Remonttilaina korko

LainaaRemonttilaina korko

Remonttilaina korko

Remonttilaina korko voi vaihdella paljon eri pankeissa. Merkittävä ero remonttilainan koroissa on annettavat vakuudet. Vakuudeton remonttilaina on usein kalliimpaa kuin vakuudellinen remonttilaina. 

Remonttilainan korkoa kannattaa vertailla, sillä korkojen vaihteluväli on suuri. Vakuudettoman remonttilainan koron voit saada alkaen 4% vuosikorolla, kun pankit voivat tarjota vakuudellista lainaa alkaen 2-3% vuosikorolla. 

Paras tapa selvittää tarjottava korko on lainojen kilpailutus. Näin selvität yhdellä hakemuksella, millä korolla remonttilainaa voidaan tarjota sinulle.

Kilpailuta remonttilainan korko 

Remonttilainan korko kannattaa kilpailuttaa, sillä sen avulla voit saada nopeasti yli 30 lainatarjousta. Kilpailuttamisen avulla selvität, mistä voit saada edullisinta remonttilainaa. 

Kilpailuttaminen on täysin maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Kun kilpailutat remonttilainan, voit saada tarjoukset heti katsottavaksi. Nämä asiat sinun tulisi tietää remonttilainan koron kilpailuttamisesta: 

 • Ensimmäiset korkotarjoukset heti katsottavaksi
 • Viimeiset tarjoukset 8 tunnin sisällä 
 • Koroissa isoja eroja myös pankkien välillä 
 • Maksuton hakemus ja kilpailuttaminen 

Jos et ole tyytyväinen remonttilainan korkoon, ei mitään tarjousta kannata hyväksyä! Vakuudeton remonttilaina on helppo vertaille keskenään, sillä kaikkien vakuudettomien lainojen ominaisuudet ovat hyvin samankaltaisia.

Vakuudellisen remonttilainan korko 

Vakuudellinen remonttilaina voi olla merkittävästi edullisempi lainatuote, sillä annat pankille vakuudeksi jotain reaaliomaisuutta. Tyypillisiä remonttilainan vakuuksia ovat koti tai muu huoneisto, mökki, kiinteistöt, tontit ja metsätila. Vakuudellisen lainan korkoon vaikuttavat: 

 • Vakuuksien laatu ja määrä 
 • Nostettava lainamäärä 
 • Yleinen korkotaso 
 • Pankkikohtainen hinnoittelu 

Remonttilainan korkoon vaikuttaa paljon se, mitä vakuuksia lainalle voidaan tarjota. Pankit ottavat usein huomioon kokonaistilanteen asiakkuudessa. Voit saada paremmat korkoehdot lainalle, jos sinulla on paljon muita palveluita jo pankissa. 

Eri pankeilla voi olla omia kriteereitä, mitä hyväksytään vakuudeksi lainalle. Vakuudet on aina oltava reaalivakuuksia, joiden vakuusarvo on pankille helppoa. Myös sijoitussalkun voi antaa vakuudeksi osassa pankkeja, mutta niiden saama vakuusarvo on alhaisempi kuin kiinteän omaisuuden. Kaikkea kiinteistöjä ja asuntoja ei välttämättä saa vakuudeksi. Pankille kiinnostavia vakuuksia ovat huoneistot ja asunnot kaupungeissa ja palveluiden lähellä.

Sitä paremmat vakuudet sinulla on antaa remonttilainan vakuudeksi, sitä paremman koron voit saada lainalle. Vakuuksien arvo määrittää, paljonko remonttilainaa voidaan sinulle tarjota. Jos esimerkiksi sinulla on tontti, jonka arvo on 50 000 euroa, tyypillinen vakuusarvo ja lainasumma tälle on 25 000 euroa.  


Vakuudellisen remonttilainan korkoa kannattaa aina vertailla keskenään. Voit myös verrata vakuudellisen lainan korkoa vakuudettomaan, sillä välillä vakuudetonta lainaa tarjotaan edullisemmalla korolla.

Vakuudet toman remonttilainan korko 

Vakuudetonta remonttilainaa voidaan tarjota alkaen 4% vuosikorolla, joten ilman vakuuksia nostettavan lainan ei tarvitse olla kallista. Tyypillinen korkotaso vakuudettomassa remonttilainassa on 4 – 20 %, joten korkotaso vaihtelee paljon. 

Vakuudetonta remonttilainaa tarjoavat Suomessa sekä pankit että rahoitusyhtiöt. Lainasummat ovat 500 – 60 000 euroa, joten remonttilainaa voidaan nostaa sekä pienremonttiin että suurempiin projekteihin. 

Remonttilainaan korkoon vaikuttavat nostettava lainamäärä. Sitä isompi lainasumma on, sitä alhaisemmalla korolla lainaa usein tarjotaan. Tarjottuun remonttilainan määrään vaikuttaa puolestaan hakijan säännöllisten tulojen määrä. 
Koron lisäksi lainasta voidaan periä avausmaksu, tilinhoitomaksu ja muita kustannuksia. Nimelliskorkoa parempi mittari lainan hinnasta on todellinen vuosikorko, joka ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset.

