Yksityislaina

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Yksityislaina 

Löydä edullinen yksityislaina Nordsekin avulla, sillä kilpailutamme puolestasi pankit ja rahoitusyhtiöt 500 – 60 000 eurolle. Lainaan voit saada maksuaikaa jopa 15 vuotta. 

Voit saada yksityislaina tarjouksia jopa yli 30 luotonantajalta, joten lainojen vertailu onnistuu nopeasti. Lainahakemuksen tekeminen onnistuu minuuteissa ja saat usein ensimmäiset tarjoukset heti katsottavaksi. 

Yksityislainaa varten et tarvitse takaajia tai vakuuksia. Voit käyttää lainaa hyvin joustavasti mihin tahansa. Lainan hakeminen kauttamme ei sido mihinkään ja on täysin maksutonta. 

Näin haet yksityislainaa

Lähetä maksuton lainahakemus 

Tarjouspyyntö ei sido sinua mihinkään ja hakeminen onnistuu minuuteissa. 

Vertaile ja valitse paras yksityislaina 

Parhaassa lainassa on usein edullisin hinta ja korko. 

Rahat tilille 

Maksu tilille jopa samana päivänä, kun lainasopimus on allekirjoitettu. 

Tietoa yksityislainasta 

Yksityislainan tarjottuun lainamäärään ja korkoon vaikuttaa hakijan tiedot. Tässä tärkeimmät tiedot yksityislainasta: 

 • Lainamäärä 500 – 60 000 euroa 
 • Maksuaika 1 – 15 vuotta 
 • Todellinen vuosikorko 5 – 38 % 
 • Tilinhoitomaksu 5 – 10 € /kk 
 • Nimelliskorko 4 – 20 % 
 • Maksuvapaita kuukausia 2 – 4 kertaa vuodessa
 • Lainapäätös heti ja rahat tilille päivissä 
 • Ei vakuuksia tai takaajia 
 • 14 vuorokauden maksuton palautusoikeus 

Yksityislaina ilman vakuuksia 

Yksityslaina on normaali laina ilman vakuuksia, johon ei tarvita mitään reaaliomaisuutta pankille pantiksi. Voit saada lainaa käyttöön, vaikka sinulla ei ole muuta omaisuutta pankille vakuudeksi. 

Yksityislainassa ei tarvita takaajia lainaan, sillä toimit itse lainan henkilötakaajana. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että olet aina henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta. 

Voit halutessa liittää hakemukseen myös toisen takaajan. Yleensä lainan toinen takaaja on perheenjäsen tai puoliso, mutta se voi olla kuka tahansa läheinen henkilö. 

Koska lainassa ei ole takaajia tai vakuuksia, voit käyttää laina itse valittuun käyttökohteeseen. Nosta yksityislainaa vaikka remonttiin, auton hankintaan tai ulkomaanmatkaa varten!

Takaisinmaksu 1 – 15 vuodessa

Lainatarjouksesta näet, mikä on sinulle tarjolla oleva maksuaika. Lainaan voidaan tarjota maksuaikaa jopa 15 vuotta, mutta usein tarjolla on 1 – 10 vuoden maksuaika. 

Lainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain ja saat siitä erikseen laskun jokaiselle kuukaudelle. Kuukausierä on yleensä aina samansuuruinen, jolloin lainan takaisinmaksu on helposti ennakoitavissa. 

Yksityislainan korko ja muut kulut 

Yksityislainan hinta koostuu nimelliskorosta, tilinhoitomaksusta ja avauspalkkiosta. 

Nimelliskorko ja tilinhoitomaksu peritään aina lainasta. Korko vaihtelee usein 4 – 20 % tasolla. Korkoon vaikuttaa tarjottu lainamäärä, sillä pankit tarjoavat edullisempaa korkoa suurempaan luottoon. 

Tilinhoitomaksu on kiinteä kuukausikustannus, joka peritään niin kauan kun sinulla on avointa velkaa jäljellä. Jos lainapääomaa on vain vähän jäljellä, voi tilinhoitomaksun kulu korkoa suurempi. Tällöin kannattaa usein maksaa laina nopeasti pois, jolloin et maksa turhasta kuluja. 

