Lainaa netistä

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Lainaa netistä nopeasti

Voit hakea lainaa netistä nopealla verkkohakemuksella milloin tahansa. Lainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin, sillä hakemukseen riittää perustiedot sinusta ja haettavasta lainasta. 

Kilpailuttamalla lainat Nordsekin kumppaneilta selvität nopeasti jopa yli 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella. Netistä nostettavat lainat kannattaa kilpailuttaa, sillä lainojen korot vaihtelevat paljon. 

Voit saada lainaa netistä käyttöön nopeasti, sillä raha voidaan maksaa tilille jopa samana päivänä.

Laina netistä helposti ja turvallisesti 

Lainaa netistä hakevan kannattaa aina vertailla eri luotonantajat. Kun vertailet eri vaihtoehtoja, löydät helpoiten sopivan lainan matalalla korolla. 

Lainan hakeminen netistä on helpompaa ja mukavampaa, kuin pankin kanssa neuvottelu paikan päällä. Moni valitsee nettilainan sen helppouden ja nopeuden takia. 

Käymme läpi tällä sivustolla: 

Lainan hakeminen kannattaa aina aloittaa hyvin tehdyllä vertailulla. Kun haluat vertailla lainoja, Nordsekin kumppanit auttavat tässä!

Näin haet lainaa netistä: 

Lähetä lainahakemus.

Hakemuksen täyttäminen onnistuu minuuteissa, sillä perustiedot sinusta riittää.

Vertaile tarjouksia.

Saat osan tarjouksista heti katsottavaksi. Odota silti hetki, sillä viimeiset tarjoukset saat 6 tunnin sisällä.

Valitse paras laina.

Yleensä paras laina löytyy todellisen vuosikoron perusteella. Sinä päätät, mikä on paras lainatuote sinulle.

Allekirjoittamalla rahat tilille.

Verkkopankkitunnuksilla voit allekirjoittaa sopimuksen, jolloin laina maksetaan tilille viimeistään kahdessa päivässä.

Nettilainan esimerkki korko ja kuukausierä 

Netistä nostettujen lainojen korko vaihtelee paljon. Sitä suurempi lainamäärä on, sitä alhaisemmalla korolla voit lainaa saada. Tässä tyypillinen korko, maksuaika ja kuukausierä eri luottomäärille, kun lainaa haetaan netistä. 

LainaaKorkoMaksuaikaKuukausierä 
1 000 €12 – 20 %2 – 6 vuotta17 – 50 €
5 000 €10 – 20 %3 – 7 vuotta65 – 160 €
10 000 €8 – 16 % 4 – 8 vuotta120 – 230 €
20 000 €6 – 14 %5 – 10 vuotta200 – 360 €
30 000 €4 – 12%6 – 12 vuotta250 – 450 €
60 000 €4 – 10%7 – 15 vuotta390 – 950 €

Täytä lainahakemus netissä – hae lainaa pankkitunnuksilla 

Voit hakea lainaa netistä muutamassa minuutissa, sillä perustiedot sinusta riittävät ja hakulomakkeeseen ei tarvitse liitteitä. Hakemus kannattaa täyttää huolella, sillä virheelliset tiedot voivat johtaa hylättyyn luottopäätökseen. 

Näitä tietoja lainahakemuksessa kysytään: 

 • Henkilötunnus, puhelinnumero, sähköposti ja osoitetiedot 
 • Kuukausittaiset menot ja tulot 
 • Taloudessa asuvien lukumäärä 
 • Työsuhteen tila
 • Muiden lainojen määrä 
 • Haettava lainasumma 
 • Laina-aika 

Kun olet täyttänyt tiedot, kannattaa hakemus lukea vielä kerran läpi ennen lähettämistä. Lähetyksen jälkeen hakemuksesi lähetetään sähköisesti jopa yli 20 luotonantajalle. Voit saada tarjouksen lainaan heti, sillä moni luotonantaja tekee alustavan lainapäätöksen automaattisesti. 

Lainasopimus allekirjoitetaan pankkitunnuksilla. Voit lukea lisää Nordsekin avulla haettavista pikalainoista kertovasta Kokkolan sanomien artikkelista. 

