Vertaile pienet lainat netistä 

LainaaVertaile pienet lainat netistä 

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat pieniä, alle 10 000 euron vakuudettomia lainoja netissä. Voit vertailla pieniä lainoja netistä Nordsekin avulla. Lainojen kuluissa on suuria eroja – siksi vertailu kannattaa aina tehdä myös pienemmissä lainoissa. 

Säästät kuluissa, sillä saamme pankit kilpailemaan asiakkuudestasi ja laskemaan lainojen korkoja. Pienten alle 10 000 euron lainoissa normaali takaisinmaksuaika on 6-10 vuotta. 

Pienten lainojen vertailu kannattaa tehdä huolellisesti, sillä tarjottavissa lainoissa voi olla merkittäviä eroja kulujen suhteen. Parhaimmillaan voit saada pientä lainaa 4% vuosikorolla – normaali vaihteluväli lainoissa on 4-20% välillä. 

Pieni laina joustavasti käytössäsi 

Voit hakea rahoitusta pienemmille lainasummille Nordsekin kautta. Tässä alla tärkeimpiä tietoja:

 • Voit saada alle 10 000 euron lainoihin jopa 15 vuoden takaisinmaksuajan 
 • Pienempiin lainoihin otetaan lyhyempi laina-aika: esimerkiksi normaali maksuaika alle 5 000 euron lainoihin on 3-6 vuotta 
 • Voit saada edullista lainaa myös pienemmille lainasummille 
 • Muut kuin korkokulut ovat usein merkittävä kuluerä alle 10 000 euron lainoissa – pankit voivat periä muita kuin korkokustannuksia jopa 150 euroa vuodessa 

Pieni laina heti tilille 

Pieni laina voidaan maksaa heti tilille, kun olet hyväksynyt sopimuksen. Voit nostaa pienen alle 10 000 euron lainan käyttöön parhaimmillaan jo saman päivän aikana. Tässä vinkit, jolla varmistat, että laina voidaan maksaa heti tilille: 

 • Tee tarjouspyyntö huolellisesti ja toimita tarvittavat liitteet 
 • Arvioi itselle sopiva kuukausierä, jossa erän suuruus tarpeeksi pieni 
 • Vertaile pienten lainojen kohdalla erityisesti todellista vuosikorkoa 
 • Pieni laina maksetaan heti tilille, kun olet allekirjoittanut sopimuksen – viimeistään kahden arkipäivän kuluessa

Täyttämällä hakemuksen huolellisesti mahdollistat nopean käsittelyn ja luottopäätöksen. Kun toimitat hakemuksen yhteydessä tarvittavat liitteet, saat nopeammin lopullisen lainapäätöksen. 

Itselle sopiva kuukausierä on sellainen, jonka pystyt maksamaan aikataulussa takaisin. Emme suosittele ottamaan liian tiukalle viritettyä takaisinmaksusuunnitelmaa – silloin sinulla ei ole joustovaraa yllättävien menoerien saapuessa. 

Vertailemalla pieniä alle 10 000 euron lainoja kannattaa kiinnittää erityistä huomiota lainan kokonaiskustannuksiin, ei pelkkään korkoon. 

Voit saada pienen lainan heti tilille, kun olet hyväksynyt ja allekirjoittanut luottosopimuksen pankin tai rahoitusyhtiön kanssa. Nopeutat lainan maksua tilille ilmoittamalla portaalissa jo hyvissä ajoin tilinumeron, jolla haluat lainan maksettavan. 

Etsitkö halvinta lainaa? Säästä kilpailutuksen avulla jopa 3700 euroa 

Kun etsit halvinta lainaa 1-60 000 euron lainasummille, on hyvin tärkeää muistaa kilpailuttaa laina. Kilpailutuksen avulla löydät halvimman lainan, sillä saat sen avulla pankit kilpailemaan sinusta. 

