Kilpailuta laina

YleinenKilpailuta laina

Kilpailuta lainat 

Kilpailuta laina heti valitsemallesi lainasummalle 500 – 60 000 € väliltä. Lainan kilpailuttaminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. 

 • Kilpailuta hetkessä jopa yli 30 pankkia ja luotonantajaa 
 • Hakeminen minuuteissa ilman liitteitä 
 • Maksuton palvelu 

Nordsek on kotimainen lainapalvelu, jonka avulla löydät nopeasti kaikki vakuudettomat lainat edullisesti, sillä kauttamme voit kilpailuttaa pankit nopeasti yhdellä verkkohakemuksella.

Näin lainan kilpailutus onnistuu 

Täytä lainahakemus minuuteissa 

Ei liitteitä. Lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. 

Lähetä ja kilpailuta pankit yhdellä hakemuksella 

Lähettämällä tarjouspyynnön lainakemus lähetetään yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. 

Vertaile lainatarjouksia 

Vertaile lainasummaa ja kuluja keskenään.

Allekirjoita paras tarjous – rahat tilille 

Voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti. Toimita liitteet ja saat rahat tilille muutamassa päivässä. 

Kilpailuta vakuudettomat lainat aina 60 000 € asti 

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa tehdä, sillä lainojen hinnoissa ja korossa on isoja eroja. Kilpailuttamalla lainat selvität nopeasti, mistä pankista sinulle voidaan myöntää edullisinta lainaa. 

Voit kilpailuttaa vakuudettomat lainat aina 500 eurosta 60 000 € asti. Lainan nimelliskorko ja todellinen vuosikorko selviää lainatarjouksesta, sillä pankit tekevät asiakaskohtainen hinnoittelun lainoille. 

Tarkista sinulle tarjottava lainasumma jo tänään Nordsekin avulla. Lainojen kilpailuttaminen on täysin maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Koska pankit kilpailevat asiakkuudestasi, voit saada parempia lainatarjouksia vertailupalvelun avulla. 

Lainaan voit saada maksuaikaa 1 – 15 vuotta. Maksuaikaan vaikuttaa tarjottu lainasumma, sillä isompiin lainoihin tarjotaan usein pidempää maksuaikaa. 

Kilpailuttaminen säästää kuluissa 

Lainojen kilpailuttaminen säästää kuluissa, sillä sen avulla selvität nopeasti parhaat ja edullisimmat pankit yhdellä hakemuksella. Näin sinun ei tarvitse lähettää lainahakemuksia useampaan pankkiin, sillä hakemuksesi lähetetään eteenpäin yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. 

Lainojen korko kannattaa aina kilpailuttaa, sillä korot voivat vaihdella 4 – 20 % välillä. Koron lisäksi lainasta peritään tilinhoitomaksua ja mahdollinen avauspalkkio. Todellinen vuosikorko kertoo, mikä on lainojen kokonaiskulut ja todelliset kulut. 

Voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamisen avulla. Sitä suurempaa lainaa haetaan – sitä tärkeämpää on muistaa kilpailuttaa lainat. Myös pienet muutaman sadan tai tuhannen euron lainat on hyvä kilpailuttaa, sillä niiden hinnoissa on myös suuria eroja. 

Vakuudettomia lainoja on helppo vertailla 

Lainojen vertailu on hyvin helppoa, sillä vakuudettomat lainat ovat hyvin samankaltaisia ominaisuuksiltaan. Kaikki vakuudettomat nettilainat ovat nopeasti haettavissa ja niitä voidaan hakea ilman liitteitä. Laina maksetaan tilille samana päivänä tai muutamassa päivässä. 

Isoimmat erot lainojen välillä on hinta ja korko, joka voi vaihdella paljon. Myös pankkien tarjoamissa lainoissa on suurta vaihtelua. Kun kilpailutat lainan koron Nordsekin avulla, saat nopeasti selvitettyä, mistä löytyy sinulle edullisin lainatuote. 

Lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin: 

 • Lainasumma – onko riittävä tarjottu määrä? 
 • Lainan nimelliskorko ja todellinen vuosikorko – mikä on edullisin laina? 
 • Lainan maksuaika ja kuukausierä – onko kuukausierä riittävän alhainen?

Kilpailuta laina helposti ja nopeasti tänään 

Voit kilpailuttaa lainat nopeasti helpolla verkkohakemuksella, johon menee vain muutama minuutti. Hakemusta varten ei tarvitse toimittaa liitteitä, sillä voit toimittaa palkkatositteen myöhemmin allekirjoitetun lainasopimuksen jälkeen. 

Huomaa, että laina maksetaan tilille vasta, kun olet toimittanut lainaliitteet pankille. Kaikkein pienimmissä lainoissa ei välttämättä vaadita liitteitä, mutta suuremmissa useamman tuhannen euron lainoissa se vaaditaan aina. 

 Näitä tietoja lainapäätöstä varten tarvitaan: 

 • Hakijan perustiedot 
 • Haettava lainamäärä 
 • Tulot ja menot 
 • Velkojen määrä 
 • Asumismuoto 
 • Sivilisääty, koulutus ja työsuhde 

Tärkeimpiä tietoja pankille lainapäätöstä varten on tiedot tuloista ja velkojen määrästä. Muista, että pankit pystyvät tarkistamaan eri rekistereistä mm. velkojen määrän – siinä ei kannata siis koskaan valehdella. 

Voit kilpailuttaa lainat myös rinnakkaishakijan kanssa 

Lainan kilpailuttaminen onnistuu yksin tai halutessa myös kahdella takaajalla. Kun kilpailutat lainat rinnakkaishakijan kanssa, toimitte molemmat lainassa takaajana. 

Pankit antavat mielellään lainaa kahdella takaajalla, sillä tällöin pankin riski vähenee. Kaksi takaisinmaksajaa lainaan on parempi kuin yksi, kunhan molemmilla hakijoilla on luottotiedot kunnossa ja riittävästi säännöllisiä tuloja. 

Usein rinnakkaishakija on puoliso tai muu perheenjäsen. Jos haluatte hakea yhdessä lainaa, ilmoita kohdassa “lainaa haetaan toisen kanssa” ja  täytä rinnakkaishakijan tiedot lainaa hakiessa. 

Yhdessä haettuun lainaan voidaan tarjota suurempi lainasumma ja edullisempi korko. Siksi se on fiksu tapa säästää kuluissa ja löytää suurempi vakuudeton laina käyttöön.

Kuka voi kilpailuttaa lainat? 

Voit kilpailuttaa lainat milloin vain, sillä lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Voit saada lainaa ilman vakuuksia, kun sinulla on ikää vähintään 20 vuotta ja puhtaat luottotiedot. 

Pankit edellyttävät säännöllisiä tuloja lainaa varten. Käytännössä tuloiksi lasketaan palkkatulot, eläkeläisillä eläketulot. Eri pankeilla on vaihtelua, mikä on pienin riittävät palkkatulot. 

Lainaa varten sinulla tulee olla kotipaikka Suomessa. Usein vaaditaan, että kotipaikka on ollut viimeiset kolme vuotta kotimaassa. 

Viisi hyvää syytä kilpailuttaa lainat 

 1. Säästät kuluissa 

Saat kilpailuttamisen avulla säästettyä kuluissa, sillä pankit kilpailevat asiakkuudestasi. Tällöin lainalle tarjotaan parempaa korkoa ja lainaehtoja. 

Lainojen kilpailuttaminen voi säästää kuluissa jopa tuhansia euroja. Sitä isompaa lainaa haetaan, sitä tärkeämpää on kilpailuttaa laina. Voit kilpailuttaa myös nykyiset lainasi ja vaihtaa ne edullisempaan. 

