Mitä lainan kilpailutus tarkoittaa?

LainaaMitä lainan kilpailutus tarkoittaa?

Lainan kilpailutus tarkoittaa, että haet kaikkein edullisinta lainaa vertailun ja kilpailutuksen avulla. Voit kilpailuttaa lainat Nordsekin vertailupalvelun avulla – näin haet lainaa useammasta paikasta yhden hakemuksen avulla. 

 • Voit kilpailuttaa vakuudettomat lainat 1 000 – 60 000 euron lainasummille
 • Lainojen kilpailutuksessa haet lainaa useammasta paikasta 
 • Voit kilpailuttaa lainat Nordsekin vertailupalvelun avulla 
 • Lainojen kilpailutuksen avulla löydät edullisimmat lainatarjoukset 

Miksi minun kannattaa kilpailuttaa laina?

Lainojen kilpailutus kannattaa, sillä säästät kuluissa sen avulla. Kun kilpailutat lainat, pankit ja rahoitusyhtiöt joutuvat kilpailemaan asiakkuudestasi – ja tarjoavat parempia korkoehtoja. Tämän takia lainojen kilpailutus kannattaa:

 1. Saat parempia korkotarjouksia kilpailutilanteesta johtuen 
 2. Voit vertailla eri tarjouksia helpommin 
 3. Löydät varmasti edullisimman tarjouksen 
 4. Kilpailuttaminen on täysin ilmaista 
 5. Säästät aikaa, kun kilpailutat lainat Nordsekin vertailupalvelun avulla
 6. Et sitoudu mihinkään – tarjouspyyntö ei sido sinua mihinkään 

Maksaako lainan kilpailutus?

Lainan kilpailutus ei maksa mitään ja on täysin ilmaista. Koska tarjouspyyntö ei myöskään sitoutua sinua mihinkään, kannattaa kilpailutus tehdä heti, kun sinulla on tiedossa lainatarve. 

 • Lainojen kilpailutus on täysin ilmaista
 • Hakeminen ei sido mihinkään
 • Voit vertailla helposti ja nopeasti eri tarjouksia 

Lainatarjoukset ovat voimassa 2-4 viikkoa. Näin sinun ei tarvitse koskaan kiirehtiä päätöksen kanssa. Voit kilpailuttaa lainat aina 60 000 euroon asti. Lainojen takaisinmaksuaika vaihtelee 1-15 vuoden välillä.

Mitkä lainat voin kilpailuttaa?

Voit kilpailuttaa Nordsekin kautta kaikki vakuudettomat kulutusluotot aina 60 000 euroon asti. Vakuudettomat lainat on helppo kilpailuttaa, sillä ne ovat ehdoiltaan hyvin vertailukelpoisia – suurimpana erona on eri palveluntarjoajien kulut ja korot. 

 • Voit kilpailuttaa kaikki 1 000 – 60 000 euron vakuudettomat lainat
 • Laina-ajat vaihtelevat 1-15 vuoden välillä 
 • Voit itse päättää lainan käyttötarkoituksen, sillä lainassa ei ole vakuuksia 
 • Voit myös kilpailuttaa nykyiset lainasi ja korvata ne uudella lainalla

Voit myös kilpailuttaa nykyiset kalliimmat lainat. Koska kaikki vakuudettomat lainat voidaan maksaa etuajassa pois – voit korvata nykyiset kalliit lainat kilpailutuksen avulla

Montako pankkia voin kilpailuttaa kerralla?

Voit kilpailuttaa kerralla useampia pankkia ja rahoitusyhtiötä Nordsekin avulla yhden hakemuksen avulla. Koska me lähetämme puolestasi tarjouspyynnöt useampaan pankkiin ja rahoitusyhtiöön, voit saada yhden hakemuksen avulla useita tarjouksia. 

Kilpailutuspalvelu säästää rahan lisäksi myös aikaa, sillä sinun ei tarvitse hakea erikseen joka paikasta tarjousta. Kun keskität tarjouspyynnöt Nordsekille:

 • Vertailu on helppoa ja nopeaa
 • Saat kerralla useampia tarjouksia
 • Säästät rahaa, sillä kilpailutus parantaa lainaehtoja 

Näin lainan kilpailutus tapahtuu käytännössä

Lainojen kilpailutus on hyvin helppoa Nordsekin avulla. Näin se toimii:

1.Pyydä lainatarjous

täyttämällä perustiedot itsestäsi ja lainatarpeesta

2.Vertaile eri tarjouksia

ja valitse paras tarjous, jossa alhaisin korko 

3. Hyväksy ja ota laina käyttöön

allekirjoittamalla sopimus verkkopankkitunnuksilla

4.Laina käyttöön 

Saat ensimmäisiä tarjouksia usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Kun haluat varmistaa, että olet saanut kaikilta pankeilta tarjouksen – kannattaa ennen hyväksymistä odottaa hetki. Näin varmistat, että myös hitaammin luottopäätöksen tehneet pankit ovat päässeet tekemään tarjouksen sinulle. 

