Paras yhdistelylaina 

Paras yhdistelylaina 2024 löytyy vertailemalla

Yhdistelylaina auttaa kuluttajaa yhdistämään usean korkean koron lainan yhdeksi lainaksi. Vertaile meidän avulla parhaita yhdistelylainoja ja tapoja, jolla voit itse arvioida paras yhdistelylainaa. 

 • Paras yhdistelylaina 2023 selviää kilpailuttamalla 
 • Korko alkaen 4% – pankkien koroissa isoja eroja 
 • Lainan korko asiakaskohtainen 

Vakuudettoman yhdistelylainan nostaminen kannattaa, kun saat sen avulla laskettua lainan kustannuksia alaspäin. Tässä meidän suosituksemme, kuinka löytää paras yhdistelylaina vuonna 2023. 

Hae lainaa
40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50€. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Monella suomalaisella on ongelmia maksaa nykyisiä lainoja takaisin. Jos sinulla on useampi kulutusluotto käytössä, saatat etsiä nopeaa ratkaisua korkeiden korkojen poismaksuun. Yhdistelylaina on yksi tällainen vaihtoehto, jonka avulla voit maksaa lainat nopeammin ja alhaisemmalla korolla pois. 

Kun vertaat yhdistelylainoja, etsi alhaista vuosikorkoa, joustavaa takaisinmaksua ja riittävän suurta lainasummaa kalliiden lainojen poismaksuun. 

 • Instabank: Paras pankki Trustpilot tähdillä 
 • Aktia: Paras yhdistelylaina alhaisimman nimelliskoron perusteella 
 • Nordax: Paras yhdistelylaina 20 – 23 vuotiaille 

Bank Norwegian: Paras yhdistelylaina suurempiin lainoihin

Yhdistä lainat heti

Vertaa yhdistelylainoja ja pankkeja 

Nordsekin opas valitsemaan parhaan yhdistelylainan 

Nordsek kilpailuttaa asiakkaiden puolesta maksutta kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiön lainatarjoukset. Lue alla olevasta oppaasta, kuinka löydät sinulle parhaan yhdistelylainan. 

Mikä on yhdistelylaina? 

Yhdistelylaina on useamman pienen lainan yhdistäminen yhdeksi lainatuotteeksi – voit yhdistää luottokortit, kulutusluotot ja pikalainat yhdeksi takaisinmaksettavaksi lainaksi. 

Yhdistelylainan nostaminen on yleensä hyvä idea, kun sen avulla saadaan matalampi korko kuin nykyisiin lainoihin. Alhaisimmalla kuluilla säästät rahaa ja voit maksaa lainan nopeammin pois. 

Miten yhdistelylaina toimii? 

Pankit netissä tarjoavat yhdistelylainaa. Jos saat tarjouksen yhdistelylainaan, voit maksaa uudella lainalla pois kalliit pienet lainat. Osa luotonantajista maksaa lainan suoraan toisille velkojille, jolloin sinun ei tarvitse hoitaa rahaliikennettä lainan maksussa. 

Kun olet maksanut toiset pienlainat pois, voit maksaa vain yhtä lainaa pankille. Lainan kuukausierä on samansuuruinen joka kuukausi, laina-aika tyypillisesti 5 – 10 vuotta. 

Yhdistä lainat heti

Yhdistelylainan edut ja haitat

Kuten kaikissa lainapäätöksissä, tulisi ennen lainan nostamista miettiä aina lainan nostamisen etuja ja haittoja. Tässä on listattuna suurimmat hyödyt ja miinuspuolet yhdistelylainasta. 

Yhdistelylainan hyvät puolet ja edut:  

 • Maksat vähemmän korkoa: Ottamalla matalamman koron yhdistelylainalle kuin nykyiset lainasi, maksat vähemmän korkoa laina-ajalta ja säästät kuluissa. 
 • Voit maksaa lainan pois nopeammin: Koska maksat vähemmän korkoa lainasta, voit käyttää suuremman osan lainan maksusta lainapääoman lyhentämiseen. Näin maksat nopeammin velan pois pankille. 
 • Sinulla on vain yksi laina takaisinmaksettavana: Sen sijaan, että makselet luottokorttiyhtiölle ja kulutusluotoista useampia maksuja kuukaudessa, voit maksaa vain yhtä lainaa takaisin. 

Selkeä suunnitelma: Tiedät tarkkaan, milloin saat maksettua kaikki velkasi pois – eräpäivä velattomaan elämään on jo tiedossa.

