Yhdistelylaina

Yhdistelylaina säästää lainakuluissa 

Yhdistelylainan avulla yhdistät kaikki lainat yhteen, jolloin säästät kuluissa. Lainojen yhdistäminen myös helpottaa omaa taloudenhallintaa, sillä maksat vain yhtä lainaa takaisin. 

 • Laske lainan korkoa ja kuluja 
 • Selvitä kilpailuttamalla paras yhdistelylaina 
 • Vertailu on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään 

Yhdistelylainassa laskevat kulut kahdesta syystä. Saat korkoa alaspäin, sillä pankit antavat isompaan lainaan edullisemman koron. Lisäksi maksat vain yhdestä lainasta kiinteitä kuukausimaksuja usean maksun sijaan. 

Näin haet yhdistelylainaa 

 1. Hae yhdistelylainaa Nordsekin verkkopalvelussa 

  Nopea lainahakemus ilman liitteitä. Ilmoita lainahakemukseen, että haet yhdistelylainaa. Ilmoita lainasummat, jotka haluat maksaa pois lainalla. 

 2. Vertaile lainatarjouksia 

  Vertaile tarjouksia ja säästöä, mitä saat yhdistämällä lainat.

 3. Hyväksy halvin yhdistelylaina ja allekirjoita 

  Valitse edullisin yhdistelylaina ja allekirjoita lainasopimus sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. 

 4. Maksa kalliit lainat pois 

  Yhdistelylaina voidaan maksaa joko omalle tilillesi, jolloin voit itse maksaa lainat pois. Osa pankeista maksaa lainan suoraan toisille luotonantajille, jolloin sinun ei tarvitse hoitaa rahaliikennettä. 

Miten yhdistelylaina toimii? 

Käytännössä yhdistelylaina on normaali vakuudeton laina, joka nostetaan pankista. Lainaa nostetaan pienten ja kalliimpien lainojen poismaksuun. Näin yhdistät pienet lainat yhdeksi luotoksi. 

Lainaa haetaan kuten mitä tahansa vakuudetonta lainaa. Hakemuksessa ilmoitetaan haettavaksi yhdistelylainaa, jolloin voit täyttää tarkemmat tiedot omasta rahoitustarpeesta. 

Voit yhdistää niin monta lainaa yhdeksi kuin haluat. Ainoa rajoittava tekijä määrässä on se, kuinka paljon pankki myöntää sinulle lainaa lainojen yhdistelyyn. Esimerkiksi Svean yhdistelylainalla keskimäärin yhdistetään jopa 16 kulutusluottoa ja osamaksua yhdeksi! 

Jos sinulle myönnetään esimerkiksi 20 000 euron yhdistelylaina, voit maksaa tällä niin monta lainaa kuin haluat aina 20 000 euron rajaan asti. 
Lainatarjouksesta selviää, paljonko sinulle myönnetään yhdistelylainaa eri pankeista. Voit saada lainaa myös alle sen summan, millä maksaisit kaikki muut lainat pois. Tällöin kannattaa maksaa ensin kalleimmat lainat pois yhdistelylainalla. Tämä säästää kuluissa, kunhan uuden lainan kulut ovat vanhoja lainoja edullisempia.

Miksi yhdistelylaina on fiksu lainatuote? 

Lainojen yhdistäminen on fiksua, sillä saat laskettua lainan kuluja alaspäin sen avulla. Miksi pankit tarjoavat edullisempaa lainaa yhdistelylainassa? Siitä syystä, että isompaan lainaan tarjotaan edullisempaa korkoa. Sitä useampi pienlaina sinulla on käytössä, sitä enemmän voit säästää kuluissa. 

Säästät koron lisäksi tilinhoitomaksuissa ja muissa kiinteissä lainakuluissa. Jos sinulla on esimerkiksi 8 lainaa käytössä ja kaikissa on 8 € kuukausikulu – maksat vain kuukausimaksuja 64 euroa kuukaudessa! Tämä on vuositasolla jo 768 euroa, ennen korkokuluja. Kun nostat tilalle yhden lainan, maksat vain 8 euroa kuukaudessa kuukausimaksua, joka on vuodessa 96 €. 

