Luottokorttien vertailu 

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Luottokortti vertailu 

Luottokorttien vertailu vuonna 2022 on tärkeää, sillä markkinoilla on paljon erihintaisia luottokortteja tarjolla. Luottokorttien kanssa kilpailevat myös vakuudettomat kulutusluotot, joissa voit saada alemmalla vuosikorolla lainaa. 

hae mastercardluottokortiin

Kun vertailet luottokortteja, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

 • Luottokortin todellinen vuosikorko 
 • Luottokortin nimelliskorko
 • Tilinhoitomaksut ja vuosimaksut 
 • Luottomäärä ja luottoehdot 
 • Minimikustannus kuukaudessa 

Moni suomalainen on havahtunut luottokorttien yllättävän korkeaan todelliseen vuosikorkoon. Se on silti erittäin suosittu maksutapa helppouden vuoksi. 

 • Luottokorttien todellinen vuosikorko voi olla todella korkea
 • Hinta koostuu useammasta tekijästä, ei pelkästä nimelliskorosta 
 • Käytön suosio perustuu helppouteen 

Luottokorttien vertailu – ota huomioon nämä asiat 

Ennen kuin vertaat eri luottokortteja keskenään, olisi hyvä miettiä omaa kortin käyttötarkoitusta. Onko tarkoituksena käyttää luottokorttia kerran tai pari vuodessa matkustamista varten? Vai onko tarkoituksena käyttää korttia päivittäin eri laskujen maksuun? 

Käyttötarkoitus voi vaikuttaa paljon siihen, mikä on sinulle parhaiten sopiva luottokortti. Kun tiedät oman käyttötarkoituksen kortille, voit tehdä paremmin luottokorttien vertailun. 

Toisissa korteissa voi olla paremmat edut matkustamista varten. Toisella kortilla voi olla korkea vuosikorko lainalle, mutta pidempi koroton maksuaika. Onko tarkoituksena käyttää luottolimiittiä pitkään vai ajattelitko hyödyntää vain luottokortin korotonta maksuaikaa? 

Tässä artikkelissa käymme läpi eri vaihtoehtoja ja mitä sinun tulisi ottaa huomioon, kun teet luottokorttien vertailua. 

Eri luottokorttien tarjoajia vertailua varten 

Tässä lista yleisimmistä luottokorteista, jota tarjotaan aktiivisesti Suomessa:

 • Tuohi Mastercard 
 • Komplett Bank
 • Bank Norwegian 
 • N26 Mastercard
 • Nordea Premium
 • ST1 Visa 
 • Finnair Plus Mastercard
 • POP Visa
 • Nordea Credit 
 • Handelsbanken Golden Credit
 • Säästöpankki Visa 
 • OP Visa
 • Danske Bank Mastercard 
 • Säästöpankki Visa Gold 
 • American Express 

Näin vertaat luottokortteja 

Luottokorttien vertailu on helppoa, kun tiedät oman käyttötarkoituksen kortille. Lähes kaikki luottokortit ovat Visa tai Mastercard kortteja. Molemmat kortit toimivat ympäri maailmaa ja niiden maksu ominaisuuksissa ei ole merkittäviä eroja. 

Isoimmat erot liittyvät kortin tarjoajan ehtoihin. Vertaa luottokorteissa: 

 • Luottokortin nimelliskorkoa
 • Tilinhoitomaksua ja muita kiinteitä kustannuksia 
 • Todellista vuosikorkoa
 • Luottorajaa 
 • Koroton maksuaika 
 • Matkavakuutuksen ehtoja 
 • Maksuttomat lisäpalvelut, kuten lounge-palvelut lentokentällä 
 • Muut vakuutusehdot 
 • Cashback ja bonuspisteet 

Korteilla voi olla erilaisia vakuutuksia, jotka kuuluvat hintaan. Näitä saat käyttöön tyyppillisisesti silloin, kun käytät luottokorttia esimerkiksi matkojen maksamiseen. 

Voit saada erilaisia cashback ja bonuspisteitä luottokorttia käyttämällä. Sitä enemmän käytät maksukorttia, sitä enemmän voit saada lisäpisteitä. Pisteet voivat olla joko suoraan rahaa takaisin tai muita pisteitä, jolla voit ostaa palveluita. 