Yhdistä lainat heti

Yhdistelylainan huonot puolet: 

 • Et välttämättä saa tarpeeksi matalaa korkoa: Yhdistelylaina ei automaattisesti tarkoita edullista lainaa. Voit saada korkeamman koron lainalle, kuin nykyiset velkasi, mikäli pankit arvioivat sinun riskisi korkealle. 
 • Yhdistelylaina ei poista velkaa: Yhdistelylainan nostaminen on fiksua monelle, mutta on hyvä muistaa – ettei se poista velkaa. Lainassa on 5 – 10 vuoden maksuaika, joten maksa lainaa takaisin sovitussa aikataulussa. 
 • Lainojen yhdistäminen ei poista liian suuria kulutustottumuksia: Jos sinulla on velkaa liian suuren kulutuksen johdosta, ei lainojen yhdistäminen auta siihen. Pahimmassa tapauksessa saat nostettua vain lisää velkaa, jolloin oma taloustilanne huononee entisestään. 

Lue lisää: 5 tärkeää asiaa lainojen yhdistämisestä

Yhdistä lainat heti

Kuinka valita paras yhdistelylaina 

Kun etsit parasta yhdistelylainaa, vertaile seuraavia asioita lainassa. 

Todellinen vuosikorko: lainan todellinen vuosikorko kertoo lainan todelliset kokonaiskustannukset, joka pitää sisällään nimelliskoron ja muut kustannukset. Lainan korko vaihtelee asiakaskohtaisesti, johon vaikuttavat hakijan tulot ja muut tiedot. Käytä todellista vuosikorkoa lainan hinnan vertailuun ja valitse sopiva yhdistelylaina, jossa on riittävän matala kuukausierä. 

Avauspalkkio: Osa pankeista perii avausmaksun lainaa nostaessa. Avauspalkkio on kertamaksu, joka voi vaihdella 1 – 5% lainan nostomäärästä. Avauspalkkio voidaan periä joko vähentämällä palkkio nostettavasta lainamäärästä tai lisäämällä palkkio lainapääoman päälle myöhemmin maksettavaksi. 

Vältä lainoja, jossa on korkea avauspalkkio pitääkseen lainan kustannukset alhaalla, ellei todellinen vuosikorko (joka pitää sisällään avauspalkkion) ole alhaisempi kuin ilman tätä palkkiota perittävissä lainoissa. 

Lainasumma ja ehdot: Lainojen yhdistäminen onnistuu 1 000 – 50 000 euron välillä ja maksuajat 1 – 15 vuoden välillä. Katso pankkeja, jotka voivat tarjota lainaa riittävästi maksaaksesi kalliit lainat pois. Esimerkiksi voit saada lainaa jostain pankeista vain muutaman lainan takaisinmaksuun, mutta et koko tarvittavaa lainamäärää kalliiden lainojen poismaksuun. 

Lainan joustot: Osa pankeista tarjoaa automaattisesti lainaan enemmän joustomahdollisuuksia. Voit tarkastella lainatarjouksesta, minkälaisia maksuehtoja lainalle tarjotaan. 

Isoimmat erot joustoissa liittyvät lyhennysvapaiden kuukausien määrään. Yhdistelylainaan tarjotaan tyypillisesti 2 – 4 lyhennysvapaata kuukautta per kalenterivuosi. 

Yhdistä lainat heti

Kuka voi hakea yhdistelylainaa? 

Yhdistelylainaa voidaan myöntää kuluttajille, jolla on puhtaat luottotiedot ja vähintään kaksi lainaa, jotka halutaan yhdistää. Pankit voivat tarjota yhdistelylainaa, kun hakijalla on riittävästi säännöllisiä tuloja. Voit saada lainaa pankista lainojen yhdistämiseen, kun sinulla on ikää vähintään 20 vuotta ja riittävästi tuloja. 

Lue lisää: Näitä tietoja pankit tarkistavat lainaa hakiessa

Yhdistelylainan hakeminen on maksutonta ja onnistuu kauttamme milloin vain. Voit hakea lainaa myös silloin, kun et ole varma, voidaanko lainaa myöntää sinulle. Lainatarjouksen pyytäminen onnistuu nopeasti, eikä lainan hakeminen sido sinua mihinkään. 

Lue lisää: www.nordsek.com/lainatarjous 

Voit hakea lainaa myös yhdessä toisen rinnakkaishakijan kanssa. Kun haetta yhdessä lainaa, voitte saada pankista paremman korkotarjouksen ja suuremman lainan käyttöön. 

Lue lisää: https://nordsek.com/lainaa-yhteishakijan-kanssa/

Yhdistä lainat heti

Medioissa

4
2
1
3

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Hae lainaa ilman vakuuksia hetkessä

Näin saat yhdistelylainaa 

 1. Laske yhteen nykyiset lainat ja lainan kustannukset 

Ensimmäinen askel lainojen yhdistämiseen on saada selkeä kuva nykyisistä veloistasi. Laske yhteen nykyisten velkojen määrä, lainan kuukausierät ja todelliset vuosikorot lainoissa. 

