Paras luottokortti – etuja arkeen ja edullinen korko luotolle 

Johdanto

Luottokorttia voidaan käyttää maksuvälineenä kaupoissa, matkojen varauksissa ja verkko-ostoksissa. Sen lisäksi luottokortti tuo joustoa arkeen hyödyntämällä kortin luotto-ominaisuuksia. Parhaimmissa luottokorteissa on lisäksi hyviä asiakasetuja, jolla voidaan saada alennuksia ostoksista tai vaikka rahanarvoisia bonuspisteitä. Tässä luottokortti oppaassa käymme läpi, kuinka löytyy sinun tarpeisiin paras luottokortti vuonna 2023. 

Paras luottokortti riippuu paljon omasta käyttötarpeesta, mutta sen tärkeimmät ominaisuudet ovat joustavat maksuehdot, alhainen korko ja hyvät asiakasedut. 

Hae luottokorttia ja kulutusluottoa heti 

Selvitä paras luottokortti oman käyttötarpeen perusteella

Jotta voit arvioida sinulle parasta luottokorttia, on tärkeä arvioida sitä, mihin luottokorttia aiotaan käyttää. Jos luottokortin päätehtävä on saada mahdollisimman paljon luottoa – on tärkeintä kortin luotto-ominaisuudet ja korko. 

Mikäli luottokorttia käytetään lähinnä matkojen ja suurempien verkko-ostosten maksuun ilman pidempää luottoa – on tärkeää kortin muut edut sekä koroton maksuaika kortille. 

Hyvässä luottokortissa on usein monipuolisia etuja, jota kortin käyttäjä pääse hyödyntämään maksaessaan kortilla omia kuluja. Käydään läpi seuraavaksi, minkälaisia etuja parhaissa luottokorteissa voi olla. 

Luottokorttien edut – näin löydät parhaan luottokortin 

 1. Alhaiset kustannukset 

Yleensä luottokortin tärkein etu ja ominaisuus on sen luotto-ominaisuus. Kun kortin kustannukset ovat matalat, saat arkeen joustoa edullisella korolla. Kun vertaat luottokorttien kustannuksia keskenään – vertaile aina todellista vuosikorkoa keskenään. Lainan korko ei suoraan paljasta edullisinta luottokorttia, sillä kortin hinnoittelu voi koostua useasta eri komponentista. 

 1. Koroton maksuaika 

Voit saada kortille korotonta maksuaikaa jopa 60 päivää! Tällöin sinun ei tarvitse maksaa luottokortti ostoksista mitään korkoa, kunhan maksat velan takaisin 60 päivän sisällä. Yleensä korttien koroton maksuaika vaihtelee 15 – 45 päivän sisällä. Vertaile korotonta maksuaikaa, sillä se säästää sinua kuluissa. 

 1. Joustava palkitsemisohjelma ja bonukset 

Moni luottokortti tarjoaa laajan palkitsemis ohjelman, jonka avulla kortin käyttäjä saa monenlaisia etuja. Voit saada esimerkiksi kortti ostoksista pisteitä, jotka voidaan vaihtaa rahaksi tai muiksi eduiksi. Osa luottokorttiyhtiöistä tarjoaa ns. cash-back eli käteispalautuksia. Tällöin esimerkiksi 0,5% cashback tarkoittaa, että korttiyhtiö palauttaa sinulle rahana takaisin aina 0,5% ostosten määrästä. 

 1. Turvallinen maksutapa verkkoon

Tiesitkö, että jos ostat verkossa luottokortilla tuotteen – eikä tuotetta koskaan tule perille asti tai se on virheellinen – luottokorttiyhtiö on velvollinen hyvittämään ostoksen, mikäli et saa sitä takaisin verkkokaupasta? Luottokortilla maksaminen on turvallista verkossa, jolloin käytännössä saat vakuutuksen ostoksiin. 

 1. Matkavakuutukset ja peruutusturvat 

Kun varaat matkat luottokortin avulla, saat ensinnäkin hyvityksen luottokorttiyhtiöltä – jos esimerkiksi lentoyhtiö tai hotelli menee konkurssiin, eikä matkaa järjestetä. Samoin voit saada laajan matkavakuutuksen, kun riittävän suuri osa matkakuluista (lento + hotellit) on maksettu luottokortilla. Muista aina tarkistaa kortin matkaehdot ennen maksamista – jotta vältyt yllätyksiltä. 

 1. Apua budjetointiin 

Nykyään luottokorttien etuina voivat olla myös erilaiset budjetointityökalut sisäänrakennettuna kortissa. Käytännössä kortin sisällä voit nähdä nopeasti, minkälaisiin eri kategorioihin rahasi menevät ja muuta arvokasta tietoa. Voit hyödyntää tätä tietoa mm. arvioimalla, missä voisit säästää rahaa helposti. 

Paras luottokortti 2023 

Paras luottokortti vuonna 2023 tarjoaa sinulle edullista joustoa maksuihin, turvallisen maksutavan ostoksille ja rahanarvoisia etuja kortin käytöstä. 

Sinulle paras luottokortti riippuu siitä, tarvitaanko korttia luoton nostamiseen, ostosten maksuun (tarkoituksena maksaa velka nopeasti takaisin) ja kuinka paljon korttia käytetään matkoilla. 

Vertaile eri luottokortteja ja niiden ominaisuuksia: 

 • Todellinen vuosikorko 
 • Koroton maksuaika 
 • Bonukset, pisteet ja alennukset kortin käytöstä
 • Vakuutukset matkustamiseen ja ostoksiin 
 • Muut asiakasedut 

Lue lisää parhaista lainatuotteista