Pikalaina kokemuksia

Janne Häkkinen

Pikalainat ovat kasvattaneet suosiota 2000-luvulla, sillä nykyään netistä voidaan nostaa nopeaa vakuudetonta lainaa jopa samana päivänä tilille. Samalla myös tarjolla on ollut hyvin kalliita pikalainojen tarjoajia, jotka todellisuudessa ovat tarjonneet pikavippejä todella korkealla korolla. 

Pikalaina kokemuksia on laidasta laitaan, mutta suurin osa luoton nostaneista on ollut tyytyväisiä. Tyypillisesti tyytyväisimpiä pikalainan nostajia ovat ne, jotka ovat tehneet huolella vertailun ja arvioineet itselle sopivinta pikalainaa ennen luoton nostamista tilille. 

Pikalainat ovat usein lyhytaikaiseen lainatarpeeseen nostettuja lainoja, mutta niitä voidaan nostaa tilille myös pidemmällä maksuajalla. Koska lainassa ei ole vakuuksia, voidaan laina saada pankista jopa saman päivän aikana. 

Tässä artikkelissa käydään läpi asiakkaiden kokemuksia pikalainoista ja siitä, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ennen lainan nostamista. 

Pikalainan hyödyt ja haitat 

Pikalainojen suosio on perustunut nopeuteen, helppouteen ja joustavuuteen. Pikalaina on ollut monelle hyvä tapa saada nopeasti rahaa kasaan esimerkiksi laskujen maksuun tai muihin äkillisiin menoihin. 

Moni on kiitellyt pikalainojen nopeutta sekä joustavuutta. Myös moni pankki on tarjonnut nykyään hyvin nopeita pikalainoja, jolloin perinteiset pikavipit on korvattu pankkien pikalainalla. Pankkilainalla ollaan saatu korkotaso alas, eikä nopeasta nettilainasta tarvitse maksaa enää korkeaa korkoa. 

Pikalainat ovat saaneet kiitosta joustavuudesta, sillä sen avulla voidaan rahalla tehdä mitä vain. Koska laina on vakuudetonta, voi lainanottaja aina itse päättää, mihin rahaa käytetään. 

Pikalainan suurimmat haitat ja huonot kokemukset ovat liittyneet korkeisiin kuluihin tai epäselviin lainaehtoihin. Erityisesti perinteiset pikavippien tarjoajat ovat voineet tarjoa lainaa jopa satojen prosenttien korkotasolla. Tästä johtuen moni kuluttaja on voinut ajautua taloudelliseen vaikeuksiin, sillä suurin osa lainan maksuista on kohdistunut korkoihin eikä lainan lyhennyksiin. 

Pikalainan hyvät kokemukset 

Pikalainan hyvät kokemukset ovat seuraavanlaisia: 

 • Nopea rahan apu 
 • Joustava käyttää 
 • Pankkilaina edullisella korolla 
 • Ei vakuuksia
 • Tarjolla lyhyttä sekä pitkää maksuaikaa 
 • Helppo ja selkeä lainatuote 

Pikalainan huonot kokemukset 

Pikalainan huonot kokemukset ovat seuraavanlaisia: 

 • Korkeat korot erityisesti rahoitusyhtiöillä 
 • Vanhoissa limiittiluotoissa korkeat ja epäselvät lainaehdot 
 • Lainan kustannukset koostuvat useasta tekijästä 
 • Kokonaiskulut korkeat 
 • Nostaa velkamäärää 

Pikalainan tarjoajat Suomessa 

Suomessa pikalainaa tarjoavat sekä kotimaiset pankit, rahoitusyhtiöt ja ulkomaiset digipankit. Lainaa voidaan tarjoa 100 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti. 

Tässä lista muutamasta aktiivisesti pikalainaa tarjoavista pankeista ja rahoitusyhtiöistä: 

Voit saada lainaa ulkomailta usein suuremmalla lainasummalla kuin kotimaisesta pankista. Esimerkiksi moni on saanut parempia pikalainatarjouksia Norjasta ja ruotsalaisilta digipankeilta. Ruotsalaiset pankit kilpailevat norjalaisten kanssa suuremmilla lainasummilla, mutta ne voivat tarjota myös edullisempaa korkoa kuin kotimaiset luotonantajat. 

Pikalaina kokemukset ovat vaihtelevia 

Pikalainojen kokemukset vaihtelevat paljon. Moni arvostaa lainojen nopeutta, joustavuutta ja helppouta. Pikalainan avulla ollaan voitu maksaa pois erääntyneitä laskuja, tehdä tarvittavia investointeja ja saada apua kiireellisiin rahan tarpeeseen. 

Pikalainan huonot kokemukset ovat liittyneet hintaan ja epäselviin ehtoihin. Usein huonot kokemukset ovat liittyneet erityisesti vanhoihin luottosopimuksiin rahoitusyhtiöissä, jossa limiitin korko on voinut olla jopa satoja prosentteja vuodessa. 

Korkeat korot ovat voineet aiheuttaa monelle velkaongelmia ja taloudellisia ongelmia. Tällöin korkeat korot ovat aiheuttaneet ahdingon, sillä suuri osa maksuista on kohdistunut velan kuluihin, ei lyhennyksiin. 

Näin löydät turvallisen pikalainan 

Paras tapa välttää pahimmat pikalainojen sudenkuopat on aina kilpailuttaa pikalainat ja nostaa vain edullisella korolla laina pankista. 

Näin saat käyttöön pankista edullisen pikalainan:

 1. Kilpailuta lainan korko Nordsekin avulla 

 2. Vertaile lainatarjouksia 

 3. Valitse edullisin laina todellisen vuosikoron perusteella 

 4. Nosta lainaa vain tarvittava lainasumma

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Muista aina kilpailuttaa pikalainan korko ennen valintaa 

Pikalainan koroissa on suuria eroja, sillä lainan nimelliskorko voi vaihdelle 4 – 20% välillä. Suomessa korkokatto määrittää, ettei lainan nimelliskorko uusissa lainoissa voi olla yli 20%. Tämä ei koske vanhoja limiittisopimuksia, jossa korko voi olla tätä huomattavasti korkeampi. 

Paras tapa selvittää itselle sopivin lainatarjous on vertailla pikalainat keskenään. Koska pikalainan kilpailuttaminen on maksutonta ja ei sido mihinkään, kannattaa lainojen korot vertailla aina ennen lainan nostamista. 

Kilpailuttamalla pikalainat 500 eurosta aina 60 000 euroon asti Nordsekin avulla voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta katsottavaksi. Kilpailuttaminen kannattaa, sillä sen avulla voit säästää jopa tuhansia euroja kuluissa!

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.