Pankkilaina – vertailussa

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Pankkilaina ilman vakuuksia 

Voit kilpailuttaa vakuudettomat pankkilainat Nordsekin avulla nopeasti. Pankkilaina ilman vakuuksia on nopea ja joustava lainatuote. Hakemalla lainaa kauttamme voit saada yhdellä hakemuksella jopa 30 lainatarjousta vertailtavaksi. Pankkilainat kannattaa kilpailuttaa, sillä lainojen koroissa on suuria eroja. Vertailemalla pankkilainojen korkoa selvität nopeasti, mistä pankista saat edullisimman lainatarjouksen. 

Lainan kustannuksissa on suuria eroja. Moni kuluttaja säästää tuhansia euroja kilpailuttamisen avulla, sillä kalleimman ja halvimman lainan ero on usein merkittävä. Voit kilpailuttaa Nordsekin avulla maksutta kaikki vakuudettomat pankkilainat 500 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti. 

Näin haet pankkilainaa

 1. Täytä lainahakemus verkossa 

  Täytä hakemus verkossa. Lainan hakeminen vie vain muutaman minuutin, eikä hakeminen sido sinua mihinkään. 

 2. Vertaile eri pankkilainoja 

  Vertaile pankkilainojen todellista vuosikorkoa, lainasummaa, kuukausierää ja kokonaiskuluja keskenään. 

 3. Valitse sopivin lainatarjous 

  Hyväksy paras pankkilaina allekirjoittamalla lainasopimus omilla verkkopankkitunnuksilla. 

 4. Rahat tilille 

  Pankki maksaa lainan tilille usein kahdessa arkipäivässä, joskus jopa samana päivänä. Toimita tarvittavat liitteet ajoissa, jolloin pankki voi maksaa lainan nopeasti tilille. 

Pankkilaina jopa 15 vuoden maksuajalla 

Voit saada pankkilainaa ilman vakuuksia 500 – 60 000 euroa. Lainoihin voidaan tarjota maksuaikaa 1 – 15 vuotta ja lainasumma vaikuttaa usein tarjottuun maksuaikaan. 

Pankkilainaa maksetaan takaisin tasaerissä, jolloin lainan kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan. Näin pystyt ennakoimaan hyvin omia menoja, sillä korkotason vaihtelut ei vaikuta kuukausierän suuruuteen. 

Pankit voivat tarjota lyhennysvapaita tai maksuvapaita kuukausia 2 – 4 kertaa vuodessa. Käytännössä voit siis saada lainaan jopa yli 15 vuoden maksuajan, kun otat maksuvapaata lainalle. 

Voit maksaa vakuudettomat lainat aina etuajassa pois, ilman erillistä ilmoitusta. Suomen laki määrittää, että lainat on voitava maksaa pois milloin vain. Tästä syystä pankkilainat kannattaa myös kilpailuttaa säännöllisesti, sillä jos löydät edullisemman lainan, voit maksaa edullisemmalla lainalla kalliimmat lainat heti pois! 

Mihin pankkilainaa voidaan käyttää? 

Voit nostaa vakuudetonta pankkilainaa mihin tahansa itse valittuun käyttökohteeseen. Vakuudettoman lainan etuna on se, että lainan käyttötarkoitus on joustava, eikä pankki vaikuta rahan käyttöön. 

Pankkilainan käyttökohteet riippuvat usein nostetusta lainasummasta, sillä esimerkiksi muutaman sadan euron laina nostetaan arkisempiin asioihin kuin suuremmat kymmenien tuhansien eurojen lainat. Käymme läpi alla yleisimpiä käyttötarkoituksia erikokoisille lainasummille. 

Pieni pankkilaina auttaa arjen hankinnoissa 

Pientä 500 – 2500 euron pankkilainaa nostetaan usein arjen pyörittämiseen. Siinä yleisiä käyttökohteita ovat laskujen maksu, luottokortin eräpäivä, matkustelu, ostokset, harrastukset ja kodinkoneiden hankinta

Lainaa voidaan käyttää myös useampaan käyttökohteeseen. Esimerkiksi 2000 euron lainasta voidaan käyttää 600 euroa laskujen maksuun, 1000 euroa lentolippuihin ja 400 euroa kodinkoneen hankintaan.  

Muutaman tuhannen euron lainalla rahoitetaan pienempiä hankintoja 

Moni hakee lainaa 2500 – 10 000 euroa, jolla voidaan hankkia uusi ajoneuvo, tehdä pidempi ulkomaanmatka, remontoida kotona tai vaikka maksaa suurempia laskuja pois. 

