Pieni yrityslaina

Janne Häkkinen

Pieni yrityslaina on vakuudetonta, jota voidaan saada 1 000 – 100 000 euroa. Pienen alle 100 000 euron yrityslainaan normaali maksuaika on 6 – 36 kuukautta. 

Voit saada pientä yrityslainaa myös pankista, vaikkakin usein pankit vaativat vakuuksia lainaa varten. Pientä yrityslainaa voit käyttää joustavasti yrityksen kehittämistä varten, sillä voit itse päättää sen käyttötarkoituksen. 

Hae yrityslainaa

Hae yrityslainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Pieni yrityslaina on mahdollista saada käyttöön jopa saman päivänä aikana, kun haet lainaa rahoitusyhtiöstä. Koska pieni yrityslaina nostetaan vakuudettomana, on rahoitushakemuksen käsittely nopeaa. Osa rahoitusyhtiöistä voi tehdä automaattisen luottopäätöksen, jolloin pääset heti tutustumaan yrityslainatarjoukseen

Yrityslainan kuukausikorko on normaalisti 1 – 3% välillä. Koska koroissa on isoja eroja, kannattaa kilpailutus tehdä myös pienissä yrityslainoissa. 

Mistä yrityslainaa?

Mistä yrityslainaa kannattaisi sitten hakea? Suosittelemme hakemaan lainaa sieltä, mistä yrityslainaa saadaan mahdollisimman edullisesti yrityksen tarpeeseen. 

Usein pankkien tarjoamissa yrityslainoissa vaaditaan vakuuksia, joten se ei sovellu kaikille yrityksille. Moni myös täydentää pankkirahoitusta nostamalla luottoa rahoitusyhtiöstä, mistä yrityslainaa myönnetään ilman vakuuksia. 

Paras tapa selvittää yritykselle sopiva yrityslaina on kilpailuttaa lainahakemus. Lainojen kilpailutus on ollut suosittua kuluttajapuolella jo pitkän aikaa, mutta nyt myös yrityslainat voidaan kilpailuttaa vertailu palveluissa. 

Kilpailuttamalla yrityslainat selvität, mistä yrityslainaa voidaan tarjota matalímmalla korolla. Koska vakuudettomien yrityslainojen korot vaihtelevat 1 – 3% välillä, kannattaa lainojen korot vertailla tarkkaan. Voit kilpailuttaa lainan Nordsekin kumppanien avulla ja selvittää, mistä löytyy paras yrityslainan korko sinun yritykselle. 

Lainaa yritykselle ilman vakuuksia

Lainaa yritykselle ilman vakuuksia on mahdollista saada alle 100 000 euron lainoihin. Rahoitusyhtiöt eivät vaadi yrityksen lainalle vakuuksia, jolloin pelkkä henkilötakaus riittää. Koska nostettava laina yritykselle on ilman vakuuksia, voit käyttää sitä hyvin joustavasti esimerkiksi: 

 • Yrityksen käyttöpääoman rahoitukseen 
 • Laskujen maksuun
 • Työntekijän palkkaamiseen
 • Markkinointiin
 • Projektin aloittamiseen
 • Varaston kasvattamiseen
 • Koneiden ja laitteiden hankintaan
 • Toimitiloihin ja varaston hankintaan 

Ilman vakuuksia nostettava laina yritykselle on yksinkertainen ja helppo rahoitusmuoto, sillä sitä voidaan käyttää hyvin joustavasti juuri yrityksen haluttuun käyttötarkoitukseen. 

Kun haet lainaa yritykselle ilman vakuuksia, toimii yrittäjä henkilötakaajana lainassa. Se on pankkilainaa paljon nopeampi rahoitusmuoto, sillä juuri vakuuksien arviointi ja käsittely vie paljon aikaa yritykselle lainaa annettaessa.  

Vakuudeton yrityslaina on yrittäjälaina 

Vakuudeton yrityslaina annetaan henkilötakauksella eli se on yrittäjälaina. Yrittäjälaina tarkoittaa, että yrittäjä vastaa henkilökohtaisesti velan takaisinmaksusta. Mikäli yritys ei pystyisi suoriutumaan velasta, perittäisiin yrittäjälaina siis takaajalta eli yrittäjältä. 

Yrittäjälainaa voidaan tarjota yrityksille, jonka luottoluokitus on hyvä ja jonka yrittäjällä ei ole maksuhäiriömerkintää. Yrityslainan takaajana toimii yrittäjä itse ja hänellä on oltava riittävä omistusosuus yrityksestä. 

Usein vakuudettomaan yrityslainaan riittää yksi henkilötakaaja alle 25 000 euron lainoissa. Kun vakuudettoman yrityslainan koko on 25 000 – 100 000 euroa, vaaditaan usein lainalle kaksi (2) henkilötakaajaa. 

