Täsmäluotto 

Janne Häkkinen

Täsmäluotto kannattaa kilpailuttaa 

Hae täsmäluottoa Nordsekin avulla minuuteissa. Nordsekin kautta voit hakea jopa yli 30 lainatarjousta rahalaitoksilta ja pankeilta. Vain yksi hakemus riittää!

Täsmäluottoa voit hakea milloin tahansa. Koska hakeminen on maksutonta ja et sitoudu mihinkään, voit hakea täsmäluottoa jo tänään. 

Täsmäluotto on toiselta nimeltään joustoluotto ja sitä voidaan tarjota maksimissaan 60 000 euroa. Yleensä täsmäluottoa myönnetään 2 000 – 5 000 euroa. 

Lainatarjoukset kannattaa kilpailuttaa, sillä sen avulla selvität nopeasti edullisimman lainan. Älä hyväksy ensimmäistä lainatarjousta, vaan odota hetki, jolloin saat kaikki lainantarjoajat samalle viivalle vertailua varten!

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

 Näin haet täsmäluottoa

 1. Kilpailuta lainatarjoukset

  Tarjouksessa mukana kulutusluotot ja täsmäluotot. 

 2. Vertaa korkoa ja valitse paras tarjous

  Valitse alhaisin todellinen vuosikorko. 

 3. Allekirjoita ja nosta tilille 

  Täsmäluotto maksetaan tilille viimeistään kahdessa päivässä. 

OP täsmäluotto 

Osuuspankki tarjoaa täsmäluottoa 2 000 – 15 000 eurolle ilman vakuuksia. Voit saada täsmäluottoa OP:lta, kun: 

 • Olet vähintään 23-vuotias ja pääpankkina on Osuuspankki
 • Sinulla on säännöllisiä palkka tai eläketuloja 
 • Puhtaat luottotiedot ja kotipaikka Suomessa 

Huomaa, että OP myöntää vain omille asiakkaille täsmäluottoa. Kyseessä on kuitenkin yleinen joustoluotto, josta muut pankit käyttävät eri nimeä. Esimerkiksi Nordea käyttää täsmäluotosta nimeä joustoluotto.

Osuuspankin tarjoamassa täsmäluotossa on kustannukset koostuvat 6 euron kuukausimaksusta ja korosta. Luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 %. Lainassa on mahdollisuus kerran vuodessa maksuvapaalle kuukaudelle.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Täsmäluotto nopeasti netistä 

Arjessa voi syntyä tilanteita, jossa omat rahat eivät riitä laskujen maksuun. Kaikkia kuluja voi olla mahdoton ennustaa ja eteen voi tulla yllättäviä kustannuksia. Voit tarvita rahaa vaikka auton korjaamiseen tai kodin remontointiin.

Täsmäluotto auttaa, kun tarvitset nopeasti rahaa. Täsmäluoton avulla voit rahoittaa nopeita lainatarpeita aina 60 000 euroon asti. Koska täsmäluotto on vakuudetonta, voit nostaa sitä joustavasti kaikkiin yleisimpiin käyttötarkoituksiin. 

 Täsmäluotto on laina ilman vakuuksia, johon ei tarvita takaajia. Takaajaksi riittää hakijan oma henkilötakaus, joten lainan hakeminen on erittäin nopeaa. 

Voit lähettää lainahakemuksen muutamassa minuutissa. Hakemuksen lähettäminen ei sido mihinkään ja on maksutonta. Ensimmäiset tarjoukset saat heti katsottavaksi, joten voit aloittaa lainojen vertailun heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Kenelle täsmäluottoa myönnetään? 

Täsmäluottoa voit saada useasta pankista ja rahoitusyhtiöstä. Huomaa, että pankit voivat käyttää eri nimiä täsmäluotosta. Nordea mainostaa täsmäluottoa normaalina joustoluottona, kun OP eli Osuuspankki mainostaa lainaa Täsmäluottona. Muita yleisiä nimiä täsmäluotosta ovat joustolaina, luottotili, tililimiitti ja saldolimiitti. 

