Rahaa nopeasti

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Mistä rahaa nopeasti?

Moni etsii tapoja ansaita tai saada nopeasti rahaa. Nykyään internetin avulla rahan saaminen on helpompaa ja nopeampaa kuin koskaan aikaisemmin. Rahaa nopeasti tilille voi saada nopealla nettilainalla, myymällä tarpeettomia tavaroita pois tai hakemalla lisätuloja. 

Tässä artikkelissa listaus kuudesta eri tavasta, jolla voi saada rahaa nopeasti tilille.  

1. Hae lainaa – rahaa nopeasti nettilainan avulla 

Moni kuluttaja hakee pikalainaa pankista auttamaan nopeaa rahan tarvetta. Pikalainan avulla eivät kasva tulot, mutta sillä voidaan helpoittaa äkillistä ja nopeaa rahan tarvetta. 

Ennen lainan nostamista tilille on hyvä kilpailuttaa eri luotonantajat, sillä pankkien koroissa on suuria eroja. Kun eri luotonantajat vertailee, löydetään nopeasti edullisin luotonantaja. Nordsekin avulla voi maksutta vertailla kaikki vakuudettomat lainat aina 60 000 euroon asti. 

Lainan nostaminen tilille onnistuu nopeasti, sillä saat lainapäätöksen pankista jopa heti. Rahat voidaan maksaa tilille jopa heti, kun lainasopimus on allekirjoitettu. Vakuudetonta lainaa voi saada alhaisella korolla käyttöön nopeasti, joten se sopii hyvin moniin ja nopeisiin rahan tarpeisiin. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

2. Myy tarpeettomat tavarat pois 

Onko sinulla varastossa tai kellarissa tavaraa, jolla et tee mitään? Monella suomalaisella on kotona tarpeettomia tavaroita, jotka voi myydä netissä nopeasti pois. Rahan tienaaminen onnistuu jopa päivissä, sillä tavarat voi laittaa myyntiin eri paikkoihin ilmaiseksi. Tavaroiden myynnin voi tehdä esim. paikallisessa facebook kierrättää sivuilla tai www.tori.fi verkkosivulla. Mitä kaikkea tarpeetonta voisin myydä pois? Tässä Kotilieden 30 ideaa tavaroista, josta voisi päästä eroon.

3. Laskuta freelancer-yrittäjänä 

Onko sinulla osaamista, josta muut olisivat valmiita maksamaan? Freelancer-yrittäminen on hyvä tapa saada lisätienestejä ja sitä voidaan tehdä myös toisen työn ohella. Suosittuja freelancer yrittämisen muotoja ovat: 

  • Markkinointi ja kotisivut 
  • Asiantuntijapalvelut 
  • Konsultointi 
  • Siivoaminen 
  • Kuljetusala 

Freelancer yrittäminen sopii joustavasti myös opiskelijoille tai niille, jotka eivät voit sitoutua perinteiseen työhön. Voit toimia yrittäjänä toiminimen kautta y-tunnuksella tai kevytyrittäjänä, jolloin omaa y-tunnusta ei tarvita. Rahan tienaamisen voit aloittaa vaikka heti, sillä laskuttamisen voi järjestää käyttöön samana päivänä. 

4. Hanki toinen työ

Toinen työ nykyisen työn lisäksi voi olla hyvä tapa saada lisätuloja. Esimerkiksi moni tekee töitä illalla tai viikonloppuna normaalin työn lisäksi. Keikkatyötä voidaan tehdä hyvin joko freelancer yrittäjänä, kevytyrittäjänä tai henkilöstövuokraus yhtiön kautta. 

Voit myös laskuttaa toisen työn osakeyhtiön kautta, jolloin laskutettavaa tuloa ei tarvitse nostaa heti palkkana. Tällöin voit jättää rahat vaikka myöhemmäksi sijoitettavaksi tai se voi toimia pesämunana myöhemmin, jos tarvitset esimerkiksi rahat nopeasti käyttöön. 

5. Sijoita osakkeisiin, metsään tai asuntoon 

Jos sinulla on rahaa sijoittamiseen, voi hyvä tapa tienata lisää sijoitusten avulla. Huomaa, että ennen sijoituspäätöstä on hyvä pohtia omia tavoitteita sijoittajana. Rahan tienaaminen lyhyellä aikavälillä voi olla vaikeaa sijoittamisessa, sillä esimerkiksi osakkeiden kurssit voivat liikkua mihin vain suuntaan. 

Jos sinulla on pidempi aikaväli rahan saamiseen, voi sijoittaminen olla hyvä tapa hankkia lisärahaa. Rahaa sijoittamiseen voi saada myös ilman omia säästöjä, sillä voit nostaa myös vakuudetonta sijoituslainaa pankista. Esimerkiksi metsälainan avulla voit ostaa metsää ja saada nopeasti rahaa tuotoista. 

5. Tee tuotetestejä ja vastaa tutkimuksiin 

Voit osallistua erilaisiin tuotetesteihin, josta maksetaan palkkioita. Yritykset ovat valmiita maksamaan tuotetestauksesta rahaa, sillä sen avulla ne voivat ymmärtää paremmin kuluttajien tottumuksia. Lisäksi rahaa saa myös osallistumalla erilaisiin tutkimuksiin. Tässä muutama idea, jossa voit saada rahaa testien ja tutkimusten avulla: Tienaa rahaa netissä | Täytä mielipidekyselyitä ja ansaitse | 30€ (maksetutkyselyt.fi)

6. Rahaa nopeasti tilille

Voit saada rahaa nopeasti käyttöön, kun sinulla on joko osaamista josta laskuttaa, tai sinulla on säännöllisiä tuloja, jota vasten voit nostaa lainaa. Usein tulojen lisääminen on paras tapa hankkia lisää rahaa tilille, jolloin oma velkamäärä ei nouse. 
Jos sinulla on kuitenkin tarvetta lainalle, voi nopea vakuudeton laina olla sopiva tapa rahoittaa äkillinen rahan tarve. Nordsekin avulla voit kilpailuttaa pienet ja suuremmatkin lainat 500 – 60 00 eurolla ilmaiseksi milloin vain.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.