Pikalaina

Janne Häkkinen

Pikalaina on nopea lainatuote, jota pankit tarjoavat 500 eurosta jopa 60 000 euroon asti 1 – 15 vuoden maksuajalla. 

Koska pikalaina on vakuudeton laina, siihen ei tarvita mitään vakuuksia. Tästä syystä lainaa voi saada tilille jopa samana päivänä, joten se auttaa hyvin myös hyvin nopeaan rahantarpeeseen. 

Kaikki pikalainat ovat hyvin joustavia käyttää, sillä voit itse päättää lainan käyttökohteen. Tässä artikkelissa käymme läpi, milloin pikalainan nostaminen voi olla fiksua. 

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Pikalaina auttaa nopeaan rahantarpeeseen 

Pikalainan nostaminen voi olla fiksu valinta, kun: 

  • Hakijalla on riittävästi tuloja maksaa laina takaisin 
  • Lainantarve on nopea 
  • Lainaa ei tarvita pitkäksi aikaa 
  • Rahalla tehdään fiksu investointi 
  • Kulut eivät ole korkeita 

Pikalainan nostaminen voi olla järkevää, kun hakijalla on riittävästi tuloja maksaa laina sovitussa aikataulussa takaisin. Ennen lainan nostamista on hyvä arvioida oma maksukyky tarkkaan, sillä lainaa pitää myös lyhentää takaisin joka kuukausi. 

Pikaluotto on hyvin nopeasti nostettavissa tilille, sillä pankit voivat tarjota lainaa jopa samana päivänä käyttöön. Vaikka laina voidaan nostaa nopeasti tilille, ei lainan nostamisessa kannata hätiköidä. 

Sopiva pikalaina löydetään, kun oma lainatarve arvioidaan etukäteen ja lainan korko muistetaan kilpailuttaa. Jos lainarahalla investoidaan sinulle tärkeisiin asioihin, voi lainan nostaminen olla perusteltua. 

Suosittuja lainan nostotarpeita ovat kodin remontti, laskujen maksu, matkustaminen ja shoppailu, auton hankinta ja lainojen poismaksu. 

Näin haet lainaa

1. Lähetä lainahakemus

Lainahakemuksen lähettäminen onnistuu 2 – 5 minuutissa ilman liitteitä.

2. Vertaa lainatarjouksia 

Ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi – osa pankeista tekee tarjouksen 6 tunnin sisällä. 

3. Hyväksy paras laina – rahat tilille 

Laina voidaan maksaa tilille jopa samana päivänä – allekirjoita laina omilla verkkopankkitunnuksilla.

Joustava ratkaisu nopeaan lainatarpeeseen 

Pikalainan etuna on nopeus ja joustavuus. Koska laina voidaan saada tilille jopa heti, sopii se myös hyvin äkillisiin rahan tarpeisiin. 

Laina voidaan maksaa milloin vain etuajassa takaisin, joten pikalainaa voidaan nostaa tilille myös hyvin lyhyeksi aikaa. On kuitenkin hyvä huomata, että osa pankeista peritään lainasta avausmaksun, jolloin lyhytaikainen laina voi tulla erittäin kalliiksi. Jos tarkoituksena on maksaa laina nopeasti takaisin, kannattaa valita lainatuote jossa ei peritä avausmaksua. 

Koska lainaa voidaan käyttää mihin, sopii pikalaina joustavasti kaikkiin yleisimpiin käyttötarkoituksiin. Pankit eivät voi valita, mihin lainaa käytetään. Voit tästä syystä käyttää lainan juuri kuten itse haluat. Jos lainasumma on suurempi, voidaan lainaa käyttää myös useampaan kuin yhteen käyttökohteeseen. 

Nordsek lainapalvelu

Maksuton

Lainapalvelumme on täysin maksuton.

Säästää kuluissa

Säästät rahaa, kun kilpailutat lainat kauttamme. 

Nopea

Nopeasti lainatarjoukset pankeista katsottavaksi. 

Vertaile lainat nyt

Mahdollista löytää edullinen pankkilaina pikalainaan 

Yleinen luulo on, että pikalaina on sama asia kuin pikavippi! Pikavippi on monelle tuttu lainatuote, jolloin rahoitusyhtiöt ovat tarjonneet pientä vippiä hyvin kalliilla korolla käyttöön. 