Kulujen lisäksi yhdistelylainan hyötynä on oman taloudenhallinnan helpottuminen ja selkeytyminen. On paljon helpompi hallinnoida ja maksaa yhtä lainaa takaisin kymmenen pienlainan sijaan. Tämä säästää aikaa ja myös stressitasoa, sillä sinun ei tarvitse koko ajan maksella lainalaskuja pankeille. 

Voit kilpailuttaa Nordsekin avulla maksutta kaikki yhdistelylainat aina 60 000 euroon asti. Kilpailutuksen avulla näet nopeasti, mistä pankista voit saada edullista yhdistelylainaa matalalla korolla!

Arvioi omaa rahatilannetta ennen yhdistelylainan nostamista 

Jotta voit arvioida sinulle sopivinta yhdistelylainaa, on sinulla oltava ensin kattava ja hyvä kuva nykyisistä lainoista ja niiden kustannuksista. 

Suosittelemme keräämään ensin kaikki nykyisten lainojen tiedot yhteen, jotta näet yhdellä silmäyksellä eri lainojen tiedot. Tässä tietoja, jotka olisi ainakin hyvä kerätä yhteen: 

 • Avoin lainamäärä 
 • Kuukausierä 
 • Todellinen vuosikorko 
 • Nimelliskorko 
 • Tilinhoitomaksu 
 • Eräpäivä 

Paras paikka kerätä lainatiedot yhteen on usein excelissä, mutta voit kirjata lainat vaikka paperille. Tärkeintä on se, että sinulla on kattava kuva nykyisestä tilanteesta. 

Tämän jälkeen voit kilpailuttaa yhdistelylainat. Yhdistelylainojen erot liittyvät käytännössä vain hintaan, joten voit valita huoletta aina edullisimman yhdistelylainan käyttöön. Edullisin laina löytyy tarkastelemalla todellista vuosikorkoa. 
Yhdistelylainalla kannattaa maksaa pois vain ne lainat, jossa saat paremman koron lainalle. Jos esimerkiksi yhdistelylainan todellinen vuosikorko on 9% ja sinulla on yhdeksässä lainassa korko yli 9%, kannattaa nämä lainat maksaa pois.

Yhdistelylainalla saat kuukausierän alaspäin 

Lainan kuukausierä laskee yhdistelylainassa kahdesta syystä: 

 1. Maksat vähemmän kuluja lainasta, joten takaisinmaksettava summa laskee 
 2. Saat pidemmän maksuajan yhdistelylainaan 

Lainan kuukausierä koostuu aina kahdesta eri tekijästä – kuluista ja lainapääoman lyhentämisestä. Kun kulut laskevat, laskee samalla myös kuukausierän määrä. 

Toinen merkittävä tekijää kuukausierän laskuun on se, että pankit tarjoavat pidempää maksuaikaa yhdistelylainaan. Voit saada yhdistelylainalle jopa 8 – 15 vuoden maksuajan. 

Jo pelkkä laina-ajan pidentäminen viidestä vuodesta 10 vuoteen laskee 15 000 euron lainassa kuukausierän suuruutta 311 eurosta 191 euroon, kun lainan todellinen vuosikorko pysyy samana 9% tasolla.

