Miksi remontti kannattaa kilpailuttaa? 

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Olemme Nordsekillä aina muistuttaneet remonttilainan ja muiden lainojen kilpailuttamisen tärkeyttä. Mutta myös itse remonttityö kannattaa kilpailuttaa! Tässä artikkelissa käymme läpi meidän suosituksia, kuinka kilpailutat remontit helposti ja nopeasti. Lisäksi käymme läpi, mitä asioita tulisi ottaa huomioon remonttia kilpailuttaessa. Arviomme perustuu omiin kokemuksiin remontin tekemisestä ja niiden kilpailuttamisesta. 

Remontin kilpailuttaminen kannattaa 

Remontin kilpailuttaminen on fiksua, sillä varmistat sen avulla parhaan hinnan remontille. Kuten aina, kilpailuttamisen avulla voidaan nopeasti selvittää, mistä saadaan paras hinta ja tarjous palvelulle. 

Selvitä remontin kilpailuttamisen avulla: 

 • Remontin hinta 
 • Paras tarjous remonttiin 
 • Eri hinnoittelumalleja remonttiin 
 • Kymmeniä tarjouksia nopeasti remonttivertailu palvelun avulla 
mies kilpailuttaa remontit

Remontti voidaan hinnoitella tuntipohjaisesti tai kiinteällä projekti hinnalla 

Sen lisäksi, että selvität remontin hinnan kilpailuttamalla, selvität myös eri hinnoittelumalleja remonttiin. Ole tarkkana remontin hinnoittelussa, sillä indikatiivinen hinta arvio ei välttämättä ole todellinen kustannus remontissa. 

Yleensä remontti hinnoitellaan tuntiperusteisesti, mutta voit saada tarjouksen myös kiinteällä projektihinnalla. 

Arvioi myös remontoijan arviota projektin kestosta ja työmäärästä. Jos kaikki muut arvioivat työn vievän 50 tuntia – ja toinen vain 15 tuntia, ei 15 tunnin arvioija ole välttämättä riittävän asiantunteva.

 Ammattilaisen tunnistaa siitä, että hän osaa arvioida realistisesti hinnan ja keston projekteille. On hyvä muistaa, että myös parhaat ammattilaiset eivät pysty aivan tarkkaan arvioimaan projektia – remontissa on aina monta muuttuvaa tekijää. 

Kaikki remonttilaina vinkit

Lue meidän Remonttilaina opas

Näin kilpailutat remontit 

Voit kilpailuttaa remontin käytännössä kahdella eri tavalla: 

 1. Pyydä tarjous itse suoraan useammasta remonttiyhtiöstä 
 2. Käytä remonttien kilpailuttamiseen erikoistunutta verkkopalvelua 

Jos kilpailutat suoraan remonttiyhtiöt, voit pyytää referenssejä esimerkiksi ystäviltä tai tutuilta hyvistä kokemuksita. Remontti kannattaa joka tapauksessa kilpailuttaa, että saat mahdollisimman hyvän hinnan remonttiin. 

Voit myös käyttää vertailupalvelua, jossa kilpailuttaa remontit. Esimerkiksi suosittu remonttien vertailupalvelu on Urakkamaailma, jossa voit kilpailuttaa maksutta kaiken kokoiset remontit. 

Vertaa näitä asioita remontissa

Voit verrata näitä asioita remontin kilpailuttamisessa ja eri tarjouksissa: 

 • Remontin arvioitu hinta
 • Kokemus – mikä on remontin tekijän kokemus kyseisestä remontista?
 • Mistä remontin hinta koostuu ja hinnoittelumalli – tuntipohjainen vai kiinteä projektin hinta? 
 • Remonttiyhtiön asiakasreferenssit
 • Sertifikaatit 

Toisin kuin remonttilaina oppaasamme, pelkkä hinta ei paljasta parasta palveluntarjoajaa. Remontin tekemisessä hinnan lisäksi tärkeää on käden jälki ja laatu – joskus paremmasta ja kokeneemmasta toimijasta on hyvä maksaa enemmän. 

Laadi budjetti tarjousten perusteella

Kun olet saanut remontista tarjouksen, voit arvioida remontin kustannuksia paremmin. Suosittelemme tekemään remontti budjetin tarjousten perusteella – nyt voit arvioida melko tarkasti remontin hinnan ja tarvittavan rahoituksen! 

Laadi samalla budjetti rahoituksesta remonttia varten: 

 • Paljonko minulla on säästöjä remonttiin? 
 • Paljonko tarvitsen lainaa remonttia varten?
 • Mikä on maksimi kuukausierä, jota pystyn maksamaan lainaa takaisin? 

Kilpailuta samalla remonttilaina 

Kun sinulla on tiedossa remontin hinta ja tarvittava rahoitus, voit aloittaa remonttilainan kilpailuttamisen. Tästä syystä myös remonttilaina kannattaa kilpailuttaa: 

 • Selvitä pankkien korkotarjoukset vakuudettomaan remonttilainaan 
 • Kilpailuta pankit ja korko yhdellä lainahakemuksella 
 • Selvitä, paljonko voit saada lainaa remonttia varten

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.