Yrityslaina opas

Yrityslaina opas 

Tässä oppaassa käymme läpi tärkeimmät asiat yrityslainoista ja siitä, mitä yrittäjän tulee ottaa huomioon hakiessa yrityslainaa. 

Tärkeimmät asiat oppaassa ovat: 

 • Pieni yrityslaina haetaan ilman vakuuksia
 • Näin haet vakuudetonta yrityslainaa
 • Erilaisia yrityslaina tuotteita 
 • Luottoluokituksen vaikutus yrityslainaan 
 • Yrityslainan kilpailuttaminen
 • Usein kysyttyä 

Yrityslaina laskuri

Yritysrahoitus
30000
1000350000
3vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50€. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Pieni yrityslaina haetaan ilman vakuuksia 

Pieni yrityslaina auttaa yrittäjiä pyörittämään liiketoimintaa ja kasvattamaan yritystä. Lainan avulla voidaan hankkia varastoon lisää tavaraa , ostaa uusia työvälineitä tai kattaa liiketoiminnan yllättäviä kuluja. 

Yrityslainan nostaminen ei välttämättä vaadi pankissa käyntiä – vakuudetonta yrityslainaa tarjoavat Suomessa myös moni rahoitusyhtiö, jolloin lainan hakeminen onnistuu nopeammin ja kriteerit yrityslainan myöntöön ovat helpommat. 

Lue lisää tärkeistä yrityslaina artikkeleista: 

Hae yrityslainaa

Näin haet yrityslainaa

 1. Pyydä lainatarjous. Kilpailuta yrityslaina ja löydä sopivin lainatarjous nopeasti. 
 2. Vertaile tarjouksia. Vertaa lainojen korkoa ja kuukausierää sekä myönnettävää yrityslainaa. 
 3. Allekirjoita paras lainasopimus. Sähköinen allekirjoitus omilla verkkopankkitunnuksilla. 

Rahat tilille. Vakuudeton yrityslaina maksetaan kahdessa arkipäivässä.

Erilaisia yrityslainoja 

Yrityslainaa on tarjolla erilaisilla vaihtoehdoilla riippuen siitä, kuinka pitkäksi aikaa lainaa haetaan ja annetaanko yrityslainaan vakuuksia. Voit saada vakuudetonta yrityslainaa jopa 36 kuukauden maksuajalla, kun taas isompiin vakuudelliseen lainoihin voidaan myöntää jopa yli 10 vuoden maksuaikaa. 

Tässä erilaiset suosituimmat yrityslainat: 

 • Vakuudellinen yrityslaina
 • Vakuudeton yrityslaina
 • Laskurahoitus ja factoring rahoitus
 • Limiittiluotto 
 • Business Finland lainat
Yrityslainaa heti

Vakuudellinen yrityslaina 

Vakuudellista yrityslainaa voidaan myöntää yrityksen liikevaihdosta ja annettavista vakuuksista riippuen yli miljoona euroa. Sitä suurempi yritys on ja mitä paremmat vakuudet – sitä suurempi yrityslaina voidaan myöntää. 

Vakuudellisen yrityslainan etuina ovat alhaisempi korko ja pidempi maksuaika, jolloin lainan kuukausierä saadaan alaspäin. Se soveltuu suurempiin yrityslainoihin, sillä pankit eivät myönnä vakuudellista yrityslainaa pieneen luottosummiin. Yleensä pankista haetaan vakuudellista yrityslainaa useamman sadan tuhannen euron ylittäviin lainoihin, mutta pankit voivat myöntää myös muutaman kymmenen tuhannen euron vakuudellisia yrityslainoja. 

Vakuudeton yrityslaina 

Vakuudetonta yrityslainaa myönnetään 1000 eurosta aina 350 000 euroon asti. Voit saada vakuudetonta yrityslainaa pankista, mutta myös moni rahoitusyhtiö tarjoaa pankkia joustavammin vakuudetonta lainaa yritykselle. 

