Kulutusluottojen yhdistäminen

kulutusluottoKulutusluottojen yhdistäminen

Kulutusluottojen yhdistäminen

Yhdistämällä kulutusluotot voit säästää rahaa ja tasapainottaa talouttasi. Nordsekin avulla voit kilpailuttaa kulutusluotot yhdellä hakemuksella. Kun kilpailutat avullamme luotot, voit saada jopa yli 30 pankista ja rahoitusyhtiöstä lainatarjouksen. 

Kulutusluottojen yhdistäminen on järkevää, sillä sen avulla säästät usein merkittävästi kuluissa. Säästät kuluissa, sillä lainanhoitokustannukset laskevat. Yhdistämällä luotot saat usein laskettua kulutusluoton korkoa alaspäin. 

Koron lisäksi säästät kustannuksissa, kun maksat useamman kulutusluoton tilalta vain yhdestä luotosta tilinhoitomaksua ja muista kustannuksia. Sitä useampi pienlaina sinulla on käytössä, sitä enemmän voit säästää kuluissa. 

Kulutusluoton hakeminen ja kilpailuttaminen on täysin maksutonta – eikä sido sinua mihinkään!

Näin yhdistät kulutusluotot

 1. Kilpailuta kulutusluotot hakemalla lainaa 

  Ilmoita hakemuksessa, että haet kulutusluottoa lainojen yhdistämiseen. 

 2. Vertaa eri tarjouksia keskenään

  Vertaa kokonaiskuluja keskenään ja valitse edullisin luotto.

 3. Laske, säästätkö kuluissa yhdistämisen avulla 

  Jos säästät yhdistämällä, hyväksy paras tarjous. 

 4. Valitse paras tarjous ja allekirjoita 

  Ota käyttöön allekirjoittamalla verkkopankkitunnuksilla. Maksa kalliit lainat pois.

Yhdistä kulutusluotot ja säästä 

Kulutusluotto on hyvin joustava lainatuote, jossa päätät itse sen käyttökohteen. Kun nostat kulutusluoton ilman vakuuksia, voit vapaasti käyttää rahaa mihin haluat. 

Kulutusluotolla voit vaikka maksaa pois erääntyneitä laskuja, ostaa kodinkoneita tai lähteä matkalle! Isompia kulutusluottoja puolestaan nostetaan yhdistämistä varten, jolloin voit maksaa kalliit pikalainat ja osamaksut pois. 

Kulutusluottojen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Siksi moni onkin ajautunut tilanteeseen, jossa käytössä on useita pieniä luottoja. Näiden korko juoksee ja päälle tulevat vielä eri kiinteät kuukausimaksut!

Voit päästä eroon kalliista osamaksuista, pikavipeistä ja kulutusluotoista yhdistämällä pienet lainat yhdeksi kulutusluotoksi. Näin maksat jatkossa vain yhtä kulutusluottoa takaisin ja säästät joka kuukausi kuluissa! 

Yleisiä kysymyksiä kulutusluotoista

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on vakuudeton laina, jota tarjoavat pankit ja rahoitusyhtiöt Suomessa. Vakuudetonta kulutusluottoa voit saada 500 – 60 000 euroa nopeasti käyttöön. 

Kenelle kulutusluottoa myönnetään?

Kulutusluottoa myönnetään täysi-ikäisille henkilöille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintää. Voit saada kulutusluottoa, kun kotipaikkasi on Suomessa ja sinulla on säännöllisiä tuloja. 

Mistä edullinen kulutusluotto?

Edullisin kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla koron ja vertailemalla kuluja keskenään. 

Mikä on kulutusluoton korko?

Kulutusluoton korko on asiakaskohtainen ja se vaihtelee myös eri pankkien välillä paljon. Pyytämällä lainatarjousta selvität, millä korolla sinulle voidaan tarjota kulutusluottoa.

Kuinka pitkä maksuaika kulutusluotossa on?

Kulutusluoton maksuaika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä. Kulutusluoton määrä vaikuttaa siihen, kuinka pitkää maksuaikaa luotolle tarjotaan.

Näin paljon voit säästää kuluissa kulutusluottoja yhdistämällä 

Esimerkki näyttää, miten eri osamaksujen, pienten kulutusluottojen ja pikavippien yhdistäminen voi tuoda merkittäviä säästöjä. Ensimmäisessä esimerkissä kulutusluottoja on yhteensä käytössä 25 000 euron edestä: 

LainatuotePääoma jäljellä KorkoTilinhoitomaksuLaina-aikaa jäljellä KuukausieräKulut yhteensä
Osamaksu 12 300 €19,0 %8 € / kk35 kk94 €1 093 €
Osamaksu 23 700 €17,5 %8 € / kk38 kk133 €1 421 €
Kulutusluotto 19  250 €14,0 %6 € / kk64 kk212 €4 314 €
Kulutusluotto 29 750 €13,0 %5 € / kk75 kk195 €4 916 €
Yhteensä25 000 €27 € /kk634 €11 744 €

Vertaillaan, kuinka paljon kulutusluottojen yhdistämisellä voidaan säästää: 

LainatuotePääoma jäljellä KorkoTilinhoitomaksuLaina-aikaa jäljellä KuukausieräKulut yhteensä
Kulutusluottojen yhdistäminen25 000 €7 %5 € /kk 66 kk462 €5 522 €
Säästöä 172 €6 222 €

Tässä esimerkissä säästöä syntyisi koko laina-ajalta jopa 6 222 euroa! Lisäksi kuukausierä laskisi 172 eurolla per kuukausi. 

