Luottotili

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Mikä on luottotili? 

Luottotili on joustava lainatuote, jonka voi nostaa tilille nopeasti helpottamaan arjen sujuvuutta. Onko sinulla maksamattomia laskuja, johon tarvitset rahoitusta? Oletko lähdössä matkalla ja haluat lainaa? Näihin ja moniin muihin tarkoituksiin varten voit nostaa luottotiliä. 

Luottotili on joustoluotto, jolloin luottoa ei tarvitse nostaa heti kerralla tilille. Voit tehdä nostoja tarpeen mukaan omalle tilille juuri silloin, kun tarvitset rahoitusta. 

Luottotiliä myönnetään muutamasta sadasta eurosta aina 10 000 euroon asti. Siitä käytetään myös termejä tililuotto, joustolaina, joustoluotto, saldolimiitti ja limiittiluotto.

 Näin haet luottotiliä

Täytä lainahakemus minuuteissa

Kilpailutuksessa mukana tililuotot ja kulutusluotot 

Vertaile todellista vuosikorkoa 

Todellinen vuosikorko on parempi mittari tililuoton edullisuudesta kuin nimelliskorko. 

Hyväksy paras luottotarjous 

Allekirjoita sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla.

Rahat tilille 

Maksu tilille heti – viimeistään kahdessa päivässä. 

Luottotili heti tilille 

Voit nostaa luottotiliä heti tilille, sillä moni pankki ja rahoitusyhtiö tekee lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Luottotilin etuina on nopeus, sillä vakuudettomaan lainaan sinun ei tarvitse odottaa kauaa luottopäätöksen kanssa. 

Lainahakemus onnistuu 1 – 3 minuutissa, eikä hakemukseen tarvita liitteitä. Lainahakemus on maksuton ja ei sido sinua mihinkään, joten voit hakea milloin vain lainaa verkossa. 

Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti katsottavaksi. Kun löydät oikean ja sopivan lainan, voit hyväksyä lainatarjouksen sähköisesti allekirjoituksen avulla. Laina maksetaan tilille usein heti siitä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. 

Luottotili ja tililuotto – tärkeimmät tiedot 

 • Lainatuote: Jatkuva luottotili 
 • Korko: 4 – 20 % 
 • Tilinhoitomaksu: 4 – 10 euroa /kk 
 • Nostopalkkio: 0 – 5% nostomäärästä 
 • Todellinen vuosikorko: 4,5 – 38% 
 • Vakuudet: Ei
 • Takaus: Oma henkilötakaus riittää 
 • Luottoraja: 500 – 10 000 euroa 
 • Luottorajan ylitys: Ei mahdollista 
 • Takaisinmaksu: Kuukausittain maksettava minimi kuukausierä 

Tililuotto on vakuudeton laina ilman takaajia 

Luottotili tarkoittaa samaa asiaa kuin tililuotto, jossa lainasumman voi siirtää omalle tilille aina tarpeen mukaan. Luottotili on vakuudeton kulutusluotto, jota myönnetään normaalisti 500 eurosta 10 000 euroon asti. Voit saada tililuottoa aina 60 000 euroon asti. 

Tililuottoa myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia. Koska laina on vakuudetonta, voit itse päätää sen käyttötarkoituksen. 

Yleisiä käyttökohteita tililuotolle ovat:

 • Laskujen maksu 
 • Kodinkoneiden osto 
 • Matkustaminen 
 • Luottokorttivelan poismaksu 
 • Yllättävät menot 
 • Harrastukset  

Luottotilin nostoja voidaan tehdä joustavasti aina luottorajan puitteissa. Jos luottoraja on täynnä, täytyy tililuottoa lyhentää takaisin ennen seuraavaa nostoa. 

Voit kilpailuttaa luottotilit ja tililuotot Nordsekin avulla nopeasti ja helposti. Kun kilpailutat lainat, voit vertailla luottotilin korkoa myös normaaliin vakuudettomaan kulutusluottoon.