Minimikriteerit vakuudettoman yrityslainan saantiin ovat: 

 • Yrityksen luottoluokitus on hyvä 
 • Ei maksuhäiriömerkintää yrityksen tai yrittäjän puolelta 
 • Kotipaikka Suomessa 
 • Liiketoimintaa vähintään 3 kuukautta 
 • Aktiivinen yritystoiminta 
 • Liikevaihtoa vähintään 15 000 euroa vuodessa 

Yrittäjälainaa maksetaan takaisin tasaerin 6 – 36 kuukauden maksuajalla. Voit myös hakea lyhennysvapaita kuukausia yrityslainaan, kun yrityksellä ei ole rästissä vanhoja laskuja. 

Edullinen yritysluotto kilpailuttamalla

Edullinen yritysluotto on mahdollista saada kilpailutuksen avulla, sillä silloin pankit ja rahoitusyhtiöt kilpailevat yritysluoton tarjoamisesta ja asiakkuudestasi. 

Edullista yritysluottoa voi saada myös pieniin alle 10 000 euron yritysluottoihin. Tästä syystä yritysluoton kilpailuttaminen kannattaa tehdä: 

 1. Kilpailuttaminen on maksutonta
 2. Et sitoudu hakiessa mihinkään 
 3. Edullinen  yritysluotto löytyy helpoiten vertailun avulla 
 4. Saat yhdellä hakemuksella kilpailutettua useamman yritysluoton tarjoajan 
 5. Vertailu helppoa kilpailutus palvelun kautta 
 6. Yritysluottojen koroissa isoja eroja – edullisen ja kalliin luoton erona voi olla tuhansia euroja 

Yrityslaina heti tilille käyttöön 

On mahdollista saada yrityslaina heti tilille käyttöön, sillä moni rahoitusyhtiö tarjoaa yrityslainaa jopa samana päivänä. Mikäli haet yrityslainaa heti käyttöön, on laina nostettava rahoitusyhtiöstä:

Yrityslaina heti tilille onnistuu, kun toimitat kaikki tarvittavat tiedot luotonantajalle. Tarvittavia tietoja ovat perustiedot takaajasta ja yrityksestä sekä yrityslainan käyttötarkoitus ja lainatarve. 

Moni rahoitusyhtiö mainostaa tarjoavan yrityslainaa käyttöön samana päivänä. Usein yrityslaina maksetaan tilille yhden (1) arkipäivän kuluessa siitä, kun luottosopimus on sähköisesti allekirjoitettu. 

Yrityslainaa pankista 

Yrityslaina pankista on yleensä vakuudellista. Vakuudellisen pankkilainan korko vaihtelee normaalisti 2 – 5% välillä. Merkittävästi korkoon vaikuttaa yrityksen koko, annettavat vakuudet ja yrityksen taloustilanne. 

Voit saada yrityslainaa pankista, kun:

 • Yrityksellä on riittäviä vakuuksia lainalle 
 • Yrityksellä on käytössä Finnvera takaus 
 • Reaalivakuuksia ovat mm. kiinteistöt, tontit, arvopaperisijoitukset, ajoneuvot, koneet ja laitteet, saatavat 

Pieniä alle 10 000 euron yrityslainoja on mahdollista saada yrityksellä myönnettävän luottokortin tai pienen limiitin avulla. Usein pankit kuitenkin suosivat vakuudellista pankkilainaa, jossa pankin saatavat on paremmin turvattu. 

Jos sinulla on yrityslainaa pankista ja tarvitset lisää lainaa, kannattaa aina keskustella pankin kanssa mahdollisesta lisärahoituksesta. Moni käyttää rahoitusyhtiön yrityslainaa, kun pankille tarjotut vakuusarvot ovat täynnä. 

Yrityslaina ilman vakuuksia henkilötakauksella 

Voit hakea yrityslainan ilman vakuuksia nopeasti kilpailuttamalla lainat.  Yrityslaina ilman vakuuksia on joustava ja nopea rahoitusmuoto:

 • Ei vakuuksia
 • Yrittäjän henkilötakaus riittää 
 • Päätät itse käyttökohteen 

Yrityslaina ilman vakuuksia nostetaan henkilötakauksella. Henkilötakaus tarkoittaa, että yrittäjä vastaa henkilökohtaisesti velan takaisinmaksusta.

  Pienissä yrityslainoissa riittää yksi henkilötakaus, isommissa voidaan vaatia kaksi (2) henkilötakaajaa. Usein alle 25 000 euron yrityslainoissa yksi henkilötakaaja on riittävä. 

Muistathan, että henkilötakauksessa vastaat yrityksen velasta henkilökohtaisesti, mikäli yritys ei pysty maksamaan velkaa.

“Yrityslaina vakuudettomana on nopea rahoitusmuoto, jossa riittää yrittäjän henkilötakaus”.