Kilpailuttamisen avulla voit säästää paljon aikaa ja rahaa. Tässä muutama esimerkkilaskelma, kuinka voit laskea lainan korkoa kilpailutuksen avulla:

Vanha laina ennen kilpailutusta

LainasummaTakaisinmaksuaika Vuosikorko lainalle Kuukausierä Korot laina-ajalta
10 000 €7 vuotta18%210 €7.654 €

Uusi kilpailutuksen avulla nostettu laina

LainasummaTakaisinmaksuaika Vuosikorko lainalle Kuukausierä Korot laina-ajaltaSäästöt 
10 000 €7 vuotta10%166 €3.944 €3.710 €


Esimerkkilaskelma paljastaa, että laskemalla 10 000 euron lainassa (7 vuoden laina-aika) korkoa (18%) alkuperäisestä 10% vuosikorkoon, saat säästöjä jopa 3710 euroa koko laina-ajalta. Lisäksi kuukausierä laskee 44 euroa.

Mistä pieni laina alhaisella korolla?

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat vakuudetonta pientä lainaa aina 60 000 euroon asti jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Näin löydät parhaiten pienen lainan alhaisella korolla:

 • Kilpailuta aina pienet alle 10 000 euron lainat ja säästät kuluissa 
 • Valitse laina, jossa on alhaisin todellinen vuosikorko 
 • Älä hyväksy heti ensimmäistä lainatarjousta – odottamalla hetken saat varmasti kaikilta tarjoajilta tarjouksen 
 • Pienten lainojen hinnoissa voi olla suuriakin eroja – lainan hintaan vaikuttaa arvioitu henkilöriski ja luotonantajan oma hinnoittelumalli 
 • Netistä nostettavat nopeat pienet lainat ovat nykyään edullisia – voit saada lainaa jopa 4% vuosikorolla 

Tarvitsetko lainaa nopeasti? Onnistuu

Moni pienen lainan hakija arvostaa nopeutta. Voit nykyään saada lainaa nopeasti ja edullisesti. Vaikka nopeus olisi tärkeä kriteeri lainansaantiin, ei siitä tarvitse enää maksaa ylimääräistä. 

 • Pikavipit ja pikalainat on nykyään korvattavissa nopeilla lainoilla netissä, jossa on alhainen korko 
 • Nopeimmillaan voit saada lainaa jo samana päivänä 
 • Vertailun avulla selvität nopeasti, keneltä voit saada parhaimmilla ehdoillaa lainaa 
 • Pienet lainat kannattaa kilpailuttaa – voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla lainasi 

Näin helposti kilpailutat pieniä lainoja

Pieniä lainoja on helppo kilpailuttaa Nordsekin avulla:

 1. Täytä hakemus ja ilmoita hakukenttään haettava rahoitusmäärä 
 2. Vertaile tarjouksia palvelumme avulla 
 3. Valitse edullisin tarjous 
 4. Rahat käyttöön nopeasti allekirjoittamalla sopimuksen 

Yhä useampi suomalainen kilpailuttaa myös pienemmät alle 10 000 euron lainat. Koska voit säästää paljon kuluissa nopealla verkkohakemuksella, kannattaa lainat kilpailuttaa säännöllisesti. Sitä pidempi laina-aika pienessä lainassa on, sen suurempi mahdollinen kulusäästö on. 

Hae pieni laina nyt – edullinen tarjous tulee heti

Hae pieni laina nyt, mikäli sinulla on:

 • Tiedossa oleva lainatarve 
 • Kalliita luottokorttilaskuja
 • Mahdollinen lainatarve lähitulevaisuudessa 

Kilpailuttamalla Nordsekin kautta löydät helpoiten edullisen tarjouksen. Koska pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamien lainojen hinnoissa on suuria eroja, kannattaa myös pienet lainat kilpailuttaa säännöllisesti. 

Pankista vai rahoitusyhtiöltä?

Voit saada pientä vakuudetonta lainaa 1-60 000 euroa sekä pankeilta että rahoitusyhtiöiltä. Nykyään pankkien lainatuotteet ovat ominaisuuksiltaan samoja kuin rahoitusyhtiöiden tarjoamat ratkaisut. Siksi voit huoletta nostaa rahoitusta molemmista – tärkeimpänä onkin löytää edullinen rahoitus. 

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat nopeasti luottoja pieniin lainoihin. Suosittelemme lähtökohtaisesti aina valitsemaan edullisimman lainan – oli se sitten pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama. 

Lainaa vai luottoa?