Paljonko voin nostaa luottotiliä? 

Voit tehdä joustavasti nostoja luottorajan puitteissa 500 – 10 000 eurolla. Luottotilin nostoista tehdään aina minimi veloitus, joten aivan pienintä nostoa ei välttämättä kannata tehdä.

Usein pienimmät nostot lainassa ovat 50 euroa, mutta osa voi tarjota myös pienempiä nostoja. Näet lainasopimuksesta minimi nostomäärän. 

Luottotilin nostoista perittävä nostopalkkio vaikuttaa paljon lainan kokonaiskustannuksiin. Todellinen vuosikorko ei välttämättä kerro koko totuutta lainan hinnasta, sillä hintaan vaikuttaa juuri nostojen määrä. 

Kenelle voidaan myöntää luottotili?

Luottotili voidaan myöntää täysi-ikäiselle hakijalle, jolla on säännöllisiä tuloja. Luottotilin edellytyksenä on, että hakijan kotipaikka on ollut Suomessa vähintään 36 kuukautta ja hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. 

Luottotilin edellytyksen ovat käytännössä täysin samat kuin muissa vakuudettomissa lainoissa. Pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on omat kriteerit luotonsaantiin. Selvität parhaiten lainatarjous pyynnön avulla, mistä voit saada lainaa. 

Lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido sinua mihinkään. Voit siis hakea lainaa myös silloin, kun et ole varma edellytyksistä lainansaantiin! 

Maksat korkoa vain nostetusta lainamäärästä 

Limiittimuotoisessa lainassa maksat korkoa vain nostetusta lainamäärästä. Et siis maksa koskaan korkoa alkuperäiselle myönnetylle luottomäärälle, vaan vain nostetusta lainamäärästä. 

Tililuoton ja luottotilin kustannukset koostuvat korosta, nostopalkkiosta ja tilinhoitomaksusta.

Korkoa maksetaan avoimesta pääomasta. Jos sinulla on nostettu 2000 euroa lainaa, maksat korkoa tälle velkamäärälle. Voit maksaa välillä koko tililuoton avoimen pääoman pois ja nostaa sitä käyttöön myöhemmin, kun sinulla on tarve lainalle. Näin maksat vähemmän korkoa lainasta. 

Tilinhoitomaksu on kiinteä kuukausimaksu, joka veloitetaan niin kauan kun sinulla on avointa lainapääomaa jäljellä. Koska kyseessä on kiinteä maksu, ei avoimella laina saldolla ole vaikutusta hintaan. Tilinhoitomaksusta käytetään myös termejä tilinhoitopalkkio, kuukausimaksu ja laskutuslisä. Kuukausimaksu voi olla merkittävä kuluerä erityisesti pienissä luottolimiiteissä. 

Tililuotossa voidaan periä nostopalkkio jokaisesta nostosta. Nostopalkkio voi olla merkittävä osa lainan kustannuksesta, joten hintoja vertaillessa ei kannata vertailla pelkkää nimelliskorkoa. 

Tililuotto hinta ja korko esimerkki

Luottotilin hinta vaihtelee pankista ja rahoitusyhtiöstä riippuen. Tässä esimerkki, mitä luottotilin käyttö voi maksaa:

Luottoraja: 4 000 €
Minimi nosto:50 €
Minimi lyhennys:2% avoimesta pääomasta
Korko:14 %
Avauspalkkio:1% nostomäärästä, min. 20 € 
Kuukausimaksu: 6 €

Tililuotto vai normaali kulutusluotto? 

Käyttötarkoitus määrittää, mikä on sinulle sopivin lainatuote. Jos tarpeena on tehdä pieniä nostoja säännöllisesti, sopii tililuotto sinulle kertalainaa paremmin. Mikäli tarvitset isomman lainan kerralla tilille, on normaali kulutusluotto usein parempi lainatuote. 