Yrityslainan suuruus 

Vakuudetonta yrityslainaa voit saada 1 000 – 350 000 euroa. Yrityslainan suuruus riippuu yrityksen liikevaihdosta ja arvioidusta maksukyvystä. Maksukyvyn arviointiin vaikuttavat:

 • Yrityksen luottoluokitus
 • Liikevaihto ja tulos
 • Tase ja vieras pääoma
 • Toimiala

Yrityslainaa myönnetään tyypillisesti 1 – 2 kuukauden liikevaihdon verran, kun yrityksen luottoluokitus on kunnossa. Pienemmille yrityksille on mahdollista saada myös yli kahden kuukauden liikevaihdon verran yrityslainaa, mikäli yrityksen maksukäytös on ollut hyvä. 

Selvität parhaiten yritykselle tarjottavan rahoituksen pyytämällä lainatarjousta. Koska lainatarjouksen pyytäminen ei sido yritystä ja takaajaa mihinkään, kannattaa se hakea heti tarpeen syntyessä.

Yrityslaina pitkällä maksuajalla 

Yrityslainaa on mahdollista saada myös pitkällä maksuajalla. Yrityslainan tarjottu maksuaika vaihtelee normaalisti 6 – 36 kuukauden välillä.

 • Takaisinmaksuaika määrittää kuukausierän suuruuden
 • Usein isompiin yrityslainoihin valitaan pidempi maksuaika
 •  Mahdollista lyhentää yrityslainaa myös nopeammassa tahdissa

Lainatarjouksessa selviää, mikä on pisin tarjottu laina-aika yritykselle. Voit nostaa yrityslainan myös lyhyemmäksi ajaksi käyttöön, sillä suurin osa rahoittajista tarjoaa ennenaikaisen takaisinmaksun mahdollisuutta.

Moni hakee yrityslainaan pitkää maksuaikaa, sillä silloin lainan kuukausierä on pienempi. Jos yrityslainaan valita pitkä maksuaika, kannattaa korkotaso vertailla ennen lainan nostamista. 

Näin haet yrityslainaa

 1.  Täytä lainahakemus

 2. Lähetä

 3. Vertaile ja tutustu ehtoihin

 4. Valitse edullisin ja hyväksy sähköisesti allekirjoittamalla

 5.  Laina tilille

Vertaile yrityslainojen korot

Yrityslainojen korot on järkevää vertailla,, sillä ne voivat vaihdella paljon eri luotonantajien kesken. Normaalisti vakuudettomien yrityslainojen kuukausikorko vaihtelee 1-2,5% välillä.

Korkotaso vaihtelee paljon luotonantajasta riippuen. Lisäksi yrityslainan korkoon vaikuttaa arvioitu yrityksen riski ja maksukyky. Sitä alhaisempi arvioitu yrityksen riski on, sitä alhaisemmalla korolla yrityslainaa voidaan tarjota.

Luoton hintaan vaikuttaa paljon myös tarjottu yrityslainan suuruus. Isompiin yrityslainoihin on mahdollista saada alhaisempi korko. Sitä isompi yrityslaina on, sitä alhaisemman koron voit siihen saada.

Yrityslainan korkoon vaikuttaa myös se, mikä lainatuote on kyseessä. Vakuudellisen yrityslainan kuukausikorko on 0,1 – 0,5%, kun vakuudettoman yrityslainan korko alkaa 1% tasolta ylöspäin. 

Esimerkki laskelma yrityslainan korosta

Yrityslainan suuruus Korko Maksuaika Kuukausierä 
5 000 €2,50%12 kk 484 €
10 000 €2,20%18 kk678 €
20 000 €2%18 kk1.334 €
30 000 €1,50%24 kk1.497 €
50 000 €1,25%36 kk1.733 €
100 000 €1,10%36 kk3.427 €
350 000 €1%36 kk11.625 €

Ylläoleva on esimerkkilaskelma, mitä yrityslainan korko ja hinta voisi olla eri lainasummille. Tämä on suuntaa-antava laskelma ja lopullinen luottotarjous ja ehdot selviävät lainatarjouksesta. 

Vakuudeton yrityslaina on joustava

Vakuudeton yrityslaina on joustava käyttää. Koska yrityslaina on vakuudetonta, voit itse päättää yrityslainan käyttötarkoituksen. Yrityslainan ehtona on, että se käytetään yrityksen liiketoiminnan edistämiseen.

 • Voit itse päättää yrityslaina käyttökohteen
 • Käytä yritystoimintaa varten
 • Ei henkilökohtaiseen käyttöön

Yrityslaina maksetaan yrityksen tilille. Osa yrityslainan tarjoajista varmistaa, että maksettu laina siirretään juuri yrityksen tilille.

