Vertaa lainoja läpinäkyvästi ja säästä kuluissa

Julkaistu

Janne Häkkinen

Lainan vertailu on yhä yleisempää, sillä moni tekee hintojen vertailun ennen lainan nostamista tilille. Tämä on hyvä asia, sillä lainojen hinnoissa voi olla merkittäviä eroja myös pankkien välillä. Lainojen vertaileminen on fiksua, sillä sen avulla selvitetään nopeasti parhaat korkotarjoukset vakuudettomaan lainaan. 

Käymme tässä artikkelissa läpi, mitä asioita kuluttajan kannattaa ottaa huomioon, kun lainaa vertaillaan eri pankkien välillä. Käymme läpi, mistä kustannuksista lainan kulut koostuvat ja mitä muita asioita lainaa hakiessa kannattaa ottaa huomioon. 

Keskitymme artikkelissa vakuudettomien lainojen vertailuun. Voit käyttää monia artikkelissa käytyjä asioita myös vakuudellisen lainan vertailussa. 

Läpinäkyvä lainavertailu auttaa löytämään parhaan lainatarjouksen 

Lainojen vertailun voit tehdä myös itse lähettämällä lainatarjoukset kymmeniin eri pankkeihin. Tällöin sinun tulee lähettää jokainen lainahakemus erikseen pankkeihin ja kirjata eri lainatarjoukset vaikka exceliin ylös vertailua varten. 

Nordsekin lainapalvelun avulla voit nopeasti selvittää yhdellä lainahakemuksella, mistä pankista tarjotaan edullisinta korkoa sinulle vakuudettomaan lainaan. Voit nopeasti kilpailuttaa kaikki vakuudettomat lainat 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti. 

Läpinäkyvä lainavertailu  paljastaa nopeasti parhaat korkotarjoukset: 

  • Lainavertailussa näet kaikki lainan kustannukset: nimelliskoron, todellisen vuosikorkon ja tilinhoitomaksun 
  • Näet nopeasti, mistä löytyy halvin lainatarjous 
  • Maksuton lainapalvelu – hakemus ei sido mihinkään 

Nordsekin lainapalvelussa voit nopeasti kilpailuttaa lainat ja selvittää pankkien parhaat korkotarjoukset. 

Vastuullinen lainavertailu 

Haluamme tehdä lainavertailun mahdollisimman helpoksi ja läpinäkyväksi. Emme itse rahoita asiakkaita, vaan autamme kuluttajia löytämään mahdollisimman hyviä vakuudettomia lainoja pankeista. 

Meille vastuullisuus tarkoittaa sitä, että kuluttaja saa läpinäkyvän kuvan tarjolla olevista lainatuotteista ja mukana olevat luotonantajat noudattavat hyvää luotonantotapaa ja niitä valvoo Suomessa viranomainen. 

Läpinäkyvä lainavertailu auttaa kuluttajaa löytämään helposti parhaan korko tarjouksen. Kun palvelun avulla saadaan parempi korko lainalle.

Vertaile lainojen kustannuksia ennen lainapäätöstä 

Isoin hyöty lainan vertailusta on säästetyt kulut. Kun muistat vertailla vakuudettoman lainan kustannuksia – löydät varmimmin parhaan korkotarjouksen lainalle. 

Yllättävän moni kuluttaja unohtaa vertailla lainan kustannuksia. Tällöin laina nostetaan ensimmäisestä luotonantajalta, josta saadaan lainaa. Tämä ei ole kovin suositeltavaa, sillä lainan korot vaihtelevat paljon. Toisin sanoen voit säästää merkittävästi kuluissa, kun muistat tehdä lainavertailun ennen lainan nostamista. 

Sitä suurempi laina haetaan, sitä tärkeämpää on löytää matala korko lainalle. Vaikka säästät enemmän suurempien lainojen vertailussa, kannattaa myös pienet tuhansien eurojen lainojen korot vertailla. Voit yhtä helposti vertailla pienen 1000 euron lainan kuin 40 000 euron lainan palvelussamme. Koska kaikki säästetyt eurot ovat kotiinpäin, kannattaa myös pienet lainasummat kilpailuttaa lainapalvelussa. 

Todellinen vuosikorko paljastaa parhaan lainatarjouksen 

Lainan hinnoittelu voi vaihdella pankeissa. Lainan hinnoittelu voi muodostua myös eri tavalla eri lainatuotteilla. Vaikka lainan korko on suurin kustannuserä suurimmassa osassa lainoja, tämä ei pidä paikkansa aina erityisesti pienissä pikalainoissa ja osamaksuissa. 

Lainan koron lisäksi peritään kiinteä tilinhoitomaksu, joka voi olla yllättävän suuri kuluerä lainassa. Varsinkin pienissä luottosummissa tilinhoitomaksu voi ylittää lainan korkokulut. 

Todellinen vuosikorko on siitä hyvä mittari, että se ottaa huomioon lainan kokonaiskulut. Luotonantajat ovat velvollisia aina ilmoittamaan lainan todellisen vuosikoron, sillä se paljastaa nopeasti lainan kaikki kulut. 

Suosittelemme lainavertailussa keskittymään todelliseen vuosikorkoon nimelliskoron sijaan. Näin selvität nopeasti, mistä pankista tarjotaan aidosti edullisinta vakuudetonta lainaa. 

Lainapalvelun käyttö on nopeaa

Yleinen virheluulo on, että lainojen vertailu sopii vain silloin, kun lainan nostamisella ei ole kiire. Tämä voi pitää paikkaansa, kun lainatarjoukset haetaan erikseen jokaisesta pankista. 

Kun teet lainatarjouspyynnön Nordsekin avulla, voit saada lainatarjoukset heti katsottavaksi. Käytännössä saat tarjouksen katsottavaksi heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, joten itseasiassa lainavertailu auttaa myös säästämään aikaa. 

Vertailun avulla näet nopeasti pankkien korkotarjoukset. Sen sijaan, että joudut itse vertailemaan korkoja excelissä – näet heti missä lainassa on matalimmat kustannukset ja kuukausierä. 

Me Nordsekillä työskentelemme sen eteen, että sinä saisit nopeasti löydettyä parhaan korkotarjouksen pankista nopeasti ja helposti. 

Selvitä paras lainatarjous Nordsekin avulla 

Paras lainatarjous voi tulla kotimaisesta pankista, Ruotsista, Virosta tai Norjasta. Et tiedä etukäteen parasta lainatarjousta, sillä pankit hinnoittelevat lainat asiakaskohtaisesti! Tästä syystä lainavertailun tekeminen kannattaa aina vakuudettomissa lainoissa.

Voit Nordsekin maksuttoman lainapalvelun avulla vertailla lainoja nopeasti yhden lainahakemuksen avulla. 

  • Selvitä paras korko lainalle kymmenistä eri pankeista 
  • Yksi hakemus, useampi lainatarjous 
  • Lainavertailu on nopeaa ja helppoa 

Voit kilpailuttaa kaikki vakuudettomat lainat meidän avulla 1000 eurosta ylöspäin. Hae edulliset lainatarjoukset vaikka heti Nordsekin avulla!

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.