 1. Pyydä lainatarjoukset useasta pankista

Paras tapa selvittää sinulle tarjolla olevat yhdistelylainat on pyytää lainatarjousta useasta pankista, jolloin lainaehtojen vertailu on helppoa. Voit hakea lainaa joko suoraan pankeista tai lähettää lainahakemus Nordsekin lainapalvelun avulla kymmenille pankeille

 1. Vertaa lainatarjouksia 

Lainan hakeminen onnistuu nopeasti, eikä lainan hakeminen sido sinua mihinkään. Jos haet lainaa Nordsekin lainapalvelun avulla, voit saada nopeasti lainatarjouksia katsottavaksi useasta pankista. Vertaile lainaehtoja ja erityisesti todellista vuosikorkoa. Hyväksy lainatarjous, jossa on alhaisimmat kustannukset. 

 1. Maksa kalliit pienet lainat pois 

Tässä on tärkein vaihe: maksa yhdistelylainalla kalliit pienet velat pois. Osa pankeista maksaa yhdistelylainan suoraan velkojien tilille, jolloin sinun pitää antaa maksutiedot lainasta pankille. Muussa tapauksessa laina maksetaan suoraan sinun tilille, jolloin voit maksaa muut velat pois. 

 1. Aloita uuden yhdistelylainan takaisinmaksu 

Kun vanhat velat on maksettu pois, voit alkaa lyhentämään yhdistelylainaa pankille sovitussa maksuaikataulussa. Muista, että voit halutessa maksaa lainan pois myös sovittua aikataulua nopeammassa aikataulussa. Voit saada yhdistelylainaan jopa 15 vuoden maksuajan, normaali maksuaika lainoissa 5 – 10 vuotta. 

Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan listan parhaista laina tuotteista. 

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Vaihtoehtoja lainojen yhdistämiseen 

Lainojen yhdistäminen ei ole ainoa vaihtoehto maksaa velat pois. 

Normaali kulutusluotto: Voit maksaa pankista nostettua kulutusluottoa takaisin sovitulla maksuajalla 1 – 15 vuodessa. Kulutusluoton korko vaihtelee tuloista ja hakijasta riippuen 4 ja 20% välillä. 

Vaikeuksia maksaa nykyisiä velkoja pois: Jos sinulla on vaikeuksia maksaa nykyisiä velkoja pois, voi Takuusäätiön järjestelylaina auttaa sinua. Takuusäätiö auttaa kuluttajia laskemaan lainojen kustannuksia, kun kulutusluottojen ja osamaksujen korko on liian korkea. 

Metodologia vertailuun 

Olemme keränneet pankkivertailuun pankkeja, jotka tarjoavat Suomessa aktiivisesti vakuudetonta lainaa. Vertailussa on mukana 12 pankkia, josta tiedot on päivitetty viimeksi 06/2023. Huomaa, että jossain tiedoissa voi olla virheitä. 

Arvostelussa on käytetty Trustpilot tähtiä, joka on arviomme mukaan google tähtiä parempi mittari asiakastyytyväisyydestä. Tämä siitä syystä, että Trustpilot tähtiä antavat todistetusti oikeat asiakkaat. 

Huomioi, että pankit tekevät lainan asiakaskohtaisesti. Selvität lopulta parhaan yhdistelylainan koron ja muut ehdot vain pyytämällä lainatarjousta pankeista. 
Lue lisää meidän yhteistyökumppaneista ja siitä, kuinka me ansaitsemme rahaa välityspalkkioina.

pankit jota nordsek kilpailuttaa

Nordsekin 2023 yhdistelylaina suositukset 

Tässä vielä yhteenvetona vertailumme parhaat yhdistelylainat eri kategorioille: 

 • Instabank: Paras pankki Trustpilot tähdillä 
 • Aktia: Paras yhdistelylaina alhaisimman nimelliskoron perusteella 
 • Nordax: Paras yhdistelylaina 20 – 23 vuotiaille 
 • Bank Norwegian: Paras yhdistelylaina suurempiin lainoihin 

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Hae lainaa ilman vakuuksia hetkessä

Usein kysyttyä 

Kuka voi hakea yhdistelylainaa? 

Voit saada yhdistelylainaa pankista riippuen 18 – 23 vuotiaana, kun sinulla on vähintään kaksi yhdistettävää lainaa, riittävästi säännöllisiä tuloja ja kotipaikka Suomessa. Yhdistelylainaa varten sinulla tulee olla puhtaat luottotiedot. 

Mikä on yhdistelylainan korko? 

Lainan korko voi vaihdella 4 – 20 % välillä vakuudettomissa lainoissa. Huomaa, että pankit antavat asiakaskohtaisen korkotarjouksen, joten selvität tarjouspyynnön avulla helpoiten sinulle tarjottavan lainan. Koron lisäksi lainasta peritään muita palkkioita, joten nimelliskoron sijaan kannattaa vertailla lainan todellista vuosikorkoa. 

Onko yhdistelylainan nostaminen järkevää? 

Yhdistelylaina on järkevä lainatuote, jos saat sen avulla laskettua lainan kustannuksia. Älä nosta yhdistelylainaa käyttöön, mikäli et saa sen avulla lainan kustannuksia alaspäin.

Yhdistä lainat nyt