 1. Maksuton lainapalvelu

Nordsekin lainapalvelu on maksuton, joten saat ilmaiseksi kilpailutettua lainat 500 – 60 000 eurolle. Kun kilpailutat lainatarjoukset, käytännössä hakemuksesi lähetetään eteenpäin pankeille ja rahoitusyhtiöille. 

Lainapalvelun avulla näet nopeasti, mistä saat parhaat lainatarjoukset. Voit hakea lainaa milloin vain nopealla verkkohakemuksella. Hae jo tänään! 

 1. Hakeminen ei sido mihinkään 

Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään, joten voit hakea lainaa millloin vain ilman stressiä. Hakemalla lainaa Nordsekin kautta näet nopeasti maksutta, mistä pankista voit saada parhaimmat lainatarjoukset. 

Lainaa voit hakea myös silloin, kun et ole vielä varma sen käyttötarpeesta. Jos olet pohtimassa esimerkiksi veneen ostoa tai mökin hankintaa, voit ensin tarkistaa rahoituksen saatavuuden. 

 1. Säästät aikaa 

Säästät aikaa lainoja kilpailuttamalla, sillä silloin sinun ei tarvitse hakea lainaa erikseen useammasta pankista. Nordsekin avulla saat yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta vertailtavaksi. 

Aikaa säästyy myös vertailussa, sillä näet yhdessä näkymässä eri lainatarjoukset. Näin pääset nopeasti vertailemaan eri tarjouksia ja valitsemaan sinulle sopivimman lainatuotteen. 

 1. Vertailu on helppoa ja nopeaa 

Lainojen vertailu on todella helppoa ja nopeaa. Käytännössä saat nopeasti hakemuksen lähettämiseen jälkeen katsottavaksi eri lainatarjouksia pankeista, ja voit halutessa allekirjoittaa lainasopimuksen vaikka heti. 

Hae nopeaa lainaa jo tänään Nordsekin avulla, niin löydät sinulle sopivan ja edullisen vakuudettoman lainan nopeasti käyttöön!

Olemassa olevan lainan kilpailutus kannattaa 

Tiesitkö, että voit maksaa olemassa olevan lainan pois milloin vain? Tästä syystä vanhan lainan kilpailutus kannattaa, sillä voit löytää jo olemassa olevaan lainaan paremman koron. 

Kaikki vakuudettomat lainat voidaan maksaa pois milloin vain, sillä Suomen laki velvoittaa aina ennenaikaiseen takaisinmaksuun (Luoton ennenaikainen takaisinmaksu – Kilpailu- ja kuluttajavirasto (kkv.fi)) ilman erillistä ilmoitusta. 

Nordsekin avulla voit kilpailuttaa helposti olemassa olevat ja uudet lainat milloin vain. Jos sinulla on käytössä useampi vanha laina, voi lainojen yhdistely olla järkevä valinta sinulle. 


Yhdistelylainassa maksat kalliit vanhat lainat pois ja tilalle nostetaan yksi isompi laina. Yhdistelylaina on edullisempi lainatuote, joten sen avulla voit laskea lainojen kuluja merkittävästi. Erityisesti säästöjä syntyy silloin, kun hakijalla on monia pienlainoja käytössä kalliilla korolla.

Näin paljon voit säästää kilpailuttamalla lainat 

Lainojen kilpailutus voi säästää merkittävästi kuluissa. Tässä esimerkkilaskelma, kuinka paljon voit säästää kilpailuttamalla lainat: 

LainasummaLaina-aika KorkoTilinhoitomaksuKulut yhteensä
15 000 €8 vuotta14,50 %9 €  / kk 11 290 €
15 000 €8 vuotta7,40 %7 € / kk 5 592 €

Laskelmassa nähdään kaksi eri lainatarjousta, jossa molemmissa lainasumma on sama 15 000 euroa ja maksuaika 8 vuotta. 

Ensimmäisen lainan korko on 14,5% ja kulut koko laina-ajalta 11 290 €.

