Venelaina korko vuonna 2022

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Venelainojen korko vuonna 2022 riippuu siitä, onko kyseessä vakuudeton tai vakuudellinen rahoitus. Voit saada vakuudetonta venelainaa jopa 4% korolla – normaalisti lainojen korot vaihtelevat 4-20% välillä. 

 • Venelainan korot vuonna 2022 vaihtelevat  4-20% välillä
 • Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat aktiivisesti vakuudetonta venelainaa 
 • Voit saada jopa 60 000 € venelainaa  

Löydät matalan koron venelainaasi vuonna 2022 parhaiten kilpailuttamalla lainat ja vertailemalla eri lainoja keskenään. Korkoon vaikuttaa pankin oman hinnoittelun lisäksi arvoitu asiakasriski, mahdolliset vakuudet ja rahoituksen määrä. 

 • Korkoon vaikuttaa arvioitu asiakasriski 
 • Jos sinulla on antaa vakuuksia lainaan, voit saada alhaisemmalla korolla
 • Isompaan venelainaan voit saada matalamman koron

Harkitsetko veneen ostamista?

Onko sinulla jo tiedossa unelmiesi vene, joka tarvitsee rahoitusta? Onko sinulla mahdollisesti jo laitettu sukanvarteen säästöjä, jota voit käyttää veneen ostamiseen?

Vene on monen suomalaisen investointi omaan hyvinvointiin. Sen avulla voit nauttia luonnosta ja vedestä aivan uudella tavalla – kesä ja kevät näyttäytyy uudessa valossa veneilijälle. Jos sinulla on veneeseen liittyviä unelmia, johon tarvitset rahoitusta – Nordsek auttaa etsimään halvimman rahoituksen sinulle. 

Vakuudeton venelaina on joustava rahoitusmuoto, jonka avulla voit toteuttaa niin pienempiä kuin vähän isompiakin vene unelmia. Voit saada vakuudetonta lainaa voit saada jopa 60 000 euroon asti – aina 15 vuoden maksuajalla. Kun nostat vakuudetonta venelainaa, voit käyttää rahoituksen muunmuassa:

 • Uuden veneen ostamiseen
 • Käytetyn veneen hankintaan 
 • Veneen huoltoon 
 • Polttoainekuluihin 
 • Veneen lisävarusteisiin

Hae rahoitusta 1 000 – 60 000 euron lainasummille. Maksuaika on normaalisti 1-15 vuotta. Pyytämällä rahoitustarjousta selvität, kuinka paljon voit saada rahoitusta ja millä ehdoin. 

venelainan korot vuonna 2022

Vakuudeton laina toteuttamaan vene unelmasi 

Veneen hankkiminen on monen suomalaisen unelma. Moni ei tiedä, että voi toteuttaa veneisiin liittyvän unelman jo tänään vakuudettoman lainan avulla. 

 • Vakuudetonta lainaa voit nostaa venettä varten 1 000–60 000 euroa 
 • Voit saada maksuaikaa jopa 15 vuotta venettä varten
 • Käytä joustavasti omaan vene unelmaasi 

Oli unelmasi pienempi moottorivene tai isompi purjevene – voit toteuttaa unelman joustavan venerahoituksen avulla. Ensimmäinen askel unelman toteuttamiseen on laittaa venelaina hakemus meille ja kilpailuttaa lainat. Kun olet saanut tarjouksia, tiedät oman budjettisi venekauppaan. 

Ennen hakemusta sinulla voi olla jo tiedossa tarvittava rahoitusmäärä veneen ostoa varten. Näin osaat hakea juuri oikeaa lainasummaa täsmätarpeeseen. 

Kuin haet rahoitusta veneen hankkimiseen – pidä mielessä nämä asiat 

Venerahoitus on joustava ja nopea rahoitusmuoto hankkia oma vene. Koska rahoituksen tarjontaa on paljon, kannattaa vertailu tehdä huolellisesti. Kun vertailet huolella, saat varmasti sinulle parhaan venerahoituksen käyttöön. Tässä asioita, johon kannattaa aina kiinnittää huomiota venelainojen vertailussa: 

Lainan hinta

Venerahoituksen hinta vaihtelee paljon. Vakuudetoman venelainan korko vaihtelee normaalisti 4-20% välillä. Koska venelainat ovat usein yli 10 000 euron suuruisia – voi säästetyt prosentit tuoda jopa tuhansien eurojen säästöjä koko laina-ajalta. Kun vertailet lainan kustannuksia keskenään, vertaile lainojen todellisia vuosikorkoja keskenään. Todellinen vuosikorko paljastaa, mitä maksat lainasta todellisuudessa luotonantajalle vuositasolla. 

Vakuudet

Venerahoituksen hinta riippuu siitä, onko sinulla antaa vakuuksia rahoitusta vastaan. Mikäli sinulla on vapaata vakuusmassaa pankille tarjottavaksi, voi vakuudellinen rahoitus on sinulle sopivin rahoitusmuoto. Vakuudellisen lainan hinnat vaihtelevat ja saat parhaiten selvitettyä sen hinnan pyytämällä pankeista tarjousta. Mikäli sinulla ei ole antaa vakuuksia – voit saada vakuudetonta venelainaa jopa 4% korolla. Saat parhaimman koron kilpailuttamalla lainat. Nordsek kilpailuttaa puolestasi vakuudettomat venelainat aina 60 000 euroon asti. 

Joustavuus

Vakuudeton venelaina on joustava nostaa takaisin ja maksaa takaisin. Silti myös eri vakuudettomissa lainoissa on eroja joustavuuden suhteen. Tärkeimpiä eroja ovat lyhennysvapaiden mahdollisuus. Vertailemalla näet, kuinka joustavasti voit maksaa lainaa takaisin. Joustavuus tuo sinulle vapautta silloin, kun sinulla on tiukempia kuukausia tiedossa. 

