Vakuudellinen Remonttilaina –  edullisempi lainatuote unelmien kodin kunnostamiseen

Julkaistu

Janne Häkkinen

Vakuudellinen remonttilaina on hyvä lainatuote, kun kotisi kaipaa päivitystä tai remonttia – ja sinulla on antaa riittävät vakuudet pankille. Tässä artikkelissa käymme läpi: 

  • Mikä on vakuudellinen remonttilaina? 
  • Kenelle vakuudellinen remonttilaina on sopiva lainatuote?
  • Vakuudellisen remonttilainan edut ja haitat 
  • Miten hakea vakuudellista remonttilainaa? 
  • Mistä pankista remonttilainaa kannattaa hakea? 
  • Maksuaikaa jopa 25 vuotta 
  • Mikä on vakuudellisen lainan korko?
  • Nordsekin yhteenveto vakuudellisesta remonttilainasta 

Voit lukea lisää remonttilaina oppaastamme, jos sinua kiinnostaa lukea vakuudellisen ja vakuudettoman remonttilainan eroista. 

vakudellinen remonttilaina

Mikä on vakuudellinen remonttilaina? 

Vakuudellinen remonttilaina on pankin tarjoama lainatuote, jossa pankille annetaan vakuuksia remonttia varten nostettuun lainaan. Käytännössä sinulla tulee tarjota pankille riittävä vakuus lainan saamiseksi, kuten kiinteistön tai asunnon tai muun reaaliomaisuuden – jota olet valmis panttaamaan. 

  • Vakuudellinen remonttilaina 10000 eurosta ylöspäin
  • Maksuaikaa jopa 25 vuotta – korko alkaen 1,5% + Euribor 

Pankit tarjoavat vakuudellista remonttilainaa 10 000 eurosta ylöspäin. Sitä pienemmille lainasummille lainaa ei tarjota vakuudellisena, johon sopivampi lainatuote on vakuudeton remonttilaina

Pankit tarjoavat vakuudelliseen lainaan edullisempaa korkoa, sillä pankin riski on pieni vakuuden ansiosta. Annettava vakuus vaikuttaa lainan korkoon ja myönnettävään lainamäärään. Sitä arvokkaampi vakuus annetaan – sitä enemmän voit saada vakuudellista remonttilainaa. 

Mies poraa seinää. Tekemässä remonttia, johon nostettu vakuudellista remonttilainaa

Kenelle voidaan myöntää vakuudellista remonttilainaa? 

Voit saada vakuudellista lainaa pankista, kun: 

  1. Sinulla on antaa riittävän hyvät vakuudet pankille lainaa varten
  2. Sinulla on puhtaat luottotiedot ja maksukykyä lainan takaisinmaksuun 

Lainan vakuudeksi annetaan yleensä kiinteistö, asunto tai muu reaaliomaisuus, jossa on vakuusarvoa. Lisäksi osa pankeista voi antaa vakuusarvon arvopapereille ja muulle omaisuudelle. 

Vakuudellista lainaa myönnetään vain, mikäli pankki arvioi sinun pystyvän maksavan velan takaisin sovitussa ajassa. Tähän vaikuttaa hakijan tulot ja menojen määrä, kuten kaikissa lainoissa.

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Vertaile lainat nyt

Vakuudellisen remonttilainan edut ja haitat 

Kaikkiin laina tuotteisiin liittyy etuja ja haittoja. Alla kokemuksemme mukaan suurimmat edut ja haitat vakuudellisessa remonttilainassa. 

Vakuudellisen remonttilainan edut

  1. Edullisempi korko: Koska pankille annetaan vakuudet lainaa varten, voidaan vakuudelliseen lainaan tarjota edullisempaa korkoa. Tästä syystä säästät kuluissa, kun nostat remonttilainan vakuudellisena pankista. 
  1. Suurempi lainasumma: Pankit voivat tarjota suurempaa lainasummaa vakuudelliseen lainaan, kun niillä on riittävät vakuudet lainan takaisinmaksun turvaksi. Tästä syystä vakuudellinen remonttilaina sopii hyvin myös suurempiin remontti tarpeisiin. 
  1. Pidempi maksuaika: Voit saada vakuudelliseen lainaan maksuaikaa jopa 25 vuotta, joten lainan kuukausierän voidaan saada alhaisemmaksi. 

Vakuudellisen remonttilainan haitat 

  1. Annettavat vakuudet: Sinun on aina annettava pankille vakuuksia, jota ei voida käyttää toista lainaa varten. Jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, voi pankki realisoida vakuuden myymällä sen lainan takaisinmaksua varten. 
  1. Paperityö ja hitaus: Pankit eivät tarjoa vakuudellista lainaa yhtä nopeasti ja joustavasti, kuin vakuudetonta lainaa. Vakuudellista lainaa varten sinulla tulee olla riittävästi aikaa, sillä luottopäätös voi viedä aikaa useamman viikon. 
  1. Ei sovellu pieniin ja lyhytaikaisiin lainatarpeisiin: Pankit joutuvat tekemään työtä vakuudellista lainaa varten, joten ne eivät tarjoa lainaa pienille lainasummille tai lyhytaikaiseen tarpeeseen. 
Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan listan parhaista laina tuotteista.  