Näin Nordsekin avulla haetaan lainaa netistä 

Nordsek ei itse rahoita kuluttajia, vaan autamme kuluttajia löytämään parhaat lainatarjoukset käyttöön edullisesti ja nopeasti. Oli tarpeena isompi yhdistelylaina tai pikalaina heti tilille, auttaa Nordsekin kumppanit löytämään sinulle parhaan luotonantajan. 

Kun kilpailutat lainat, säästät aikaa ja rahaa. Aikaa säästyy, sillä sinun ei tarvitse lähettää hakemuksia jokaiselle luotonantajalle erikseen. Yksi lainahakemus riittää yli 20 luotonantajan kilpailuttamiseen. Säästät rahaa kilpailutuksen avulla, sillä saat parempia korkotarjouksia useammalta luotonantajalta. Lainojen vertailu voi säästää jopa tuhansia euroja koko-lainajalta. 

Hakeminen ei sido sinua mihinkään ja on täysin maksutonta. Tästä syystä korkojen vertailu on fiksua tehdä säännöllisesti Nordsekin kumppanien avulla. 

Usein kysyttyä netistä lainaamisesta 

Onko nettilainat kalliita?

Nettilainojen kalleus riippuu siitä, mihin hintaa verrataan. Normaalisti nettilainat ilman vakuuksia ovat kalliimpia kuin vakuudelliset pankkilainat. Pikavippeihin verratuna nettilainat ovat edullisia. Voit saada edullista nettilainaa pankista alkaen 4% vuosikorolla.

Ovatko nettilainat vakuudettomia?

Kyllä, nettilainat nostetaan vakuudettomina 1 000 – 60 000 eurolle. Voit saada pankista myös vakuudellista lainaa yli 15 000 euron lainasummille.

Kuka voi hakea lainaa netistä?

Lainaa netistä voidaan hakea, kun hakijalla on puhtaat luottotiedot, säännölliset tulot, kotipaikka Suomessa ja ikää vähintään 18 vuotta.

Millä korolla voin saada lainaa netistä?

Lainan korko vaihtee 4 – 20 % välillä. Lainan korko riippuu hakijan tiedoista ja lainasummasta. Sitä alhaisempi arvioitu henkilöriski on, sitä edullisemmalla korolla voidaan lainaa tarjota. Lainamäärä vaikuttaa korkoon paljon – sitä suurempi laina, sitä alhaisempi korko on.

Kuinka nopeasti rahat maksetaan tilille?

Rahat maksetaan tilille jopa samana päivänä, kun olet allekirjoittanut pankkitunnuksilla lainasopimuksen. Viimeistään saat rahat tilille kahdessa arkipäivässä.

Mihin netistä nostettavaa lainaa voidaan käyttää?

Voit itse päättää, mihin vakuudetonta lainaa käytetään. Käytä lainaa esimerkiksi rakentamiseen, ostoksiin tai matkailuun.

Lainaa netistä heti tilille

Myös pankit tarjoavat nykyään lainaa netistä nopeasti. Vakuudeton laina sopii niille, joilla ei ole mahdollisuutta antaa vakuuksia lainalle ja arvostavat nopeaa lainaa.  

Suomessa toimivia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä on yli 20, jotka tarjoavat aktiivisesti netissä lainaa. Tästä syystä lainat kannattaa kilpailuttaa, sillä niiden tarjoama korko vaihtelee paljon. 

Aikaisemmin nopea laina tarkoitti myös kallista lainaa. Ei enää! Perinteisten pikavippien tilalle ovat tulleet edulliset nettipankit, jotka tarjoavat lainaa nopeasti edullisella korolla. 

Lainaa voidaan hakea helposti verkkopankkitunnuksilla. Et tarvitse liitteitä hakemiseen, joten lainan hakeminen vie vain muutaman minuutin. Moni luotonantaja pyytää liitteitä hakemuksen viimeistelyyn – voit toimittaa ne sähköpostilla jälkikäteen.  

Voit saada lainaa netistä heti tilille, sillä osa rahoitusyhtiöistä maksaa lainan tilille heti allekirjoitetun sopimuksen jälkeen. Usein pankit maksavat lainan tilille yhden tai kahden arkipäivän kuluessa. 

