Kulutusluotto Heti

Janne Häkkinen

Kulutusluottoa haetaan usein netistä sen helppouden ja nopeuden takia. Vakuudettoman kulutusluoton voit saada heti samana päivänä käyttösi. 

 Luottopäätöksen saat suurimmalta osalta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä heti, kun olet hakenut lainaa. Koska nopeudesta ei tarvitse enää maksaa, voit saada nopean luoton myös alhaisella korolla käyttöön.

 Kulutusluotoissa on isoja hintaeroja – siksi kilpailuttaminen ja vertailu kannattaa aina. Sitä isommasta lainasta on kyse, sen tärkeämpi on lainan kilpailuttaminen. Lisäksi laina-aika vaikuttaa paljon luoton kokonaiskustannukseen koko laina-ajalta.

 Hakemalta meidän palvelustamme lainaa pääset yhden hakemuksen avulla kilpailuttamaan lainasi. Yhdellä hakemuksella saat useamman lainatarjouksen ja voit säästää tuhansia euroja lainan kuluissa.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Kulutusluotto nopeasti netistä  

Kulutusluoton saaminen nopeasti netistä onnistuu, sillä pankit tekevät luottopäätöksen automaattisesti. Koska yhä useampi pankki tekee luottopäätöksen heti, saat nopeasti useamman lainatarjouksen katsottavaksi.

Suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä tekevät heti luottopäätöksen. Tämä mahdollistaa nopean luotonsaannin erityisesti vakuudettomissa lainoissa. Koska luottopäätös on automatisoitu, kannattaa lainahakemus täyttää erittäin huolellisesti. Virhe lainahakemuksessa voi johtaa hylättyyn luottopäätökseen.  Säästät lopulta aikaa tekemällä ja täyttämällä hakemuksen huolellisesti loppuun.

Oikein täytetyllä hakemuksella varmistat, että saat mahdollisimman monta lainatarjousta itsellesi. Sitä useampi lainatarjous sinulla on, sitä paremmalla todennäköisyydellä löydät itsellesi halvan kulutusluoton.

 Vaikka lainapäätöksen saaminen on nopeaa, ei päätöstä kannata tehdä liian nopeasti. Suosittelemme aina huolellisesti vertailemaan parhaiten sopivan lainan itselle. Lähtökohtaisesti aina paras lainatuote on se, jossa on alhaisin todellinen vuosikorko. Asiakkaana kuitenkin itse voit valita, minkä lainan haluat valita. 

Saat alustavan lainapäätöksen heti.

Pankit ja rahoituslaitokset tekevät alustavan lainapäätöksen heti hakemuksen tultua. Lainapäätös on usein ehdollinen, että voit todistaa vielä ilmoitetut palkka- tai eläketulot luotonantajalle ennen lainan maksua tilille.

Lainapäätös tehdään heti automatisoidun luottopäätöksen avulla. Pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on tietyt kriteerit luotonantoon ja ne pystytään pitkälti automatisoimaan. Tyypillisiä luottopäätöstietoja ovat henkilön ulkopuoliset rekisterit, kuten maksuhäiriörekisteri ja osoitetiedot. Pankit ja rahoitusyhtiöt käyttävät myös omia sisäisiä rekistereitä usein luottopäätöksen tueksi.

Koska kulutusluotoissa lainapäätös saadaan heti, kannattaa myös lainat kilpailuttaa aina. Saat yhdellä hakemuksella nopeasti useamman lainapäätöksen katsottavaksi. Vertailusivuston kautta on hyvin helppo vertailla eri hakemuksia ja niiden kustannuksia.

Koska palvelumme kautta voit kerralla hakea lainaa useammasta paikasta, saat myös parempia lainaehtoja kilpailutuksen vuoksi.

Kulutusluottoa heti tilille

Kulutusluoton voi saada heti tilille, kun lainasopimus on allekirjoitettu. Koska myös luottopäätös on automatisoitu, voit parhaimmillaan saada rahat tilille jo samana päivänä lainahakemuksesta.

Luoton maksussa tilille on erovaisuuksia sekä pankeilla että rahoituslaitoksilla. Osa luotonantajista maksavat rahat heti tilille samana päivänä, kun sopimus on allekirjoitettu. Useimmat maksavat lainat vain arkipäivinä. Osa toimijoista maksaa rahat myös viikonloppuisin ja iltaisin asiakkaan tilille.

Muistathan, että suurin osa pankeista vaativat vielä ennen tilille maksua todisteen tai kuitin säännöllisistä tuloista. Näitä ovat palkkakuitit tai eläketodistus. Jotta saat rahat heti tilille, kannattaa kaikki tarvittavat dokumentit ladata jo valmiiksi lainaa haettaessa.

Nopean kulutusluoton käyttökohteet

Kulutusluotto eli nopea vakuudeton laina on joustava laina, jonka käyttökohteet päätät sinä. Kulutusluottoa myönnetään erilaisiin arjen hankintoihin. Kulutusluotot ovat nopeasti saatavilla aina 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Takaisinmaksuaika luotoissa on 1 – 15 vuotta.  

Yleisimpiä käyttökohteita luotolle on remontti, sisustus, lomamatka, kodinkoneen tai auton hankinta. Myös yhdistelylainat ja kalliimpien luottojen korvaaminen yhdellä lainalla on yleinen käyttökohde kulutusluotolle.

Kulutusluottoa nostetaan usein arjen yllättäviin menoihin. Vakuudeton kulutusluotto on erittäin suosittu rahoitusmuoto sen nopeuden ja joustavuuden takia. Koska voit valita itsellesi sopivimman käyttötarkoituksen, soveltuu se hyvin erilaisiin hankintoihin.