Kiinnitä huomio näihin asioihin 

Kun kilpailutat lainat, ota huomioon seuraavat asiat:

 • Valitse laina, jossa alhaisin todellinen vuosikorko 
 • Pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainanmaksussa on eroja – osa toimijoista maksaa lainan heti tilille, viimeistään saat kahden arkipäivän kuluessa rahat käyttöön 
 • Voit vertailla myös muita lainaehtoja kuin kuluja keskenään palvelussamme – huomioi lyhennysvapaiden mahdollisuus eri tarjouksissa 
 • Tarjoukset ovat voimassa 2-4 viikkoa – sinulla ei ole kiire tehdä päätöstä 

Luotonhaku käy vaivattomasti netissä

Luotonhaku on netissä helppoa ja nopeaa. Koska saat nettilainat pankista edullisesti kilpailutuksen avulla, ei nopeudesta tarvitse enää maksaa ylimääräistä. 

Nykyään monet suomalaiset maksavat kalliit pikavipit pois edullisemmalla nettilainalla. Pikavippejä nostettiin, kun lainatarve on kiireinen. Tällöin moni oli valmis maksamaan ylimääräisiä kuluja nopeudesta ja helppoudesta. 

Tänä päivänä sinun ei tarvitse tehdä enää kompromissia nopeuden ja edullisuuden välillä – kaikki nettilainat ovat ns. Pikalainoja, sillä saat myös pankkien tarjoamat edulliset lainat muutamassa päivässä käyttöön. 

Mitä tarkoittaa nykyisen lainan kilpailuttaminen?

Kun kilpailutat nykyisen lainan, käytännössä haluat korvata nykyisen kalliin lainan edullisemmalla lainalla. Koska kaikki vakuudettomat lainat voi maksaa etuajassa pois, voit myös kilpailuttaa nykyisen lainan ja maksaa sen pois edullisemmalla lainalla. 

– Moni kilpailuttaa nykyisen lainan, sillä lainojen korot ja hinnat ovat laskeneet

– Voit korvata yhden tai useamman lainan edullisemmalla lainalla kilpailutuksen avulla 

– Laina maksetaan joko henkilökohtaiselle pankkitilillesi tai suoraan toiselle rahoitusyhtiöille, jonka laina korvataan 

Miten nykyisen lainan kilpailuttaminen toimii käytännössä?

Käytännössä sinä haet lainatarjouksia vertailupalvelun avulla nykyiselle lainallesi. Kun saat edullisemman tarjouksen, kuin nykyinen käytössä oleva laina, voidaan vanha laina korvata uudella ja edullisemmalla lainalla. Näin käytännössä:
– Maksat kalliin lainan pois 
– Nostat uuden edullisemman lainan vanhan tilalle
– Voit aina korvata kalliimman lainan edullisemmalla, sillä vakuudettomat lainat on mahdollista aina maksaa etuajassa takaisin. Kun maksat kalliimmat lainat pois – sinulle jää enemmän rahaa käytettäväksi. 

Kuka voi kilpailuttaa lainat?

– Voit kilpailuttaa lainat, mikäli:
– Olet yli 21-vuotias
– Kotipaikkasi on Suomessa
– Sinulla on säännölliset tulot
– Sinulla on puhdas maksuhistoria 

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat. Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.

Lisää artikkeleita

Lainaa 25000

Lainaa 25000 euroa ilman vakuuksia  Monella voi tulla eteen tilanteita, jolloin on tarvetta ulkopuoliselle rahoitukselle. 25 0000 euron Lainan avulla voidaan toteuttaa pitkäaikaisia haaveita, vaikka...

Lainaa 8000 euroa

Hae lainaa 8000 euroa heti tilille  Voit hakea lainaa 8000 euroa jopa samana päivänä käyttöön, joten se sopii myös äkillisiin rahan tarpeisiin. Hae vakuudetonta lainaa...

Ohjauskorko vuonna 2023

Korkojen nousu 2023 vuonna  Vuosi 2022 jäi historiaan ja monelle vuosi tullaan muistamaan Ukrainan sodan lisäksi kasvaneen inflaation ja korkojen nousun myötä. Sodan myötä energian...

 Lainaa 15000 euroa

15000 euron laina heti tilille  Voit saada 15000 euron lainan tilille heti, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Laina maksetaan tilille...