Yrityslaina on joustava ja sitä voidaan maksaa aina takaisin nopeammassa aikataulussa. Moni pk-yritys valitsee vakuudettoman yrityslainan sen nopeuden ja joustavuuden takia.

yrityslaina korko

Maksa takaisin etuajassa ja säästä kuluissa

Yrityslainan voi maksaa etuajassa takaisin. Kun maksat yrityslainan takaisin maksusuunnitelmaa nopeammin, säästät kuluissa. Säästät kuluissa, mikäli yrityslainan perittävä kulu ei ole kiinteä toimituspalkkio.

 • Mikäli yrityslainassa on kiinteä toimituspalkkio, ennenaikainen takaisinmaksu ei säästä kuluissa
 • Suurin osa yrityslainojen tarjoajista tarjoaa lainaa korolla, jolloin säästät kuluissa kun maksat ajoissa takaisin
 • Maksa etuajassa takaisin ja säästä kuluissa

Sitä nopeammin maksat yrityslainaa takaisin, sitä vähemmän maksat kuluja lainasta. Vakuudeton yrityslaina voi olla hyvin edullinen rahoitusmuoto erityisesti silloin, kun tarkoituksena on käyttää rahoitusta vain lyhyen aikaa.

Muistilista yrityslainan ottajalle

 • Yrityslainojen hinnoissa ja koroissa on isoja eroja
 • Henkilötakaus vaaditaan
 • Kilpailutus ja vertailu on maksutonta
 • Yrityslainan hintaan vaikuttaa yrityksen maksukyky ja luottosumma
 • Yrityslainan voi maksaa aina etuajassa takaisin
 • Vakuudetonta yrityslainaa nostetaan pankkilainan rinnalle
 • Lainahakemus ei sido mihinkään
 • Hakemuksen täyttäminen vie minuutteja
 • Ensimmäiset lainatarjoukset alle tunnissa
 • Rahat tilillä nopeasti 1-2 arkipäivän kuluessa

Pk-yrityksen rahoituksen lähteet

Moni nostaa vakuudetonta yrityslainaa sen helppouden ja nopeuden takia. Vakuudeton yrityslaina on monelle pk-yritykselle vakuudellisen pankkirahoituksen täyterahoitusta. Vakuudetonta yrityslainaa nostetaan, kun pankille annetut vakuudet ovat täynnä. Tässä yleisiä pk-yrityksen käyttämiä rahoitusmuotoja:

Mikä on yrityslainan korko?

Yrityslainan korko vaihtelee vakuudettomissa lainoissa normaalisti 1 – 2,5% kuukausikorolla. Isompiin yrityslainoihin (yli 10 000 euroa) on helpompi saada matala korko. 

Voinko saada yrityslainaa ilman vakuuksia?

Kyllä. Vakuudetonta yrityslainaa voit saada useasta rahoitusyhtiöstä. Yrityslainaa ilman vakuuksia voit saada 1 000 – 350 000 euroa.

Vaaditaanko yrityslainaan henkilötakaus?

Vakuudettomaan yrityslainaan vaaditaan yrittäjän henkilötakaus. Pienempiin yrityslainoihin (alle 25 000 euroa) riittää yksi henkilötakaus. Isompiin yrityslainoihin voidaan vaatia kaksi henkilötakaajaa. 

Kuinka paljon yrityslainaa voidaan myöntää?

Yrityslainaa ilman vakuuksia voidaan myöntää 1 000 – 350 000 euroa. Yrityslainan suuruuteen vaikuttaa: 

– Yrityksen liikevaihto 
– Yrityksen luottoluokitus ja toimiala 
– Arvioitu yrityksen riski

Mistä edullisin yrityslaina?

Edullisin yrityslaina löytyy vertailemalla. Selvität kilpailuttamalla yrityslainat nopeasti, mistä yrityksesi saa edullisinta lainaa. Voit kilpailuttaa yrityslainat Nordsekin kumppanien kautta. 

Mikä on yrityslainan maksuaika?

Yrityslainan tarjottu maksuaika vaihtelee normaalisti 6 – 36 kuukauden välillä. Isompiin yrityslainoihin valitaan usein pidempi maksuaika. 

Voinko maksaa yrityslainan etuajassa takaisin?

Kyllä voit. Yrityslainaa voi aina maksaa nopeammassa tahdissa takaisin ja säästää kuluissa. Sitä nopeammin maksat yrityslainan takaisin, sitä vähemmän maksat lainasta korkoa ja muita kuluja. 

Tarjoavatko pankit vakuudetonta yrityslainaa?

Usein vakuudeton yrityslaina nostetaan rahoitusyhtiöstä, sillä usein pankit vaativat yrityslainaan vakuuksia. Osa pankeista voi myöntää pienen vakuudettoman yrityslainan, kun yrityksellä on valmis asiakassuhde pankin kanssa. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.