Luottokortti laskuri

Julkaistu

Janne Häkkinen

Laske luottokortti laskurilla kuukausierä 

Luottokortti laskuri näyttää luottokortin kuukausierän eri lainasummilla ja maksuajalla. Lisäksi näet, paljonko lainasta syntyy kuluja koko laina-ajalta. 


Voit syöttää laskuriin eri lainasummia, korkotasoja ja maksuaikoja – näin voit vertailla helposti, miten luottokortti velan takaisinmaksu muodostuu eri arvoilla. 

Luottokortti laskuri

Hae lainaa
1000
100060000
6%
0%30%
3vuotta
1vuotta15vuotta

Näin käytät luottokorttilaskuria 

 1. Syötä luottomäärä

Voit syöttää laskuriin lainasumman 500 – 60 000 euron väliltä. Vertaile, miten eri lainasummat vaikuttavat kuukausierän määrään. 

 1. Ilmoita laina-aika 

Voit antaa laskuriin 1 – 10 vuoden maksuajan. Laina-aika vaikuttaa suoraan kuukausierän määrään ja takaisin maksettavaan summaan. 

 1. Syötä korkoprosentti 

Voit täyttää lainalaskuriin korkoprosentiksi eri määriä ja katsoa, miten korkotaso vaikuttaa kuukausierään. 

 1. Katso lainan kuukausierä ja takaisinmaksettava summa yhteensä 

Ilmoittamalla koron, lainasumman ja maksuajan näet, miten lainan kuukausierä ja takaisinmaksettava summa muodostuu.

Luottokortti laskurin laskutapa 

Nämä asiat vaikuttavat laskurin arvoihin: 

Korko. Ilmoita lainalaskuriin vuosikorko, jota peritään lainassa. Laskurissa käytämme todellista vuosikorkoa, jolloin mukana kustannuksissa on kaikki lainan kustannukset. Lainan korkoa voit muokata 4 – 30% välillä. 

Lainasumma. Valitse laskuriin 500 – 60 000 € luotto määräksi. Näet laskurista, kuinka eri lainasummat vaikuttavat kuukausierän määrään ja takaisin maksettavaan summaan yhteensä. 

Maksuaika. Voit muokata maksuaikaa 1 – 10 vuoden välillä. Luottokorteissa maksuaika vaihtelee normaalisti 2 – 5 vuoden välillä, mutta voit saada korttiin maksuaikaa pisimmillään 10 vuotta. 

Lainan kuukausierä. Lainan kuukausierä kertoo, paljonko maksat luottokortista maksuja per kuukausi. Lainan lyhennystapana laskurissa käytetään tasaerää, jolloin lainan kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan. Kuukausierä pitää sisällään sekä lainan lyhennyksen että korkokustannukset. 

Takaisinmaksettava summa yhteensä. Luku kertoo, kuinka paljon lainasta on maksettava kulujen ja pääoman kanssa yhteensä luottokorttiyhtiölle koko laina-ajalla. 

Luottokorttien hinnoissa on suuria eroja! 

Moni yllättyy, paljonko maksaa luottokortista kuluja luottokorttiyhtiölle. Yleensä luottokortin kustannukset ovat korkeampia kuin tavallisen kulutusluoton, sillä lainasta peritään koron lisäksi paljon muita kustannuksia!

Luottokorttien vertailu kannattaa aina tehdä huolella, sillä lainojen koroissa on suurta vaihtelua! Kun vertaat luottokortin kustannuksia, kannattaa vertailussa keskittyä todellisen vuosikoron vertailuun

Vertaile luottokorttien hintoja myös tavalliseen kulutusluottoon 

Voit verrata meidän avulla helposti luottokorttisi kustannuksia myös tavalliseen kulutusluottoon. Luottokorttia kannattaa vertailla normaaliin kulutusluottoon, koska molemmat ovat vakuudettomia lainoja! 

 • Vertaa luottokortin kustannuksia normaaliin vakuudettomaan lainaan 
 • Kulutusluottoa voi käyttää samalla lailla kuin luottokortin velkaa 
 • Kulutusluoton korko alkaen 4% 

Usein kulutusluottoa voi saada edullisemmalla korolla kuin luottokorttivelkaa. Siitä syystä suosittelemme aina kilpailuttamaan luottokorttivelan normaaliin vakuudettomaan lainaan! 

Voit kilpailuttaa meidän avulla maksutta vakuudettomat lainat 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti. Lainan kilpailuttaminen kannattaa sillä:

 • Voit maksaa kalliit luottokorttivelat pois 
 • Lainavertailu on maksutonta 
 • Lainan hakeminen ei sido mihinkään 

Mikä on luottokortin korko ja kulut? 

Luottokortin nimelliskorko vaihtelee 6 – 20% välillä. Lainan korko ei ole ainoa kustannus lainassa, sillä sen lisäksi siinä peritään kiinteä tilinhoitomaksu ja mahdollinen nostopalkkio. Luottokortin todellinen vuosikorko vaihtelee tyypillisesti 10 – 40% välillä. 

Ennen luottokortin ottamista on hyvä pohtia ainakin seuraavia asioita: 

 • Tarvitsenko lainaa käyttöön? 
 • Mikä on minulle sopiva kuukausierä lainassa? 
 • Kuinka varmistan, että minulla on mahdollisimman edullinen lainan korko käytössä? 

Kun tiedät oman lainatarpeen, voimme auttaa sinua löytämään mahdollisimman edullisen lainan nopeasti käyttöön. Kilpailuta lainat ja tee pankkivertailu jo tänään Nordsekin avulla! 

Kuinka vertailla vakuudettomia lainoja keskenään? 

Vakuudetonta lainaa on helppo vertailla keskenään, koska luottojen suurimmat erot liittyvät aina kustannuksiin. Näitä asioita kannattaa vertailla vakuudettomissa lainoissa: 

 • Kustannukset – mikä on lainan todellinen vuosikorko ja kokonaiskulut? 
 • Lainasumma – onko rahoituksen määrä sinulle riittävä?
 • Kuukausierä – pystytkö maksamaan lainaa takaisin? 

Muista, että kaikki vakuudettomat lainat ovat hyvin nopeita nostaa tilille ja joustavia käyttää! Oikeastaan suurimmat erot lainojen välillä on vain hinnassa ja lainasummassa. Siitä syystä kaikkia vakuudettomia lainoja kannattaa aina vertailla keskenään. 

Paras lainatarjous on se, jossa on matalin todellinen vuosikorko. Suosittelemme nostamaan sen lainan käyttöön, missä on alhaisimmat kustannukset. 

Muita lainalaskureita

Voit kokeilla meidän muita maksuttomia lainalaskureita. Tässä lista muista lainalaskureista: 

Yhdistelylaina laskuri 

Remonttilaina laskuri

Rahoituslaskuri

Autolainalaskuri

Venelaina laskuri

Asuntolaina laskuri

Mökkilaina laskuri

Yrityslaina laskuri 

Joustoluotto laskuri 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.