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Miten hakea vakuudellista remonttilainaa? 

  1. Arvioi oma lainatarve. Budjetin avulla voit arvioida, paljonko tarvitset rahaa remonttiin. Budjetoi samalla oma maksukyky lainalle – näin tiedät tarkkaan, minkälaiseen lainaan sinulla on varaa. 
  1. Hae lainatarjouksia pankeista. Suosittelemme aina kilpailuttamaan pankit ennen lainan valitsemista. Kilpailuttamalla pankit selvität, mistä pankista tarjotaan parhaita ehtoja lainalle. 
  1. Vertaa ja valitse paras tarjous. Kun sinulla on annettu tarjoukset pankista, voit alkaa vertailla eri korkotarjouksia keskenään. Kiinnitä huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon, kuukausierään, myönnettävään lainasummaan ja vaadittaviin vakuuksiin. 
  1. Hyväksy paras lainatarjous. Voit saada nostettua vakuudellisen remonttilainan viikoissa tilille. Vakuudellisen lainan nostaminen vie aikaa, sillä pankki joutuu tekemään paperityötä mm. vakuuksien määrittelyä varten. 
  1. Nosta laina tilille – aloita remontointi! Kun laina on maksettu tilille, voit aloittaa remontoinnin vaikka heti. 
  1. Maksa takaisin. Ala maksamaan lainaa takaisin kuukausittain sopimuksen mukaisesti. Voit saada lainalle maksuaikaa jopa 25 vuotta. 

Mistä pankista vakuudellista remonttilainaa kannattaa hakea? 

Suosittelemme hakemaan vakuudellista lainaa sekä omasta kotipankista että muista tunnetuista kivijalka pankeista. Kun haet useammasta pankista lainaa, voit saada parempia korkotarjouksia kilpailutilanteesta johtuen. Esimerkiksi nämä pankit tarjoavat vakuudellista remonttilainaa: 

  • Nordea
  • Aktia
  • Ålandsbanken
  • Handelsbanken
  • OP

Maksuaikaa jopa 25 vuotta

Voit saada vakuudelliseen lainaan pankista jopa 25 vuotta maksuaikaa. Yleensä pankit myöntävät lainasummasta riippuen vakuudelliseen remonttilainaan maksuaikaa 7 – 15 vuotta, mutta myös yli 20 vuoden maksuajat ovat mahdollisia. 

Yleensä vakuudellista lainaa maksetaan takaisin kuukausittain joko tasaerissä tai tasalyhenteisenä

Tasaerä tarkoittaa, että lainan kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan. Tasalyhenteisessä lainassa kuukausierä vaihtelee joka kuukausi lainan koron mukaan, sillä lainaa lyhennetään pankille joka kuukausi saman verran. 

Lue lisää: Remonttilaina Laskurilla Arvioit Sopivaa Rahoitusmäärää (nordsek.com)

maaleja käytetty remonttia varten

Mikä on vakuudellisen remonttilainan korko? 

Vakuudellisen remonttilainan korko selviää korkotarjouksesta. Korkoon vaikuttaa hakijan tiedot ja vakuuden arvo. Sitä suuremmat tulot sinulla on ja mitä paremmat vakuudet annat pankille, sitä edullisemmalla korolla voit saada remonttilainaa. 

  • Korko alkaen 1,50% + Euribor 
  • Koron lisäksi lainasta peritään tilinhoitomaksu per kk sekä mahdollinen avauspalkkio 

Lainan viitekorko on yleensä 3kk Euribor tai 12 kk Euribor. Lainatarjouksesta näet, mitä viitekorkoa lainasta peritään.

Nordsekin yhteenveto vakuudellisesta remonttilainasta 

  • Vakuudellinen remonttilaina on edullisempi lainatuote, jota voidaan saada pankista 10 000 eurosta ylöspäin alkaen 1,5% korolla. 
  • Lainan korkoon vaikuttaa hakijan tiedot ja annettavat vakuudet. Sitä paremmat vakuudet lainalle annetaan, sitä edullisempaa korkoa voit saada. 
  • Voit saada vakuudellista remonttilainaa jopa 25 vuoden maksuajalla. Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain joko kiinteällä kuukausierällä tai kiinteällä lyhennysmäärällä. 
  • Remonttilainan avulla rahoitat unelmiesi kodin – ja se voi olla hyvä investointi kodin arvon nostamiseen. Voit käyttää lainaa sekä materiaalien hankintaan että työn hankintaan. 
  • Kilpailuta remonttilainat eri pankeista, sillä lainan korko ja muut ehdot voivat vaihdella paljon.
 Älä nosta lainaa, jos: 

1. Sinulla on vaikeuksia maksaa nykyisiä laskuja ja velkoja 

2. Et pysty maksamaan lainaa takaisin 

3. Lainan käyttötarkoitus ei edistä omaa taloudenhallintaa

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.