Lainaa rahaa 

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Lainaa rahaa heti tilille 

Voit saada lainattua rahaa pankeista ja rahoitusyhtiöstä, kun sinulla on luottotiedot kunnossa ja riittävästi työtuloja. Rahan lainaaminen onnistuu ilman vakuuksia, sillä myös pankit tarjoavat vakuudetonta nettilainaa nopeasti käyttöön. 

 • Lainaa rahaa 500 – 60 000 euroa ilman vakuuksia
 • Lainatarjous heti katsottavaksi 
 • Rahat tilille jopa samana päivänä 

Lainan hakeminen onnistuu nopeasti muutamassa minuutissa ilman liitteitä. Hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään.  Lainaa varten ei tarvita mitään vakuuksia, sillä hakijan oma henkilötakaus riittää pankille.

 Saat lainatarjoukset heti katsottavaksi, sillä myös pankit tekevät automaattisen luottopäätöksen. Nordsekin avulla voit kilpailuttaa lainanantajat nopeasti yhdellä lainahakemuksella. 

Näin haet laina rahaa heti tilille

 1. Lähetä lainahakemus 

  Hakemus minuuteissa. Perustiedot sinusta ja lainatarpeesta riittävät. 

 2. Vertaile tarjouksia 

  Vertaa lainojen korkoa ja kokonaiskuluja keskenään.

 3. Hyväksy sopivin lainatarjous

  Allekirjoita sähköisesti lainatarjous, jossa on matalin korko. 

 4. Rahat tilille

  Maksu tilille jopa samana päivänä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. 

Kuka voi lainata rahaa? 

Kuka tahansa voi hakea lainaa, sillä lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään. Pankit myöntävät lainaa, kun hakija täyttää seuraavat minimiehdot: 

 • Ikää vähintään 20 vuotta 
 • Ei maksuhäiriömerkintää
 • Riittävästi säännöllisiä tuloja 
 • Kotipaikka Suomessa

Lainaa varten luotonantaja arvioi hakijan maksukykyä. Tärkeintä on työtulojen määrä suhteessa velkamäärään. Sitä suuremmat tulot hakijalla on suhteessa olemassa olevaan velkaan, sitä suurempi laina voidaan myöntää. 

Selvität nopeasti Nordsekin lainavertailun avulla, minkälaista lainaa pankit ja rahoitusyhtiöt voivat sinulle tarjota. Kaikki lainat ovat vakuudettomia ja lainasummat voivat vaihdella 500 – 60 000 euron välillä. 

Mitä eri vaihtoehtoja rahan lainaamiseen on? 

Pankit tarjoavat lainaa ilman vakuuksia muutamalla eri lainatuotteella. Näitä ovat normaali vakuudeton laina eli kulutusluotto, joustoluotto ja luottokortti.

Normaali laina on kertalaina, joka nostetaan yhdellä kertaa tilille. Voit saada kertalainaa pankista 500 – 60 000 euroa. Lainaan tarjotaan maksuaikaa 1 – 15 vuotta ja korkotaso vaihtelee 4 – 20 % välillä. 

Luottokorttivelka on monelle tuttua. Luottokorttien nimelliskorko voi vaihdella paljon, mutta usein se on kalliimpaa kuin normaali kulutusluotto. Luottokorttivelkaa myönnetään normaalisti maksimissaan 5 000 euroon asti, joten se ei sovellu isompaan lainan tarpeeseen. 

Limiittiluotto eli joustoluotto on vakuudeton lainatuote, jota ei tarvitse nostaa yhdellä kertaa tilille. Joustoluoton luottoraja määrittää, paljonko lainaa voidaan maksimissaan nostaa tilille. Se toimii hyvin samalla lailla kuin luottokortin luotto-ominaisuus, erotuksena että lainaa varten ei saada maksukorttia. 

Yleensä edullisin lainatuote on normaali vakuudeton laina eli kulutusluotto, joka nostetaan yhdellä kertaa tilille. Kun lainan tarve on kerralla yli 1000 euroa, kannattaa yleensä valita laina tuotteeksi normaali kulutusluotto. 

