Lainaa toiminimelle – toiminimi yrityslaina 

Julkaistu

Janne Häkkinen

Hae lainaa toiminimelle 

Toiminimi yrittäjä voi saada lainaa rahoitusyhtiöistä ilman vakuuksia, sillä yrityslainaa myönnetään myös toiminimille. Toiminimi voi saada lainaa, kun yrityksellä on takana vähintään yksi tilikausi ja takaajan luottotiedot ovat kunnossa. 

 • Hae lainaa toiminimelle jo tänään 
 • Maksuton lainahakemus ja tarjous nopeasti katsottavaksi 
 • Lainaa toiminimelle ilman vakuuksia jopa 350 000 € asti 

Laina toiminimelle on normaali vakuudeton yrityslaina, jossa yrityslainaa voi käyttää mihin vain yritystoiminnan edistämiseen. Toiminimellä yrittäjä on aina henkilökohtaisesti vastuussa laskuista, joten lainan takaajana toimii aina toiminimen edustaja. 

Toiminimi voi saada normaalia yrityslainaa useammasta rahoitusyhtiöistä, sillä lainaa myöntäviä luotonantajia on useita. 

hae yrityslainaa

Toiminimi yrityslaina jopa 350 000 € 

Toiminimi yrityslainaa voidaan myöntää liikevaihdosta riippuen 1 000 – 350 000 euroa. Lainan suuruuteen vaikuttaa liikevaihdon lisäksi yrityksen toimiala, toimintavuodet, taloudellinen tilanne ja muiden velkojen määrä. 

Rahoitusyhtiöt tekevät aina kokonaisvaltaisen arvion myönnettävästä lainasummasta. Sitä suurempi toiminimen liikevaihto on, sitä isompaa yrityslainaa voidaan myöntää. 

Lainaa voidaan myöntää yhdellä takaajalla, mutta suurempiin yrityslainoihin vaaditaan kahta tai kolmea takaajaa. Koska lainassa ei ole vakuuksia, ei toiminimen tarvitse antaa luotonantajalle mitään reaaliomaisuutta pantiksi. 

Voit hakea lainaa ja selvittää nopeasti, kuinka paljon sinun toiminimelle voidaan myöntää lainaa. 

Toiminimelle lainaa pähkinänkuoressa

 • Normaali vakuudeton yrityslaina, jota myönnetään toiminimille 
 • Lainaa toiminimille liikevaihdosta riippuen 1 000 – 350 000 euroa 
 • Yrittäjä takaajana lainassa – suurempiin lainoihin vaaditaan kahta takaajaa 
 • Maksuaika 1 – 3 vuotta 
 • Lainan hinta ja korko asiakaskohtainen 
 • Lainan voi maksaa etuajassa pois milloin vain 

Näin haet toiminimelle lainaa

 1. Lähetä lainahakemus toiminimelle 

Ilmoita yrityksen y-tunnus, liikevaihto ja muut tarvittavat tiedot. 

 1. Vertaile yrityslainatarjouksia

Näet tarjouksesta lainasumman, kuukausierän, maksuajan ja hinnan. 

 1. Hyväksy paras lainatarjous sähköisesti

Allekirjoitus omilla verkkopankkitunnuksilla. Laina voidaan maksaa toiminimelle jopa samana päivänä tilille. 

Lainaa toiminimelle 1 – 3 vuoden maksuajalla

Toiminimi voi saada yrityslainaan maksuaikaa 1 – 3 vuotta. Lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin vaikka muutamassa kuukaudessa, joten se sopii myös lyhytaikaiseen kassanhallintaan. 

Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Tasaerälaina tarkoittaa, että kuukausierä pysyy samana joka kuukausi. Näin esimerkiksi markkinakoron määrä ei vaikuta maksuerän suuruuteen. 

Lainan voi aina maksaa etuajassa takaisin. Vaikka lainan maksuajaksi oltaisiin valittu kolme vuotta, voidaan laina maksaa pois vaikka muutaman kuukauden jälkeen. Huomioi, että osa luotonantajista voi periä lainasta kiinteää toimituspalkkiota koron sijaan. Tällöin maksat toimituspalkkion 3 vuoden ajalta, vaikka maksaisit lainan etuajassa takaisin. 

Vakuudeton yrityslaina toiminimelle joustavasti

Koska yrityslaina toiminimelle on vakuudetonta, voidaan lainaa käyttää hyvin joustavasti mihin vain. Ainoana rajoitteena toiminimelle myönnettävään lainaan on se, että lainaa tulisi käyttää yritystoiminnan edistämiseen. 

Tässä suosittuja käyttökohteita toiminimelle myönnettävään yrityslainaan: 

 • Varaston kasvattaminen
 • Markkinointi 
 • Kassanhallinta
 • Koneet ja laitteet 
 • Palkka 
 • Toimitilat 
 • Uuden projetin aloittaminen 

Päätät itse, mihin lainaa lopulta käytetään. Pienen vakuudettoman yrityslainan suurimpia etuja onkin sen joustavuus, sillä lainaa voidaan saada nopeasti käyttöön mihin vain äkilliseen rahan tarpeeseen. 

Minkälainen toiminimi voi saada yrityslainaa?

Kaikki yhtiömuodot ja toimialat voivat saada yrityslainaa. Toiminimi yrityslainaa voidaan myöntää mm. ravintola-alalle, kuljetusalalle, teollisuuteen, markkinointtiin, konsultointi ja asiantuntijapalveluihin, henkilöstövuokraukseen, remonttialalle tai vaikka kaupan alalle. 