Toisessa lainassa korko saadaan kilpailuttamisen avulla 7,4% tasolle, jolloin kokonaiskulut ovat 5 592 €. 

Kilpailuttamalla kyseiset lainat saatiin paremmalla lainatarjouksella kuluja alas yhteensä 5698 €. 

Näitä eri lainatuotteita voit kilpailuttaa

Voit kilpailuttaa Nordsekin avulla maksutta ja nopeasti kaikki eri vakuudettomat lainat. Lainojen kilpailutus on hyvin helppoa ja nopeaa, sillä saat yhdellä hakemuksella katsottua eri tarjoukset pankeista. 

Voit kilpailuttaa hyvin erilaisia lainatuotteita palvelussamme. Tässä listaus yleisimmistä lainatuotteista, jota kuluttajat kilpailuttavat Nordsekin avulla. 

 • Vakuudeton laina 
 • Kulutusluotto 
 • Remonttilaina 
 • Autolaina
 • Venelaina
 • Moottoripyörälaina 
 • Luottokortit 
 • Yhdistelylaina 
 • Yrityslaina 
 • Mökkilaina
 • Joustoluotto
 • Pikalaina 

Kulutusluoton kilpailutus 

Kulutusluottojen kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa. Kulutusluoton voi kilpailuttaa palvelussamme aina 60 000 euroon asti milloin vain. Kulutusluottoa voidaan nostaa hyvin joustavasti käyttöön mihin vain yleisimpiin käyttötarkoituksiin. 

Kulutusluoton korko vaihtelee paljon pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Hintaan vaikuttaa lainamäärä, työtulojen määrä ja velkojen määrä. Sitä alhaisempi riski asiakkaasta on, sitä alhaisemmalla korolla pankit lainaavat. 

Remonttilainan kilpailutus 

Voit kilpailuttaa kaikki remonttilainat nopeasti yhdellä verkkohakemuksella, sillä vakuudetonta lainaa voidaan nostaa remonttia varten. Remontoi lainan avulla koti, mökki tai vapaa-ajan asunnon piha. 

Kun löydät edullisimman lainan käyttöön kilpailuttamisen avulla, sinulla jää enemmän rahaa remontointiin. Usein remonttilainaa haetaan yli 10 000 euroa, joten koron kilpailuttaminen voi säästää jopa tuhansia euroja. 

Autolainan, moottoripyörälainan ja venelainan kilpailutus 

Voit kilpailuttaa vakuudettomat autolainat, moottoripyörälainat ja venerahoituksen Nordsekin avulla nopeasti. Vaikka voit saada lainaa myös vakuudellisena, moni hakee ajoneuvorahoitusta vakuudettomana sen helppouden ja nopeuden vuoksi. 


Voit löytää parhaan venerahoituksen  muutamassa minuutissa, sillä pankit tekevät lainatarjoukset heti katsottavaksi vertailupalvelussa. Näin kesän venehankintaa ei tarvitse lykätä myöhemmäksi, sillä tiedät oman venebudjetin heti! 

Luottokorttien kilpailuttaminen 

Jopa neljännesosa suomalaisista ei tiedä, kuinka paljon maksaa luottokortista korkoa ja muita kuluja. Koska luottokorttien hinnat ovat usein normaaleja kulutusluottoja kalliimpia, kannattaa luottokortit kilpailuttaa aina ennen kortin ottamista käyttöön. 

Voit kilpailuttaa luottokortit ja samalla myös vakuudettomat lainat. Luottokortin tilalta voi olla fiksumpi nostaa normaali kertalaina, jossa on usein edullisempi korko. 

Joustoluoton kilpailutus 

Joustoluoton todellinen vuosikorko on usein huomattavasti suurempi kuin pelkkä nimelliskorko. Kilpailuttamalla joustoluotot näet, paljonko maksat oikeasti luotosta kuluja. 

Jos sinulla on tarve pienellä jatkuvalle lainalle, voi joustoluotto olla sopiva lainatuote. Ennen sopivan joustoluoton valintaa kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa korko ensin. 

