Paras venerahoitus – mistä?

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Paras venerahoitus voi löytyä yllättävästä paikasta. Koska venerahoitusta tarjoaa Suomessa useampi toimija, selvität parhaat rahoitustarjoukset kilpailuttamalla venelainan. Voit saada vakuudetonta venerahoitusta 1 000–60 000 euroa – jopa 4 % korolla. 

 • Venerahoitusta voit hakea sekä vakuudellisena että vakuudettomana 
 • Vakuudetonta venerahoitusta jopa 4% korolla 
 • Kilpailuttamalla löydät parhaan venerahoituksen 

Moni suomalainen haaveilee veneen hankkimisesta. Koska vakuudeton venerahoitus on erittäin helppo hakea, joustava maksaa takaisin ja voit saada sitä edullisesti – voit toteuttaa haaveesi, vaikka heti vene rahoituksen avulla.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Useita vaihtoehtoja rahoitukseen, kun mietit käytetyn tai uuden veneen hankkimista

Veneen hankintaan tarvitaan joko omia säästöjä tai rahoitusta. Tässä vaihtoehtoja, kun tarvitset rahoitusta veneen hankintaan. 

mista paras venerahoitus

Vakuudellinen pankkilaina

Pankki voi tarjota vakuudellista lainaa veneen ostamista varten. Joko vakuudeksi annetaan ostettava vene tai annat muita vakuuksia venerahoitusta varten. Venekaupan tarjoama venerahoitus on usein vakuudellista. Vakuudellisen venelainan korkoa on hyvä verrata vakuudettomaan. Vakuudellista pankkilainaa nostetaan usein uuteen veneeseen, jolla on vakuusarvoa. 

Vakuudeton laina

Vakuudetonta lainaa voit saada pankista ja rahoitusyhtiöstä aina 60 000 euroon asti myös veneen ostamista varten. Koska laina on vakuudetonta, voit itse päättää lainan käyttötarkoituksen. Vakuudetonta lainaa voit käyttää sekä uuteen että käytettyyn veneeseen. Voit saada vakuudettomassa lainassa jopa 15 vuoden maksuajan. Korot vaihtelevat 4-20% välillä. 

Vakuudeton kulutusluotto

Vakuudeton kulutusluotto eli laina on pankkien tarjoama laina kuluttajalle. Koska kulutusluotto on vakuudetonta, voit itse käyttää sen joustavasti haluttuun käyttötarkoitukseen. Moni suomalainen nostaa vakuudetonta kulutusluottoa veneen ostamista varten tai muihin juokseviin kuluihin. Voit saada vakuudetonta kulutusluottoa jopa 4% korolla pankista kilpailuttamalla lainat. 

Luottokortti

Voit käyttää luottokorttia veneen ostamista varten, mikäli luottorajasi mahdollistaa sen. Luottokortin luotto-ominaisuus on vakuudetonta, jossa voit itse päättää luoton käyttökohteen. Luottoraja määrittää, kuinka ison veneoston voit tehdä. Moni käyttää luottokorttia veneen hankinnan sijasta sen juoksevien kustannusten hoitamiseen – huolto ja lisävarusteiden ostaminen voi olla kätevää luottokortin avulla. 

P2p lainat

P2p lainat eli vertaislainat ovat vaihtoehto pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamille vakuudettomille lainoille. Voit saada vakuudetonta p2p lainaa myös veneen hankintaa varten. Koska p2p lainat eivät eroa ominaisuuksiltaan kuluttajalle muista lainoista, kannattaa vertaislaina ottaa käyttöön, jos se on edullisin saatavilla oleva rahoitusmuoto. Voit kilpailuttaa samalla Nordsekin avulla myös p2p lainat, kun haet vakuudetonta lainaa veneen ostamista varten. 

Käsiraha ja veneen rahoitus

Voit myös rahoittaa ostamista ostamalla veneen käteiskaupalla. Toinen vaihtoehto on maksaa käsiraha veneestä ja ottaa loput lainana. Veneen rahoitukseen on hyvin monia vaihtoehtoja Suomessa. Kun sinulla on tiedossa hankittavan veneen hinta ja omat säästöt, tiedät rahoitustarpeesi. Kun nostat vakuudetonta lainaa Nordsekin avulla, voit ostaa veneen käteiskaupalla ja neuvotella paremman hinnan veneestä. 

Näillä kysymyksillä ratkaiset, minkälainen venerahoitus sinulle sopii

 • Onko sinulla antaa vakuuksia rahoitusta varten?
 • Kuinka isoa lainasummaa haet?
 • Pitääkö rahoitus saada nopeasti?
 • Kuinka paljon olet valmis maksamaan korkoa?
 • Haetko venerahoitusta pitkällä vai lyhyellä maksuajalla?

Jos sinulla on paljon vakuuksia vapaana pankille, voi vakuudellinen venerahoitus olla järkevin ja edullisin lainamuoto. Jos sinulla ei puolestaan ole vapaita vakuuksia, moni hyödyntää tällöin vakuudetonta venelainaa. 

Lainasumman tarve määrittää myös, mikä rahoitus voisi olla sinulle sopiva. Vakuudetonta venelainaa voit saada maksimissaan 60 000 euroon asti. Jos lainatarpeesi on tätä isompi, voi vakuudellinen laina olla sopivampi rahoitusmuoto. 