Lainaesimerkki 

Lainamäärä: 5 000 €
Maksuaika:6 vuotta 
Lyhennystapa:
Lyhennysvapaa: 
Tasaerä kuukausittain
2 – 4 kertaa kalenterivuodessa 
Korko:4,5 – 18,4 %
Tilinhoitomaksu: 4 – 8 €
Kuukausierän suuruus: 83 – 123 €
Luottokustannukset: 1 002 – 3 676 €
Pääoma ja kulut yhteensä6 002 – 8 676 €

Ylläolevassa lainalaskelmassa näkyy, mikä on tyypillinen hinnoittelun vaihteluväli 5 000 euron lainalle, jossa maksuaika on 6 vuotta. Selvität sinulle tarjottavan koron tarjouspyynnön avulla, sillä lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia. 

Lainaa ilman vakuuksia netistä? Ota huomioon nämä asiat

Voit saada nettilainan käyttöön jopa samana päivänä, joten se sopii nopeaan käyttötarpeeseen. On kuitenkin hyvä muistaa seuraavat asiat ennen lainan nostamista: 

 • Arvioi tarkkaan oma lainatarve 
 • Laske budjetilla, mikä on sinulle sopiva kuukausierä 
 • Älä nostaa lainaa, jos epäilet takaisinmaksun olevan vaikeaa 

Lainan nostaminen tarkoittaa, että lainojen kuukausierät nostavat tulevaisuudessa menojen määrää. Siksi ennen lainan nostamista on tärkeä arvioida, mikä on itselle sopiva lainasumma ja kuukausierä. 

Kuukausierä kannattaa valita sen kokoiseksi, että pystyt maksamaan sitä helposti joka kuukausi takaisin. Liian iso kuukausierä on yleinen virhe, joka aiheuttaa turhaan stressiä ja harmaita hiuksia. 

Lainojen korko kannattaa aina vertailla huolellisesti, sillä koroissa on suuria eroja. Kallis korko tarkoittaa, että suuri osa takaisinmaksusta kohdistuu korkoon eikä lainan lyhentämiseen. 

Lainaa ei kannata nostaa käyttöön, mikäli epäilet sen takaisinmaksun olevan vaikeaa. Koska lainoissa on henkilötakaus, olet aina henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta. Maksamaton laina aiheuttaa maksuhäiriömerkinnän, mikä vaikeuttaa normaalia elämistä. 

lainaa netista infographic

Lainaa netistä – plussat ja miinukset 

Tässä listaus netistä nostettavan pikalainan suurimmista eduista ja haitoista: 

Plussat:Miinukset: 
+Hakeminen 3 – 5 minuutissa-Ei sovi kovasti velkaantuneelle 
+Päätös heti-Nostaa velkojesi määrää 
+Rahat tilillä 1 – 2 päivässä -Nostaa kuukausimenoja 
+Päätät itse käyttötarkoituksen -Voi johtaa turhaan kuluttamiseen

Suurimmat hyödyt nettilainassa on nopeus ja joustavuus. Koska voit saada lainaa myös edullisella korolla, voi se sopia myös pidempiaikaiseksi lainaksi. 

Nettilainan haitat ja miinukset liittyvät nousevaan velkamäärään. Koska laina on helposti nostettavissa, voidaan sitä nostaa turhaan esimerkiksi shoppailuun. Isompi velkamäärä tarkoittaa suurempia kuukausi menoja.

Lainaa ei tulisi koskaan nostaa, jos sinulla on peliriippuvuus. Jos sinulla on vaikeuksia maksaa jo nykyisiä velkojasi, voi Takuusäätiö auttaa. Takuusäätiön avulla moni Suomalainen on saanut apua velkaongelmiin.

Vinkit lainan hakemiseen netissä 

Nettilainaa on helppoa hakea. Lainaa ei kannata nostaa kuitenkaan tilille vain siksi, että sinulle myönnetään lainaa. On tärkeää, että laina on hakijan talouteen sopiva. Kun kuukausierä on sopivan kokoinen, voit hyvin myös maksaa lainaa takaisin sovitussa aikataulussa. 

Tässä kuusi vinkkiä lainan hakemiseen: 

 1. Vertaa lainan todellista vuosikorkoa 

Nettilainan nimelliskorko ei ole yhtä hyvä mittari edullisuudesta kuin todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko kertoo, paljonko maksat lainassa kokonaiskustannuksia. 

 1. Arvioi etukäteen sopivaa kuukausierää 

Lainaa ei kannata nostaa, mikäli kuukausierän suuruus on liian suuri. Arvioi budjetoinnilla, mikä on omaan talouteen sopiva kuukausierä. 