Esimerkkilaskelma: näin paljon voit säästää yhdistelylainalla 

Laskelmassa näkyy ensin viisi kappaletta kulutusluottoja, jotka ovat käytössä ennen yhdistelylainan nostamista. Jotta vertailu on helpompaa, on lainavertailussa kaikissa jäljellä oleva laina-aika 6 vuotta: 

LainatAvoin velkaLaina-aika KorkoTilinhoitomaksuKuukausieräTakaisinmaksettava summa 
Laina 11 200 €6 vuotta16 %6 € / kk32 €2.304 €
Laina 23 500 €6 vuotta14,50 %6 € / kk79 €5.688 €
Laina 34 000 €6 vuotta13,90 %6 € / kk88 €6.336 €
Laina 45 700 €6 vuotta12,70 %6 € / kk119 €8.568 €
Laina 5 7 300 €6 vuotta11,90 %6 € / kk146 €10.512 €
Yhteensä21 700 €30 € / kk464 €33.408 €

Laskelmassa näkyy, kuinka viiden (5) eri lainan avoin velka on yhteensä 21 700 €. Lainojen kuukausierä on 464 € ja takaisinmaksettava yhteensä on 33 408 €. Tästä kulujen osuus on 11 708 € ja pääoman osuus 21 700 euroa. 

Otetaan nyt vertailuun, kuinka paljon säästetään kun yllämainitut lainat yhdistetään yhdeksi yhdistelylainaksi 8% korolla: 

LainatuoteAvoin velkaLaina-aika KorkoTilinhoitomaksuKuukausieräTakaisinmaksettava summa 
Yhdistelylaina21 700 €6 vuotta7,00 %6 € / kk 376 €27.072 €
Säästöä:88 €6.336 €

Vertailussa kalliit lainat maksetaan pois edullisemmalla yhdistelylainalla, jossa on 7% korko. Lainan maksuaika pysyy samana eli 6 vuodessa, jolloin kuukausierä laskee 88 eurolla (uusi maksuerä 376 €) ja säästöä koko laina-ajalta jopa 6 336 €.

Laskelma: laske kuukausierää yhdistelylainalla 

Käytetään aikaisempaa lainaesimerkkiä ja katsotaan, miten kuukausierän määrä saadaan alaspäin pidentämällä laina-aikaa. 

Vertailussa nähdään, kuinka pidentämällä samaa lainasummaa (21 700 €) kuudesta vuodesta 12 vuoteen saadaan kuukausierää merkittävästi alas: 

LainatuoteAvoin lainapääomaLaina-aika KorkoTilinhoitomaksuKuukausierä
Lainat 1- 5 21 700 €6 vuotta11,90 – 16,0%30 € / kk 464 €
Yhdistelylaina21 700 €12 vuotta7,00 %6 € / kk 223 €

Laskelmassa näkyy, kuinka kuukausierä saadaan laskettua yhdistämällä lainat alkuperäisestä 464 eurosta 223 € kuussa. Tällöin saat lainamenot alas 241 € kuukaudessa, joka tekee vuodessa jopa 2 892 €.

Kuka voi hakea yhdistelylainaa? 

Pankit myöntävät yhdistelylainaa, kun: 

 • Hakijalla on enemmän kuin yksi vakuudeton laina, joka halutaan yhdistää ja maksaa pois 
 • Hakija on vähintään 20-vuotias 
 • Ei maksuhäiriömerkintää 
 • Riittävästi säännöllisiä tuloja 
 • Kotipaikka Suomessa 

Lainaa ei voida myöntää, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä. Hylätty lainapäätös voi syntyä myös siksi, ettei hakjalla ole riittävästi tuloja lainojen yhdistämiseen.
Kuka tahansa voi hakea yhdistelylainaa Nordsekin lainapalvelusta, sillä lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Voit siis aina tarkistaa, myöntävätkö pankit sinulle yhdistelylainaa.

Paljonko voin saada lainaa lainojen yhdistelyyn?

Tärkein tekijä lainamäärään on säännöllisten tulojen määrä. Sitä suuremmat palkkatulot sinulla on, sitä enemmän voit saada mitä tahansa vakuudetonta lainaa kuten yhdistelylainaa.  

Muita vaikuttavia tekijöitä lainamäärässä ovat: 

 • Lainamenojen ja muiden menojen määrä
 • Tulot suhteessa velkaan 
 • Työsuhde ja kesto 
 • Asumismuoto – vuokra vai omistus 
 • Ikä 

Pankit tekevät lainanhakijasta aina kokonaisvaltaisen arvioinnin, jonka perusteella lainapäätös syntyy. Pankille tärkeitä asioita luottopäätöksessä on hakijan työtulojen määrä, velkamäärä ja lainamenojen määrä. 