Pikalainan kilpailuttaminen

Pikalainan nostaminen netistä onnistuu hetkessä ja nopealla varoitusajalla, jonka takia monella on käytössä myös kalliimpia pikalainoja rahoitusyhtiöistä ja pankeista. 

Pikalaina kannattaa kilpailuttaa, vaikka sinulla olisi kiire lainan saannissa. Nordsekin lainapalvelussa saat lainatarjoukset heti katsottavaksi, joten lainojen kilpailuttaminen säästää myös ajassa. 

Yrityslainan kilpailutus

Voit kilpailuttaa yrityslainat, kun sinulla on edustusoikeus yhtiöön ja toimit takaajana yrityslainassa. Vakuudetonta yrityslainaa voidaan kilpailuttaa jopa 350 000 € asti, joten se sopii myös hieman isommille pk-yrityksille.  

Yrityslainojen koroissa on suuria eroja, joten kilpailuttaminen on fiksua ja se säästää kuluissa. Voit vertailla nopeasti, mistä löytyy sinun yrityksellesi edullisinta rahoitusta nopeasti käyttöön. Koska yrityslaina on vakuudetonta, voidaan se saada tilille jopa samana päivänä tai muutamassa arkipäivässä. 

Mökkilainan ja asuntolainan kilpailutus 

Asuntolainan ja mökkilainan kilpailuttaminen kannattaa, sillä suuremmissa lainoissa pienetkin korkoerot tarkoittavat suurta euromäärää. Mökkilainaa hakevat voivat saada tarjouksen vakuudellisesta rahoituksesta, johon vaaditaan omarahoitusosuutta. 

Voit kilpailuttaa vakuudettomat lainat mökin tai asunnon ostoa varten, jolloin laina toimii pankin vaatimana omarahoitusosuutena. Koska vakuudetonta lainaa voidaan käyttää joustavasti mihin vain, soveltuu se myös hyvin asunnon tai mökin oston säästöjä varten.

Kilpailuta lainat Nordsekin avulla jo tänään 

Kilpailuta vakuudettomat lainat Nordsekin avulla jo tänään 500 – 60 000 eurolle, sillä lainan kilpailuttaminen säästää kuluissa merkittävästi. Voit saada lainaan 1 – 15 vuoden maksuajan, jolloin lainan kuukausierän voi räätälöidä sinulle sopivaksi. 

Kilpailuttaminen on fiksua, sillä sen avulla voit laskea lainan korkoa merkittävästi. Sitä enemmän sinulla on pieniä lainoja käytössä, sitä tärkeämpää on kilpailuttaa lainat.

Lainojen koroissa on isoja eroja, joten kilpailutus on fiksua. Kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisesti kaikille lainoille, sillä vakuudettomat lainat voi aina maksaa etuajassa takaisin. Jos löydät edullisemman lainan tilalle, voit maksaa vanhat lainat pois ja korvata sen uudella lainalla.  

Lainojen kilpailuttaminen on maksutonta ja hakeminen ei sido sinua mihinkään. Säästät myös aikaa, sillä saat yhdellä lainahakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta vertailtavaksi.

Voit kilpailuttaa kaikkia yleisimpiä vakuudettomia lainatuotteita Nordsekin avulla. Voit hakea lainaa, kun olet täysi-ikäinen, sinulla on puhtaat luottotiedot ja säännöllisiä tuloja. 

Lainan kilpailuttaminen onnistuu muutamassa minuutissa Nordsekin nopealla verkkohakemuksella. Lainahakemukseen ei tarvita liitteitä ja ensimmäiset lainatarjoukset saat nopeasti katsottavaksi. 

Hae ja kilpailuta vakuudetont laina jo tänään ja selvitä, mistä löytyy halvin laina sinulle! 

Usein kysyttyä lainojen kilpailutuksesta

Mitä lainoja voi kilpailuttaa? 