Mihin vakuudetonta lainaa voi käyttää? 

Vakuudetonta lainarahaa voi käyttää mihin tahansa, sillä lainassa ei ole vakuuksia. Tällöin kuluttaja itse voi päättää käyttökohteen rahalle. 

Yleisimpiä käyttökohteita vakuudettomalla lainarahalle ovat: 

 • Ostokset
 • Matkustaminen
 • Laskujen maksu 
 • Luottokorttivelan poismaksu 
 • Kodinkoneet
 • Harrastukset 

Voit käyttää vakuudetonta lainaa myös useampaan kuin yhteen käyttötarkoitukseen. Nosta esimerkiksi lainaa 5000 euroa ja käytä lainasta 1500 euroa laskuihin, 3000 euroa matkusteluun ja 500 euroa kodinkoneisiin. 

Vakuudeton lainatuote on joustavin laina, sillä siinä hakija aina päättää itse rahan käytön. Lainaa voidaan maksaa myös takaisin pankille etuajassa milloin vain. 

Lainaa rahaa nopeasti ilman vakuuksia

Voit saada lainaa ilman vakuuksia nopeasti tilille sekä pankista että rahoitusyhtiöistä. Moni kuluttaja yllättyy, kuinka nopeasti nykyään pankit voivat myöntää vakuudetonta lainaa. 

Aikaisemmin nopean lainarahan nostaminen tarkoitti, että lainaa oli nostettava rahoitusyhtiöstä satojen prosenttien korolla. Kiitos lisääntyneen kilpailun, ei nopeudesta tarvitse enää maksaa ekstraa. Voit saada edullisen nettilainan nopeasti käyttöön yhtä nopeasti kuin perinteiset pikalainat

Koska lainan nostamiseen ei tarvita vakuuksia, voidaan lainapäätös tehdä nopeasti. Pankit tekevät automaattisen lainapäätöksen heti, mutta ennen maksua tilille vaaditaan vielä nähtäväksi ainakin liitetietona palkkatulot. 

Maksa lainan takaisin tasaerissä 

Lainaan tarjotaan maksuaikaa lainasummasta riippuen 1 – 15 vuotta. Näet lainatarjouksesta, mikä on pisin tarjottu maksuaika lainaa varten. 

Lainaa maksetaan tasaerissä takaisin, jolloin kuukausierä on aina sama. Mitä tapahtuu maksuerällä, kun korkotaso nousee? Silloin lainan kuukausierä ei muutu, mutta lainan maksuaika pitenee. Näin pystyt hyvin ennakoimaan omat menot, kun korkojen nousu ei vaikuta kuukausierän suuruuteen. 

Lainaan voi saada myös joustoa. Usein pankit myöntävät kaksi tai jopa neljä kertaa vuodessa maksuvapaata lainaa varten. Edellytyksenä on, että lainassa ei ole rästissä vanhoja maksueriä. 

Mitkä ovat lainan kustannukset ja korko? 

Lainan kulut koostuvat nimelliskorosta, avuspalkkiosta ja tilinhoitomaksusta. Lainatarjouksessa on eritelty, kuinka paljon eri kuluja lainasta peritään. 

Jos lainasumma on pieni, voi tilinhoitomaksun osuus kuluista olla merkittävä. Toisin kuin korossa, tilinhoitomaksu on kiinteä koko laina-ajan. Käytännössä maksat siis joka kuukausi saman euromääräisen kulun riippumatta siitä, paljonko velkaa on  jäljellä. 
Todellinen vuosikorko ja kokonaiskulut näyttävät, kuinka paljon lainasta todellisuudessa maksetaan kuluja. Nämä ovat parhaita mittareita siitä, kun vertaillaan eri lainavaihtoehtoja keskenään.

