Yritysluotto 

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Yritysluotto ilman vakuutta 

Hae yritysluottoa ilman vakuuuksia 1000 eurosta jopa 350 000 euroon asti. Voit saada yritykselle luottoa, kun yrityksen liikevaihtoa on riittävästi ja yrityksellä on luottotiedot kunnossa. 

Yritysluoton korko voi vaihdella eri rahoitusyhtiöillä merkittävästi. Koska yritysluotto hinnoitellaan asiakaskohtaisesti, selvitetään parhaiten edullisin yritysluotto nopeasti vertailun avulla. 

Yritysluotto on mahdollista saada kaikille yhtiömuodoille ja toimialalle. Luottoa voidaan myöntää osakeyhtiön lisäksi toiminimille, avoimelle yhtiölle ja kommandiittiyhtiölle. 

hae yrityslainaa

Näin haet yritysluottoa 

 1. Täytä lainahakemus 

Hakemukseen riittää perustiedot yrityksestä ja takaajasta. 

 1. Vertaile tarjouksia

Vertaa lainasummaa ja kokonaiskuluja keskenään. 

 1. Allekirjoita 

Allekirjoita sopivin lainatarjous omilla verkkopankkitunnuksilla. 

 1. Rahat tilille 

Maksu tilille jopa samana päivänä, viimeistään kahdessa päivässä. 

Mikä on yritysluotto?

Yritysluotto on vakuudeton yrityslaina, jota myönnetään maksukykyiselle pk-yritykselle. Luottoa voidaan tarjota yrityksille, joissa yrittäjä toimii henkilö takaajana lainalle. Henkilötakaus tarkoittaa, että yrittäjä vastaa yrityksen velasta kuten omasta velastaan. 

Yritysluottoa myönnetään 1000 eurosta alkaen jopa 350 000 euroon ilman vakuuksia, joten se soveltuu sekä mikroyrityksiin pienellä liikevaihdolla että hieman isompiin pk-yrityksiin. Usein rahoittajat vaativat suurempiin yritysluottoihin vähintään kaksi takaajaa, kun luottosumma ylittää 25 000 euroa. 

Yritysluottoon tarjotaan maksuaikaa 6 – 36 kuukautta. Luottoaika vaikuttaa suoraan kuukausierän suuruuteen, joten oikein valittu laina-aika auttaa myös lainan takaisinmaksussa. Voit arvioida lainalaskurin avulla, mikä voisi olla yrityksellenne sopiva luottosumma, laina-aika ja korko. 

Nopea yritysluotto jopa samana päivänä tilille 

Vakuudeton yrityslaina on fiksu lainatuote yritykselle, joka arvostaa nopeutta rahoituksen saannissa. Pankkilainan nostaminen voi viedä kauan aikaa, sillä erilaisten vakuuksien neuvottelu ei ole aina nopeaa hommaa.

Yritysluottoa voidaan saada käyttöön samana päivänä tai päivissä tilille. Usein rahoitusyhtiöt antavat lainatarjouksen muutamassa tunnissa siitä, kun lainaa on haettu. Voit allekirjoittaa parhaan lainatarjouksen sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. 


Rahat maksetaan tilille joko samana päivänä tai kahdessa arkipäivässä siitä, kun lainasopimus on allekirjoitettu. Siksi vakuudeton yritysluotto sopii myös äkillisiin kassa tarpeisiin, kun rahan saannille on kova kiire.  

Kilpailuta vakuudeton yritysluotto 

Vakuudeton yritysluotto kannattaa kilpailuttaa, sillä kilpailuttamisen avulla voidaan saada kustannuksia alaspäin. Koska kilpailutus on maksutonta ja ei sido mihinkään, voi yritysluoton kustannukset tarkistaa helposti vertailupalvelun avulla. 

Pientä yrityslainaa voidaan myöntää, kun yrityksellä on vähintään yksi tilikausi takana. Yrityksen luottotiedot tulee olla kunnossa sekä yrittäjän tulee toimia takaajana lainassa. Yritysluottoa myönnetään myynnin perusteella, joten suuremman liikevaihdon yritykselle voidaan tarjota suurempaa yritysluottoa. 

Lainavertailu paljastaa nopeasti parhaat yritysluoton antajat. Kilpailuttamalla koron voidaan nopeasti nähdä, mistä luotonantajalta tarjotaan parhaita ehtoja lainalle. 

Mihin vakuudetonta yritysluottoa voi käyttää? 

Yritysluottoa nostetaan hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, sillä lainaa voidaan käyttää joustavasti mihin tahansa yrityksen liiketoiminnan edistämistä varten. Vakuudeton yritysluotto on hyvin joustava lainatuote, sillä siinä yritys voi aina itse päättää käyttötarkoituksen. 

Suosittuja yritysluoton käyttökohteita ovat: 

 • Kassanhallinta ja laskut 
 • Työntekijöiden palkat 
 • Varaston kasvattaminen
 • Vuokratilat 
 • Uuden projektin aloitus 
 • Työkoneet, kalusto ja ajoneuvot 
 • Markkinointi 

Vakuudetonta yritysluottoa voidaan käyttää myös useampaan kuin yhteen käyttötarkoitukseen. Esimerkiksi 10 000 euron luotosta voidaan investoida 5 000 euroa varaston kasvattamiseen, 2 000 euroa vuokriin ja laskuihin, 1000 euroa markkinointiin ja toinen tuhat euroa työkoneisiin. 

