Lainaa Ruotsista, Norjasta vai Virosta? Vertaile tästä!

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Harkitsetko lainan hakemista Norjasta, Ruotsista tai Virosta? Pohjoismaat tunnetaan vahvasta taloustilanteestaan ja luotettavasta pankkisektoristaan, kun taas Viro on noussut viime vuosina uudeksi talousmahtiksi. Mutta kumpi näistä maista tarjoaa sinulle parhaat lainaehdot?

Tässä artikkelissa käymme läpi, miksi lainan hakeminen Norjasta, Ruotsista tai Virosta on perusteltua. Lisäksi saat vinkkejä siitä, mitä eri maiden pankit tarjoavat suomalaisille asiakkaille. 

Voit kilpailuttaa Nordsekin avulla vakuudettomat lainat myös ulkomailta yhdellä hakemuksella – näin saat vertailuun ulkomaisten pankkien korkotarjoukset kotimaisten pankkien rinnalla. 

Lainan nostaminen ulkomaisesta pankista on turvallista 

Tiesitkö, että sinulla on kuluttajana samat oikeudet, nostitpa lainan Norjasta, Ruotsista, Virosta tai suomalaisesta pankista? Kaikki pankit noudattavat Suomessa kotimaista lainsäädäntöä, joten voit turvallisin mielin nostaa lainan myös ulkomaisesta pankista. 

 • Asiakaspalvelua suomen kielellä myös norjalaisesta, ruotsalaisesta ja virolaisesta pankista
 • Suomessa Finanssivalvonta valvoo kaikkia pankkeja, jotka tarjoavat kulutusluottoja ja muita luottoja suomalaisille
 • Lainan nostaminen on yhtä turvallista ulkomaisesta pankista kuin kotimaisesta

Moni ulkomainen pankki Suomessa on erikoistunut nopeisiin digitaalisiin lainoihin. Niiden kilpailuetuna ovat nopea luottopäätös ja suurempi lainasumma. Lisäksi moni pankki pystyy tarjoamaan hyvin kilpailukykyistä hinnoittelua lainalle, joten lainavertailussa kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan myös ulkomaiset pankit! 

Ruotsalaiset pankit tarjoavat vakuudetonta ja vakuudellista lainaa 

Ruotsalaiset pankit ovat tosissaan alkaneet kilpailemaan kotimaisten pankkien kanssa suomalaisista asiakkaista. Ruotsalaiset pankit tarjoavat nykyään Suomessa niin vakuudettomia kulutusluottoja, asuntolainaa, autolainaa ja yrityslainoja! 

Moni kuluttaja on varmasti törmännyt suuriin ruotsalaisiin pankkeihin, mutta myös moni pienempi digipankki tulee Ruotsista. Nämä sinun tulisi tietää ruotsalaisten pankkien tarjoamasta:

 • Vakuudetonta lainaa alkaen 2000 eurosta ylöspäin
 • Tuloraja yli 15 000 € vuodessa 
 • Maksuaikaa jopa 15 vuotta 
 • Tarjolla myös vakuudellista lainaa suurempiin lainatarpeisiin 

Kaikki ruotsalaiset pankit noudattavat Suomessa paikallista lainsäädäntöä. Ruotsalaiset pankit kilpailevat nykyään vakuudettomissa lainoissa sekä hinnalla että lainasumman määrällä. Tyypillisesti ruotsalaiset pankit voivat tarjota suurempia lainoja asiakkaille, joten moni on valinnut ruotsalaisen pankin kulutusluotto pankiksi! 

Norjalaiset pankit erikoistuneet vakuudettomiin lainoihin

Norjalaiset pankit ovat tulleet ryminällä Suomeen viimeisen 10 vuoden aikana, eikä tälle näy loppua. Päinvastoin, suomalaiset kotitaloudet ovat päässeet nauttimaan norjalaisten pankkien tuomasta kilpailusta saamalla suurempia vakuudettomia lainoja nopeasti tilille, nykyään myös edullisella korolla! 

 • Norjalaiset ovat erikoistuneet vakuudettomiin kulutusluottoihin
 • Lainaa 2000 € alkaen jopa 60 000 € asti 
 • Korko alkaen 4,5% 

Norjalaiset pankit kilpailevat ruotsalaisten pankkien kanssa samoista asiakkaista. Käytännössä lainaa voidaan nostaa muutamasta tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin ilman vakuuksia. 

Norjan liput kuvassa, josta moni pankki tulee Suomeen tarjoaan nopeaa digilainaa

Virosta mikrolainoja pieniin ja nopeisiin luotto tarpeisiin 

Moni yhdistää Virosta nostettavan lainan nostamisen epätoivoiseen tilanteeseen, jossa lainan hakijalla ei ole luottotietoja. Nykyään Virosta nostettava laina tarjotaan vain kuluttajille, joilla on luottotiedot kunnossa. 

Virolaiset luotonantajat ovat erikoistuneet pienempiin luottoihin, jossa tarjolla on nopea nettilaina alkaen muutamasta sadasta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin. 

 • Rahoitusyhtiön tarjoama laina Virosta maksimissaan 10 000 € asti
 • Virolaiset pankit voivat tarjota lainaa jopa 50 000 € asti 

Etsitkö pientä lainaa nopeasti käyttöön? Moni valitsee lainan virosta, kun omat tulot ovat pienemmät – mutta luottotiedot ovat kunnossa! 

Virolaiset pankit myöntävät lainaa 50000 € asti. Kuvassa liehuu Viron lippu.

Mistä laina kannattaa nostaa – Suomesta, Virosta, Norjasta vai Ruotsista? 

Ruotsalaiset, norjalaiset ja virolaiset pankit kilpailevat suoraan vakuudettomissa lainoissa kotimaisten pankkien kanssa. Mutta mistä kannattaa hakea lainaa? Vastaus on helppo – kaikista! Nordsekin avulla voit kilpailuttaa kaikki kotimaiset ja Pohjoismaiset pankit yhdellä lainahakemuksella. 

 • Kilpailuta ulkomaiset ja kotimaiset pankit yhdellä lainahakemuksella
 • Lainan hakeminen ei sido mihinkään 

Koska ulkomaisten pankkien laina on yhtä turvallista nostaa kuin kotimaisesta pankista – voit keskittyä lainavertailussa lainan ehtoihin. Vertailemalla löydät parhaan lainatarjouksen.

Vertaa kotimaisten pankkien korkotarjouksia ulkomaisten pankkien rinnalla 

Aloita parhaan pankin selvittäminen jo tänään! Hakemalla lainaa Nordsekin avulla varmistat, että saat nopeasti kilpailutettua pankit keskenään. 

Et tiedä etukäteen, mistä maasta saat parhaan korkotarjouksen. Lainojen ehdot vaihtelevat markkinatilanteen mukaan. Joskus paras tarjous löytyy kotimaasta, toisella kertaa se voi löytyä Norjasta tai Ruotsista! 

Selvitä meidän avulla heti, mikä pankki tarjoaa juuri nyt sinulle parasta korkoa ja suurinta lainaa heti käyttöön!

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.