Lyhytaikainen laina

Julkaistu

Janne Häkkinen

Mihin lyhytaikaista lainaa voi käyttää? 

Lyhytaikainen laina haetaan ilman vakuuksia, sillä vakuudelliseen lainaan varten pankit eivät anna lainaa liian lyhyelle ajalle, sillä vakuuksien käsittely vie aikaa ja maksaa pankille. 

Usein lyhytaikainen laina nostetaan kertalainana, jolloin lainasumma nostetaan yhdellä kerralla tilille. Vaihtoehtona kertalainalle on joustoluotto, jolloin lainaa voidaan nostaa lyhytaikaisesti käyttöön milloin vain myös myöhemmin. 

Pientä lyhytaikaista lainaa voi hakea pankista 1000 – 60 000 eurolle. Vaikka laina-aika normaaliin lainaan on 1 – 15 vuotta, voi vakuudettoman lainan maksaa milloin vain etuajassa takaisin. Jos esimerkiksi oma rahatilanne paranee nopeasti, voidaan laina maksaa takaisin pankille nopeammassa aikataulussa. 

Lyhytaikainen laina sopii henkilölle, jolla on väliaikainen rahan tarve. Tämmöisiä tarpeita voivat olla esimerkiksi yllättävät kulut tai tavallista korkeammat menot yhtenä kuukautena. Lyhytaikaiselle lainalla voidaan maksaa esimerkiksi lääkärilaskuja, harrastuksia tai matkustamisesta aiheutuneita kuluja. Sillä voidaan myös maksaa pois erääntyneitä laskuja tai muita pakollisia menoja. 

Pikalaina pankista onnistuu vähintään 20-vuotiaalle, jolla on puhtaat luottotiedot ja riittävästi työtuloja. Lainaa varten hakijalla ei tarvitse olla mitään vakuuksia pankille, sillä pankille riittää hakijan henkilötakaus vakuudeksi. 

Lyhytaikaisen lainan hakeminen onnistuu nopeasti Nordsekin vertailupalvelussa. Lainahakemuksen voi tehdä ilman liitteitä milloin vain, sillä hakemuslomakkeen voi lähettää 24/7 kellon ympäri. 

Näin kilpailutat lainahakemukset 

 1. Täytä lainahakemus verkossa

  Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu muutamassa minuutissa.

 2. Vertaa korkoa keskenään 

  Lainan koroissa voi olla suuria eroja, joten todellista vuosikorkoa kannattaa vertailla huolella ennen päätöstä. 

 3. Valitse sopivin – maksu tilille 

  Allekirjoita paras lainasopimus sähköisesti. Maksu tilille 1 – 3 arkipäivässä.

Hae lainaa

Hae lainaa

40000
100060000
8vuotta
1vuotta15vuotta

Esimerkki laskelma: 3000 € lainasumma ja maksuaika 5 vuotta, kuukausierä on 50 €. Takaisinmaksettava yhteensä 3376 €. Selvitä tarjouspyynnön avulla, minkälaista korkoa pankit tarjoavat sinulle.

Miksi lyhytaikainen laina voi olla fiksu valinta?

Lyhytaikainen laina auttaa nopeassa rahan tarpeessa, kun sitä eniten tarvitset. Koska lainan hakeminen onnistuu nopeasti ja rahat voi saada tilille muutamassa päivässä tai jopa samana päivänä – sopii se myös hyvin kiireellisiin laina tarpeisiin. 

Lyhytaikaista lainaa voit käyttää joustavasti esimerkiksi kodinkoneen ostoon, lentolippuihin, luottokorttivelkaan tai muihin sinulle tärkeisiin kohteisiin. Koska lainassa ei ole vakuuksia, voidaan lainaa käyttää joustavasti juuri itselle sopivampaan käyttökohteeseen. 

Lainan hakeminen on hyvin helppoa, sillä lainahakemukseen ei tarvitse lähettää liitteitä. Näin koko hakemus onnistuu verkossa ja lainapäätöstä varten pankit tarvitsevat vain perustiedot sinusta ja rahoituksen tarpeesta. 

Vakuudettomaan lainaan voit saada lainatarjouksia jopa yli 30 luotonantajalta. Koska lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään ja on täysin maksutonta – kannattaa eri luotonantajat kilpailuttaa myös lyhytaikaisissa lainoissa. 

Lyhytaikainen laina yritykselle 

Myös pk-yritys voi saada lainaa lyhyellä maksuajalla. Lyhytaikainen laina yritykselle onnistuu 6 – 36 kuukauden maksuajalla, mutta lainan voi maksaa myös nopeammassa ajassa takaisin. 

Pientä yrityslainaa voidaan myöntää, kun yrityksellä on puhdas maksuhistoria ja riittävästi liikevaihtoa. Lainaa varten yrittäjä toimii lainassa henkilötakaajana, joten muita vakuuksia ei tarvita lainaa varten. 

Yritysrahoituksen määrä riippuu seuraavista asioista: 

 • Liikevaihto
 • Toimiala 
 • Yrityksen toimintahistoria
 • Kannattavuus ja tase 

Lyhytaikaista lainaa yritykselle myönnetään kaikkiin toimialoihin ja yhtiömuotoihin. Yrityslainaa tarjotaan toiminimille, osakeyhtiöille, kommandiittiyhtiöille ja muille yleisimmille yhtiömuodoille. 

Mistä lyhytaikainen laina? 

Lyhytaikaista lainaa voi saada pankista ja rahoitusyhtiöstä. Lainaa varten luotonantaja tekee riskiarvion lainanhakijasta, jonka perusteella luottopäätös tehdään. 

Lyhytaikaista lainaa haetaan netistä ilman vakuuksia, joten lainahakemus ja päätös saadaan nopeasti tehtyä. Kilpailuttamalla lainatarjoukset voidaan saada useampia lainatarjouksia pankeista ja eri rahoitusyhtiöistä. 

Lyhytaikaista lainaa tarjoavat kotimaiset pankit, ulkomaiset lainaajat ja pankit sekä eri rahoitusyhtiöt. 

Kilpailuta lyhytaikainen laina jo tänään 

Voit kilpailuttaa maksutta kaikki lyhytaikaiset lainat heti Nordsekin avulla. Lainan kilpailuttaminen on maksutonta ja se ei sido mihinkään. Kilpailuttamalla lainat selvität, mistä pankista tarjotaan edullisinta lainaa lyhytaikaiseen tai pidempään lainatarpeeseen! 

Pankkivertailu kannattaa tehdä huolella, sillä lainojen korossa ja hinnoissa on usein suurta vaihtelua. Vaikka lainaa haetaan vain lyhyeksi aikaa käyttöön, voi hinnoissa olla suuria eroja. Tärkeää lyhytaikaisessa lainassa on tarkistaa, ettei lainasta makseta suurta avauspalkkiota. Tällöin lainan kustannukset voivat nousta korkeaksi myös silloin, kun lainaa käytetään vain vähän aikaa. 

Lainan hakeminen Nordsekin avulla onnistuu nopeasti, jolloin voit saada yhdellä lainahakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta. Lainaa varten ei tarvita vakuuksia, joten pankit voivat tehdä nopean luottopäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Hae lyhytaikaista lainaa heti ja selvitä, millä korolla sinulle voidaan myöntää nopeaa lainaa!

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.