Ainoa kriteeri käyttökohteista on se, että rahat on käytettävä liiketoiminnan edistämiseen, ei henkilökohtaiseen käyttöön. Esimerkiksi rahojen käyttö omien laskujen maksuun tai vaikka oman kodin remonttiin ei ole sallittua. 

 Kuinka paljon yritykseni voi saada yritysluottoa?

Yritysluottoa voidaan tarjota liikevaihdosta riippuen 1000 – 350 000 euroa ilman vakuuksia. Isompiin luottosumman tarvitaan reaalivakuuksia, kuten kiinteistöjä, asuntoja tai muuta omaisuutta pantiksi. 

Yrityksen liikevaihto määrittää, paljonko luottoa voidaan antaa. Isommalle myynnille voidaan tarjotaan suurempaa luottoa, koska yrityksen maksukyky on parempi. 

Liikevaihdon lisäksi yritysluoton määrään vaikuttaa yrityksen kannattavuus ja taloudelliset tunnusluvut, luottoluokitus, toiminnassa olleet vuodet, toimiala ja takaajan tiedot. 

Yritysluottoa ei voida myöntää, mikäli yrityksen tai takaajan luottotiedot eivät ole kunnossa. Rahoitusyhtiöt tekevät aina kokonaisvaltaisen riskiarvion ennen lainapäätöstä, joten paras tapa selvittää yritykselle tarjottava lainasumma on pyytää lainatarjousta ja vertailla tarjouksia keskenään. 

Mikä on yritysluoton korko ja muut kustannukset?

Yritysluoton hinta voi koostua useista eri komponenteista. Osa luotonantajista hinnoittelee lainan koron, tilinhoitomaksun ja avauspalkkion avulla. Tällöin lainan kokonaishinta koostuu kolmesta eri tekijästä. Korkoa maksetaan aina avoimelle lainapääomalle, kun tilinhoitomaksu on kiinteä kuukausimaksu. 

Osa luotonantajista voi antaa kiinteän kuukausikulun, joka pitää sisällään kaikki lainan kustannukset. Tällöin kiinteä kulu sisältää koron, tilinhoitomaksun ja muut palkkiot. Kiinteä kustannus on sama koko laina-ajan, joten loppuvaiheessa lainaa kulujen osuus on merkittävästi suurempi suhteessa alla olevaan lainapääomaan. 

Osa luotonantajista hinnoittelee lainan toimituspalkkiona, joka peritään heti kerralla luottoa antaessa. Esimerkiksi 10 000 euron lainassa toimituspalkkion ollessa 2000 euroa tulee takaisinmaksettavaksi sovitulla laina-ajalla 12 000 euroa, riippumatta siitä maksetaanko luotto nopeammin takaisin. 

Kokonaiskulujen vertaileminen on erittäin tärkeää yritysluotoissa, sillä monet lainat hinnoitellaan hyvin erilailla. Toiset voivat mainostaa tarjoavan korotonta yritysluottoa, vaikka todellisuudessa koron sijaan peritään usein kallis toimituspalkkio lainasta. Tärkeää ei ole alhaisin korko, vaan alhaisin kokonaiskustannus lainalle. 

Yritysluotto auttaa yrityksen kassanhallinnassa 

Yritysluottoa voidaan nostaa joustavasti ilman vakuutta 1 000 – 350 000 euroa. Luottoa voidaan käyttää kassanhallintaan, projektien aloittamiseen, markkinointiin tai vaikka palkkojen maksuun. Koska lainassa ei ole vakuuksia, voidaan luottoa käyttää joustavasti itse valittuun käyttökohteeseen. 

Luottoa myönnetään 6 – 36 kuukauden maksuajalla. Luottotarjoukesta selviää pisin tarjottu laina-aika. Lainan voi aina maksaa myös etuajassa takaisin. Huomioi jos nostat kiinteällä toimituspalkkiot tarjotun yritysluoton, että etuajassa maksettu laina ei laske luoton kokonaiskuluja. 

Yritysluoton hinta voi koostua useista tekijöistä. Osa rahoitusyhtiöistä tarjoaa kiinteää kuukausimaksua, joka pitää sisällään kaikki kulut. Toiset voivat tarjota toimituspalkkiota, joka pitää sisällään luoton kustannukset. Osa tarjoaa korkoa, tilinhoitomaksua ja avauspalkkiota lainalle. Kokonaiskulut ratkaisevat, mikä on edullisin yritysluotto. 

Yritysluotossa yrittäjä toimii aina henkilö takaajana lainalle. Isommissa yli 25 000 euron lainoissa voidaan vaatia kahta tai useampaa takaajaa. Luottoa voidaan myöntää luottokelpoiselle pk-yritykselle, jolla on riittävästi liikevaihtoa ja takaajan tiedot ovat kunnossa. 

Yritysluottojen hinnoissa ja ehdoissa on isoja eroja. Kilpailuttaminen ja vertailu auttaa säästämään kuluissa ja löytämään sopivimman rahoituskumppanin yrityksen kasvattamista varten. Hae yritysluottoa ja investoi rahat yritykselle tärkeään asiaan!

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.