Jos haet yhdessä toisen hakijan kanssa lainaa, saatte isomman lainasumman käyttöön alhaisemmalla korolla. Tällöin pankki saa lainaan kaksi takaajaa, joka laskee pankin luottoriskiä. 

Täytä maksuton lainahakemus Nordsekin avulla, niin näet nopeasti sinulle tarjolla olevan lainamäärän lainojen yhdistelyyn.

Nämä asiat vaikuttavat yhdistelylainan korkoon 

Yhdistelylainan koroissa voi olla merkittäviä eroja eri pankkien välillä. Nämä asiat vaikuttavat yhdistelylainan korkoon: 

 1. Lainasumma 
 2. Hakijan tiedot 
 3. Pankin oma hinnoittelumalli 

Lainasumma vaikuttaa suoraan tarjottuun korkotasoon. Suurempaan lainaan on tarjolla edullisempaa korkoa. Käytännössä suurempi lainamäärä tarkoittaa myös sitä, että hakijalla on enemmän tuloja jolla maksaa lainaa. Siksi myös riski takaisinmaksusta on pienempi. 

Hakijan tiedot vaikuttavat korkotasoon, sillä pankit tekevät riskiperusteisen hinnoittelun. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että alhaisemman riskin asiakas saa paremmalla korolla lainaa. Kävimme aikaisemmin jo läpi, miten pankit arvioivat asiakkaan maksukykyä. 

Pankit käyttävät omaa hinnoittelumallia lainaa antaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että saman riskin asiakas voi saada toisesta pankista huomattavasti edullisemmalla korolla lainaa kuin toisesta. Osa pankeista voi kilpailla korolla, kun toiset pyrkivät erottautumaan suuremmilla lainasummilla. 

Paras tapa löytää edullinen korko ja itselle sopivin lainatuote on kilpailuttaa yhdistelylainat Nordsekin avulla. Näin näet kattavasti, mistä pankista tarjotaan sinulle yhdistelylainaa edullisesti.

Löydä paras yhdistelylaina Nordsekin avulla 

Täytä lainahakemus Nordsekille muutamassa minuutissa ja vertaile eri pankkien tarjoamia yhdistelylainoja. 

Lainan haku Nordsekiltä on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Voit hakea lainaa siis myös silloin, kun et ole varma voidaanko lainaa myöntää sinulle. Saat nopeasti katsottavaksi lainatarjoukset, joten lainavertailu on myös nopeaa!

 Yhdistelylaina säästää kuluissa, sillä pankit voivat tarjota siihen edullisempaa korkoa. Lisäksi oman talouden hallinta helpottuu, kun maksettavana on vain yksi laina. 

Kilpailuta yli 30 pankkia ja luotonantajaa nopeasti yhdellä  lainahakemuksella. Näin selvität, mikä pankki tarjoaa sinulle edullisinta lainaa luottojen yhdistämiseen. Hae lainaa jo tänään! 

Usein kysyttyä yhdistelylainasta

Miten yhdistän lainat? 

Lainojen yhdistäminen onnistuu helposti Nordsekin avulla: 

1. Hae lainaa lainojen yhdistämistä varten nopealla verkkohakemuksella 
2. Vertaile eri lainatarjouksia ja valitse sopivin tarjous 
3. Allekirjoita uusi lainasopimus
4. Maksa vanhat lainat pois

Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Lainojen yhdistely on järkevää kuluttajalle, jolla on käytössä useampi kuin yksi laina. Yhdistelylainan ottaminen on järkevää, kun saat siihen edullisemman koron. Näin säästät kuluissa ja sinulle jää enemmän rahaa itselle. 

Mitkä lainat voin yhdistää? 

Voit yhdistää kaikki vakuudettomat lainat. Lainojen yhdistelyllä voidaan maksaa pois kalliit kulutusluotot, pikavipit, pikalainat, osamaksut ja luottokorttivelat. 