Pikalaina ei ole sama asia kuin pikavippi, sillä pikalainaa tarjoavat pankit alkaen 4% korolla. Pikalaina on käytännössä mikä tahansa vakuudeton laina, sillä myös pankit tarjoavat edullista lainaa nopeasti käyttöön. 

Edullista ja nopeaa pikalainaa Suomessa tarjoavat sekä kotimaiset pankit että ulkomaiset pankit. Voit saada hyviä pankkilaina tarjouksia Norjasta, Virosta tai Ruotsista kotimaisten luotonantajien lisäksi.

Ruotsalaiset ja norjalaiset pankit kilpailevat paljon samoista laina-asiakkaista, jotka hakevat suurempaa lainasummaa edullisesti käyttöön. Virosta lainaa voi saada alhaisilla tuloilla käyttöön, mutta lainan korko voi olla suurempi kuin pohjoismaisilla pankeilla.  

Pankit kilpailutuksessa

pankit jota nordsek kilpailuttaa

Maksa laskuja tai investoi tärkeisiin asioihin pikalainan avulla 

Voit joustavalla pikalainalla rahoittaa sinulle tärkeitä asioita. Ehkä sinulla on jäänyt erääntyneitä maksuja maksamatta, johon tarvitset rahoitusta? Vai onko sinulla tiedossa investointi, johon olisi hyvä saada vakuudetonta lainaa. 

Esimerkiksi freelancereillä ja yrittäjillä tulot voivat vaihdella paljon kuukausittain ja vuoden aikana. Tällöin pikalainan nostaminen voi toimia sopivana kassatuotteena, jolloin alhaisten tulojen aikaan pakollisia menoja voidaan rahoittaa vakuudettomalla lainalla. 

Lainan avulla voidaan rahoittaa esimerkiksi kodin remonttia, jolla voidaan nostaa asunnon arvoa. Investointi voi olla myös omaan hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Esimerkiksi paremman auton hankinta perheelle voi olla kannattava investointi nopealla vakuudettomalla lainalla. 

Olipa lainan tarve mikä tahansa, sopivalla lainasummalla ja edullisella korolla pikalainen nostaminen voi olla erittäin hyvä lainatuote! 

Löydä nopea lainatuote alhaisella korolla Nordsekin avulla 

Pikalainan vertaileminen on helppoa Nordsekin avulla, sillä voit saada yhdellä lainahakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta katsottavaksi! 

Koska lainojen vertailu voi säästää jopa tuhansia euroja, kannattaa kaikki lainat kilpailuttaa aina ennen lainan nostamista. Pikaluoton korko voi vaihdella paljon, sillä pankit tarjoavat lainaa 4 – 20 % nimelliskorolla. 

Kilpailuttamalla pikalainat varmistetaan, että sinulla on käytössä kaikkein edullisin ja tehokkain pikalaina. Sopiva pikalaina voi auttaa sinua joustamaan omissa raha-asioissa juuri silloin, kun sitä tarvitset! 

Usein kysyttyä ja vastaukset pikalainasta

Mikä on pikalaina? 

Pikalaina on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton laina, jota myönnetään 500 – 60 000 euroa. Lainaan voi saada maksuaikaa 1 – 15 vuotta. Pikalainan voi saada tilille jopa samana päivänä. 

Kuka voi saada pikalainaa?

Pikalainaa myönnetään täysi-ikäisille henkilöille, joilla on puhtaat luottotiedot. Voit saada pankista lainaa, kun sinulla on riittävästi säännöllisiä tuloja. Voit tarkistaa Nordsekin avulla hetkessä, mistä pankista sinulle tarjotaan edullista pikalainaa. 

Mikä on pikalainan korko? 

Pikalainan korko on asiakaskohtainen. Normaali vaihteluväli pikalainan korossa on 4 – 20% ja todellinen vuosikorko 5 – 39%. Selvitä tarjouspyynnön avulla, millä korolla sinulle voidaan tarjota nopeaa lainaa!

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.