Avauspalkkiota ei välttämättä peritä lainasta. Näet lainatarjouksesta, mitä kuluja yksitylsainasta peritään. Todellinen vuosikorko on hyvä mittari lainan edullisuudesta, sillä se ottaa huomioon nimelliskoron, avausmaksun ja tilinhoitopalkkion. 

Kilpailuta yksityslaina ja säästä kuluissa 

Yksityislaina kannattaa kilpailuttaa, sillä voit säästää jopa tuhansia euroja lainakuluissa. Nordsekin kilpailutuspalvelun avulla selvität nopeasti, mistä pankista tarjotaan parasta lainakorkoa. 

Lainojen korko voi vaihdella kymmenissä prosenteissa. Kun lainasummat ovat isoja, voi hintaero olla jopa useita tuhansia euroja! Nordsekin kautta kannattaa kilpailuttaa kaikenkokoiset lainasummat, sillä saat tehtyä lainavertailun yhtä helposti kuin hakisit suoraan lainaa yhdestä pankista. 

Lainojen kilpailuttaminen onnistuu Nordsekin nopealla verkkohakemuksella muutamassa minuutissa. Tällöin lainahakemus lähetetään eteenpäin yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Palvelumme on kuluttajalle täysin maksuton. 

Lainapäätös heti

Saat lainapäätöksen heti, sillä suurin osa pankeista tekee automaattisen luottopäätöksen. Lainahakemuksen jälkeen pääset katsomaan eri tarjouksia ja valitsemaan sinulle sopivimman lainan. 

Voit allekirjoittaa lainasopimuksen vaikka heti, kun olet löytänyt sille parhaimman lainan. Usein kannattaa odottaa hetki ennen lopullista päätöstä, sillä osa pankeista tekee luottopäätöksen 6 tunnin sisällä hakemuksesta. 

Rahat voidaan maksaa tilille, kun lainasopimus on allekirjoitettu ja kaikki tarvittavat liitteet on toimitettu. Maksu tilille tehdään usein 1 – 2 arkipäivässä. 

Mihin voin käyttää yksityislainaa? 

Yksityislainaa voit käyttää mihin tahansa, sillä laina on vakuudetonta. Koska lainassa ei ole takaajia, voit aina itse valita sopivimman käyttötarkoituksen. 

Yleisimpiä yksityislainan käyttötarkoituksia ovat: 

 • Ajoneuvon hankinta – moottoripyörä, auto tai vene 
 • Kodinkoneiden osto 
 • Matkustaminen 
 • Shoppailu ja laskut 
 • Remontti 
 • Lainojen yhdistely 
 • Harrastukset 

Lähde lainan avulla matkalle ulkomaille! Voit käyttää lainaa lomamatkalla lentolippuihin, hotelliin, shoppailuun ja ravintoloihin. Voit lainan avulla tehdä kotiin remonttia eli yksityislainaa voidaan käyttää vaikka remontti lainaksi. 

Jos sinulla on käytössä useampi osamaksu ja pienvelkaa, voi lainojen yhdistely olla fiksua. Yhdistämällä lainat maksat kalliit lainat pois, joka korvataan yhdellä isommalla lainalla. Yhdistelylaina säästää kuluissa, sillä pankit tarjoavat parempaa korkoa isompaan lainasummaan. 

Kenelle voidaan myöntää yksityislainaa?

Minimiehdot lainan saantiin ovat: 

 • Ikää vähintään 20 vuotta 
 • Ei maksuhäiriömerkintää 
 • Riittävästi säännöllisiä tuloja 
 • Kotipaikka Suomessa  

Sinun ei tarvitse kuitenkaan tietää etukäteen varmasti, voitko saada lainaa. Koska lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään, voit hyvin tarkistaa Nordsekin avulla mahdollisuudet lainan saantiin. 

Hae lainaa jo tänään ja selvitä, millä korolla sinulle voidaan myöntää lainaa!

Paljonko voin saada vakuudetonta lainaa?

