Ilmaiset budjetointi työkalut ja excel taulukot 

Julkaistu

Janne Häkkinen

Nämä netistä löytyvät ilmaiset työkalut auttavat sinua luomaan budjetin ja seuraamaan omia menoja helposti. 

budjetointi työkalut

Omien kulujen seuranta kuukausittain exceliin tai muuhun ohjelmaan voi tehdä rahojen hallinnoimisesta helpompaa. Kun etsit ilmaisia työkaluja Excelistä tai Google Sheetistä budjetointiin – tässä ovat meidän parhaat vinkit löytää sinulle sopiva valmis budjetointipohja. 

Huomaa, ettei valmiita budjettipohjia kannata ladata mistä tahansa nettisivulta, sillä niissä voi olla viruksia. Ennen kuin lataat mitään pohjia koneellesi, kannattaa lukea kyseisen työkalun arvosteluja netissä. 

Microsoft Office Excel budjetointi pohjat 

Kuinka se toimii: Excel-pohjan luominen ja seuranta vaatii sinulta aina työtä. Voit säästää aikaa budjetointi pohjan luomiseen valitsemalla Excelistä valmiita pohjia oman budjetin luomiseen. Excelistä löytyy englannin kielellä monia eri valmiita pohjia ilmaiseksi mm. kulujen hallinnointiin, lomabudjettiin tai häihin. 

Plussat: Excelin budjetointi pohjia löytyy todella paljon kaikkiin tarpeisiin. Sieltä löytyy sekä yksinkertaisia ja monimutkaisia budjetteja ilmaiseksi käyttöön. 

Kuinka saada käyttöön: Löydä täältä valmiit Excel budjetointia pohjat: Budjetit – Office.com . Voit myös excelin sisällä etsiä budjetointi pohjia valmiina. 

Google Sheet budjetointi pohjat 

Kuinka se toimii: Google Drive on palvelu, jossa kuka tahansa voi luoda, ladata ja jakaa tiedostoja google-tunnusten avulla. Palvelussa löytyy valmiina eri pohjia, jolla voit tehdä vuosibudjetin tai kuukausibudjetin. 

Plussat: Voit tehdä budjetin nopeasti omilla google tunnuksilla nopeasti puhelimella, tietokoneella tai millä vain laitteella. Voit jakaa helposti budjetin myös muille perheenjäsenille lisäämällä “jaa” painike ja valitsemalla sähköpostiosoitteet, jotka voivat nähdä tiedoston. 

Kuinka saada käyttöön: Kirjaudu sivulle google.com/sheets ja etsi valikosta sinulle sopiva budjetointi pohja. 

Nordsekin budjetointi pohja 

Kuinka se toimii: Käytä tätä valmista excel pohjaa kuukausi ja vuosibudjetin tekoa varten. Budjetissa löytyy valmiina tärkeimmät kuluerät, joten voit jakaa omat tulot ja menot sopiviin kategorioihin. Jos et löydä sopivaa kuluerää, käytä “muu” saraketta. 

Plussat: Saat nopeasti kokonaiskuvan budjetista ja omista menoista ja tuloista. Voit ladata excelin suoraan omalle koneelle, jolloin budjetin luominen onnistuu muutamassa minuutissa. 

Kuinka saada käyttöön: Lataa Nordsekin budjetointi pohja 2023 tästä. 

Muita tapoja aloittaa budjetointi

Ilmaisten budjetointi työkalujen etsintä ja lataaminen on hyvä tapa aloittaa oman budjetin luominen. Voit myös tehdä itse sinulle sopivan budjetti mallin 50/30/20 mallin mukaisesti. Tässä lisää aiheesta, kuinka pääset tekemään sinulle parhaan budjetin: 

Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan listan parhaista laina tuotteista.  

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.