Näin maksuaika vaikuttaa yhdistelylainan kuukausierään

Kulutusluottojen yhdistämisellä voidaan laskea merkittävästi kulujen määrää. Lisäksi sillä voidaan vaikuttaa kuukausierän suuruuteen. Sitä alhaisemmat kulut ovat, sitä alhaisempi on kuukausierän suuruus. 

Isompiin kulutusluottoihin voidaan ottaa pidempi maksuaika. Maksuaika vaikuttaa suoraan kuukausierän suuruuteen. Tässä vertailussa näkyy, kuinka maksuaika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen, kun lainasumma (25 0000 €) ja korko (7%) pysyy samana: 

KulutusluottoKorkoMaksuaika Kuukausierä 
25 000 €7 %3 vuotta771 €
25 000 €7 %4 vuotta598 €
25 000 €7 %5 vuotta495 €
25 000 €7 %7 vuotta377 €
25 000 €7 %10 vuotta290 €
25 000 €7 %15 vuotta224 €

Tästä syystä kulutusluotot kannattaa yhdistää

Kulutusluottojen nostaminen ja hakeminen on helppoa. Koska kulutusluottoja voi nostaa hyvin joustavasti vaikka matkailuun, remontointiin tai auton ostamiseen – moni nostaa luottoja kuin huomaamatta käyttöön. Sitä useampi kulutusluotto sinulla on käytössä, sitä enemmän maksat korkoa ja muita kustannuksia kulutusluotoissa. 

Esimerkiksi jos sinulla on käytössä 6 pienlainaa, joiden tilinhoitomaksu on 6 € kuukaudessa. Tämä tarkoittaa pelkästään tilinhoitomaksuja 36 euroa per kk – ennen korkokuluja! Vuodessa se tekee jo 432 euroa ja 6 vuoden maksuajalla tämä tarkoittaa tilinhoitomaksuja 2 592 €. Helpoin tapa päästä eroon tilinhoitomaksuista on yhdistää lainat yhdeksi kulutusluotoksi, jolloin maksat vain yhdestä lainasta kuluja. 

Toinen merkittävä säästö kulutusluottoja yhdistämällä on korkokustannukset. Pankit tarjoavat edullisempaa korkoa isompaan kulutusluottoon. Jos sinulla on vaikka pieniä muutaman tuhannen euron lainoja käytössä – voi niiden todellinen vuosikorko olla jopa yli 35%! Kun yhdistät kulutusluotot ja osamaksut yhdeksi luotoksi – saat matalamman koron lainalle. 

Kolmas merkittävä etu kulutusluottojen yhdistämisellä on ajansäästö. Kun sinulla on maksettavana yksi kulutusluotto useamman sijasta – säästät merkittävästi aikaa! Enää sinun ei tarvitse huolehtia useiden laskujen maksusta. Erityisen hyödyllistä se on, kun tarvitset neuvottelua maksujen joustoista. Mieti, kuinka työlästä on neuvotella vaikka 8 eri luotonantajan kanssa maksujen joustoista!

Jos nämä kriteerit täyttyvät – voit saada yhdistelylainaa pankista 

Yhdistelylainaa voit saada, mikäli seuraavat minimikriteerit täyttyvät: 

 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä 
 • Olet vähintään 18 vuotias
 • Kotipaikka on Suomessa
 • Sinulla on riittävästi säännöllisiä tuloja 

Yleisimmät syyt hylättyyn lainapäätökseen ovat maksuhäiriömerkintä, virheelliset tiedot hakemuksessa ja riittämättömät tulot suhteessa velkamäärään. 

Eri pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on omat tulorajat, mikä on riittävä tulojen määrä yhdistelylainaa varten. Tulojen määrän lisäksi lainapäätökseen vaikuttaa paljon se, kuinka paljon sinulla on jo velkaa. Mitä enemmän velkaa sinulla on, sitä enemmän tuloja pitäisi olla. 

Sinun ei tarvitse etukäteen tietää, täytätkö kriteerit kulutusluottojen yhdistämistä varten! Koska hakemus on maksuton ja ei sido sinua mihinkään, voit hyvin hakea lainaa ja kokeilla, paljonko voit saada lainaa kulutusluottojen yhdistämistä varten. 

