätään pääoman päälle, lyhennysvapaassa maksat kulut siltä kuukaudelta pankille. 

Ota huomioon nämä 7 asiaa, kun haet luottokorttia

Tässä lyhyt muistilista siihen, mitä asioita tulisi ottaa huomioon hakiessa luottokorttia:

 1. Luottokortin luottorajaa ei tarvitse käyttää maksimiin asti – se on sinulle maksimi tarjolla oleva limiitti
 2. Luottokortin kustannus koostuu korosta, nosto ja avauspalkkioista, tilinhoitomaksusta, kuukausi- ja vuosimaksuista 
 3. Lopullinen luottokortin toteutunut kustannus riippuu siitä, miten käytät luottoa 
 4. Nimelliskorko ei aina paljasta edullisinta korttia – alhaisin kulu on luotossa, jossa on alhaisin todellinen vuosikorko 
 5. Voit hakea luottokorttia sekä omalta pankilta tai muilta digipankeilta 
 6. Aina luottokortin ottaminen ei ole järkevää – voit saada edullisempaa lainaa nostamalla kertalainan pankista 
 7. Voit käyttää luottokorttia myös ulkomailla 

Löydä parhaat luottokortit

Paras luottokortti on edullisin kortti, jossa on alhaisen todellisen vuosikoron lisäksi joustavat ehdot. Lisäksi hyvässä luottokortissa on valmiina hyviä etuuksia – voit esimerkiksi saada vakuutuksen matkaasi varten luottokortin avulla. Huomioi nämä asiat kulujen lisäksi, kun vertailet parhaimpia luottokortteja:

 • Etuudet: mitä etuuksia luottokortin haltijalle on tarjolla 
 • Vakuutukset: pitääkö luottokortti sisällään esimerkiksi matkavakuutusta
 • Joustavuus: kuinka joustavasti voit käyttää luottoa
 • Nopeus: kuinka nopea ja helppo on hakuprosessi 

Luottokortin esimerkki hinta ja korko

Luottokorttien hinnat voivat koostua useasta eri tekijästä. Siksi niiden vertailu on välillä hankalaa. Tässä esimerkki Komplett Bankin hinnoittelusta luottokortille (Voimassa alkaen 29.3.2019):

Vuosimaksu

0 €

Ostot

0 €

Käteisnostot Suomessa ja ulkomailla 

0 €

Tilisiirrot ja maksut

0 €

Sähköpostilaskut

0 €

Bonusten käyttö

0 €

Valuuttamuutos

1,75 %

Vuotuinen nimelliskorko ostoista

19,94 %

Vuotuinen nimelliskorko käteisnostoista

19,94 %

Korotonta maksuaikaa

Jopa 50 päivää.

Maksumuistutus

5 €

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Bank Norwegian on Pohjoismaiden tunnetuimpia pankkeja 

Bank Norwegian on tunnettu pankki Suomessa ja muissa pohjoismaissa. Se rantautui Suomen markkinoille vuonna 2015 ryminällä.  Bank Norwegian on nimestä arvaten norjalainen pankki, jolla...

Parhaat luottokortit lomamatkailuun 

Löydä parhaat luottokortit lomamatkaa varten vertailemalle kortteja keskenään. Parhaassa luottokortissa matkaa varten on: Edulliset kustannukset ja alhainen todellinen vuosikorko Sinulle sopiva luottoraja Hyvät etuudet Joustava takaisinmaksu  Voit hakea luottokorttia...

Mikä on luottokortti?

Luottokortti on maksukortti, jossa on luotto-ominaisuus. Luottokortin luotto on vakuudeton laina, jota maksetaan takaisin kuukausittain. Luottokorttiin määritetään luottoraja, jonka sisällä voit käyttää joustavasti luottoa....

Lainojen yhdistäminen opiskelijana

Lainojen yhdistäminen opiskelijana on mahdollista, kun sinulla on säännöllisiä työtuloja. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että yhdistät useammat pienet lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi.  Moni opiskelija on nostanut...