Jos sinulla on tiedossa kotona esimerkiksi pienremontti, joka kaipaa rahoitusta, voi vakuuden pankkilaina auttaa siinä. Moni nostaa ajoneuvon hankintaan pankkilainaa ilman vakuuksia, jolloin auton tai veneen omistat heti itse.  

Esimerkiksi 10000 euron lainalla voit tehdä keittiöremontin, ostaa käytetyn auton, hankkia veneen tai lähteä ulkomaille reissuun pidemmäksi aikaa!

Suuremmalla pankkilainalla ostetaan auto, remontoidaan koti tai hankitaan mökki 

Moni yhdistää pankkilainan suurempiin hankintoihin. Voit saada pankista vakuudetonta lainaa aina 60 000 euroon asti, joten sillä voidaan rahoittaa myös suurempia hankintoja ja investointeja. 

Yleisiä lainan käyttökohteita yli 10 000 euron lainoissa ovat lainojen yhdistely, remontointi ja rakentaminen, auton hankinta, mökkilainan nosto, sekä veneen tai moottoripyörän osto. 

Isommalla 20000 euron vakuudettomalla lainalla voit maksaa kalliit pienlainat ja kulutusluotot pois, tehdä keittiö tai kylpyhuone remontin tai vaikka hankkia kesämökki! Tiesitkö, että voit käyttää vakuudetonta lainaa vakuudellisen lainan omarahoitusosuutena? Näin voit ilman omia säästöjä ostaa asunnon tai mökin vaikka heti. 

Ei takaajia tai vakuuksia 

Pankkilainaa voidaan nostaa ilman vakuuksia ja muita takaajia. Käytännössä pankille riittää, että toimit itse lainassa takaajana. 

Koska lainassa ei vaadita vakuuksia, sinulla ei tarvitse olla reaaliomaisuutta, kuten metsää, kiinteistöjä, asuntoja, arvopapereita tai muuta omaisuutta pankille vakuudeksi. Jos sinulla on antaa vakuuksia lainalle, voi vakuudellinen pankkilaina olla järkevämpi vaihtoehto. 

Vakuudettomassa lainassa ei tarvita takaajia. Tämä tarkoittaa, että sinulla ei tarvitse olla muita henkilöitä takaamassa lainaa pankille. Voit kuitenkin liittää hakemukseen halutessa toisen takaajan, jolloin pankit voivat usein tarjota suuremman lainasumman edullisemmalla korolla. Usein toiseksi takaajaksi valitaan puoliso tai muu perheenjäsen. 

Nosta pankkilainaa pikalainan tilalta 

Pikalainojen korko voi olla erittäin korkea, jopa yli 50%. Erityisen kalliita ovat vanhat luottosopimuksen, jota rahoitusyhtiöt ovat tarjonneet asiakkaille ennen korkokaton mukaantuloa. Tiesitkö, että korkokatto koskee vain uusia myönnettäviä lainoja, joten vanhoihin sopimukseen se ei vaikuta? 

Voit korvata pienet pikalainat edullisemmalla pankkilainalla, jossa lainan korko on usein alle 15% tai 10%. Nykyään pankkilainojen hakeminen on yhtä nopeaa kuin perinteisen pikalainan, joten nopeudesta ei tarvitse enää maksaa ylimääräistä. 

Voit kilpailuttaa Nordsekin avulla yhdellä hakemuksella pankkilainat, jolloin pääset näkemään eri lainatarjouksia nopeasti. Lainapalvelun avulla säästät kuluissa, sillä kilpailuttamisen avulla saat selvitettyä sinulle parhaa korkotarjoukset. 

Maksa pankkilainalla kalliit osamaksut pois 

Onko sinulla käytössä kalliita osamaksuja, pikavippejä, kulutusluottoja ja muita pienlainoja? Koska nykyään erilaisten vakuudettomien lainojen nostaminen on ollut hyvin helppoa, monella suomalaisella on tullut osamaksuja käyttöön kuin huomaamatta. 

Osamaksujen korko voi olla yllättävän korkea, vaikka niitä usein mainostetaan korottomina. Koroton ei tarkoita kulutonta ja usein näiden todellinen vuosikorko on erittäin paljon pankkilainoja korkeampi. 

Voit nostaa edullisempaa pankkilainaa ja maksaa sen avulla kalliit osamaksut pois. Pankit tarjoavat usein lainatuotteena yhdistelylainaa, jossa käytännössä nostetaan yksi isompi ja edullisempi laina, jolla maksetaan kalliit pienet lainat pois. Lainojen yhdistely on järkevää, sillä sen avulla voit saada kuluja nykyisistä lainoista jopa tuhansia euroja alaspäin. 

