SMS laina

Janne Häkkinen

SMS laina on vakuudeton 

SMS laina on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton laina kuluttajalle, jota haetaan puhelimella. Voit saada vakuudetonta SMS lainaa 1 000 – 60 000 euroon asti 1-15 vuoden maksuajalla. 

Sms lainan etuina ovat nopeus ja helppous. Koska myös pankit tarjoavat sms lainaa, ei nopeudesta tarvitse maksaa korkeaa korkoa. SMS lainojen korot ovat tulleet alas huomattavasti 2000-luvun alkupuolelta, jolloin lainaa tarjosivat ainoastaan kalliit pikavippiyhtiöt. 

Nykyään kaikki vakuudettomia lainoja voidaan kutsua sms lainoiksi, sillä lainaa voidaan hakea puhelimella.  Lisäksi saat lainatarjouksen usein myös sms viestinä katsottavaksi sähköpostin lisäksi. 

Viime vuosina ruotsalaiset ja norjalaiset digipankit ovat tuoneet sms lainamarkkinoille lisää kilpailua viime vuosina, jolloin myös lainojen korot ovat laskeneet. 

Lainat kannattaa kilpailuttaa Nordsekin lainalistan avulla. Kun kilpailutat lainat, voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 luotonantajalta korkotarjouksen. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Näin haet sms lainaa

 1. Lähetä lainahakemus 

  Tarjouspyynnön lähettäminen ei sido mihinkään. Maksuton hakemus onnistuu minuuteissa matkapuhelimella tai koneella.

 2. Vertaile tarjouksia

  Saat tarjoukset heti sähköpostilla ja monesta paikasta myös sms viestillä katsottavaksi. 

 3. Nosta sms laina tilille 

  Allekirjoita verkkopankkitunnuksilla ja nosta laina tilille. Rahat tilille jopa samana päivänä allekirjoituksesta. 

Sms lainan ehdot tiivistettynä

 • Lainasumma: 500 – 60 000 €
 • Nimelliskorko: 4 – 20 % 
 • Tilinhoitomaksu: 3 – 10 €
 • Avausmaksu: 0 – 600 € 
 • Todellinen vuosikorko: 4,5 – 38 %
 • Kuukausierä: 8 – 900 €
 • Lyhennysvapaat kuukaudet: 2 – 3 kertaa vuodessa 
 • Vakuudet: Ei vakuuksia tai muita takaajia
 • Ennenaikainen takaisinmaksu: Kyllä. 

Sms lainan isoimmat erot liittyvät kustannuksiin, joten vertailu kannattaa tehdä huolellisesti myös pienemmissä lainoissa. Voit saada pienikorkoisen lainan käyttöön kilpailuttamalla lainat Nordsekin kumppanien avulla. 

SMS lainan korko

SMS lainan korkoon vaikuttaa nostettava lainasumma. Pankit hinnoittelevat isommat lainat edullisemmin, joten sitä isompi sms laina haetaan, sitä matalammalla korolla voit saada lainaa.

Alla on esimerkki, mikä on normaali vaihteluväli sms lainojen koroissa eri lainasummille: 

Lainasumma KorkoTilinhoitomaksu 
1 000 €15 – 20%5 €
5 000 €12 – 20%5 €
10 000 €10 – 18%5 €
20 000 €8 – 15%5 €
40 000 €5 – 10%5 €
60 000 €4 – 9%5 €

Huomaathan, että hinnat ovat esimerkkejä ja selvität vasta lainatarjouksen avulla sinulle tarjottavan lainan koron. Voit myös arvioida lainalaskurin avulla, mikä on sinulle sopiva sms laina.

Käytä sms lainaa mihin haluat

Koska sms vippi on vakuudetonta, voit käyttää sitä juuri haluttuun tarkoitukseen. Menikö pesukone rikki? Onko palkkapäivä viikon päästä ja rahat loppu? Kaikkiin näihin tilanteisiin sms laina voi tulla apuun. 

Yleensä SMS lainaa nostetaan käyttöön silloin, kun rahantarve on kiireellinen. Kun tärkeä laite menee rikki ja tilalle halutaan uusi, ei odottelu ole välttämättä paras ratkaisu. Yleisiä käyttökohteita rahalle ovat elektroniikan hankinta ja kodinkoneet. 

Jos sinulla on suunnitteilla viikonloppu tai pieni matka, voi vakuudeton laina olla sopiva apu tilanteeseen. Tai ehkä sinulle on laskujen eräpäivät menneet ja haluat välttää perinnältä?

 Nopea sms laina on sopiva rahoitustuote niille, joilla on tarve nopealla rahalle. Edullisemmalla pikalainalla voit korvata kalliit pikavipit. Hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään, joten vertailu kannattaa aina tehdä lainatarpeen syntyessä.

Kuka voi saada sms lainaa?

Lainaa voidaan myöntää täysi-ikäiselle henkilölle, jolla on puhtaat luottotiedot. Lainan edellytyksenä on, että kotipaikka on Suomessa ja hakijalla on kotimainen henkilötunnus. 