Voit kilpailuttaa kaikki vakuudettomat lainat 500 eurosta aina 60 000 euroon asti Nordsekin avulla. Lainojen kilpailuttaminen on maksutonta ja sen avulla voit säästää merkittävästi kuluissa. 

Kuinka lainat kilpailutetaan?

Näin lainojen kilpailuttaminen onnistuu Nordsekin avulla: 

– Lähetä lainahakemus – me lähetämme sen eteenpäin pankeille ja rahoitusyhtiöille
– Valitse paras lainatarjous ja hyväksy allekirjoittamalla lainasopimus
– Rahat tilille

Miksi lainojen kilpailutus kannattaa? 

Säästät kuluissa, kun kilpailutat lainat. Lainojen kuluissa on suuria eroja, joten kilpailuttaminen on aina järkevää. Kalliin ja halvimman lainatarjouksen erot voivat olla jopa tuhansia euroja. 

Paljonko voin säästää kuluissa kilpailuttamalla lainat?

Voit säästää useita tuhansia euroja kilpailutuksen avulla, isommissa lainoissa jopa kymmenen tuhatta euroa, mikäli sinulla on käytössä kalliimpia lainoja. Lainojen kilpailuttaminen kannattaa, sillä voit kilpailuttaa pienet 500 euron lainat tai isommat 60 000 euron lainat milloin vain. 

Paljonko voin saada lainaa?

Lainamäärä riippuu työtulojen määrästä, sillä pankit antavat lainaa säännöllisiä tuloja vasten. Lainaa voit saada 500 – 60 000 euroa. Selvität kilpailuttamisen avulla nopeasti, paljonko pankit voivat tarjota sinulle lainaa. 

Kuka voi kilpailuttaa lainat?

Voit kilpailuttaa lainat, kun sinulla on säännöllisiä tuloja, puhtaat maksutiedot, ikää vähintään 20 vuotta ja kotipaikka Suomessa. Sinun ei tarvitse etukäteen tietää, voitko saada lainaa, sillä kilpailuttaminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään.  

Onko lainojen kilpailuttaminen ilmaista?

Lainojen kilpailuttaminen Nordsekin kautta on aina maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Voit kilpailuttaa ja tarkistaa lainatarjoukset myös silloin, kun et ole varma omasta lainatarpeesta. Kilpailuta lainat jo tänään ja selvitä, mistä pankista saat parhaan koron lainalle. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Asuntolainamarkkinoiden kolme suurinta häviäjää vuonna 2023

Laina markkinat asunnoista ovat muuttuneet vuoden 2022 - 2023 aikana huomattavasti edellisistä vuosista kahdesta syystä: inflaatiosta ja korkojen noususta. Viime vuosina Euribor-viitekorkojen nousu on...

Asuntolaina: Hae asuntolainaa

Voit hakea asuntolainaa suoraan pankista tai kilpailuttaa asuntolaina tarjoukset yhteistyökumppanimme avulla:  Asuntolainan korko kannattaa kilpailuttaa Asuntolainatarjous kannattaa pyytää jo ennen asunnon hakemista  Maksuton lainalupaus pankeista nopeasti  Voit hakea...

Vakuudellinen laina 

Vakuudellinen laina on pankin tarjoama lainatuote, jossa annetaan reaalivakuuksia lainaa varten. Suosituimpia vakuudellisia lainatuotteita ovat:  Asuntolaina  Autolaina ja ajoneuvorahoitus  Sijoituslaina  Remonttilaina  Vakuudellinen kulutusluotto  Vakuudellista lainaa haetaan pankista suoraan, sillä lainojen...

Nimelliskorko 

Nimelliskorko kannattaa kilpailuttaa, sillä pankkien nimelliskorko vaihtelee paljon. Tässä artikkelissa käymme läpi seuraavat asiat:  Mikä on nimelliskorko  Mitä tarkoittavat asuntolainan, kulutusluoton ja vakuudettoman lainan nimelliskorko  Kuinka nimelliskorko...