Kuukausierä 

Lainan kuukausierä on sovittava sinun taloudenhallintaan. Pankit arvioivat sopivaa kuukausierää maksuvaran mukaan. Maksuvara on vapaana käytettävissä olevat tulot lainojen takaisinmaksuun ja kuukausierään. Se kertoo, paljonko sinulla on pakollisten menojen jälkeen tuloja. Voit säätää sinulle sopivaa kuukausierää muokkaamalla lainasummaa ja maksuaikaa. Tärkein tekijä on löytää edullinen laina – tällöin kuukausierän maksut kohdistuvat enemmän lainan pääomaan koron sijasta. 

Venelainan korko 

Venelainojen korot vaihtelevat vakuudettomissa lainoissa normaalisti 4-20% välillä. Venelainojen korkoja puhuttaessa voit törmätä seuraaviin korkokäsitteiisiin. 

Nimelliskorko

Korko eli nimelliskorko kertoo, paljonko maksat avoimesta pääomasta luotonantajalle korkoa. Se kertoo vuosittaisen koron määrän lainassa. Jos esimerkiksi lainan korko eli nimelliskorko on 10% ja avoin lainapääoma on 15 000 euroa, maksat vuositasolla korkoa lainasta 1500 €. 

Korkomarginaali 

Korkomarginaali kertoo, paljonko maksat lainasta korkoa pankille markkinakoron eli viitekoron päälle. Korkomarginaali käsitteenä on usein vakuudellisessa lainassa – vakuudettomassa lainassa usein nimelliskorko pitää sisällään sekä korkomarginaalin että viitekoron. Jos esimerkiksi vakuudellisen lainan hinta koostuu 3% korkomarginaalista ja markkinakorko eli viitokorko on 1%, maksat lainasta 4% korkoa vuositasolla. 

Korkomarginaali + viitekorko = Kokonaiskorko 

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut vuositasolla. Jos lainan kustannuksista suhteessa pääomaan on 10% korosta ja 5% muista kuluista, on todellinen vuosikorko 15%. Todellinen vuosikorko on tärkeä mittari, sillä vakuudettomissa lainoissa kustannukset voivat syntyä korkojen lisäksi monesta muusta komponentista. 

Viivästyskorko

Viivästyskorko on laskun myöhästymisestä maksettava korko. Viivästyskorko kertoo vuositason koron. Saat laskettua kuukausittaisen viivästyskoron määrän jakamalla prosenttiosuuden kuukausien määrällä eli 12:sta.  Jos esimerkiksi viivästyskorko on 12% ja maksat laskun 1kk myöhässä, maksat viivästyskorkoa 1% (12% / 12kk). 

Venelainan korko – näin saat sen matalalla korolla  

Hanki venelainaa matalalla korolla. Näin varmistat, että sinulla on käytössä matala korko venelainaan:

 1. Kilpailuta – paras tapa varmistaa edullinen korko on kilpailuttaa venelaina
 2. Täytä hakemus huolellisesti – näin saat useammasta paikasta tarjouksia 
 3. Älä ota ensimmäistä lainaa – voit saada parempia tarjouksia pian 
 4. Vertaile lainojen todellista vuosikorkoa – paljastaa edullisimman lainan 
 5. Älä hyväksy, jollet ole tyytyväinen tarjoukseen 

Laske korko venelaina laskuri avulla

Laske venelainan korko venelaina laskurin avulla. Näitä tietoja saat laskurin avulla selvitettyä:

 • Sinulle sopiva lainasumma
 • Takaisinmaksuaika 
 • Kuukausierän suuruus 
 • Ostettavan veneen sopiva budjetti 

Hae maksuton lainatarjous – kilpailuta venelaina tänään 

Kilpailuta venelaina tänään – maksuttoman lainatarjouksen avulla. Tässä 6 syytä, miksi kannattaisi kilpailuttaa venelaina heti Nordsekin avulla:

 1. Säästät kuluissa, kun kilpailutat 
 2. Yhdellä hakemuksella useampia tarjouksia
 3. Kilpailutus on maksutonta 
 4. Et sitoudu mihinkään, kun haet lainaa 
 5. Tarjoukset voimassa jopa 4 viikkoa 
 6. Selvität oman venebudjettisi nopeasti – tarjoukset jopa minuuteissa 

Miten vuotuinen korko lasketaan?

Vuotuinen korko kertoo, paljonko maksat korkoa avoimelle pääomalla vuositasolla. Jos esimerkiksi sinulla on avointa lainapääomaa 10 000 euroa ja vuotuinen korko on 10%, maksat korkoa 1 000 euroa vuodessa tälle lainapääomalle. Vuotuinen korko on aina suhteessa pääomaan määrään. Jos maksat lainaa takaisin, laskee vuotuisesta korosta maksettava euromääräinen korko myös. 

Miten venelainan korko lasketaan?

Vakuudettoman venelainan korko ilmoitetaan nimelliskorkona ja todellisena vuosikorkona. Nimelliskorko kertoo, paljonko maksat avoimesta pääomasta korkoa vuositasolla. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon koron lisäksi muut kulut. Se kertoo, paljonko maksat kokonaiskustannuksia lainasta vuositasolla suhteessa avoimeen pääomaan. 

Vakuudellisessa venelainassa korko muodostuu korkomarginaalista ja viitekorosta. Viitekorko on markkinakorko, jonka päälle maksat pankin korkotuottoa eli korkomarginaalia. Jos lainan korkomarginaali on 4% ja viitekorko 1%, maksat lainassa 5% korkoa vuositasolla.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.