 1. Valitse edullisin laina 

Näin säästät kuluissa ja kuukausierä on pienempi. Sinulla jää enemmän rahaa elämiseen. 

 1. Lue lainaehdot ennen allekirjoitusta

Erityisesti kaikki kustannukset kannattaa lukea tarkkaan. Selvitä, mitä kaikkia kuluja lainassa on. 

 1. Yhdistelylainalla maksat kalliit lainat pois 

Yhdistelylaina on hyvä tapa laskea lainojen kustannuksissa. Kun yhdistät kalliit lainat yhdeksi lainaksi, saat usein paremman koron lainalle. 

 1. Nosta sopiva lainasumma

Lainaa ei välttämättä kannata nostaa maksimimäärää. Jotta lainan nosto on fiksua, kannattaa sinulla olla järkevä käyttökohde lainan nostoa varten. 

Lainojen vertailu on nopeaa ja helppoa vertailupalvelusta. Siksi yhä useampi suomalainen vertailee lainat ja saa lainojen korot kilpailutettua maksutta hetkessä!

Laske lainan korkoa näin 

Kävimme edellisessä luvussa läpi, miten lainan korkoa voidaan laskea vertailemalla korkoja, kilpailuttamalla lainat ja hyödyntämällä lainojen yhdistämistä. 

Miksi lainojen yhdistäminen säästää kuluissa? Koska isompiin lainoihin tarjotaan matalampi korko. Tästä johtuen on usein fiksua nostaa yksi isompi laina ja maksaa kalliit lainat pois

Toinen hyvä tapa laskea netistä nostetun lainan korkoa on ottaa toinen hakija eli rinnakkaishakija lainalle. Mikä se on? Rinnakkaishakija tarkoittaa, että lainaa nostetaan yhdessä toisen henkilön kanssa. Kun nostatte yhdessä lainaa puolison tai perheenjäsenen kanssa, saatte usein alhaisemman koron ja isomman lainatarjouksen. 

Lainahakemuksen täyttö netissä kannattaa tehdä huolellisesti, sillä virheellisesti täytetty hakemus voi johtaa hylättyyn lainapäätökseen. Näin saat vähemmän tarjouksia ja mahdollisuus matalaan korkoon pienenee. Ennen hakemuksen lähettämistä käy täytetyt tiedot kerran läpi huolellisesti lukemalla.

Viimeinen ja tärkeä asia – lainat kannattaa aina kilpailuttaa! Yleinen virhe on jättää vertailematta lainoja tai nostaa ensimmäinen laina käyttöön, mikä on tarjolla. Koska vertailu ei vie paljoa aikaa, on se fiksua tehdä aina lainaa hakiessa. Näin varmistat, että sinulla on paras korkotarjous käytössä. 

Tiivistettynä: Lainaa netistä edullisesti 

Lainaa netistä voi hakea milloin tahansa. Nopea nettilaina on helppo kilpailuttaa, sillä hakemuksen lähettäminen vie vain muutaman minuutin. Hakemukseen ei tarvita liitteitä, joten vältyt nettilainassa turhalta paperityöltä. 

Voit kilpailuttaa yhdellä nettihakemuksella jopa yli 20 luotonantajaa. Kilpailuttaminen kannattaa aina, sillä lainaa netistä voi saada jopa 4% vuosikorolla. 

Lainaa voidaan käyttää joustavasti itse parhaalla näkemällä tavalla. Koska laina on ilman vakuuksia – sinä päätät sen käyttötarkoituksen. Voit maksaa laskuja, yhdistellä lainoja, lähteä matkalle tai investoida remonttiin. 

Netistä nostettavaa lainaa maksetaan takaisin kuukausittain 1 – 15 vuoden maksuajalla. Lainaa maksetaan tasaerin, jolloin kuukausierä on joka kuukausi sama. 

Kun sinulla on nopea rahan tarve, voi lainaa netistä olla sopiva lainatuote. Lainaa ei kuitenkaan kannata koskaan nostaa käyttöön, mikäli et usko pystyväsi maksamaan lainaa takaisin. 

Nordsekin kumppaneilta voit kilpailuttaa heti vakuudettoman lainan koron. Koska hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään, kannattaa korko kilpailuttaa jo tänään!

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.