Halvin laina 

Julkaistu

Janne Häkkinen

Halvin lainan korko 2023 

Halvin lainan korko löytyy pankista, kun sinulla on puhtaat luottotiedot, riittävästi palkkatuloja ja vähän velkaa. Vertaa vakuudettomia lainoja ja löydä halvin lainatarjous. 

Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan kuvan parhaista laina tuotteista. 

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Vakuudettoman lainan todellinen vuosikorko voi vaihdella 5% ja 38% välillä. Lainan korkoon vaikuttaa moni asia, josta tärkeimmät ovat lainanhakijan palkkatulot, velan määrä sekä haettavan lainan suuruus. 

Vertaile vakuudettomien lainojen korkoa, kuukausierää ja takaisin maksettavaa summaa – jotta löydät sinulle sopivimman halvan lainan. Tässä listaus parhaista vakuudettomista lainoista, jossa mukana on 12 pankkia. 

Vertaa pankkeja ja halvinta korkoa 

Kuinka pankit päättävät lainan koron?

Sinun omat tiedot vaikuttavat paljon siihen, millä korolla pankit tarjoavat vakuudetonta lainaa. Sinun tietojen lisäksi lainan korkoon vaikuttaa paljon lainasumma, jota haetaan. 

Pankit voivat painottaa eri asioista lainapäätöksessä. Tästä syystä voit saada toisesta pankista huomattavasti edullisempaa lainaa kuin toisesta. Lainapäätökseen vaikuttavat mm. hakijan koulutus, kotipaikka, työsuhteen kesto ja hakijan ikä. 

Lue lisää:  Luottopäätös pankista muutamassa minuutissa (nordsek.com)

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Vertaile lainat nyt

Kuinka löytää halpa laina? 

Halvimmat lainan korot annetaan yleensä hakijalle, jolla on korkeat ja säännölliset palkkatulot, vähän muuta velkaa ja omat talousasiat kunnossa. 

Tässä vinkkejä, kuinka voit saada lainan korkoa alaspäin: 

 • Varmista, että kaikki tietosi on oikein hakemuksessa. Yllättävän yleinen virhe on se, että lainahakemukseen ei täytetä tietoja oikein. Tällöin moni pankki voi antaa hylätyn luottopäätöksen, sillä lainapäätös tehdään automaattisesti. 
 • Älä hae liian suurta lainasummaa. Liian suuren lainan hakeminen voi nostaa lainan kustannuksia, sillä pankin arvioima riski lainan takaisinmaksusta on korkeampi. Hae lainaa pienempi summa, jolloin voit saada useammasta pankista myös halpoja lainatarjouksia. 
 • Kilpailuta pankit. Lainojen kilpailuttaminen on helpoin tapa löytää halpa korko lainalle. Koska pankkien hinnat voivat vaihdella paljon vakuudettomissa lainoissa, kannattaa korko vertailla aina ennen pankin valintaa. 
 • Nosta laina ilman avauspalkkiota. Moni pankki tarjoaa lainaa ilman avausmaksua. Näin säästät kuluissa, sillä avauspalkkion osuus lainan kuluista voi olla erityisen korkea lyhytaikaisissa lainoissa. 
 • Vertaa todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko paljastaa, missä lainassa on halvimmat kokonaiskustannukset. 

Voit hakea pankeista lainatarjouksen nopeasti netissä ilmaiseksi, jolloin selvität nopeasti halvimmat pankit. Näin selvität nopeasti, millä korolla eri pankit voivat tarjota sinulle lainaa ja mikä on tarjottu lainasumma. 

Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään. Voit hakea maksutta lainatarjoukset pankeista ja vertailla lainan korkoa. Kun haet lainaa Nordsekin avulla, voit saada yhdellä hakemuksella kymmenistä pankeista yhdellä lainatarjouksia. 

