Lainojen yhdistäminen – viisi tärkeää asiaa 

Janne Häkkinen

Lainojen yhdistäminen on fiksua, sillä pankit tarjoavat parempaa korkoa suurempaan yhdistelylainaan. Voit säästää rahaa jopa useita tuhansia euroja vuodessa yhdistämällä lainat. 

Lainojen yhdistäminen sopii kaikenkokoisten lainojen yhdistämiseen. Voit yhdistää kaksi tai vaikka kaksikymmentä pientä lainaa yhdeksi luotoksi – ratkaisevaa on se, kuinka paljon pankit tarjoavat sinulle yhdistelylainaa. 

Käymme läpi tässä viisi tärkeää asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon lainojen yhdistämisessä. 

 1. Voit säästää tuhansia euroja lainojen yhdistämisellä  

Lainojen yhdistäminen säästää sinulta merkittävästi rahaa, sillä pankit tarjoavat edullisempaa korkoa yhdisteylainaan. Voit säästää lainasummasta riippuen tuhansia tai jopa yli kymmenen tuhatta euroa, kun korvaat kalliit pienlainat pankin edullisella yhdistelmälainalla. 

Nämä asiat vaikuttavat siihen, kuinka paljon voit säästää kuluissa lainojen yhdistämisellä: 

 • Lainojen määrä, jotka yhdistetään 
 • Yhdistettävien lainojen kustannukset 
 • Yhdistelylainan kustannukset
 • Laina-aika 

Sitä enemmän kalliita lainojen yhdistetään edulliseen yhdistelmälainaan, sitä suurempia säästöjä saadaan. Lisäksi säästö määrään vaikuttaa laina-aika. Sitä pidempi laina-aika on, sitä tärkeämpää on löytää alhainen korko lainalle. 

 1. Voit yhdistää niin monta lainaa kuin haluat

Yleinen harhaluulo on, että pankit rajoittavat yhdistelylainassa kappalemäärää, montako lainaa voidaan yhdistää. Tämä ei pidä paikkansa, sillä voit yhdistää niin monta luottoa yhdeksi kuin haluat. 


Sen sijaan on tärkeä huomata, että pankit tekevät euromääräisen lainatarjouksen sinulle yhdistelylainasta. Osa pankeista voi tarjota pienempää lainasummaa, kuin jolla voisit maksaa kaikki lainat pois. Jos saat pienemmän lainasumman lainojen yhdistämiseen, voit sen avulla maksaa ensin kaikkein kalleimmat lainat pois. 

“Et välttämättä saa riittävästi yhdistelylainaa kaikkein velkojen poismaksuun. Maksa tällöin ensin pois kaikkein kalleimmat lainat.” 

 1. Lainojen yhdistäminen kannattaa kaiken kokoisille lainasummille 

Sinun ei tarvitse nostaa yhdistelylainaa 30 000 euroa tai 25 000 euroa, sillä yhdistelylainaa tarjotaan myös pienemmille lainasummille. 

Suosittelemme lainojen yhdistämistä myös pieniin luottosummiin, kun sinulla on käytössä useampi kuin yksi vakuudeton laina. Kun yhdistät lainoja yhdeksi, saat lainan kustannuksia alas. Lisäksi omien lainojen takaisinmaksu ja hallinnointi helpottuu, kun maksat useamman lainan sijaan vain yhtä lainaa pankille takaisin. 

Jos sinulla on käytössä esimerkiksi neljä kappaletta pieniä muutaman tuhannen euron pikalainoja, kannattaa ne maksaa pois pankin yhdistelylainalla. Selvität Nordsekin lainapalvelun avulla nopeasti, minkälaista korkoa pankit voivat tarjota sinulle. 

 1. Saat kuukausierää alaspäin lainojen yhdistämisellä

Lainojen yhdistäminen auttaa laskemaan lainan kuukausierää kahdella tavalla: 

 1. Alhaisemmat kustannukset laskevat kuukausierää 
 2. Pankit tarjoavat pidempää maksuaikaa yhdistelylainaan 

Lainan kuukausierä koostuu kahdesta osasta: lainapääoman lyhennyksestä ja kuluista. Kun lainan kulut laskevat, saat luonnollisesti kuukausierää alaspäin. 

Lainan kuukausierää saadaan alaspäin myös pidemmän maksuajan avulla. Usein yhdistelylainaan voidaan tarjota 7 – 15 vuoden maksuaikaa, kun pienlainoissa maksuaika voi olla muutaman vuoden. Pidentämällä maksuaikaa laskee kuukausierän määrä. Huomaa, että pidempi maksuaika tarkoittaa samalla – että maksat lainasta korkoa ja kuluja pidemmän aikaa. Sitä lyhyempi laina-aika on, sitä vähemmän maksat kuluja koko laina-ajalta. 

 1. Korko ei ole ainoa säästökohde yhdistelylainassa 

Ainoa lainojen kustannuksissa puhutaan korosta. Lainan korolla viitataan nimelliskorkoon, jota maksat aina pankille tai rahoitusyhtiöille avoimesta lainapääomasta. 

Koron lisäksi lainasta peritään myös muita kustannuksia – näistä merkittävimmät ovat tilinhoitomaksu ja avausmaksu. Lisäksi lainasta voidaan periä hinnaston mukaisesti muita kuluja esimerkiksi omien tietojen tai maksuajan muutoksista. 

Tilinhoitomaksu voi olla yllättävän korkea pienissä lainoissa suhteessa korkoon. Koska luotonantajat perivät tilinhoitomaksua 5 – 12 euroa kuukaudessa eli 60 – 144 € vuodessa, voi jo kymmenestä lainasta syntyä vuositasolla tilinhoitomaksuja 1440 euroa! Esimerkiksi 10 vuoden laina-ajalla tämä tarkoittaisi jopa 14 400 euron kustannuksia. 

Kun otat yhdistelylainan ja maksat pienet lainat pois, maksat jatkossa vain yhdestä lainasta tilinhoitomaksua. Tämä voi säästää sinulta jopa korkoa enemmän kuluissa. 

Tee lainojen yhdistäminen Nordsekin avulla vaikka tänään 

Kävimme läpi tässä artikkelissa viisi tärkeää syytä, miksi lainojen yhdistäminen on fiksua. 

Lainojen yhdistäminen kannattaa usein, sillä: 

 • Voit säästää kuluissa tuhansia euroja 
 • Voit yhdistää niin monta pienlainaa kuin haluat 
 • Lainojen yhdistäminen kannattaa kaiken kokoisille lainasummille 
 • Saat kuukausierää alaspäin 
 • Säästät koron lisäksi myös muissa kustannuksissa 

Nordsekin maksuton lainapalvelu auttaa sinua kilpailuttamaan yhdistelylainat maksutta 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti. Lainojen yhdistäminen onnistuu ilman vakuuksia nopeasti. Hae yhdistelylainaa vaikka heti Nordsekin avulla! 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.