Pankkilaina edullisesti Nordsekin lainavertailun avulla 

Pankkilainan hakeminen on nopeaa ja helppoa Nordsekin lainavertailun avulla. Voit hakea vakuudetonta pankkilainaa 500 – 60 000 euroa jopa 15 vuoden maksuajalla. Lainaa voit saada, kun olet vähintään 20 vuotias, sinulla on säännöllisiä tuloja ja puhtaat luottotiedot. 

Pankkilainan korko kannattaa kilpailuttaa, sillä lainojen koroissa on iso vaihteluväli. Sitä suurempaa rahoitusta haetaan, sitä edullisemmalla korolla voit saada lainan käyttöön. 

Pankkilainan kilpailuttaminen on maksutonta, eikä lainan hakeminen sido sinua mihinkään. Voit siis hakea huoletta lainatarjoukset pankista ja päättää, onko sinulle sopivaa lainarahoitusta tarjolla. 

Koska laina on vakuudetonta, voit itse päättää, mihin pankkilainaa nostetaan. Yleisimpiä pankkilainan käyttökohteita ovat laskujen maksu, kodinkoneiden hankinta, lainojen yhdistely, matkustelu, remontointi ja auton hankinta. 

Kilpailuta Nordsekin avulla kaikki vakuudettomat pankkilainat nopealla verkkohakemuksella. Lainojen vertailu onnistuu nopeasti, sillä saat yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta vertailtavaksi. Selvitä jo tänään, millä korolla pankit antavat sinulle lainaa! 

Usein kysyttyä pankkilainasta

Mikä on pankkilaina? 

Pankkilaina on pankin tarjoama laina, joka voi olla vakuudetonta tai vakuudellisesta. Vakuudetonta pankkilainaa tarjotaan 500 eurosta aina 60 000 euroon asti. Voit käyttää vakuudetonta pankkilainaa mihin tahansa käyttötarkoitukseen. Pankkilainaan tarjotaan maksuaikaa 1 – 15 vuotta, eikä lainaan tarvita vakuuksia tai takaajia. 

Voiko pankkilainaa hakea ilman vakuuksia?

Voit saada vakuudetonta pankkilainaa 500 – 60 000 euroa ilman takaajia. Vakuudettomassa lainassa sinun ei tarvitse antaa pankille mitään vakuuksia, vaan oma henkilötakaus riittää pankille. Lainan määrään ja korkoon vaikuttaa työtulojen määrä. 

Kuka voi hakea vakuudetonta pankkilainaa?

Voit saada pankkilainaa, kun olet vähintään 20 vuotias, sinulla on puhtaat luottotiedot ja säännöllisiä työtuloja. Kuka tahansa voi kilpailuttaa pankkilainat Nordsekin avulla, sillä lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään ja on ilmaista. 

Paljonko voin saada pankkilainaa? 

Pankkilainan määrä riippuu tulojen määrästä. Pankit tarjoavat vakuudetonta lainaa 500 – 60 000 euroa. Sitä suuremmat tulot sinulla on, sitä suuremman lainan voit saada pankista. Tulojen määrään lasketaan vain ansiotulot eli palkkatulot, ei pääomatuloja. 

Kannattaako pankkilainan korko kilpailuttaa?

Lainan korko kannattaa aina kilpailuttaa, sillä pankkien tarjoamien lainojen korot vaihtelevat jopa 4 – 20 % välillä. Nordsen kautta kilpailuttaminen on maksutonta ja sen avulla löydät nopeasti edullisimman nettilainan. 

Mitä maksuaikaa pankit tarjoavat lainalle?

Pankit voivat tarjota lainaan maksuaikaa 1 – 15 vuotta. Näet lainatarjouksesta, mikä on pisin tarjottu maksuaika. Lisäksi lainaan tarjotaan usein maksuvapaita kuukausia kaksi tai jopa neljä kertaa vuodessa.  

Mistä löydän edullisimman lainan? 

Edullisin laina löytyy Nordsekin lainavertailun avulla. Selvitä lainapalvelustamme yhdellä verkkohakemuksella, millä korolla eri pankit voivat tarjota sinulle lainaa. 

Kuinka nopeasti laina maksetaan tilille? 

Laina maksetaan tilille usein kahdessa arkipäivässä siitä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen sähköisesti. Voit saada lainan kuitenkin tilille jopa samana arkipäivänä. Nopeutat maksua tilille, kun toimitat kaikki pyydetyt liitteet pankille ajoissa.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.