Lue lisää: Lainaa pienellä korolla 1 000 – 60 000 euroa (nordsek.com)

Halvin laina 2023

Keskimääräinen lainan korko vakuudettomissa lainoissa 

Lainan korko on kiinteä, joten se pysyy samalla tasolla koko laina-ajan. Lainan korkoon vaikuttavat hakijan tiedot, pankin oma hinnoittelumalli ja lainamäärä. Myös markkinatilanne voi vaikuttaa tarjottuun lainan korkoon. 

Tällä hetkellä vakuudettomien lainojen korko on hieman korkeampi kuin vuosi takaperin, sillä markkinoilla riskit ovat kasvaneet edellisvuodesta. 

Tässä tyypillinen lainan todellinen vuosikorko vuonna 2023 eri lainasummille: 

LainasummaLainan todellinen vuosikorko 
Alle 3 000 €20 – 38%
3 000 – 5 000 €17 – 30%
5 001 – 10 000 €12 – 25%
10 001 – 25 000 €10 – 18%
25 001 – 60 000 €5 – 15%

Lähde: Lainan korko vaihtelee pankeittain ja lainasummasta riippuen Nordsekin analyysin mukaan 5 – 38% välillä suurimmassa osassa lainoja. Lainan todelliseen vuosikorkoon vaikuttaa moni tekijä, joten hinnan vaihteluväli on viitteellinen. 

——————————-

Pankit ja rahoitusyhtiöt voivat etsiä hyvin erilaisia asiakkaita. Esimerkiksi rahoitusyhtiöt voivat tarjota pankkia kalliimmalla lainaa, sillä ne pyrkivät löytämään asiakkaaksi pienituloisia korkeammalla korolla. Osa pankeista tai pyrkii löytämään mahdollisimman hyvätuloisia asiakkaita, jolloin pankki voi tarjota lainaan halvempaa korkoa. 

——————————————————————————-

Halvin lainan korko yhdistelylainassa 

Yhdistelylainan korko voi vaihdella 4 ja 15% välillä. Lainan korkoon vaikuttaa paljon hakijan tulojen määrä. Yhdistelylainaa voidaan myöntää, kun sinulla on vähintään kaksi lainaa, jotka haluat maksaa pois. Huomioi, että pankit eivät välttämättä myönnä yhdistelylainaa, mikäli sinulla on liikaa velkaa. 

Lue lisää: www.nordsek.com/paras-yhdistelylaina 

Halpa lainan korko kulutusluottoon 

Kulutusluottojen korko voi vaihdella 4% ja 20% välillä. Jos nostat kulutusluoton vakuudellisena, voit saada kulutusluoton koron alle 5% tasolle. Vakuudeton kulutusluotto nostetaan yleensä pankista. 

Lue lisää: www.nordsek.com/paras-kulutusluotto 

Halpa lainan korko luottokorttiin 

Luottokortin todellinen vuosikorko voi nousta yli 30% tason, kun käytetty luottomäärä on pieni. Tutkimuksen mukaan jopa neljännes suomalaisista luottokorttien omistajista ei tiennyt, mikä on oman kortin kustannukset. Luottokortin korkoa kannattaa vertailla myös normaaliin vakuudettomaan lainaan. 

Lue lisää: www.nordsek.com/paras-luottokortti 

Pankkien tarjoama korko vakuudettomalle lainalle 

Pankkivertailumme paljastaa, että pankkien nimelliskorko lainoissa vaihtelee 4,5% ja 20% välillä. Lainan korko voi vaihdella paljon lainasummasta riippuen, mutta erityisesti hakijan tiedot vaikuttavat suoraan lainan kuluihin. 

Halvinta nimelliskorkoa voi saada kotimaisesta pankista, kun omat tulot ovat riittävän suuret. 

Rahoitusyhtiöiden tarjoama korko vakuudettomalle lainalle 

Rahoitusyhtiöt erikoistuvat pienempiin lainoihin, jolloin lainan korko voi olla myös korkeampi. Tyypillisesti rahoitusyhtiöiden tarjoama todellinen vuosikorko on 15% ja 38% välillä. Jos sinulla on vanhoja limiittimuotoisia lainasopimuksia käytössä, voivat näiden todellinen vuosikorko olla myös selvästi yli 50% tason. 