Täsmäluottoa voit saada käyttöön, kun olet vähintään 18-vuotias, sinulla on puhtaat luottotiedot, kotipaikka on Suomessa ja sinulla on kotimainen henkilötunnus. Lisäksi pankit edellyttävät säännöllisiä ansiotuloja lainaa varten. 
Voit kuitenkin kilpailuttaa huoletta Nordsekin avulla täsmäluotot, vaikka et ole varma, voitko saada lainaa.

Koska lainahakemus on maksutonta ja ei sido mihinkään, voit tarkistaa heti sinulle luottoa tarjoavat rahoituslaitokset ja pankit.

Täsmäluotto joustavasti eri tarpeisiin 

Täsmäluoton avulla saat apua silloin, kuin sinulla on rahasta puutetta. Täsmäluotto tarkoittaa joustoluottoa, jossa lainaa voidaan nostaa käyttöön tarpeen mukaan pienissä erissä. 

Luottoraja määrittää, paljonko voit tehdä nostoja täsmäluotossa. Voit tehdä vapaasti nostoja aina luottorajan ylätasoon asti. Jos luottoraja menee täyteen, tulee sinun ensin lyhentää lainaa ennen seuraavaa nostoa. 

Koska täsmäluotto on vakuudetonta lainaa, päätät itse aina lopullisen käyttötarkoituksen. Jos sinulla on tarve remontoida asuntoa tai maksaa laskuja – voit hyvin käyttää luottoa tähän. 

Oletko lähdössä reissuun ja haluat rahaa matkaa varten? Reissuluotto on joustoluotto matkustamista varten. Onko sinulla ajoneuvo, johon haluat nostaa luottoa? Tätä varten vakuudeton autolaina voi tulla apuun. 

Ennen täsmäluoton nostoa on tärkeä vertailla eri lainatarjouksia keskenään. Näin selvität nopeasti, mistä voit saada parhailla ehdoilla luottoa nopeasti tilille. 

Täsmäluotto auton hankintaan tai kunnostukseen 

Täsmäluotto auttaa, kun auton kanssa syntyy yllätyksiä. Ehkä autosta on mennyt rikki moottori tai pinta vaatii maalaamista? Onko auton huolto tulossa? Tarvitsetko uudet renkaat talvi tai kesärenkaita varten? 

Pientä huoltoa ja kunnostusta varten voi riittää muutaman tuhannen euron täsmäluotto. Ehkä tarvitset nopeasti täsmärahoitusta 2000 tai 3000 euroa? Nämä ovat hyvin tyypillisiä luottomääriä täsmäluotossa. 

Voit täsmäluoton avulla hankkia myös uuden tai käytetyn auton. Esimerkiksi alle 10 000 eurolla voi saada hyvän eurooppalaisen auton käytettynä, kun vuosimalli on muutama vuosi vanha. 
Laina-aika on hyvä mitoittaa itselle sopivaksi. Voit saada maksuaikaa täsmäluottoon 1 – 15 vuotta. Maksuaika vaihtelee tarjotun luottomäärän mukaan. Esimerkiksi 2000 euron lainaan tarjotaan usein 3 – 6 vuoden maksuaikaa, kun 10 000 euron lainaan voidaan saada jopa 10 vuotta maksuaikaa.

Täsmäluotto pieneen remonttiin 

Voit nostaa kulutusluottoa erilaisiin kodin remontteja varten. Remonttilainan avulla voit korjata kodin lisäksi mökin tai vapaa-ajan asuntoa ja pihaa. Pientä remonttilainaa nostetaan usein muutamasta tuhannesta eurosta aina 15 000 euroon asti. 

Keittiöremontti on yleinen käyttötarkoitus remonttilainalle. Voit nostaa täsmäluottoa keittiön remonttia varten ja tehdä keittiöstä kuin uuden! Koska tyypillinen keittiöremontti on 3 000 – 15 000 euron välillä, sopii täsmäluotto varsinkin pienempiä remontti projekteja varten. 