Tärkeimpänä on kuitenkin vertailla luottokorttien hintaa ja korotonta maksuaikaa. Mikä on luottokortin nimelliskorko? Entä todellinen vuosikorko? Paljonko kortissa on tarjolla korotonta maksuaikaa?

luottokortti vertailu infographic

Paras luottokortti vertailun avulla

Parhaassa luottokortissa on alhaiset kustannukset ja hyvät lisäedut. Matkustatko paljon? Jos kyllä, sinulle tärkeätä on valita kortti, jossa on hyvät matkavakuutukset valmiina. 

Jos tarvitset korttia vain lyhytaikaiseen käyttöön, esimerkiksi verkko shoppailuun – on varmaankin tärkeää ottaa mahdollisimman pitkä koroton maksuaika. Näin voit saada käytettyä korttia ilman että joudut maksamaan korkoa laskusta. 

Jos luottokorttia käytetään kuin normaalia kulutusluottoa ja nostat koko luottorajan käyttöön – on tärkeää vertailla luotto-ominaisuuksien kuluja keskenään. Yleensä luottokortin korko on normaalia kulutusluottoa kalliimpi, joten 

Opiskelijat ja eläkeläiset voivat myös saada luottokortin 

Luottokorttien vertailu on järkevää myös eläkeläisille, sillä eläkeläinen voi saada luottokortin käyttöön. Eläketulot määrittävät, minkä kokoinen luottoraja kortille voidaan antaa. 

Opiskelijoille luottokortti on mahdollista saada, kun opiskelija työskentelee opiskelun ohessa. Opiskelija voi saada kortin käyttöön myös osa-aikaisesta työstä. Tyypillinen luottoraja opiskelijalle on 2000 euroa. 

Voit verrata opiskelijoille tarjottuja kortteja vertailemalla luottokortin todellista vuosikorkoa keskenään. Yleensä paras kortti on se, jossa on matalin korko ja pisin koroton maksuaika. 

Vertaa luottokorttien hyötyjä keskenään 

Luottokortti on järkevä valinta monelle, joka haluaa hyvän maksukortin verkkoon ja ulkomaille. Luottokortin koroton maksuaika tuo joustoa arkeen ja voi tuoda säästöjä, kun lasku maksetaan ajoissa takaisin. Moni käyttää luottokorttia reissuluoton tilalta. 

Lisäksi luottokortti tuo joustoa arkeen, sillä luotto-ominaisuus on jatkuva luotto. Käytännössä se on siis joustoluotto, jossa on maksukortti lisäksi. Kun maksat luottokortin laskun takaisin, voit nostaa myöhemmin luottorajan puitteissa. 

Luotto-ominaisuuden lisäksi kortin hyötyinä on erilaiset lisäpalvelut, jotka kuuluvat kortinhaltijalle. Tyypillisiä etuja ovat erilaiset bonus pisteet ja cashback ansainta. Kun käytät korttia, voit ansaita pisteitä tai rahaa. 

Erilaiset vakuutukset voivat kuulua korttiin. Tyypillinen esimerkki on matkavakuutus, jonka voit saada käyttöön, kun varaat matkat ja hotellit kortilla. 
Sinulle parhaan luottokortin saat selville, kun ennen vertailua pohdit sinulle tärkeimpiä asioita kortissa. Kun tiedät tarkkaan oman käyttötarkoituksen kortille, on hyötyjen vertailu helpompaa. Jos esimerkiksi matkustat paljon ja haluat kortin avulla lomalainaa, voi tärkeätä olla kortin tarjoama matkavakuutus ja sen laajuus.

Vertaa luottokorttien hintaa normaaliin kulutusluottoon 

Luottokorttien luotto-ominaisuuksia kannattaa vertailla muihin vakuudettomiin lainoihin. Usein vakuudeton normaali kulutusluotto on edullisempi vaihtoehto lainalle kuin luottokortti. Jos sinulla on tarkoitus käyttää pidemmän aikaa kortin luotto-ominaisuutta, voisi olla järkevämpää vaihtaa kortti tavalliseen kulutusluottoon

Sitä pidempään käytät luottokortin luottoa, sitä järkevämpää on verrata kuluja kulutusluoton kanssa. Moni yhdistää kulutusluotot yhdeksi lainaksi ja maksaa näin eri osamaksut ja luottokorttivelat pois. Jos sinulla on useampi luottokortti käytössä, voit säästää jopa tuhansia euroja vaihtamalla sen edullisempaan kulutusluottoon. 