Vaikka et saisi lainaa kaikkien kulutusluottojen poismaksuun – kannattaa kalliimmat kulutusluotot maksaa pois edullisemmalla kulutusluotolla. Vaikka et voisi maksaa kokonaan yhtä kulutusluottoa pois – voit maksaa osan lainasta pois tällä edullisemmalla kulutusluotolla. 

Yhdistä kulutusluotot ja säästä rahaa 

Kulutusluottojen yhdistäminen on järkevää, sillä sen avulla voit säästää merkittävästi kuluissa. Säästät kuluissa, kun kulutusluoton korko laskee ja maksat vain yhdestä lainasta tilinhoitomaksua!

Kulutusluottojen yhdistäminen säästää myös aikaa ja hermojasi. Enää sinun ei tarvitse huolehtia useamman pienen luoton takaisinmaksusta, kun voit keskittyä maksamaan yhtä isompaa kulutusluottoa takaisin. 

Kulutusluotot kannattaa kilpailuttaa Nordsekin avulla, jolloin voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta. 

Sitä enemmän sinulla on käytössä pieniä osamaksuja, pikavippejä ja kulutusluottoja – sitä enemmän voit säästää yhdistämällä lainat. 

Koska hakeminen on täysin maksutonta ja ei sido sinua mihinkään, kannattaa kulutusluottojen yhdistämisen vertailu aloittaa heti. Voit maksaa kalliit pienlainat pois milloin tahansa, sillä vakuudettomat lainat saa maksaa etuajassa takaisin koska tahansa. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä kulutusluottojen yhdistämisestä

Mihin kulutusluottoa voidaan käyttää?

Kulutusluottoa voidaan käyttää joustavasti kulutukseen, kuten ostoksiin tai elämiseen. Vakuudettomassa kulutusluotossa päätät itse, mihin lainaa käytetään. 

Miksi kulutusluotot kannattaa yhdistää?

Kulutusluottojen yhdistäminen säästää kuluissa, sillä maksat vain yhdestä lainasta tilinhoitomaksua ja saat alhaisemman koron isompaan kulutusluottoon.

Miksi en voinut yhdistää kulutusluottoja?

Yleisimmät syyt hylättyyn luottopäätökseen ovat maksuhäiriömerkintä ja liian alhaiset tulot suhteessa velkamäärään. 

Pitääkö kulutusluotto ilmoittaa verottajalle?

Pankit ja rahoitusyhtiöt ovat velvollisia ilmoittamaan kulutusluotot verottajalle, jolloin lainatiedot näkyvät veroilmoituksessa. 

Mitä eroa on kulutusluotolla ja pikavipillä?

Perinteinen pikavippi on usein rahoitusyhtiön tarjoama kallis pienlaina, kun kulutusluotto mielletään pankin tarjoamaksi edullisemmaksi lainaksi. Molemmat ovat vakuudettomia lainoja, jotka saa nopeasti käyttöön. 

Mistä saan kulutusluottoa helposti?

Saat helposti haettua kulutusluottoa Nordsekin avulla, jossa voit kilpailuttaa lainat nopeasti. 

Paljonko voin säästää kulutusluottojen yhdistämisellä?

Kulutusluotot hinnoitellaan aina asiakaskohtaisesti, joten selvität parhaiten pyytämällä lainatarjousta. Sitä enemmän sinulla on kulutusluottoja, sitä enemmän voit säästää kuluissa.

Kuka voi saada lainaa kulutusluottojen yhdistämiseen?

Voit saada lainaa kulutusluottojen yhdistämistä varten, kun olet täysi-ikäinen, sinulla on puhtaat luottotiedot, kotipaikka on Suomessa ja sinulla on säännöllisiä tuloja. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Järjestelylaina

Järjestelylainalla yhdistät pienet lainat yhdeksi  Hae järjestelylainaa nopeasti netistä ilman vakuuksia tai takaajia. Nordsekin kautta voit kilpailuttaa yhdellä lainahakemuksella jopa yli 30 pankkia ja luotonantajaa.  Järjestelylainalla...

Yhdistelylaina

Yhdistelylaina säästää lainakuluissa  Yhdistelylainan avulla yhdistät kaikki lainat yhteen, jolloin säästät kuluissa. Lainojen yhdistäminen myös helpottaa omaa taloudenhallintaa, sillä maksat vain yhtä lainaa takaisin.  Laske lainan...

Pikaluotto

Pikaluotto heti tilille vuonna 2023  Hae pikaluottoa 2023 heti tilille! Voit hakea pikaluottoa milloin vain, sillä lainan haku onnistuu nopealla nettihakemuksella muutamassa minuutissa.  Pikaluoton kilpailuttaminen onnistuu...

Täsmäluotto 

Täsmäluotto kannattaa kilpailuttaa  Hae täsmäluottoa Nordsekin avulla minuuteissa. Nordsekin kautta voit hakea jopa yli 30 lainatarjousta rahalaitoksilta ja pankeilta. Vain yksi hakemus riittää! Täsmäluottoa voit hakea...