Toiminimelle myönnettävän yritysrahoituksen kriteerinä eivät ole toimiala tai yhtiömuoto, vaan yrityksen toiminta ja taloudelliset luvut. Nämä minimi ehdot on täytyttävä, jotta lainaa voidaan myöntää toiminimille: 

 • Liikevaihtoa ainakin 6 kuukautta takana 
 • Ei maksuhäiriömerkintää 
 • Takana yksi tilikausi 
 • Yrityksen toimipaikka Suomessa 
 • Liikevaihtoa ainakin 10 000 euroa vuodessa 

Selvität helposti yritykselle tarjottavan lainasumman ja lainan hinnan kilpailuttamalla yrityslainat maksutta jopa 350 000 euroon asti. 

Yritysluotto ja yritysrahoitus toiminimelle ovat usein kertalainoja 

Yritysluottoa voidaan myöntää toiminimelle kertalainana tai limiittinä. Yleensä yritysluotto on kertalaina, jolloin laina maksetaan kokonaan tilille. 

Yrityslimiitti eroaa kertalainasta siten, että lainaa ei tarvitse nostaa yhdellä kertaa tilille. Lisäksi jos lainaa maksetaa takaisin, voidaan sitä myöhemmin nostaa tilille käyttöön. Yrityslimiitti sopii hyvin kassanhallintaan ja se voi auttaa, kun yrityksellä on kassavarat tiukilla. 

Normaalia yritysluottoa voidaan nostaa suurempi luottosumma, joten se sopii myös isompiin hankintoihin. Moni yrittäjä käyttää vakuudetonta lainaa mm. työlaitteiden ja koneiden hankintaan. Esimerkiksi auton rahoituksen voi tehdä myös toiminimi vakuudettomalla lainalla. 

Lainan korko toiminimelle 

Luotonantajat tekevät aina asiakaskohtaisen hinnoittelun yrityslainalle. Tämä tarkoittaa, että toiminimi selvittää parhaiten lainan koron ja hinnan pyytämällä lainatarjousta. 

Lainan korkoon vaikuttaa myönnettävä lainamäärä, toiminimen liikevaihto ja luottoluokitus, toimiala ja yrityksen toimintahistoria. 

Lainan hinnoittelu perustuu aina kokonaisvaltaiseen riskiarviointiin. Sitä pienempi arvioitu riski on, sitä edullisemmalla korolla lainaa voidaan myöntää. 

Kilpailuta ja selvitä paras yrityslaina toiminimelle 

Lainaa toiminimelle voidaan myöntää, kun yrityksen taustat ovat kunnossa ja liikevaihtoa on riittävästi. Yrityslaina toiminimelle voi olla 1000 eurosta jopa 350 000 euroon asti. 

Lainasummaan vaikuttaa aina liikevaihtoa, sillä suuremman liikevaihdon yritykselle voidaan myöntää suurempaa yrityslainaa. Lisäksi yrityksen luottotiedot ja aikaisempi maksukäytös vaikuttaa suoraan tarjotun lainan määrään. 

Yrityslaina toiminimelle on mahdollista saada 1 – 3 vuoden maksuajalla. Lainan voi aina maksaa etuajassa, jolloin yritys säästää kuluissa. 

Vakuudetonta yrityslainaa voidaan käyttää joustavasti mihin vain, kunhan lainaa käytetään yritystoiminnan edistämiseen. Toiminimi voi kilpailuttaa maksutta lainatarjoukset milloin vain ja selvittää, paljon yrityslainaa voidaan myöntää!

Usein kysyttyä yrityslainasta toiminimelle 

 1. Voiko toiminimi saada yrityslainaa?

  Toiminimi voi saada yrityslainaa, sillä rahoitusyhtiöt myöntävät kaikille yhtiömuodoille rahoitusta. Yrityslainassa yrittäjä toimii takaajana lainalle. Lainaan ei vaadita vakuuksia, joten toiminimelle myönnettävä rahoitus voidaan saada nopeasti tilille.


 2. Minkälainen toiminimi voi saada lainaa?

  Toiminimi voi saada yrityslainaa, kun yrityksellä on takanaan vähintään yksi tilikausi, liikevaihto ylittää 10000 euroa, yrityksellä toimintaa yli 6 kuukautta, kotipaikka on Suomessa ja yrittäjän tiedot ovat puhtaat. 

 3. Kuinka paljon toiminimi voi saada lainaa?

  Yrityslainan määrä riippuu yrityksen liikevaihdosta, toimialasta ja luottoluokituksesta. Toiminimille myönnetään yrityslainaa 1 000 eurosta alkaen aina 350 000 euroon asti. 

 4. Onko toiminimi yrityslaina ilman vakuuksia?

  Toiminimille myönnettävään rahoitukseen ei vaadita vakuuksia. Lainassa yrittäjän oma henkilötakaus on riittävä vakuus, joten lainaa varten ei tarvitse pantata muuta omaisuutta. 

 5. Kuinka pitkä maksuaika yrityslainaan voi saada?

  Vakuudetonta yrityslainaa voidaan myöntää 1 – 3 vuoden maksuajalla. Laina-aikaan vaikuttaa tarjottu luottomäärä, sillä suurempaan lainaan tarjotaan pidempää maksuaikaa. 

 6. Mikä on toiminimi lainan korko ja kulut?

  Toiminimi lainan korko on asiakaskohtainen, sillä luotonantajat hinnoittelevat lainan riskiperusteisesti. Selvität yritykselle tarjottavan lainan hinnan nopeasti lainavertailun avulla. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.