Remonttia varten nostettua täsmäluottoa voit käyttää sekä materiaalien hankintaan, suunnittelutyöhön ja remonttimiehen palkkaamiseen. Jos remontti tehdään itse, voidaan säästetyt eurot käyttää parempien materiaalien hankintaa varten.

Täsmäluotto matkaa varten 

Täsmäluottoa voit nostaa loma varten lomalainaksi. Näin sinulla on budjettia hieman kalliimpaan reissuun vaikka hieman Eurooppaa pidemmälle. 

Lomalla on hyvä ladata akkuja ja hengähtää hetki. Voit ottaa täsmäluottoa matkalippujen ostoa varten tai hotellimaksuja varten. Usein kuitenkin matkat maksetaan luottokortin avulla, joten täsmäluottoa käytetään matkalla kuluttamiseen. 

Pienlaina lomaa varten voi olla hyvä investointi omaan ja perheen hyvinvointia varten. Rentoutuneena ja loman jälkeen jaksat usein paremmin myös arjessa. Kukapa ei haluaisi aika ajoin lähteä kylmyyttä karkuun jonnekkin lämpimään! 

Voit täsmäluoton avulla venyttää lomabudjettia ja tehdä enemmän asioita tai viipyä pidempään matkalla. Koska lentolippujen hinnat ovat nousseet viime vuosina, tarvitsee monet lisää rahaa haluttua matkaa varten. 

Tyypillinen luottomäärä matkustamista varten on 1000 – 5000 euroa. Lomalainaa varten nostettua lainaa voidaan maksaa takaisin 1 – 10 vuoden maksuajalla. 

Täsmäluotto on vakuudeton kulutusluotto 

Täsmäluotto on vakuudeton kulutusluotto, jota voidaan hakea verkosta muutamassa minuutissa kaikkiin yleisimpiin käyttötarkoituksiin varten. Voit nostaa täsmäluottoa ilman vakuuksia ja takaajia, sillä oma henkilötakaus riittää luoton myöntämiseen. 

Täsmäluottoa tarjoavat monet pankit ja rahoituslaitokset Suomessa. Usein joustoluoton sijaan nostetaan normaali vakuudeton kulutusluotto, joka eroaa hieman täsmäluotosta. Kun täsmäluotossa lainan nostoja tehdään usein pienissä erissä, nostetaan normaali kulutusluotto kerralla pankkitilille. 

Kulutusluotto voi olla täsmäluottoa parempi vaihtoehto silloin, kun nostettava lainamäärä halutaan kerralla tilille. Koska täsmäluoton korko on usein normaalia kulutusluottoa suurempi, kannattaa isompi luottomäärä korvata tavallisella luotolla.

Täsmäluoton plussat ja miinukset 

Plussat: 

 • Joustavuus: voidaan nostaa käyttöön milloin vain
 • Sopii hyvin pieniin luottotarpeisiin 
 • Pienet nostot: ei tarvita koko lainasummaa kerralla käyttöön
 • Jatkuva luotto: kun maksat luottoa takaisin, voit tehdä nostoja myöhemmin 
 • Nopea: saatavissa jopa samana päivänä tilille 
 • Ei vakuuksia tai takaajia 

Miinukset:

 • Ei sovi isoihin luottoihin 
 • Korko kalliimpi kuin kulutusluotossa  
 • Kustannukset vaikeampi hahmottaa kuin kertalainassa 
 • Todellinen vuosikustannus korkeampi  

Täsmäluoton etuina ovat sen joustavuus. Koska luottoa ei tarvitse nostaa kerralla tilille, voidaan sitä käyttää milloin vain. 

Täsmäluoton suurimmat miinukset liittyvät kustannuksiin. Koska luotto on usein normaalia kulutusluottoa kalliimpi, ei se sovellu isompia luottotarpeita varten. 

Paljonko täsmäluottoa myönnetään?

Tyypillinen luottomäärä täsmäluottoon ja muihin joustoluottoihin on 2 000 euroa. Täsmäluoton lainamäärä riippuu siitä, kuinka paljon sinulla on työtuloja. Sitä isommat tulot, sitä enemmän luottoa voidaan myöntää. 