Voit saada vakuudetonta yrityslainaa käyttöön, kun yrityksellä on takana vähintään yksi tilikausi, yrityksen kotipaikka on Suomessa ja yrittäjä toimii lainan takaajana. Sekä yritykseltä että takaajalta edellytetään puhtaita maksutietoja.

Vertaa yrityslaina tarjoukset

Laskurahoitus ja factoring rahoitus 

Laskurahoitus on yrityslaina, jossa myyntisaamiset eli laskut saadaan rahaksi. Laskurahoitusta ovat sekä laskujen myynti että laina laskuja vastaan. 

Laskurahoitus sopii pk-yrityksille, jolla on myyntisaamisia 30 – 120 päivän maksuajalla. Laskurahoitusta voi käyttää kaikenkokoiset yritykset, mutta yleensä laskurahoitusta tarjotaan 500 000 € liikevaihdon ylittäviltä yrityksiltä. 

Factoring rahoitus toimii samalla lailla kuin laskurahoitus, mutta siinä kaikki myyntisaamiset rahoitetaan factoring rahoituksen kautta – toisin sanoen yksittäisiä laskuja ei rahoiteta, vaan rahoituksen piirissä ovat kaikki saatavat. 

Limiittiluotto 

Yrityksen limiittiluotto toimii samalla tavalla kuin kuluttajalle myönnettävä limiitti – lainaajalle (yritys) myönnetään maksimi limiittiraja, jonka puitteissa lainaa voidaan nostaa tilille joustavasti. Kun yrityslimiittiä maksetaan takaisin, voidaan lainasta tehdä myöhemmin lisää nostoja tilille. 

Yrityslimiitti on ns. jatkuva lainatuote, jossa laina ei eräänny, kun koko velka on maksettu takaisin. Voit tehdä nostoja tilille myös silloin, kun laina on jo maksettu pankille tai rahoitusyhtiölle kokonaan takaisin.

Vertaa yrityslaina tarjoukset

Business Finland ja muut valtion takaamat yrityslainat 

Voit saada yrityslainaa myös Business Finlandilta tai muilta valtion takaamilta sijoitusyhtiöiltä. Usein valtion takaama yrityslaina on edullisempaa, mutta niiden saanti edellyttää aina tarkkojen kriteerien täyttymistä. 

Voit tutustua erilaisiin valtion myöntämiin yrityslainoihin täältä: 

Hae yrityslainaa

Medioissa

4
2
1
3

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Vertaile lainat nyt

Minkälaiset yritykset voivat saada yrityslainaa? 

Vakuudetonta yrityslainaa voidaan myöntää, kun seuraavat minimikriteerit täyttyvät: 

 • Yrityksellä on takana vähintään 1 tilikausi
 • Yrityksen liikevaihto on vähintään 15 000 euroa vuodessa 
 • Yrityksen kotipaikka on Suomessa
 • Yrityksellä on hyvä maksuhistoria ja takaajana toimii yrittäjä
 • Takaajalla on puhtaat luottotiedot

Yrityslainaa myönnettäessä luotonantajat arvioivat yrityksen luottoriskiä – luotonantaja arvioi yrityksen historiaa ja liiketoiminnan riskiä. Yleisimpiä kriteereitä luotonantoon ovat yrityksen luottoluokitus, yritystoiminnan kesto vuosina, yrityksen kannattavuus ja mahdollisuudet maksaa laina takaisin sekä mahdolliset vakuudet. 

Yritystoiminnan kesto 

Yleisesti ottaen useamman vuoden toiminnassa ollut yritys on pienempi riski luotonantajalle, kuin uusi start up yritys. Tärkeintä luotonantajalle ovat liikevaihdon ja kannattavuuden kehitys viime aikoina sekä yrityksen toiminnan laajuus. 