Tililuoton kustannukset ovat usein korkeampia kuin normaalin vakuudettoman kulutusluoton. Jos haluat mahdollisimman edullisen koron ja alhaiset kustannukset, on usein normaalissa kulutusluotossa paremmat ehdot. 

Kulutusluottoa nostetaan usein isompiin hankintoihin ja lainatarpeisiin. Keskimäärin kulutusluottoa nostetaan 7 000 – 15 000 euroa, kun tililuottoja myönnetään useimmin 2000 – 5000 eurolle. 

Näin luottotili eroaa luottokortista 

Luottotili on joustoluotto ja se on luotto-ominaisuuksiltaan hyvin samanlainen kuin normaali luottokortti. Suurin ero luottokorttiin on se, että luottoa varten ei tarvita fyysistä maksukorttia.

Tässä suurimmat erot luottotilin ja luottokortin välillä: 

 • Luottotilissä ei fyysistä korttia kuten luottokortissa
 • Luotto maksetaan suoraan omalle pankkitilille 
 • Luottotililtä ei voida maksaa suoraan ostoksia

Jos sinulla on tarve maksukortille luottorajalla, voi normaali luottokortti olla parempi vaihtoehto. Luottotili on sopiva lainatuote niille, jotka haluavat nostaa suoraan omalle tilille.

Luottotilin avulla joustoa arkeen 

Luottotilin voi ajatella sähköisenä luottokorttina, josta tilille voidaan tehdä nostoja milloin vain. Se toimii monelle vara kassana silloin, kuin yllätyksiä syntyy arjessa. Onko sinulla yllättäviä lisäkustannuksia syntynyt tälle kuukaudelle? Tarvitsetko luottoa matkalle lähtöön? Kaikkeen näihin ja moniin muihin yleisiin tarkoituksiin käytetään luottotiliä. 

 Nordsekin avulla voit kilpailuttaa luottotilit ja muut vakuudettomat lainat 500 – 60 000 eurolle milloin vain. Hakemus on maksuton, joten luottotilin vertailun voi huoletta tehdä vaikka heti. 

Luottotilin etuna on se, että voit ottaa sen käyttöön jo ennen kuin sinun tarvitse tehdä nostoja tilille. Koska maksat luottotilistä kustannuksia vasta, kun ensimmäinen nosto on tehty, voit ottaa tilin käyttöön maksutta vaikka heti. Näin voit varautua myös yllätyksiin etukäteen! 

Luottotiliä käytetään usein arjen kassanhallintaan. Se auttaa silloin, kun sinulla syntyy tarve nopealle luotolle lyhyellä varoitusajalla. Ehkä löysit alennusmyynneistä hyvän ostokohteen? Tai haluat lähteä äkkilähdöillä Eurooppaan viikonlopun viettoon? Moni tarvitsee luottoa matkaa varten. Reissuluotto on tililuotto, jota nostetaan matkustamista varten. 

Koska kyseessä on vakuudeton laina, voit itse päättää tililuoton käyttökohteen. Nosta tililuottoa käyttöön silloin, kun tarvitset nopeasti rahaa käyttöön. 

Mikä lainatuote on minulle sopivin? 

Markkinoilla on tarjolla paljon erilaisia vakuudettomia lainatuotteita. Usein kuitenkin samoista lainatuotteista käytetään eri nimiä, vaikka kyseessä on sama tuote. Tässä kolme yleistä vakuudetonta lainatuotetta

Tililuotto eli joustoluotto on jatkuva laina, jossa nostoja voidaan tehdä joustavasti milloin vain aina luottorajaan asti. Luottoraja määritellään luottosopimuksessa. Tililuotto sopii henkilölle, joka haluaa tehdä pieniä nostoja säännöllisesti. 

Kulutusluotto eli kertalaina nostetaan kerralla käyttöön. Vakuudeton kulutusluotto sopii isompiin yli 3000 euron lainatarpeisiin, kun laina halutaan nostaa kerralla tilille. Voit saada kulutusluottoa jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. 

