SMS laina?

LainaaSMS laina?

SMS laina on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton laina kuluttajalle, jota haetaan puhelimella. Voit saada vakuudetonta SMS lainaa 1 000 – 60 000 euroon asti 1-15 vuoden maksuajalla. Sms laina tunnetaan myös nimellä SMS vippi.

 • Lainaa puhelimella – hakemus ja allekirjoitus pelkän matkapuhelimen avulla 
 • Tarjoukset SMS viestillä ja sähköpostilla 
 • Nopea vakuudeton laina – jopa saman päivän aikana käytössä 

Sms lainan etuina ovat nopeus ja helppous. Koska myös pankit tarjoavat sms lainaa – ei nopeudesta tarvitse maksaa korkeaa korkoa. Nykyään kaikki vakuudettomia lainoja voidaan kutsua sms lainoiksi, sillä lainaa voidaan hakea mobiililla ja saat lainatarjouksen usein myös sms viestinä katsottavaksi. 

Erityisesti ruotsalaiset ja norjalaiset digipankit ovat tuoneet sms lainamarkkinoille lisää kilpailua viime vuosina, jolloin myös lainojen korot ovat laskeneet. 

Mikä on SMS laina? 

SMS laina on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton nettilaina, jota haetaan matkapuhelimella. SMS laina eli vakuudeton kulutusluotto on nopea ja edullinen lainatuote, jota tarjotaan 1 000 – 60 000 euroa.

Miten SMS laina toimii? 

SMS lainaa haetaan puhelimella tai koneella verkkohakemuksella. Hakemuksen lähettämisen jälkeen sinulle tulee tekstiviestillä ja sähköpostilla viestiä lainatarjouksista. Voit ottaa sms lainan käyttöön allekirjoittamalla lainasopimuksen verkkopankkitunnuksilla. 

Kuka voi hakea SMS lainaa?

SMS lainaa voit hakea, kun: 

– Olet vähintään 18 vuotias
– Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää
– Kotipaikka on Suomessa

Mikä on SMS lainan korko? 

SMS lainan korko on normaalisti 4 – 20% välillä ja lainan korko on asiakaskohtainen. Selvität sinulle tarjottavan sms lainan koron pyytämällä lainatarjousta Nordsekin yhteistyökumppaneilta. 

Tarjoaako pankit SMS lainaa?

Kyllä, pankit tarjoavat nykyään sms lainaa eli edullista nettilainaa ilman vakuuksia. 

Lainaa tekstiviestillä 

Lainaa tekstiviestillä hakevat voivat lähettää lainahakemuksen verkossa sekä matkapuhelimella että tietokoneelta. Lainatarjous lähetetään usein tekstiviestillä katsottavaksi. 

Lainaa tekstiviestillä tuli tunnetuksi pikavippien kautta 2010-luvun alkupuolella, jolloin lainan sai tilille tekstiviestillä minuuteissa. Tekstiviestillä nostettu laina eli perinteinen pikavippi kärsii huonoa mainetta, koska pikavippiyhtiöt tarjosivat aggressiivisesti lainoja kuluttajille jopa yli 100% korolla. 

Tekstiviestillä nostettua lainaa mainostettiin paljon televisiossa, radiossa ja lehdissä, kunnes pikavippejä alettiin sääntelemään tiukemmin. Sääntely kohdistui sekä lainojen markkinointiin, todellisen vuosikoron esittämiseen ja korkokattoon, joka sääntelee maksimi korkoa. 

“Nykyään lainaa tekstiviestillä tarjonneet pikavippiyhtiöt ovat lopettaneet toimintansa ja tilalle ovat tulleet ulkomaalaiset edulliset nettipankit.”

Sms lainaa heti 60 000  euroon asti

SMS lainaa heti? Voit hakea puhelimella lainaa ilman pankkitunnuksia.  Saat tarjouksia SMS-viestillä ja sähköpostiisi heti, kun olet lähettänyt tarjouspyynnön. 