Voit saada täsmäluottoon myös korotuksen ajan myötä. Kun pankit näkevät hyvää maksukäytöstä luotolle, ne voivat helpommin nostaa luottorajaa. 

Voit saada myös korkeamman luottorajan, kun oma elämäntilanne muuttuu. Jos esimerkiksi saat palkankorotuksen tai vaihdat työpaikkaa korkeammalla palkalla, voidaan täsmäluoton luottorajaa tarkistaa ylöspäin. 
Usein isompiin yli 5 000 euron luottoihin haetaan normaalia kertalainaa, jota myönnetään jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Voit kilpailuttaa kaikki kulutusluotot, mukaanlukien täsmäluotot, Nordsekin avulla maksutta milloin vain.

Kilpailuta ja löydä edullinen täsmäluotto 

Kilpailuta täsmäluotto jo tänään ja selvitä, mistä voit saada edullisinta lainaa. Voit kilpailuttaa täsmäluotot ja muut vakuudettomat lainat Nordsekin avulla minuuteissa. 

Lainan kilpailuttaminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Kun kilpailutat lainat, voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta. 

Täsmäluotto on joustoluotto, jossa lainaa voidaan nostaa pienissä erissä hyvin joustavasti. Sen etuina on joustavuus, nopeus ja helppous. Isoimmat miinukset liittyvät kustannuksiin. Usein täsmäluotto on normaalia kulutusluottoa kalliimpi vaihtoehto. 

Täsmäluottoa myönnetään täysi-ikäisille henkilöille, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Voit hakea täsmäluottoa pankista jopa 15 000 euroon asti. 

Usein yli 5 000 euron luottoihin kannattaa harkita normaalia kulutusluottoa. Kulutusluotto voi olla parempi lainatuote, sillä sen korko on usein täsmäluottoa edullisempi. 

Täsmäluotto – Usein kysyttyä

Mikä on täsmäluotto?

Täsmäluotto on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton joustoluotto. Se on limiittiluotto, jolloin voit tehdä joustavasti nostoja omalle pankkitilille luottorajan puitteissa. Täsmäluottoa myönnetään 500 – 15 000 eurolle. 

Mistä edullinen täsmäluotto?

Edullinen täsmäluotto löytyy kilpailuttamalla vakuudettomat lainat. Nordsekin avulla tehdyssä vertailussa mukana kilpailutuksessa on täsmäluotot, joustoluotot ja normaalit vakuudettomat kulutusluotot. 

Miten täsmäluotto eroaa joustoluotosta?

Täsmäluotto on sama asia kuin joustoluotto. Pankit käyttävät eri nimiä joustoluotosta – esimerkiksi OP myy lainaa täsmäluottona, kun Nordea joustoluottona. 

Miten täsmäluotto eroaa kulutusluotosta?

Täsmäluotto on joustolaina, jolloin koko lainasummaa ei tarvitse nostaa kerralla tilille. Kulutusluotossa koko lainasumma nostetaan kerralla tilille, toisin kuin täsmäluotossa. 

Kuinka paljon voin hakea täsmäluottoa?

Täsmäluottoa myönnetään normaalisti 2 000 euroa ja luoton määrä vaihtelee 500 – 15 000 euron välillä.  

Myönnetäänkö täsmäluottoa ilman vakuuksia?

Täsmäluotto on vakuudeton laina, joten täsmäluottoa myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. 

Miksi täsmäluotto kannattaa kilpailuttaa? 

Täsmäluotto kannattaa kilpailuttaa, sillä joustoluottojen koroissa on isoja eroja. Parhaiten selvität edullisimman täsmäluoton kilpailuttamalla kaikki vakuudettomat lainat. 

Kuinka täsmäluotto maksetaan takaisin?

Täsmäluottoa maksetaan takaisin kuukausittain. Sopimuksessa on määritelty, mikä on minimilyhennys määrä ja kuukausierä. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.