Miksi lainat kannattaa yhdistää? 

Lainojen yhdistäminen säästää kuluissa, sillä saat paremman koron lainaan. Lisäksi säästät tilinhoitomaksuissa, kun jatkossa maksat vain yhdestä lainasta kiinteää kuukausimaksua. Kulujen lisäksi oman talouden hallinta helpottuu, kun voit maksaa vain yhtä lainaa useamman sijaan takaisin pankille. 

Mitä kannattaa ottaa huomioon kilpailuttaessa yhdistelylainat? 

Lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota todelliseen vuosikorkoon, sillä se kertoo parhaiten lainan todelliset kustannukset. Älä ota yhdistelylainaa käyttöön, jollet sen avulla saa laskettua omia lainakustannuksia. Jos et saa riittävästi yhdistelylainaa kaikkien velkojen poismaksuun, maksa ensin pois kaikkein kalleimmat lainat. 

Paljonko voin saada yhdistelylainaa?

Yhdistelylainan määrä riippuu omasta tulotasosta suhteessa velkamäärään. Sitä enemmän sinulle on tuloja, sitä enemmän voit saada lainaa. Yhdistelylainaa voidaan saada pankista 5 000 – 60 000 euroa. Selvität sinulle tarjottavan lainamäärän nopealla Nordsekin verkkohakemuksella. 

Kuka voi saada yhdistelylainaa?

Voit saada yhdistelylainaa, kun: 

– Sinulla on kaksi tai useampi kulutusluotto käytössä, jotka haluat yhdistää yhdeksi 
– Olet vähintään 20-vuotias 
– Puhtaat luottotiedot 
– Säännöllisiä tuloja

Kuinka monta lainaa voin yhdistää?

Voit yhdistää niin monta lainaa kuin haluat. Pankit eivät rajoita kappalemäärää lainojen yhdistelyssä, vaan tärkeintä on euromääräinen lainamäärä. Voit siis yhdistää annetulla lainamäärällä niin monta lainaa kuin mahdollista.

Miksi en saanut yhdistelylainaa?

Yleisimmät syyt hylättyyn lainapäätökseen yhdistelylainassa on riittämättömät tulot suhteessa velkamäärään. Tällöin pankit eivät voi antaa lainaa, sillä riski lainan takaisinmaksusta on liian suuri. Muita yleisiä syitä hylättyyn päätökseen ovat maksuhäiriömerkintä, liian vaihtelevat tulot, alhainen tulotaso tai liian suuri velkamäärä. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Järjestelylaina

Järjestelylainalla yhdistät pienet lainat yhdeksi  Hae järjestelylainaa nopeasti netistä ilman vakuuksia tai takaajia. Nordsekin kautta voit kilpailuttaa yhdellä lainahakemuksella jopa yli 30 pankkia ja luotonantajaa.  Järjestelylainalla...

Kulutusluottojen yhdistäminen

Kulutusluottojen yhdistäminen Yhdistämällä kulutusluotot voit säästää rahaa ja tasapainottaa talouttasi. Nordsekin avulla voit kilpailuttaa kulutusluotot yhdellä hakemuksella. Kun kilpailutat avullamme luotot, voit saada jopa yli...

10 asiaa, jotka sinun tulisi tietää Resurs Bankista

Mikä on Resurs Bank? Mitä tuotteita Resurs Bank tarjoaa suomalaisille asiakkailleen? Minkä hintaisia Resurs Bankin lainat ovat? Listasimme alle 10 tärkeintä asiaa, mitkä sinun...

Velkojen yhdistäminen verkossa

Voit Nordsekin avulla hoitaa velkojen yhdistämisen verkossa helposti aina 60 000 euroon asti. Velkojen yhdistäminen onnistuu, mikäli olet: Hoitanut aikaisemmin maksuvelvoitteesi moitteettomasti Sinulla on säännölliset tulot Kotipaikka...