 • Voit hakea puhelimella vakuudetonta SMS lainaa heti – hakemus minuuteissa 
 • Lainan allekirjoitus verkkopankkitunnuksilla – voit hoitaa kaiken puhelimella 
 • Saat ensimmäisiä tarjouksia heti lähettämisen jälkeen – nopea SMS laina on käytössä jopa heti samana päivänä 

SMS laina kannattaa kilpailuttaa heti Nordsekin yhteistyökumppanien kautta, jotka etsivät sinulle maksutta alhaisimman koron. Vertailupalvelu paljastaa, mistä löytyy halvin sms laina vaikka heti käyttöön. 

Lainaa ilman tekstiviestiä 

Voit hakea lainaa ilman tekstiviestiä, sillä lainahakemus tehdään verkossa. Jos haet lainaa ilman tekstiviestiä, lähetetään lainatarjous sinulle sähköpostitse katsottavaksi. 

Muistathan, että usein pankki soittaa sinulle lainaa tarjottaessa. Siksi myös puhelinumero on ilmoitettava lainaa hakiessa. Jos et ilmoita puhelinnumeroa, moni pankki ja rahoitusyhtiö ei voi lähettää sinulle lainatarjousta. 

“Voit hakea lainaa ilman tekstiviestiä tai liitteitä, jolloin hakemuksen tekeminen vie vain 2 – 5 minuuttia.”

SMS lainan korko ja hinta esimerkki 

SMS lainan hintaan ja korkoon vaikuttaa paljon lainasumma. Pankit hinnoittelevat isommat lainat edullisemmin, joten sitä isompi sms laina haetaan, sitä matalammalla korolla voit saada lainaa.

Alla on esimerkki, mikä on normaali vaihteluväli sms lainojen koroissa eri lainasummille: 

Lainasumma KorkoTilinhoitomaksu 
1 000 €15 – 20%5 €
5 000 €12 – 20%5 €
10 000 €10 – 18%5 €
20 000 €8 – 15%5 €
40 000 €5 – 10%5 €
60 000 €4 – 9%5 €

Huomaathan, että hinnat ovat esimerkkejä ja selvität vasta lainatarjouksen avulla sinulle tarjottavan lainan koron. Voit myös arvioida lainalaskurin avulla, mikä on sinulle sopiva sms laina.

SMS laina nopeasti – ota huomioon nämä asiat

SMS laina sopii kuluttajalle, joka tarvitsee nopeasti lainaa. Tässä tärkeitä asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon lainaa hakiessa:

 • Hakemus puhelimella vie muutaman minuutin 
 • Ensimmäiset alustavat tarjoukset heti tarjouspyynnön jälkeen 
 • Lainan allekirjoitus puhelimella – lopullinen päätös päivissä tai tunneissa
 • Maksu tilille viimeistään kahden arkipäivän kuluessa – osa rahoitusyhtiöstä maksaa heti tilille
 • Pankit tarjoavat edullista SMS lainaa 
 • Kilpailutuksen avulla säästät aikaa, sillä sinun ei tarvitse hakea lainaa useasta paikasta 

SMS lainat Suomessa 

Voit saada alhaisen koron myös pienille sms lainoille, kun muistat kilpailuttaa ja vertailla lainojen korot keskenään. Löydät suomen parhaat SMS lainat kilpailutuksen avulla. Kun kilpailutat vakuudettomat SMS lainat Nordsekin yhteistyökumppanien avulla, säästät aikaa ja rahaa.

 • SMS lainaa tarjoavat suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä Suomessa
 • Myös pankit tarjoavat nopeaa sms lainaa 
 • SMS lainojen korko 4 – 20% välillä 
 • Pankit voivat tarjota sms lainaa 60 000 euroon asti – rahoitusyhtiöt maksimissaan 30 000 euroa 

Pankit tarjoavat SMS lainaa nopeasti – jopa 60 000 euroon asti. Koska pankit hinnoittelevat lainat aina asiakaskohtaisesti, selvität parhaiten kilpailutuksen avulla, mikä on sinulle tarjottava paras korko. Koska lainojen hinnoissa on suuria eroja myös eri pankkien välillä, vertailu kannattaa aina tehdä.