Näin haet remonttilainaa

Hae remonttilainaa

Täytä hakemus verkossa

Vertaile tarjouksia 

Valitse paras tarjous, jossa alhaisin korko. 

Hyväksy ja allekirjoita 

Sähköinen allekirjoitus omilla verkkopankkitunnuksilla. 

Rahat tilille ja aloita remontti 

Maksu tilille 1- 2 arkipäivän kuluessa. 

Mistä remonttilainan korko koostuu? 

Remonttilainan korko koostuu kahdesta eri komponentista: 

 • Nimelliskorosta 
 • Viitekorosta 

Viitekorko tarkoittaa riskitöntä markkinakorkoa, joka vaihtelee ajan myötä. Viitekorkoja ovat mm. Euribor 3kk ja Euribor 12kk. Yleensä remonttilainoissa tarjotaan automaattisesti viitekorkona 12 kuukauden Euriboria (Euribor 12 kk). 

Nimelliskorko on lainan hinnoiteltu korko, jota maksetaan aina viitekoron päälle. Jos lainan nimelliskorko on 5% ja viitekorko on 2%, maksetaan lainasta yhteensä pankille 7% vuosikorkoa. 
Näin yleinen korkotaso vaikuttaa myös remonttilainan hintaan. Jos Euribor korot nousevat – nousee myös maksettava korko lainassa.

Laskelma remonttilainan korosta 

Remonttilainan hintaan vaikuttavat nimelliskorko ja muut kustannukset, laina-aika ja lainasumma. Tässä esimerkkinä vakuudettoman remonttilainan hinnasta, kun korkotaso vaihtelee 4-12 % välillä ja laina-aika ja summa pysyy samana 20 000 euron summana: 

Remonttilainan määrä KorkoLaina-aikaKuukausieräKulut yhteensä
20 000 €4 %6 vuotta313 €2 529 €
20 000 €6 %6 vuotta331 €3 865 €
20 000 €8 %6 vuotta350 €5 247 €
20 000 €10 %6 vuotta370 €6 677 €
20 000 €12 %6 vuotta391 €8 152 €

Kuten laskelmasta nähdään, vaikuttaa korkotaso merkittävästi kuukausierän suuruuteen ja erityisesti takaisinmaksettaviin kuluihin. Kun korkotaso on 4 – 12 % välillä, kuukausierä vaihtelee 313 – 391 euron välillä. Laina-aikana maksettavat kulut vaihtelevat 2 529 – 8 152 euron välillä.

Nämä asiat vaikuttavat korkoon 

Olemme käyneet artikkelissa jo läpi osan asioista, jotka vaikuttavat maksettavan korkoon. Tässä lyhyt yhteenveto siitä, mitkä asiat vaikuttavat korkotasoon: 

 1. Annettavat vakuudet: onko remonttilaina vakuudetonta vai vakuudellista 

Sitä paremmat vakuudet lainassa, sitä vähemmän maksat korkoa. 

 1. Hakijan tulot ja arvioitu asiakasriski 

Lainan korko hinnoitellaan asiakaskohtaisesti. Sitä alhaisempi pankin tekemä arvio hakijan riskistä on, sitä alhaisemmalla korolla lainaa voidaan tarjota. 

 1. Lainamäärä 

Pankit hinnoittelevat isommat remonttilainat edullisemmin kuin pienet lainat. 

 1. Viitekorko 

Viitekorko vaikuttaa maksettavaan korkoon, sillä remonttilainan korko koostuu kahdesta eri tekijästä: nimelliskorosta ja viitekorosta. 

Korko ei ole ainoa kustannus remonttilainassa

Korko ei kerro koko totuutta remonttilainan kustannuksista. Koron lisäksi lainasta voidaan periä: 

 • Avausmaksu 
 • Tilinhoitopalkkio tai laskutuslisä 
 • Viivästyskorko 
 • Muut hinnaston mukaiset kustannukset

Erityisesti pienissä lainoissa muiden kuin korkokustannusten vaikutus voi olla hyvin merkittävä lainan kokonaiskuluihin. Pienten muutaman tuhansien eurojen remonttilainoissa erilaiset tilinhoitomaksut ja muut kulut voivat olla yhtä suuria kuin maksettava korko. 
Todellinen vuosikorko on paras mittari siihen, onko remonttilaina edullinen vai kallis. Se ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi muut kustannukset. Todellinen vuosikorko kertoo, paljonko lainasta peritään kustannuksia vuositasolla.

Mistä edullinen remonttilaina ja korko?

Paras tapa selvittää sinulle edullinen remonttilainan korko on kilpailuttaa ja vertailla lainojen korkoja keskenään. Vain vertailemalla selvität, mikä on paras tarjottu korko sinun remonttilainaan. 

Kilpailuttamalla remonttilainat säästät rahan lisäksi aikaa, sillä voit yhdellä hakemuksella saada jopa yli 30 remonttilaina tarjousta. 