Luottoluokitus 

Yrityksen luottoluokitus on yksi tärkeä tekijä, joka määrittää luotonmyönnön. Jos yrityksen luottoluokitus on hyvä, arvioidaan yrityksen riski alhaisemmaksi – ja tällöin yrityslainaa myönnetään helpommin. 

Yrityksen kassavirta ja liikevaihto

Luotonantajat voivat arvioida erilaisilla mittareilla yritystoiminnan kassavirtaa. Moni yritys lopulta kaatuu kassavirta haasteisiin, joten yritysriskin arviossa keskeistä on yrityksen kassavirran analysointi. Sitä enemmän yrityksellä on liikevaihtoa, sitä suuremmasta velasta se pystyy selviytymään. 

pankit jota nordsek kilpailuttaa

Vakuudet

Vakuudet toimivat riskiä vähentävänä tekijänä lainassa. Jos yritys ei maksa lainaa takaisin, voi luotonantaja realisoida annetut vakuudet lainan takaisinmaksua varten. Tyypillisiä vakuuksia ovat yrittäjän kiinteistöt ja muu reaaliomaisuus, joka pantataan pankille. Lainaa voidaan nostaa myös ilman vakuuksia, jolloin yrittäjältä vaaditaan henkilökohtaista takausta. 

Toimiala ja yritystoiminnan muoto 

Yrityslainaa voidaan myöntää kaikkiin yleisimpiin toimialoihin ja yritysmuotoihin. Myös toiminimet voivat saada yrityslainaa – kunhan yrityksellä on riittävästi liikevaihtoa lainan saantia varten. Toimiala vaikuttaa myönnettyyn lainasummaan – esimerkiksi saman liikevaihdon omaava kuljetusyhtiö saa tyypillisesti pienemmän lainasumman käyttöön kuin asianajotoimisto.

Emme tarjoa lainaa - saamme palkkiomme pankeilta 

Moni vertailussa mukana oleva pankki maksaa meille palkkioita, sillä saamme oman palkkiomme välityspalkkiona lainoista. 

Vaikka saamme palkkiot mukana vertailussa olevilta luotonantajilta, pyrimme tekemään artikkelissa mahdollisimman hyvän ja kattavan kuvan parhaista laina tuotteista. 

Tässä listalla lainapalvelussamme mukana olevat pankit ja tietoa siitä, kuinka me tienaamme rahaa. 

Toimita nämä liitteet luotonantajalle lainapäätöstä varten 

Kun olet päättänyt hakea yrityslainaa, tässä muistilista asioista, jota luotonantajat usein vaativat ennen lainanmaksua tilille. Muista täyttää lainahakemus huolellisesti, sillä virheellisen hakemuksen korjaaminen vie viedä paljon aikaa. 

 • Viimeisimmät tulos ja taselaskelmat – jos et ole toimittanut vielä tuoreimpia tilinpäätöstietoja PRH:lle, toimita luottopäätöstä varten dokumentit luotonantajalle
 • Viimeisimmät kirjanpitoajot, mikäli yrityksen tilinpäätöksestä on kulunut jo aikaa
 • Tiliote tai muut tiedot, jolla voit todistaa yrityksen tilinumeron.

Näin saat vakuudettoman yrityslainan nopeasti tilille 

Vakuudeton yrityslaina on nopea lainatuote, joka voidaan saada yrityksen tilille päivissä käyttöön. Koska vakuudeton yrityslaina on joustava ja nopea lainatuote, soveltuu se hyvin myös nopeaan ja äkilliseen lainan tarpeeseen. 

Kun olet saanut hyväksytyn lainapäätöksen, voidaan sinulta edellyttää vielä dokumentteja liitetiedoiksi lainan maksua varten. Toimittamalla tarvittavat liitteet ajoissa varmistat, että saat yrityslainan nopeasti käyttöön. 

