Rakennuslaina laskuri

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Rakennuslaina laskuri 2023 

Rakennuslaina laskuri auttaa etsimään sopivaa lainaa rakentamista varten. Syöttämällä rakennuslaina laskuriin tarvittavan rahoituksen määrän, laina-ajan lainan koron näet, mikä on sinulle sopiva rakennuslaina määrä.  

Laskuri näyttää ilmoitetuilla tiedoilla lainan kuukausierän ja takaisinmaksettavan summan. 

Näin käytät rakennuslaina laskuria

 1. Syötä tarvittava rahoitusmäärä 

Voit syöttää laskuriin lainasumman 1000 – 60 000 euron väliltä. Vertaile, miten eri lainasummat vaikuttavat kuukausierän määrään. 

 1. Ilmoita laina-aika 

Voit antaa laskuriin 1 – 15 vuoden maksuajan. Laina-aika vaikuttaa suoraan kuukausierän määrään ja takaisin maksettavaan summaan. 

 1. Syötä korkoprosentti 

Voit täyttää lainalaskuriin korkoprosentiksi eri määriä ja katsoa, miten korkotaso vaikuttaa kuukausierään. 

 1. Katso lainan kuukausierä ja takaisinmaksettava summa yhteensä 

Ilmoittamalla koron, lainasumman ja maksuajan näet, miten lainan kuukausierä ja takaisinmaksettava summa muodostuu.

Rakennuslaina laskuri 

Hae lainaa
1000
100060000
6%
0%30%
3vuotta
1vuotta15vuotta

Rakennuslaina laskurin laskutapa ja logiikka 

Rakennuslaina laskuri näyttää sinulle lainan kuukausierän ja takaisinmaksettavan summan, kun annat seuraavat tiedot laskuriin: 

 • Lainasumma 
 • Laina-aika
 • Korko 

Tässä kaava kuukausierän määrään: 

Lainasumma + korot laina-ajalta  / kuukausierien määrä = Kuukausierä 

Tässä kaava takaisin maksettavaan summaan: 

Lainan kuukausierä X laina-aika kuukausissa = Takaisinmaksettava summa yhteensä 

Korko. Anna laskuriin todellinen vuosikorko 4 – 30% välillä. Todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset – ei pelkkä nimelliskorko. 

Lainan määrä. Syötä tiedoksi 1 000 ja 60 000 euron välillä lainasumma

Laina-aika. Voit saada vakuudettomaan rakennuslainaan 1 – 15 vuotta maksuaikaa. Anna laskuriin maksuajaksi 1 ja 15 vuoden välillä lainan takaisinmaksu. 

Lainan kuukausierä. Kuukausierä näyttää, paljonko maksat lainaa takaisin joka kuukausi. Kuukausierään sisältyy sekä lainan pääoman lyhennykset että korko. Lyhennystapaa laskurissa on kiinteä tasaerä, jolloin kulutusluoton maksuerä pysyy samana joka kuukausi. 

Takaisinmaksettava summa yhteensä. Tämä arvo paljastaa, paljonko sinun tulee maksaa lainaa takaisin euromääräisesti. Jos esimerkiksi lainasumma on 20 000 euroa ja kustannukset 5 000 euroa, maksettava summa yhteensä on 25 000 euroa. 

Kaikki remonttilaina vinkit

Lue meidän Remonttilaina opas

Rakennuslaina on vakuudetonta lainaa 

Rakennuslaina on mahdollista hakea ilman vakuuksia. Kun nostat rakennuslainan vakuudettomana, voit saada lainaa 1 000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. 

Vakuudettoman rakennuslainan korko kannattaa kilpailuttaa, sillä pankkien nimelliskorko vaihtelee lainoissa 4 – 20% välillä. Laina hinnoitellaan asiakaskohtaisesti, joten saat aina pankista henkilökohtaisen lainatarjouksen

 • Todellinen vuosikorko 5 – 38% välillä, nimelliskorko alkaen 4% 
 • Lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 € asti 
 • Oma henkilötakaus riittää lainalle 

Laskurin avulla selvität omaan budjettiin sopivan lainan 

Kun olet remontoimassa asuntoa ja tarvitset lainaa remonttiin, kannattaa oma lainatarve miettiä tarkkaan ennen lainan hakemista. 

Tässä tärkeimmät asiat, jota sinun tulisi miettiä rakennuslainaa hakiessa: 

 1. Paljonko rakentaminen maksaa? 
 2. Paljonko minulla on omia säästöjä rakentamista varten? 
 3. Paljonko tarvitsen lainaa? 
 4. Mikä on omaan talouteeni sopiva kuukausierä? 

Kun olet käynyt läpi oman budjetin ja lainatarpeen, voit aloittaa rakennuslainan hakemisen. Suosittelemme kilpailuttamaan pankkien vakuudettomat lainat, sillä lainojen koroissa on suuria eroja. Löytämällä mahdollisimman edullisen lainan rakentamista varten säästät jopa tuhansia euroja kustannuksissa. 

Koska lainojen hinta on suurin ero rakennuslainojen välillä, kannattaa lainavertailussa keskittyä todellisen vuosikoron vertailuun. 

Vertaile rakennuslainoja ja muita vakuudettomia lainoja Nordsekin avulla  

Nordsekin kautta voit maksutta vertailla kaikki yleisimpiä vakuudettomia lainoja 1 000 eurosta 60 000 euroon asti. Tässä lista suosituista vakuudettomista lainoista, jota voit kilpailuttaa kauttamme maksutta: 

Selvitä paras rakennuslaina Nordsekin avulla 

Rakennuslainan korko voi vaihtella 4 ja 20% välillä. Koron lisäksi lainasta peritään muita kustannuksia, jolloin todellinen vuosikorko voi vaihdella 5 – 38% välillä. 

Koska pankkien tarjoamissa koroissa on suurta hajontaa, suosittelemme aina ensin kilpailuttamaan pankit. Voit kilpailuttaa pankit nopealla lainavertailulla Nordsekin avulla: 

 • Paras korko selviää vertailemalla 
 • Maksuton lainapalvelu 
 • Hakemus minuuteissa – lainaa jopa samana päivänä! 

Selvitä jo tänään, mistä löytyy sinulle paras rakennuslaina. Et tiedä etukäteen parasta pankkia, sillä lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia! 

Muita lainalaskureitamme

Voit kokeilla meidän muita maksuttomia lainalaskureita. Tässä lista muista lainalaskureista: 

Yhdistelylaina laskuri 

Remonttilaina laskuri

Rahoituslaskuri

Autolainalaskuri

Venelaina laskuri

Asuntolaina laskuri

Mökkilaina laskuri

Yrityslaina laskuri 

Luottokortti laskuri 

Joustoluotto laskuri 

Prosenttilaskuri 

ALV-laskuri

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.