Kun vertailet remonttilainan korkoja keskenään, keskity vertailussa todelliseen vuosikorkoon nimelliskoron sijaan. Sitä alhaisemman koron löydät lainalle, sitä pienempi kuukausierän suuruus on. 

Koska remonttilainojen korkojen vertailu on hyvin nopeaa ja helppoa, kannattaa se tehdä heti kun sinulla on tiedossa lainatarve.   

Tiivistelmä: Remonttilainan korkotasoissa on isoja eroja 

Voit saada remonttilainaa 500 – 60 000 eurolla jopa 15 vuoden maksuajalla. Remonttilainan korko vaihtelee paljon eri pankeissa ja rahoitusyhtiöissä. Korkoon vaikuttaa paljon se, nostetaanko laina vakuudellisena vai vakuudettomana. 

Voit saada vakuudetonta remonttilainaa jopa 4% vuosikorolla. Lainan hintaan vaikuttaa paljon nostettu lainamäärä, sillä isompaan remonttilainaan tarjotaan alhaisempaa korkoa. 

Remonttilainan hakeminen onnistuu minuuteissa. Saat ensimmäiset tarjoukset heti katsottavaksi. Koska lainan hakeminen ja kilpailuttaminen on täysin maksutonta, kannattaa se tehdä aina tarpeen syntyessä. 

Vertaile myös vakuudellisen remonttilainan korkoa vakuudettomaan! Koska vakuudetonta lainaa voidaan tarjota jopa 4% vuosikorolla, voi se kilpailla myös vakuudellisen lainan kanssa. 

Suurimmat erot eri remonttilainojen välillä liittyvät vakuuksiiin ja tarjottuun korkotasoon. Yleensä paras remonttilaina on se, jossa on matalin hinta. Nimelliskorko ei kerro suoraan edullisinta lainaa, vaan halvin remonttilaina löytyy todellista vuosikorkoa vertailemalla.

Mikä on remonttilainan korko?

Remonttilainan korkoon vaikuttaa se, onko laina vakuudellista vai vakuudetonta. Lisäksi lainan korkoon vaikuttaa hakijan tiedot ja työtulojen määrä. 

Paljonko vakuudeton remonttilaina maksaa?

Vakuudettoman remonttilainan korko vaihtelee 4 – 20 % välillä. 

Paljonko voin saada remonttilainaa? 

Voit saada vakuudetonta remonttilainaa 500 – 60 000 euroa pankeista. Vakuudellista remonttilainaa myönnetään 10 000 eurosta ylöspäin. 

Mikä on vakuudellisen remonttilainan korko?

 Vakuudellisen remonttilainan korko vaihtelee normaalisti 2 – 4% välillä.

Mistä remonttilainan hinta koostuu?

Remonttilainan hinta koostuu nimelliskorosta, viitekorosta, tilinhoitomaksusta ja mahdollisesta nostopalkkiosta. Todellinen vuosikorko kertoo, mitkä ovat lainan kokonaiskustannukset vuositasolla.

Mikä on hyvä korko remonttilainaan?

Hyvä korkotaso riippuu siitä, minkälaisia vakuuksia lainalle on tarjota. Vakuudettoman remonttilainan edullinen korko on 4 – 8%, kun vakuudellisen lainan 2-3%.  

Vaikuttaako korkojen nousu remonttilainan hintaan?

Kyllä vaikuttaa, sillä remonttilainan korko koostuu markkinakorosta eli viitekorosta ja nimelliskorosta. Jos markkinakorko nousee, maksat enemmän korkoa lainasta. 

Mistä halvin remonttilaina? 

Halvin remonttilaina löytyy kilpailuttamalla kaikki remonttilainat keskenään. Voit kilpailuttaa maksutta vakuudettomat remonttilainat Nordsekin avulla hetkessä. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Ohjauskorko vuonna 2023

Korkojen nousu 2023 vuonna  Vuosi 2022 jäi historiaan ja monelle vuosi tullaan muistamaan Ukrainan sodan lisäksi kasvaneen inflaation ja korkojen nousun myötä. Sodan myötä energian...

Mikä on viitekorko? 

Viitekorko on markkinoiden määrittelemä riskitön korkotaso eli markkinakorko. Eri markkinoilla voidaan käyttää eri viitekorkoja. Esimerkiksi Euroopassa yleisimmät viitekorot ovat Eurooppalaisten pankkien yhdessä noteeratut Euribor-korot....

 Autolaina korko

Autolaina korko Autolainan korko vaihtelee paljon pankeissa ja rahoitusyhtiöissä.  Suurin ero autolainan koroissa on vakuudet - nostetaanko autolaina ilman vakuuksia vai annetaanko auto vakuudeksi lainalle?  Vakuudellinen...

Inflaatio

Inflaatio tarkoittaa sitä, että palveluiden ja tavaroiden hinnat nousevat laaja-alaisesti. Käytännössä inflaatio eli hintojen nousu tarkoittaa sitä, että saat samalla rahamäärällä tulevaisuudessa vähemmän ostettua...