“Rahoitusyhtiöt tarjoavat SMS lainaa nopeasti – ne voivat maksaa jopa päivässä rahat tilille.”  

Näin haet SMS lainaa

 1. Täytä hakemus ja toimita tarvittavat liitteet

 2. Vertaile ja valitse paras tarjous

 3. Lainatarjous katsottavaksi: SMS ja sähköposti 

 4. Allekirjoita verkkopankkitunnuksilla 

 5. Ilmoita tilinumero 

Hae jo tänään sms lainaa 

Tänään kannattaa hakea sms lainaa, mikäli: 

 • Sinulla on tiedossa lainatarve 
 • Pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa maksuajassa 
 • Haluat säästää kuluissa kilpailutuksen avulla 
 • Haluat nopean tavan löytää matkapuhelimella lainaa 
 • Etsit matalampaa kuukausierää nykyisiin lainoihin 

Säästä jopa 4709 euroa Nordsekin avulla SMS-lainoissa

Esimerkki paljastaa, kuinka  laskemalla lainan korkoa voit säästää jopa tuhansia euroja luoton kustannuksissa 10 000 euron sms-lainassa:

LainasummaVanha korkoUusi korko Säästöä 7 vuoden laina-ajalta
10 000 €20%10%4.709 €
10 000 €15%10%2.265 €

SMS laina maksetaan takaisin kuukausittain 

SMS laina maksetaan takaisin pankille ja rahoitusyhtiölle kuukausittain tasalyhennyksin. Riippuen lainasummasta, kuinka pitkää maksuaikaa lainalle tarjotaan. 

Tyypillisesti sms lainaan voit saada maksuaikaa 1 – 10 vuotta, kun lainasumma on alle 20 000 euroa. Isompiin lainoihin tarjotaan usein pidempää maksuaikaa. Tyypillinen laina-aika isompiin, yli 20 000 euron lainoihin on 6 – 15 vuotta.  

SMS lainan voit maksaa takaisin milloin tahansa ja säästää kuluissa. Voit myös lyhentää maksuohjelmaa nopeammassa aikataulussa lainan ilman erillistä ilmoitusta pankille. 

Mihin lainaa voidaan käyttää? 

Vakuudeton laina on joustava lainatuote, jossa päätät itse käyttökohteen. Voit käyttää lainaa esimerkiksi vuokravakuuden maksuun, lainojen poismaksuun tai remonttiin ja rakentamiseen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 500

Hae 500 euron laina heti tilille  Tuliko yllättävä rahantarve pienelle 500 euron lainalle? Ehkä astianpesukone meni rikki tai haluat ostaa uuden puhelimen? Tarvitsetko rahaa heti?...

 Lainaa netistä

Lainaa netistä nopeasti Voit hakea lainaa netistä nopealla verkkohakemuksella milloin tahansa. Lainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin, sillä hakemukseen riittää perustiedot sinusta ja haettavasta lainasta.  Kilpailuttamalla...

Metsälaina

Metsälaina vertailun avulla edullisesti  Oletko ostamassa metsää? Moni suomalainen sijoittaa metsään, sillä se on tasaista kassavirtaa tuottava sijoituskohde. Voit hakea Nordsekin avulla metsälainaa milloin tahansa....

Rakennuslaina

Rakennuslaina edullisesti Nordsekiltä  Moni suomalainen omistaa mökin tai kodin, jossa syntyy yllättäviä tarpeita rakentamiselle tai korjaamiselle.  Nordsekin kumppanien avulla haet rakennuslainaa nopeasti ilman vakuuksia, jolloin saat...