Mitä eroa on nimelliskorolla ja todellisella vuosikorolla?

Lainan todellinen vuosikorko laskee yhteen nimelliskoron, plus kaikki muut kustannukset. Kun lainasta peritään tilinhoitomaksu kuukausittain ja mahdollinen avauspalkkio, huomioi todellinen vuosikorko myös nämä kustannukset lainassa. Luotonantajan on aina annettava tieto lainan todellisesta vuosikorosta lainaa tarjotessa. 

Lue lisää: Todellinen vuosikorko paljastaa edullisimman lainan 

Yhdistämällä lainat saat halvemman koron lainalle 

Voit saada lainoja yhdistämällä alhaisemman todellisen vuosikoron lainalle, erityisesti kun sinulla on useita pieniä lainoja, jotka yhdistetään yhdeksi lainaksi. 

Muista aina ennen lainan nostamista tarkistaa, mitkä ovat yhdistelylainan kokonaiskustannukset ja ehdot. Jos lainalle otetaan pidempi maksuaika, voi alhaisemman koron lainasta syntyä enemmän kuluja koko laina-ajalta. 

Metodologi vertailuun 

Olemme keränneet pankkivertailuun pankkeja, jotka tarjoavat Suomessa aktiivisesti vakuudetonta lainaa. Vertailussa on mukana 12 pankkia, josta tiedot on päivitetty viimeksi 06/2023. Huomaa, että jossain tiedoissa voi olla virheitä. 

Arvostelussa on käytetty Trustpilot tähtiä, joka on arviomme mukaan google tähtiä parempi mittari asiakastyytyväisyydestä. Tämä siitä syystä, että Trustpilot tähtiä antavat todistetusti oikeat asiakkaat. 

Huomioi, että pankit tekevät lainan asiakaskohtaisesti. Selvität lopulta parhaan vakuudettoman lainan koron ja muut ehdot vain pyytämällä lainatarjousta pankeista. 

Lue lisää meidän yhteistyökumppaneista ja siitä, kuinka me ansaitsemme rahaa välityspalkkioina. 

Nordsekin lainavertailun parhaat pankit  

 • Instabank Paras pankki Trustpilot tähdillä 
 • Aktia: Paras pankki nimelliskoron perusteella 
 • Nordax: Paras pankki 20 – 23 vuotiaille 
 • Bank Norwegian: Paras pankki suurempiin lainoihin 

Lue lisää aiheesta

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on hyvä korko lainalle? 

Hyvä korko lainalle mahdollistaa lainan takaisinmaksun nopeassa aikataulussa, jolloin suurin osa lainan maksueristä kohdistuu lainan lyhennykseen. Halvimmat lainan korot (todellinen vuosikorko) on 5% tasolla, kun kalleimmissa lainoissa korko voi nousta jopa 38% tasolle. Katso lainalaskurista, miten lainan korko vaikuttaa takaisinmaksettavaan summaan. 

Kuinka pankki päättää lainan koron? 

Kun haet vakuudetonta lainaa, arvioi pankki aina sinun luottoriskiä, jonka perusteella lainan korko ja tarjottava lainasumma määrittyy. Tässä muutama asia, jotka voivat vaikuttaa tarjotun koron suuruuteen: 

 • Tulot 
 • Muiden velkojen määrä 
 • Koulutus ja työsuhde 
 • Haettava lainasumma ja käyttötarkoitus 

Mikä pankki tarjoaa halvinta lainaa? 

Pankkivertailumme mukaan halvinta nimelliskorkoa tarjosi Aktia pankki. On hyvä muistaa, että pankit tarjoavat lainaa asiakaskohtaisesti – selvität halvimman pankin pyytämällä lainatarjousta pankeista.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.