Pienistä vakuudettomista alle 60 000 euron lainoista voidaan käyttää eri termejä, vaikka kyseessä on sama lainatuote. Yleinen termi lainan lisäksi on luotto, joka on yleistermi lainaan. 

Voit hakea vakuudetonta luottoa, kun seuraavat kriteerit täyttyvät:

 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä 
 • Kotipaikkasi on Suomessa
 • Sinulla on säännölliset tulot 

Muita yleisesti käytettyjä termejä lainaan ovat kulutusluotto ja joustoluotto. Molemmat ovat yleistermejä lainasta, jota voi saada pankeista ja rahoitusyhtiöstä ilman vakuuksia 1-60 000 euron lainasummille. 


Vakuudeton tai vakuudellinen

Vakuudetonta lainaa haetaan usein isommille lainasummille, jossa vakuudeksi annetaan reaaliomaisuutta. Suomessa yleisin vakuudellinen laina on asuntolaina. Asuntolainaa vasten annat pankille vakuudeksi ostettavan asunnon. 

Toinen yleinen vakuudellinen laina on autolaina. Vakuudellinen autolaina ei ole aina vakuudetonta lainaa halvempi. Erityisesti autoliikkeiden tarjoamien lainojen korot voivat olla vakuudettomia korkeampia. 

Pienet alle 60 000 euron lainat ovat yleensä vakuudetonta lainaa. Vakuudeton laina on kulutusluotto, jossa ei anneta reaalivakuuksia luotonantajalle. Voit käyttää lainaa joustavasti eri tarkoituksiin. Lainassa sovitaan etukäteen takaisinmaksuaika, normaalisti 1-15 vuoden välille. Voit saada vakuudetonta lainaa edullisesti ja nopeasti – parhaimmillaan lainaa voidaan tarjota 4% vuosikorolla.

Mistä kannattaa ottaa pieni laina?

Pieni laina kannattaa kilpailuttaa vertailupalvelun avulla, sillä voit yhden hakemuksen avulla kilpailuttaa lainan useammasta paikasta. 

Mikä on pienen lainan todellinen korko?

Voit saada pienelle lainalle alhaisimmillaan 4% vuosikoron. Normaalisti lainojen korot vaihtelevat 4-20% välillä. 

Mikä on minimi kuukausierä?

Lainasopimuksessa on erikseen määritelty, kuinka paljon kuukausierän suuruus on minimissään. 

Onko ikäraja 21 vuotta?

Pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamissa vakuudettomissa lainoissa on 21-vuoden ikäraja. 

Tarvitsenko pankkitunnuksia?

Tarvitset pankkitunnuksia lainan allekirjoittamista varten. Lainaa voi hakea ilman pankkitunnuksia. 

Saako pankista lainaa jos on pieni eläke?

Voit saada lainaa pankista, kun sinulla on pieni eläke. Lainaa myönnetään säännöllisiä tuloja vasten. Tulojen suuruus vaikuttaa annettuun lainamäärään. 

Voinko ottaa pienen lainan, vaikka joskus ollut merkintöjä?

Lainaa voidaan myöntää, mikäli sinulle ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Valitettavasti lainaa ei voida myöntää, mikäli sinulla on maksuhäiriörekisterissä merkintöjä. 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 25000

Lainaa 25000 euroa ilman vakuuksia  Monella voi tulla eteen tilanteita, jolloin on tarvetta ulkopuoliselle rahoitukselle. 25 0000 euron Lainan avulla voidaan toteuttaa pitkäaikaisia haaveita, vaikka...

 Lainaa 15000 euroa

15000 euron laina heti tilille  Voit saada 15000 euron lainan tilille heti, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Laina maksetaan tilille...

Lainaa 40000 

Lainaa 40000 euroa ilman vakuuksia  Kilpailuta 40 000 euron laina ilman vakuuksia jo tänään, niin selvität sinulle parhaan korko tarjouksen. Lainan kilpailuttaminen on maksutonta ja...

Lainaa 30000 euroa 

Lainaa 30000 euroa  Nosta 30 000 euron laina ilman vakuuksia nopeasti netistä. Lainahakemus onnistuu nopeasti muutamassa minuutissa ja saat heti lainatarjoukset jopa 30 pankilta ja...