Mistä pankista lainaa pienellä korolla?

Julkaistu

Janne Häkkinen

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitkä pankit voivat tarjota lainaa pienellä korolla ja mitä asioita sinä voit tehdä, jotta saat mahdollisimman monta hyvää lainatarjousta eri pankeista. 

Pienikorkoista lainaa voit saada käyttöön, kun sinulla on ikää vähintään 18 vuotta, sinulla on puhtaat luottotiedot ja riittävästi palkkatuloja. Nämä asiat vaikuttavat lainan korkoon: 

 • Haettava lainamäärä
 • Hakijan tulot 
 • Hakijan muiden lainojen määrä
 • Koulutus, työsuhde, ikä ja moni muu asia 
 • Pankin hinnoittelumalli 
Mistä pankista lainaa pienellä korolla

Lainamäärä vaikuttaa korkoon – suurempi laina, pienempi korko 

Yksinkertaistettuna voit saada paremman korkotarjouksen pienemmällä korolla, kun lainasumma on suurempi. Miksi? Tähän on useampi syy, mutta yksi luonnollinen selite on se, että suuremmalle lainasummalle sinulla on oltava enemmän palkkatuloja – jolloin myös lainan korko on matalampi. 

Sen lisäksi pankit tarjoavat helpommin pienikorkoista lainaa suuremmilla lainasummille esimerkiksi lainojen yhdistämistä varten, koska pankille on edullisempaa palvella suurempia asiakkaita isoilla lainasummilla kuin pieniä muutaman tuhannen euron laina-asiakkaita. 

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että et voisi saada lainaan pientä korkoa myös pieniin, alle 5000 euron lainoihin. Voit selvittää Nordsekin lainapalvelussa nopeasti, mitkä pankit tarjoavat sinulle edullisinta korkoa. 

Korkeilla tuloilla helpompi saada pienikorkoista lainaa 

Sitä suuremmat tulot sinulla on, sitä paremmin voit maksaa lainaa takaisin. Se tarkoittaa pankin näkökulmasta myös sitä, että sinulla on pienempi riski kuin alhaisilla tuloilla hakeva lainanottaja. 

Koska pankit hinnoittelevat lainat aina riskin perusteella – saat matalampaa korkoa, kun pankki arvioi sinun riskisi matalammaksi. 

Pankeille on palkan lisäksi tärkeää tietää, paljonko sinulla on muuta velkaa ja mikä on kuukausittaiset menot. Muun muassa näitä lainoja kysytään hakemuksessa: 

 • Asuntolaina
 • Kulutusluotto
 • Luottokortti 

Kun sinulla on vähemmän lainaa, jää palkasta enemmän käteen elämiseen ja lainan takaisinmaksuun. Sitä vähemmän sinulla on velkaa – sitä pienemmän koron voit saada lainalle. 

Onko sinulla vakituinen työpaikka ja omistusasunto? 

Palkan ja menojen lisäksi pankkia kiinnostaa tietää työsuhteen muodon ja sen, asutko vuokralla vai omistusasunnossa. Vakituisen työpaikan ja omistusasunnossa asuva hakija saa helpommin lainaa pienellä korolla, sillä pankille on pienempi riski, kun sinulla on säännöllinen toistaiseksi voimassa oleva työpaikka ja omistusasunto. 

Osa pankeista kilpailee pienellä korolla – toiset lainasummalla

Kaikki pankit eivät välttämättä kilpaile edullisemmalla korolla, vaan osa voi tarjota suurempaa lainasummaa käyttöön. Vaikka vakuudettoman lainan suurin kilpailuetu on hinta ja matala korko, voi osa valita toisen pankin – joka tarjoaa suurempaa lainaa käyttöön. 


Erityisesti ruotsalaiset ja norjalaiset pankit voivat kilpailla suuremmilla lainasummilla. Usein kuitenkin ulkomainen digipankki pystyy tarjoamaan myös hyvin kilpailukykyistä korkoa – voit siis löytää suuren lainasumman ja edullisen lainan pienellä korolla samasta pankista. 

Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan kuvan parhaista laina tuotteista. 

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Näin selvität Nordsekin avulla, mistä lainaa pienellä korolla 

 1. Lähetä lainahakemus

Lainahakemus onnistuu nopeasti muutamassa minuutissa ilman liitteitä. Lähetämme puolestasi lainahakemuksen kymmenille eri pankeilla katsottavaksi. 

 1. Vertaa korkotarjouksia 

Vertaa lainojen korkoa, kuukausierää ja maksuaikaa – yleensä kannattaa valita lainatuote, jossa on pienin korko. 

 1. Hyväksy paras tarjous – rahat tilille 

Paras pienikorkoinen laina löytyy todellisen vuosikoron perusteella. Hyväksy tarjous allekirjoittamalla lainasopimus sähköisesti ja toimita tarvittavat liitteet rahan maksua varten. 

 1. Maksa takaisin 1 – 15 vuodessa 

Maksa lainaa takaisin sovitulla maksuajalla ja kiinteällä kuukausierällä 1 – 15 vuodessa. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.