Nettopalkka 

Julkaistu

Janne Häkkinen

Nettopalkka tarkoittaa käteen jäävää palkkaa verojen jälkeen. Jos olet palkansaaja, nettopalkka tarkoittaa rahamäärää, joka sinulle maksetaan tilille. 

nettopalkka

Nettopalkka saadaa laskettua, kun bruttopalkasta vähennettään verot ja muut maksut. Nettopalkan määrään vaikuttaa bruttopalkka ja eri verojen ja maksujen suuruus. 

Nettopalkka esimerkki 

Jos sinun bruttopalkka eli palkka ennen veroja on 3 500 euroa kuukaudessa ja maksat veroja ja muita maksuja 1 000 euroa – on nettopalkkasi 2 500 euroa. 

Nettopalkka kertoo aina summan, mitä rahaa jää käteen pakollisten verojen ja muiden maksujen jälkeen. 

Nettopalkka laskuri 

nettopalkka
2600
20%
0%100%

Usein kysyttyä 

Mikä on nettopalkka? 

Nettopalkka tarkoittaa palkkaa, mitä sinulle jää käteen verojen jälkeen. Jos olet palkansaaja, nettopalkka on sama määrä kuin mitä sinulle maksetaan tilille palkkana. 

Mikä on bruttopalkka? 

Bruttopalkka tarkoittaa tuloja ennen veroja, joten se ei kerro suoraan, paljonko sinulle jää rahaa käteen palkasta. 

Puhutaanko bruttopalkasta vai nettopalkasta palkkaa pyytäessä?

Suomessa palkkaa pyydettäessä puhutaan bruttopalkasta eli palkasta ennen veroja. Saat itse selvitettyä nettopalkan esimerkiksi verolaskurimme avulla

Puhutaanko bruttopalkasta vai nettopalkasta lainaa hakiessa?

Pankit pyytävät lainaa hakiessa sekä bruttopalkan että nettopalkan. Pankille tärkeämpää on kuitenkin nettopalkka, sillä se kertoo, paljonko sinulle jää rahaa elämiseen ja pakollisten menojen maksuun.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.