Lainalaskuri auttaa arvioimaan sopivaa lainarahaa 

Lainalaskurin avulla voidaan arvioida nopeasti itselle sopivaa luottomäärää. Näet lainalaskurista, mikä on sopiva: 

 • Lainasumma 
 • Maksuaika 
 • Korkotaso 

Laskurin avulla voidaan nopeasti nähdä, kuinka maksuaika tai korkotaso vaikuttaa kuukausierän ja muiden kulujen määrään. 

Lainatarjoukset heti katsottavaksi – rahat tilille samana päivänä 

Lainahakemuksen lähettäminen on maksutonta, eikä hakeminen sido sinua mihinkään. Voit saada yhdellä lainahakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta, kun vertailet luotot Nordsekin lainapalvelun avulla. 

Lainan hakeminen onnistuu ilman liitteitä. Voit toimittaa myöhemmin pankille vielä liitetietoina palkkatuloista todisteen. Jos lainasumma on yli 2 000 euroa, vaaditaan usein palkkatulot nähtäväksi. 

Lainatarjous lähetetään heti hakemuksen lähettämiseen jälkeen. Saat pankilta linkin, jossa laina voidaan allekirjoittaa omilla verkkopankkitunnuksilla. 

Laina maksetaan tilille jopa samana päivänä. Osa pankeista maksaa lainan muutamassa arkipäivässä, kun kaikki tarvittavat liitteet on lähetetty lopullista lainapäätöstä varten. 

Kilpailuttamalla selvität edullisimmat pankit ja luotonantajat 

Lainaa rahaa pankista tai rahoitusyhtiöistä ilman vakuuksia 500 – 60 000 eurolle. Lainaa voit saada 1 – 15 vuoden maksuajalla. 

Pankit myöntävät lainaa säännöllisiä tuloja vasten. Sitä suuremmat tulot sinulla on, sitä enemmän lainaa voidaan myöntää. Lainaa varten hakijalla on oltava puhtaat luottotiedot ja riittävästi palkkatuloja.

Pankkien kilpailuttaminen on maksutonta. Voit Nordsekin avulla kilpailuttaa yhdellä lainahakemuksella jopa yli 30 luotonantajaa. Kilpailuttaminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. 

Lainaa varten ei tarvita vakuuksia, sillä oma henkilötakaus riittää. Lainaan voi liittää myös toisen takaajan, jolloin lainasumma voi olla suurempi. 

Selvitä Nordsekin avulla, mistä saat lainattua rahaa edullisesti! 

Usein kysyttyä rahan lainaamisesta

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Lainaa voidaan myöntää 500 – 60 000 euroa ilman vakuuksia. Lainasummaan vaikuttavat erityisesti palkkatulojen määrä, sillä pankit antavat lainaa säännöllisiä tuloja vasten.  

 Mitä tietoja pankit tarkistavat lainaa hakiessa?

Pankit tarkistavat luottotiedot, velkamäärän ja palkkatulojen määrän. Lainahakemuksessa ei kannata valehdella, sillä pankit tarkistavat annettuja tietoja. Lainapäätös perustuu kokonaisarviointiin hakijan maksukyvystä. 

Kuinka vertaan lainatarjouksia?

Näin onnistuu lainojen vertailu: 

1. Hae lainaa Nordsekiltä 
2. Vertaa eri lainatarjouksia
3. Allekirjoita paras lainatarjous
4. Rahat tilille

Mistä pankista voin saada vakuudetonta lainaa? 

Voit saada vakuudetonta lainaa kotimaisesta ja ulkomaalaisesta pankista. Nordsekin lainavertailussa on mukana kotimaisia ja ulkomaalaisia luotonantajia, jolloin voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta vertailtavaksi.

Miksi en saanut lainaa? 

Yleisimmät syyt hylättyyn lainapäätökseen ovat: 

– Maksuhäiriömerkintä
– Liian vähän tuloja suhteessa velkaan 
– Virheelliset tiedot 

Voit hakea lainaa uudestaan esimerkiksi 6 kk päästä. Lainaa ei myönnetä, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Voit maksaa ensin vanhat velat pois ennen uuden lainan nostamista.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.