Pikalaina hyödyt ja haitat 

Janne Häkkinen

Pikalaina on vakuudeton laina, jota pankit tarjoavat asiakkaille 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Pikalainan etuina ovat nopeus ja joustavuus, sillä sitä voidaan käyttää mihin vain itselle sopivaan käyttökohteeseen.

 Pikalainaa ei suositella nostettavaksi, mikäli sinulla on vaikeuksia maksaa lainaa takaisin. Sen haittapuolina ovat huonossa taloustilanteessa lisääntynyt velka, joka nostaa kuukausittaisia menoja. 

Pikalaina voi olla fiksu ja hyödyllinen lainatuote sinulle, kun saat lainaa edullisella korolla ja tarvitset joustoa arjen rahoittamiseen. Käymme läpi tässä artikkelissa, mitä hyötyjä ja haittoja pikalainan nostamisesta voi olla. 

Pikalaina edut ja hyödyt 

Pikalainan suurimmat hyödyt liittyvät nopeuteen ja joustavuuteen. Koska laina on vakuudetonta, voit saada sen nopeasti tilille muutamassa tunnissa tai viimeistään parissa arkipäivässä. 

Koska lainan voi saada nopeasti tilille jopa samana päivänä, sopii vakuudeton pikalaina hyvin äkilliseen rahantarpeeseen.

Toinen merkittävä hyöty pikalainasta on sen joustavuus. Koska lainassa ei ole vakuuksia, voit itse päättää rahan käyttökohteen. Pikalainaa voit käyttää esimerkiksi matkusteluun, remonttiin, kodinkoneen hajoamiseen tai vaikkapa laskujen tai harrastusten maksamiseen! 

Pikalainassa ei vaadita vakuuksia tai muita takaajia. Tällöin lainan hakeminen onnistuu nopeasti, eikä lainahakemukseen tarvitse liitteitä. Tästä syystä voit hakea lainaa myös nopeasti puhelimella mistä vain, sillä nopea verkkohakemus onnistuu muutamassa minuutissa. 

Pikalainan hyödyt ovat: 

 • Lainahakemus muutamassa minuutissa 
 • Hakemukseen ei tarvita liitteitä 
 • Lainatarjous heti katsottavaksi
 • Lainassa ei vakuuksia tai takaajia 
 • Rahat tilille jopa samana päivänä 
 • Joustava käyttö – päätät itse mihin rahat käytetään 
 • Lainan korko mahdollista saada alkaen 4% korolla 
 • Takaisinmaksu jopa 15 vuotta – pitkällä maksuajalla alhainen kuukausierä 
 • Lainan voi maksaa etuajassa milloin vain pois 
 • Pikalainat helppo kilpailuttaa ja vertailla keskenään Nordsekin avulla 

Pikalaina on hyvin joustava lainatuote, sillä voit saada lainaa 1000 – 60 000 euroa jopa 15 vuoden maksuajalla. Maksuaikaa muokkaamalla saat lainan kuukausierän omaan talouteen sopivaksi. Tästä syystä se sopii hyvin erilaisiin tilanteisiin – sekä pitkälle että erittäin lyhyelle lainan käyttötarkoitukselle. 

Pikalainat on hyvin helppo vertailla keskenään Nordsekin avulla, sillä lainojen erot liittyvät korkoon ja hintaan. Koska kaikki pikalainat ovat joustavia ja nopeita, voit keskittyä lainojen vertailussa pelkkään hintaan! 

Pikalaina haitat ja miinukset 

Pikalaina ei sovellu kaikille. Jos sinulla on huono taloustilanne tai epäröit omaa lainan maksukykyä, älä nosta pikalainaa tilille. 

Pikalainan suurimmat haitat liittyvät lisääntyneeseen velkaantumiseen. Nostettu velka on aina maksettava takaisin ja lainan kuukausierä nostaa kuukausimenojen määrää. Sitä enemmän sinulla on velkaa, sitä isommat kiinteät kustannukset sinulla on tulevaisuudessa. 

Laina on aina maksettava takaisin. Pikalainaa ei tulisi koskaan nostaa tilille vain sen takia, että pankit tarjosivat lainaa käyttöön. Ennen pikalainan nostamista tilille on hyvä arvioida omaa lainatarvetta ja maksukykyä lainalle. 

Tässä pikalainan huonot puolet ja miinukset: 

 • Lisää velkamäärää
 • Suurempi velka tarkoittaa isompia kuukausimenoja 
 • Laina on maksettava takaisin sovitussa aikataulussa 
 • Ei auta, kun oma talous on huonossa kunnossa 
 • Osa lainojen koroista voi olla korkeita 

Yksi iso miinus pikalainassa on sen kustannukset, erityisesti kun lainaa ei kilpailuteta ja sitä haetaan pienelle luottosummalle. Pikalainan korko voi olla , korkea, mikäli pankkivertailua ei tehdä huolellisesti. 

Kilpailuttamalla Nordsekin avulla selvität nopeasti, mistä pankista löytyy edullista pikalainaa. Mikäli et ole tyytyväinen lainan hintaan tai et usko voivasi maksaa lainaa takaisin – älä nosta pikalainaa tilille! 