Usein lainaan vaaditaan säännöllisiä tuloja eli palkkatuloja tai eläketuloja. Kaikkein pienimmissä lainoissa on mahdollista saada lainaa myös ilman tuloja, jolloin ansiosidonnainen lasketaan tuloiksi. 

Eläkeläinen voi saada lainaa, sillä eläketulot lasketaan säännöllisiksi tuloiksi. Myös opiskelijat voivat saada lainaa, mikäli opiskelija on töissä. Lainan saanti ei edellytä, että opiskelija on kokoaikaisessa työssä, vaan osa-aikainen riittää usein. 

Yleisimmät syyt hylättyyn luottopäätökseen ovat maksuhäiriömerkintä, liian alhaiset tulot sekä liikaa velkaa suhteessa tuloihin. Koska hakeminen ei sido sinua mihinkään, sinun ei tarvitse olla etukäteen varma lainan saannista. 

Nosta jo tänään käyttöön 

SMS lainan nostaminen on hyvin helppoa ja nopeaa, joten se sopii äkilliseen rahantarpeeseen. Voit täyttää Nordsekin kumppaneiden sivuilta hakemuksen minuuteissa. 

Saat ensimmäiset tarjoukset heti katsottavaksi. Tarjoukset lähetetään sähköpostitse, mutta moni lähettää myös sms viestillä lainatarjouksen katsottavaksi. 

Hakeminen ei sido mihinkään ja on täysin maksutonta. Siksi kilpailuttaminen kannattaa tehdä, sillä saat yhdellä hakemuksella haettua jopa yli 30 luotonantajalta sms lainaa. 

Voit hakea lainaa 500 eurosta aina 60 000 euroon asti. Lainan maksuaika on 1 – 15 vuotta. Koroissa on isoja eroja, joten vertailu kannattaa aina tehdä. Todellinen vuosikorko on paras tapa arvioida mikä laina on sinulle edullisin. 

Hae lainaa vastuullisesti

Laina pitää aina maksaa takaisin, joten sitä ei kannata nostaa käyttöön turhaan. Vääriä syitä nostaa lainaa käyttöön on tilanteet, jossa lainan takaisinmaksu ei ole realistista. 

Lainaa ei tulisi koskaan nostaa käyttöön päihteiden ostamista varten tai mikäli kärsit peliriippuvuudesta. Jos sinulla on ongelmia jo nykyisten lainojen maksussa, voi Takuusäätiön laina olla sinulle sopiva apu.  

Nopea SMS laina sopii hakijalle, jolla on puhtaat luottotiedot ja talous kunnossa. Lainaa varten tulisi olla tuloja, jolloin lainan takaisinmaksu on myös mahdollista. Lainaa ei kannata nostaa enempää käyttöön, kuin siihen on tarvetta. 

Lainan kuukausierä on tärkeä olla sen kokoinen, että pystyt maksamaan sitä joka kuukausi takaisin. Koska laina nostetaan kertalainana, ei bullet-lainana, lyhennetään lainaa joka kuukausi takaisin. 

Mikä on SMS laina? 

SMS laina on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton nettilaina, jota haetaan matkapuhelimella. SMS laina on nopea lainatuote, jota tarjotaan 500 – 60 000 euroa. 

Miten SMS laina toimii? 

SMS lainaa haetaan puhelimella. Hakemuksen lähettämisen jälkeen sinulle tulee tekstiviestillä ja sähköpostilla viestiä lainatarjouksesta. Voit ottaa sms lainan käyttöön allekirjoittamalla lainasopimuksen verkkopankkitunnuksilla. 

Kuka voi hakea SMS lainaa?

SMS lainaa voit hakea, kun: 

– Olet vähintään 18 vuotias
– Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää
– Kotipaikka on Suomessa

Mikä on SMS lainan korko?

SMS lainan korko on normaalisti 4 – 20% välillä ja lainan korko on asiakaskohtainen.

Tarjoaako pankit SMS lainaa?

Kyllä, pankit tarjoavat nykyään sms lainaa eli edullista nettilainaa ilman vakuuksia. 

Onko sms laina vakuudetonta?

Sms laina on vakuudeton laina, jota voidaan nostaa 500 eurosta ylöspäin aina 60 000 euroon asti.

Mikä on pisin laina-aika? 

Lainaa tarjotaan maksimissaan 15 vuoden maksuajalla. Normaali laina-aika on 1 – 10 vuotta. 

Tarvitaanko lainaan takaajia?

Lainaan ei tarvita muita takaajia, sillä oma henkilötakaus riittää. 

Miksi en saanut lainatarjouksia?

Yleisimmät syyt hylättyyn luottopäätökseen on maksuhäiriömerkintä, liian vähän tuloja, virhe hakemuksessa tai liikaa velkaa suhteessa tuloihin. 

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa?

Lainat kannattaa kilpailuttaa, sillä koroissa on isoja eroja. Vertailu on maksutonta ja se säästää kuluissa.  

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.