Palkkatulot vaikuttaa paljon tarjottuun lainasummaan. Sitä enemmän sinulla on tuloja, sitä enemmän voit saada lainaa. Huomioi, että vain ansiotulot lasketaan tuloiksi. Jos sinulla on esimerkiksi sijoituksista pääomatuloja, näitä ei oteta huomioon. 

Tulojen lisäksi tärkeä seikka pankille on nykyisen velan määrä. Sitä enemmän sinulla on velkaa, sitä isompi riski olet pankille. Velkamäärää ei kuitenkaan kannata vähätellä hakemuksessa, sillä pankit voivat tarkistaa rekistereistä sinun velkamääräsi. 

Muita vaikuttavia tekijöitä lainamäärään ovat mm. työsuhteen kesto, koulutus, ikä, asumismuoto, paikkakunta ja moni muu tekijä. Selvität parhaiten lainatarjouksen avulla sinulle myönnettävän rahoituksen määrän.  

Hae edullinen laina Nordsekin avulla tänään tilille

Hae yksityislainaa 500 – 60 000 eurolle nopeasti Nordsekin avulla vaikka heti. Voit saada lainaan maksuaikaa 1 – 15 vuotta, eikä lainaan tarvita takaajia tai vakuuksia. 

Lainan kilpailuttaminen on maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään. Voit hakea lainaa, kun olet täysi-ikäinen ja sinulla on puhtaat luottotiedot. Säännöllisten tulojen määrä määrittää, paljonko lainaa voidaan antaa. 

Vakuudettoman lainan hinta koostuu nimelliskorosta, tilinhoitomaksusta ja avauspalkkiosta. Selvität tarjouksen avulla, mistä pankista voidaan tarjota edullisinta lainaa. 

Lainan hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa ilman liitteitä. Saat lainapäätöksen heti, joten vertailu on nopeaa. Raha maksetaan tilille jopa samana päivänä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen omilla verkkopankkitunnuksilla. 

Hae yksityislainaa tänään Nordsekin avulla ja selvitä, mistä pankista löytyy sinulle edullisin korkotarjous! Hakemalla lainaa kauttamme varmistat, että löydät parhaat ehdot yksityislainalle. 

Usein kysytyt kysymykset yksityislainasta 

Mikä on yksityislaina? 

Yksityislaina on vakuudeton lainatuote, jota tarjoavat Suomessa pankit ja rahoitusyhtiöt muutamasta sadasta eurosta aina 60 000 euroon asti. Voit saada lainaa ilman takaajia, sillä oma henkilötakaus riittää pankille. 

Kuka voi hakea yksityislainaa? 

Voit saada lainaa, kun olet vähintään 20 vuotias, kotipaikka on Suomessa, sinulla on puhtaat luottotiedot ja sinulla on riittävästi säännöllisiä tuloja. 

Onko laina vakuudetonta?

Yksityislaina on aina vakuudetonta lainaa, jossa ei vaadita mitään vakuuksia tai takaajia.  

Kuinka paljon voin saada yksityislainaa?

Lainamäärään vaikuttaa paljon työtulojen määrä. Selvität Nordsekin nopealla verkkohakemuksella, kuinka paljon pankit voivat sinulle tarjota vakuudetonta lainaa. 

Voinko hakea lainaa yhdessä puolison kanssa?

Lainaa kannattaa hakea yhdessä puolison tai toisen hakijan kanssa, sillä saatte silloin lainaan paremman koron. Lisäksi pankit tarjoavat usein isompaa lainasummaa, kun hakijoita on useampi kuin yksi.  

Mikä on pisin maksuaika lainalle?

Voit saada lainaan maksuaikaa 1 – 15 vuotta. Pienimpiin lainoihin maksuaika voi olla 5 – 10 vuotta. Näet tarjouksesta, mitä maksuaikaa sinulle tarjotaan lainalle. 

Kannattaako yksityislainat vertailla? 

Vakuudettomat lainat kannattaa aina vertailla, sillä: 

1. Voit säästää jopa tuhansia euroja, sillä korossa on isoja eroja
2. Kilpailuttaminen ja vertailu on maksutonta 
3. Lainan hinta on asiakaskohtainen, joten selvität vertailun avulla helpoiten tarjotun lainakoron

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.