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Vertaile lainat nyt

Vakuudettoman yrityslainan ehdot 

Vakuudettoman yrityslainan ehdot vaihtelevat paljon eri lainantarjoajilla. Tässä tyypillisiä ehtoja, jota voit saada pieneen yrityslainaan riippuen yrityksen tilanteesta ja siitä, mistä lainatarjous saadaan: 

 • Yrityslainan suuruus: 1000 – 350 000 € 
 • Laina-aika: 1 – 3 vuotta 
 • Vakuudet: Ei vakuuksia – yrittäjän henkilötakaus riittää
 • Korko: 1 – 3% kuukaudessa 
 • Maksu tilille: Samana päivänä tai viimeistään kahdessa arkipäivässä 

Kilpailuta yrityslainat ja löydä paras laina vuodelle 2023 

Suosittelemme valitsemaan edullisimman yrityslainan, jossa lainasumma on riittävän suuri kattamaan yrityksen käyttöpääoman tarpeet. Yleensä paras yrityslaina on se, jossa on matalimmat kustannukset. Ota huomioon nämä asiat yrityslainoja vertailtaessa:

 • Yrityslainan hinta. Paljonko maksat yrityslainasta kuluja laina-ajalta? 
 • Yrityslainan kuukausierä. Onko lainan kuukausierä riittävän alhainen, jotta yrityksesi voi maksaa lainan takaisin?
 • Yrityslainan määrä. Onko lainasumma riittävä? 
 • Joustavuus. Onko lainan maksussa joustoa ja soveltuu kyseinen lainatuote yrityksesi tarpeesen?

Yleisin virhe yrityslainaa hakiessa on unohtaa vertailla eri luotonantajia keskenään. Kilpailuta yrityslainat Nordsekin avulla ja selvitä, mistä löytyy paras yrityslaina vuonna 2023! 

Usein kysyttyä yrityslainoista 

Kuinka vakuudeton yrityslaina toimii? 

Vakuudeton yrityslaina haetaan netistä nopealla verkkohakemuksella. Saat nopeasti lainatarjouksen katsottavaksi – lainan allekirjoitus tehdään omilla verkkopankkitunnuksilla. Kun hyväksyt lainan ja toimitat tarvittavat liitteet, voidaan yrityslaina maksaa tilille 1 – 2 arkipäivässä. 

Minkälaisia yrityslainoja on tarjolla pk-yrityksille?

Suosituimmat yrityslainat ovat vakuudeton yrityslaina, vakuudellinen yrityslaina, laskurahoitus ja limiittiluotto. Yrityslainaa voidaan nostaa sekä vakuudellisena että vakuudettomana. Vakuudellinen yrityslaina soveltuu suurempiin satojen tuhansien tai miljoonien eurojen lainasummaan. Vakuudetonta yrityslainaa myönnetään 1 000 eurosta aina 350 000 euroon asti. 

Onko yrityslainaa tarjolla toiminimille?

Yrityslainaa voidaan hakea toiminimelle, sillä luottoa myönnetään kaikkiin yleisimpiin yhtiömuotoihin ja toimialoihin. 

Olenko henkilökohtaisesti vastuussa yrityslainan takaisinmaksusta?

Vakuudetonta yrityslainaa myönnetään henkilötakauksella, jolloin yrittäjä on henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta. 

Miksi yritykselleni ei myönnetty yrityslainaa?

Yleisimmät syyt hylättyyn lainapäätökseen ovat: 

 • Liian vähän liikevaihtoa suhteessa velkaan 
 • Maksuhäiriömerkintä (yritys tai takaaja)
 • Kannattavuus liian huono suhteessa velkamäärän 

Paljonko yrityksellä on oltava liikevaihtoa lainan saantiin?

Eri luotonantajilla on erilaisia kriteereitä luotonmyöntöön, mutta yleensä vakuudetonta yrityslainaa voidaan myöntää yli 15 000 euron vuosiliikevaihdon yrityksille.