Kuka voi saada pikalainaa? 

Voit saada pikalainaa pankista, kun olet täysi-ikäinen, sinulla on puhtaat luottotiedot ja riittävästi tuloja. 

Osa pankeista voi vaatia jopa 24 vuoden ikää pikalainassa. Usein iäksi vaaditaan 20 – 24 vuotta, mutta osa luotonantajista voi tarjota lainaa myös 18 vuotiaille. 

Mikä on riittävät tulot lainan saantiin? Se riippuu pankista ja hakijan muista tiedoista. Sitä vähemmän sinulla on velkaa, sitä alhaisimmilla tuloilla voit saada lainaa pankista. 

Kenelle pikalaina on hyödyllinen?

Pikalaina sopii kuluttajalle, jolla on tarve nopealla vakuudettomalla lainalle. Pikalainaa kannattaa hakea, kun sinulla on tiedossa nopea lainatarve, johon tarvitset ulkopuolista rahoitusta. 

 • Voit käyttää lainaa joustavasti mihin vain 
 • Rahat tilille jopa samana päivänä – apu nopeaan rahan tarpeeseen 

Pikalaina on hyvä lainatuote, kun laina-aika on lyhyt ja rahoituksen tarve etukäteen tiedossa. Pikalainaa ei kannata nostaa tilille huvin vuoksi. Jos et tiedä tarvetta rahalle, älä nosta niin paljon lainaa! Koska pikalainassa juoksee korko koko ajan, maksat tilillä rahan seisottamisesta tilillä aivan turhaan. 

Pikalaina ei sovi kuluttajalle, jolla on vaikeuksia hoitaa nykyisiä lainamenoja ja muita kustannuksia. Jos sinulla on vaikeuksia jo ennestään laskujen maksuissa, ei pikalainaa kannata nostaa paikkamaan rahareikiä! 

Mihin pikalainaa voi käyttää? 

Päätät itse, mihin vakuudetonta pikalainaa käytetään. Koska lainassa ei ole vakuuksia tai takaajia, voit vapaasti päättää rahan käyttökohteet. 


Suosittuja pikalainan käyttökohteita ovat: 

 • Laskut
 • Remontti
 • Ulkomaan matka 
 • Shoppailu 
 • Kodinkoneiden osto 
 • Sisustaminen 
 • Auto 

Hae pikalainaa Nordsekin avulla kaikkiin yleisimpiin käyttötarkoituksiin! Voit saada lainaa sinun tuloista riippuen 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. 

Mistä paras pikalaina? 

Paras pikalaina voi löytyä kotimaisesta pankista, rahoitusyhtiöstä, Virosta, Ruotsista tai Norjasta! Moni saa parempia lainatarjouksia ulkomailta, joten pikalainan kilpailuttamiseen kannattaa ottaa mukaan myös ulkomaiset pankit. 

Nordsekin pikalaina vertailun avulla saat mukaan sekä kotimaisia että ulkomaisia pankkeja. Lainojen vertailu on nopea tapa selvittää, mistä pankista tarjotaan edullisinta korkoa sinulle! 

 • Paras pikalaina voi löytyä mistä vain 
 • Korko alkaen 4% 

Paras pikalaina on se lainatuote, jossa on alhaisimmat kustannukset. Sitä edullisempi korko pikalainaan saadaan, sitä paremmasta laina tuotteesta on kyse! 

Älä ota pikalainaa, jos oma taloustilanne on heikko 

Pikalainaa ei kannata koskaan nostaa tilille silloin, kun et pysty maksamaan lainaa takaisin. Jos sinulla on vaikeuksia jo nykyisissä velvoitteissa, ei lisälainan nostaminen paranna asiaa. 

Velan nostaminen velan päälle ei ratkaise ongelmia. Jos sinulla on paljon pikalainoja, joiden korkokulut aiheuttavat ongelmia, voit tutustua Takuusäätiön (www.takuusaatio.fi) sosiaaliseen luottoon. Se auttaa kuluttajia, joilla on vaikeuksia suoritua nykyisistä lainavelvoitteista. 

Kilpailuta pikalainat Nordsekin avulla 

Kävimme läpi tässä artikkelissa, kuinka pikalaina on sopiva lainatuote monelle, jotka haluavat nopeasti vakuudetonta lainaa tilille. 

Pikalainaa voit saada käyttöön tuloista riippuen jopa 60 000 euroa. Lainaa maksetaan takaisin tasaerissä kuukausittain, joten sen avulla voit hyvin ennakoida tulevat lainamenot. 

Pikalaina on erityisen hyvin sopiva niille, joilla lainatarve on lyhytaikainen. Pikalainaa voi kuitenkin saada jopa 15 vuoden maksuajalla, joten se sopii myös pitkäaikaiseen lainatarpeeseen. 
Paras tapa selvittää sopivin pikalaina on kilpailuttaa pankit. Näin varmistat, että löydät parhaan korkotarjouksen heti käyttöön. Nordsekin lainavertailun avulla voit selvittää nopeasti, mistä pankista löytyy sinulle paras korko.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.