Nordsekin kautta voit vertailla vakuudettomia luottoja keskenään maksutta. Kun haet kauttamme lainaa, voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta. 

Tästä syystä luottokorttien vertailu kannattaa

Luottokortit on hyvä vertailla, sillä niiden ominaisuuksissa voi olla suuria eroja. Toinen kortti voi olla erinomainen paljon matkustavalle, kun toisessa kortissa voi olla parempi korkotaso. 

Olipa sinun tarve kortille mikä tahansa, on tärkeää tiedostaa etukäteen luottokortin käyttötarkoitus. Näin voit paremmin vertailla eri korttien ehtoja keskenään. Paljon matkustavalle voi olla toinen luottokortti parempi vaihtoehto kuin sille, joka tekee kaikki ostokset luottokortin avulla kotimaassa. 

Luottokorttien hinnoissa ja muissa ehdoissa on isoja eroja. Siksi korttien hinta ja muut ehdot kannattaa vertailla huolellisesti. Sitä enemmän käytät luottokorttia, sen tärkeämpää on ehtojen vertailu!

Usein luottokorttin ehtoja kannattaa vertailla kertalainaan, sillä normaalissa lainassa voi olla matalampi korko. Kun maksat kalliit luottokorttivelat pois – voit säästää jopa tuhansia euroja!
Vertaa eri luottokortteja keskenään ja valitse sinulle paras kortti. Usein parhaassa luottokortissa on pitkä koroton maksuaika ja edullinen korko. Jos et löydä sopivaa luottokorttia, voit ottaa kortin tilalle edullisen lainan! 

Mikä on paras luottokortti?

Paras luottokortti löytyy vertailemalla kortin kuluja, ehtoja ja lisäarvopalveluita keskenään. Vertaa, missä on paras korko ja pisin koroton maksuaika. 

Mitä luottokorttien vertailussa kannattaa ottaa huomioon?

Ennen vertailu on hyvä arvioida omaa käyttötarvetta luottokortille. Arvioi ja vertaa kortin nimelliskorkoa ja muita kustannuksia, maksuehdot, vakuutukset ja bonukset keskenään. 

Mitä eroa on Mastercard ja Visa kortilla?

Molemmat kortit toimivat ympäri maailmaa lähes jokaisessa kaupassa, eikä korttien eroilla ole kuluttajalle suurta eroa. 

Kannattaa luottokorttien vertailu?

Luottokorttien vertailu kannattaa aina, sillä korttien hinnoissa ja ehdoissa on isoja eroja. Lisäksi luottokortin ehtoja kannattaa vertailla kulutusluottoon. 

Voinko korvata luottokortin kulutusluotolla?

Kyllä voit. Moni korvaa kalliin luottokortin edullisemmalla kulutusluotolla, sillä pankit tarjoavat usein edullisempaa korkoa normaaliin kertalainaan. 

Kenelle voidaan tarjota luottokorttia?

Luottokorttia voidaan myöntää täysi-ikäiselle henkilölle, jolla on puhtaat luottotiedot. Lisäksi hakijalla on oltava säännöllisiä tuloja ja kotipaikka Suomessa vähintään 36 kuukautta. 

Saako työtön luottokortin?

Luottokortti myönnetään säännöllisiä tuloja vasten. Jos sinulla on säännöllisiä tuloja, esimerkiksi kela-tuloja, voit saada luottokortin. Työllisyystilanne vaikuttaa myös luottorajaan – työttömälle tarjottava luottoraja on pienempi kuin työssäkäyvän. 

Saako eläkeläinen luottokortin?

Eläkeläinen voi saada luottokorttin, sillä eläketulot ovat säännöllisiä tuloja. Eläkeläisille myönnettävät luottorajat ovat usein pienempiä kuin työssäkäyvän. 

Myönnetäänkö opiskelijalle luottokorttia?

Opiskelija voi saada luottokortin, mikäli hänellä on säännöllisiä tuloja. 

Kuinka vertaan luottokortin korkoja?

Vertaa todellista vuosikorkoa keskenään, joka ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi muut kustannukset. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.