Lainan saannin nopeus vaikuttaa siihen, mikä on soveltuva rahoitusmuoto sinulle. Jos sinulla on kiire hankkia tietty vene nopeasti käyttöön, saat vakuudettoman lainan nopeammin käyttöösi. Vakuudeton laina on sopiva rahoitusmuoto nopeaan tarpeeseen. Vaikka sinulla olisi kiire rahoituksen saannissa, ei kannata kiirehtiä liikaa – hae heti vertailupalvelumme avulla lainaa ja vertaile rauhassa parhaita tarjouksia keskenään ennen lainapäätöstä. 

Yksi tapa arvioida omaa rahoitustarvetta on sen mukaan, paljonko on valmis maksamaan korkoja lainasta. Jos asetat esimerkiksi maksimirajaksi 10% koron – voit sen avulla helpommin päättää lainatarjouksia vertailtaessa, onko rahoitusmuoto sinulle sopiva. 

Lainan kuluihin ja kuukausierään vaikuttaa paljon laina-aika. Voit pohtia jo ennakkoon, tavoitteletko lyhyttä vai pidempää maksuaikaa lainalle. Voit aina saada lainaan lyhyen maksuajan – lainan voi nimittäin maksaa milloin tahansa etukäteen pois vaikka kokonaan. Lainoihin voidaan hakea normaalisti 1-15 vuoden maksuaikaa. 

Esimerkki vene rahoituksen hinnasta ja korosta

Venerahoituksen korko ja hinta vaihtelee sen mukaan, onko rahoitus vakuudetonta vai vakuudellista. Hintaan vaikuttaa arvioitu asiakasriski ja lisäksi paljon nostettu rahoitusmäärä. Sitä isompi venerahoitus kyseessä, sitä edullisemmin voit saada rahoitusta pankista. 

Rahoitusmäärä Tyypillinen korkotaso
1 0005 000 €12-20%
6 000 – 15 000 €9-18%
16 000 – 30 000 €8-15%
30 000 – 60 000 €4-10%

Mikä on hyvä korko vene rahoituksessa?

Venelainan hyvä korko riippuu siitä, onko rahoitus vakuudellista vai vakuudetonta. Voit saada vakuudetonta venerahoitusta jopa 4% korolla. Normaalisti korot vaihtelevat 4-20% välillä. 

 • Hyvä korko vakuudettomassa venerahoituksessa on alle 10% 
 • Sitä isompi rahoituserä, sitä paremman koron voit saada 
 • Korot vaihtelevat normaalisti 4-20% välillä 

Pyytämällä lainatarjouksen venerahoitukseen selvität saatavilla olevan koron sinulle. Kun vertailet korkoja, valitse edullisin rahoitus eli laina jossa on alhaisin todellinen vuosikorko

Laskurin avulla selvität kuukausierän 

Venelaina laskuri paljastaa sinulle sopivan kuukausierän. Vaikka lopulliset kustannukset selviävät vasta lainatarjouksesta, voit sen avulla arvioda mm.:

 • Sopivaa lainasummaa
 • Maksuaikaa 
 • Kuukausierän suuruutta

Lisäksi pystyt laskurin avulla selvittää, mitä lainassa on takaisinmaksettavat kulut. 

Nordsekin avulla kilpailutat pienet ja suuret lainat hetkessä 

Voit hakea pienempää tai suurempaa venettä Nordsekin avulla – venerahoitusta nopeasti ilman vakuuksia 1 000 – 60 000 euron laina summille. Vakuudeton laina sopii joustaviin erikokoisiin lainatarpesiin. Näin saat rahoituksen avulla venehaaveesi toteutettua:

 • Osta unelmiesi vene vakuudettoman venerahoituksen avulla 
 • Kilpailuta venelaina, jolloin et maksa turhaan kuluja 
 • Hae venerahoitukseen jopa 15 vuoden maksuaika 
 • Osta uusi tai käytetty vene – joustava rahoitusmuoto 

Vakuudetonta venelainaa voi käyttää myös joustavasti lisävarusteiden ostoon, huoltoon tai polttoainekuluihin. 

Paljonko venerahoitusta voi saada?

Voit saada vakuudetonta venerahoitusta 1 000 – 60 000 euroa. Rahoitusmäärään vaikuttaa arvioitu asiakasriski ja säännöllisten tulojen määrä. 

Mistä paras venerahoitus?

Paras venerahoitus löytyy kilpailutuksen avulla. Koska venerahoituksen korko vaihtelee 4-20% välillä, selvität kilpailuttamalla parhaan venerahoituksen tarjoajan. Koska myös pankkien hinnoissa on suuria eroja, kannattaa vertailu aina tehdä huolellisesti. 

Kuka voi saada vene rahoitusta?

Venerahoitusta voit saada, kun:

– Olet yli 20 vuotias 
– Ei maksuhäiriömerkintöjä
– Säännölliset tulot
– Kotipaikka Suomessa

Saako vene rahoitusta ilman vakuuksia?

Kyllä, voit saada venerahoitusta ilman vakuuksia 1 000 – 60 000 eurolle. Vakuudetonta venerahoitusta voit hakea Nordsekiltä – me kilpailutamme lainat ja etsimme sinulle parhaan rahoituksen ilman vakuuksia. 

Saako eläkkeellä vene rahoitusta?

Eläkeläinen voi saada venerahoitusta, sillä eläketulot ovat säännöllisiä tuloja. Voit parhaiten selvittää omat rahoitusvaihtoehdot veneeseen pyytämällä Nordsekiltä maksuttoman lainatarjouksen. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.