Voit lukea luoton erilaisista käyttötarkoituksista täältä:

–        Remonttilaina

–        häälaina

–        venelaina

–        yhdistelylaina

–        autolaina

Mitä eroa on pikalainalla ja kulutusluotolle

Pikalaina eli pikavippi ja kulutusluoton ero on nykyään häilyvä, sillä kulutusluotto on usein yhtä nopeasti saatavilla kuin perinteinen pikalaina. Kulutusluottoja voidaan nykyään pitää pikalainoina sen nopeuden takia.

Koska pikalainalla eli pikavipillä on kuitenkin monelle negatiivinen maine, puhutaan usein mieluummin nopeasta kulutusluotosta kuin pikavipistä. Isoimpana erona perinteisen pikalainan ja kulutusluoton kanssa on hinta ja korko – kulutusluottojen hinnat ovat huomattavasti alhaisemmat kuin pikalainoissa.

Isoimpana erona onkin se, ettei nopeudesta tarvitse enää maksaa kulutusluotoissa. Koska myös pankkien tarjoamat luotot ovat automatisoituja ja päätöksen saat heti, on se hyvin soveltuva myös nopeutta arvostaville luottoasiakkaille.

Kulutus- vai pikalaina?

Kulutuslaina ja pikalaina ovat nykyään automaattisen luottopäätöksen takia samoja lainatuotteita. Koska aikaisemmin nopea luottopäätös tarkoitti automaattisesti huomattavasti kalliimpaa lainaa, syntyi pikalainojen eli pikavippien markkina suureksi nopeutta arvostaville kuluttajille.

Suosittelemme aina lähtökohtaisesti valitsemaan lainatuottoon, jossa on alhaisin todellinen vuosikorko. Valitsemalla halvimman lainatuotteen säästät euroja ja suurempi osa lainan takaisinmaksusta kohdistuu lainan lyhennykseen eli pääomaan, ei kuluihin.

Sitä suurempi kulutuslaina on kyseessä, sen tärkeämpää on valita matalakorkoinen lainatuote. Myös lainan pituudella on merkittävä vaikutus luoton kokonaiskustannuksiin. Sitä pidempi laina-aika on, sitä suuremmaksi muodostuvat lainan kokonaiskustannukset ja korot.

Näin haet kulutusluottoa nopeasti

Voit hakea kulutusluottoa nopeasti vertailupalvelumme kautta. Näin se toimii:

1. Täytä lainahakemus huolellisesti

2. Odota hetki – saat pian lainatarjouksia katseltavaksi

3. Hyväksy sopiva lainatarjous ja allekirjoita lainasopimus

Koska luoton saa tehtyä nopeasti ja saat myös luottopäätöksen heti, on vertailu aina kannattavaa lainoissa. Jotta saat mahdollisimman paljon ja nopeasti lainaa, kannattaa kuitenkin hakemus täyttää huolellisesti. Usein hakemuksessa tehdyt virheet hidastavat lainansaantia ja pankki voi tehdä virheellisten tietojen vuoksi hylätyn lainapäätöksen.

Koska laina maksetaan usein viimeistään seuraavana arkipäivänä tilille, on kulutusluotto hyvä rahoitustuote myös yllättäviin lainatarpeisiin. Luotto maksetaan yleensä tilille viimeistään seuraavana arkipäivänä, kuitenkin aina viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

UKK

Voiko kulutusluottoa saada heti?

Kulutusluottoa voi saada heti samana päivänä, kun lainaa on haettu. Pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät lainapäätöksen heti ja rahat maksetaan tilille jopa samana arkipäivänä. Jotta saat lainapäätöksen nopeasti, tulee hakemus olla täytettynä huolellisesti ja oikein.

Miksi nopeitten kulutusluottojen vertailu kannattaa?

Kulutusluottojen vertailu kannattaa aina myös, kun tarvitset lainaa nopeasti. Koska kulutusluotoissa on isoja hintaeroja myös nopeissa lainoissa, kannattaa laina aina vertailla ennen päätöksentekoa. Pankit tarjoavat nykyään nopean kulutusluoton lisäksi alhaisella korolla lainaa – enää nopeudesta ei tarvitse maksaa paljoa.

Yhteenveto

Koska pankit ja rahoituslaitokset käyttävät eri termejä usein samanlaisesta kulutusluotosta, on hyvä keskittyä luoton todellisiin eroihin eli hintaan. Suurin osa kulutusluotoista ovat vakiomuotoisia, jossa lainaa voi käyttää joustavasti erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Hinnan lisäksi suurimmat erot erilaisissa ominaisuuksissa on erilaiset maksuvapaat ja nostomahdollisuudet. Vertailemalla luottoja näet, mitä eri palveluita ja ominaisuuksia luotonantajat tarjoavat lainoilleen.

Koska suurin osa kulutusluotoista ovat vakiomuotoisia, kannattaa keskittyä niiden hintatasoon ja korkoon. Suosittelemme asiakkaita aina valitsemaan mahdollisimman alhaisen koron lainatuotteen. Todellinen vuosikorko on paras mittari siitä, mikä laina on halvin asiakkaalle. Koska todelliseen vuosikorkoon lasketaan kaikki muut kulut korkojen lisäksi, se antaa oikean kuvan luoton todellisista kustannuksista vuositasolla.

Lainan vertailu ja kilpailuttaminen kannattaa aina, sillä luotoissa voi olla suuriakin hintaeroja. Koska kilpailutuksen avulla saat lainapäätökset heti yhdellä hakemuksella, se sopii myös nopeasti kulutusluottoa hakeville asiakkaille.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.