Pikalaina on käytännössä nopea kulutusluotto, joka nostetaan tilille ilman vakuuksia. Pikalainasta käytetään myös termejä pikavippi ja pienlaina. Pankit tarjoavat edullista pikalainaa alkaen 1000 eurosta ylöspäin, joten sinun ei tarvitse maksaa enää nopeudesta korkeaa korkoa.

Tarvitsetko isomman lainasumman kerralla tilille? Tällöin normaali kulutusluotto sopii sinulle paremmin. Haluatko tehdä säännöllisesti pieniä nostomääriä tilille? Tällöin tililuotto voisi olla sinulle sopiva lainatuote. 

Parhaiten selvität sinulle sopivimman lainatuotteen kilpailuttamalla vakuudettomat lainat, jolloin voit vertailla eri lainojen korkoja ja kustannuksia keskenään. Nordsekin avulla voit kilpailuttaa yhdellä hakemuksella jopa yli 30 luotonantajaa.

Yhteenveto: luottotilin avulla joustoa arkeen 

Luottotili on jatkuva lainatuote, jossa nostoja voidaan tehdä joustavasti pienissä erissä. Luottoraja määrittää, paljonko nostoja voidaan tehdä tilille. Tyypillisesti luottoraja on 500 – 10 000 euroa. 

Tililuoton korko on usein normaalia kulutusluottoa korkeampi. Se sopiikin pieniin luottomääriin, kun luottoa tarvitaan säännöllisesti pienissä erissä. Tililuotto eli luottotili toimii kuten luottokortti, jossa nostettava luotto siirretään suoraan omalle pankkitilille. 

Luottotiliä voit käyttää joustavasti mihin haluat. Sitä käytetään usein arjen kassavarana yllättäviä kustannuksia varten. Maksat vain nostetusta luoton määrästä, joten tililuoton voi ottaa maksutta varalle ennen nostotarvetta. 

Nordsekin kautta voit kilpailuttaa tililuotot normaalien vakuudettomien kulutusluottojen kanssa. Vertailu kannattaa tehdä, sillä luottojen hinnoissa on isoja eroja. Kilpailuttaminen ja vertailu on maksutonta ja voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta.

Usein kysyttyä – luottotili ja tililuotto 

Mikä on luottotili?

Luottotili on joustoluotto, jossa voidaan tehdä nostoja tilille pienissä erissä luottorajan puitteissa. Luottotili on vakuudeton laina, jota myönnetään usein 500 – 10 000 eurolle. 

Kenelle voidaan tarjota luottotiliä?

Luottotiliä voidaan myöntää yli 18-vuotiaalle, jolla on puhtaat luottotiedot, säännölliset tulot ja kotipaikka Suomessa. 

Mikä on tililuotto? 

Tililuotto on sama asia kuin luottotili. Tililuotto on joustoluotto eli limiittiluotto, jossa voidaan tehdä nostoja joustavasti. Tililuottoa myöntävät pankit ja rahoitusyhtiöt Suomessa jopa 10 000 euroon asti. 

Onko tililuotto ja luottotili sama asia?

Kyllä, tililuotto ja luottotili tarkoittavat samaa asiaa. Eri pankit voivat käyttää molempia termejä. Tililuoton ja luottotilin lisäksi samoja lainatuotteita ovat joustoluotto, joustolaina, reissuluotto, saldolimiitti ja limiittiluotto. 

Mikä on kertalaina?

Kertalaina on vakuudeton lainatuote, joka nostetaan kerralla käyttöön ja maksetaan takaisin 1 – 15 vuodessa. Normaali kulutusluotto on kertalaina ja se eroaa luottotilistä siten, että luottotilillä koko lainasummaa ei tarvitse nostaa kerralla käyttöön.  

Kuka saa joustoluottoa?

Joustoluottoa ja muita limiittilainoja myönnetään samoilla ehdoilla kuin normaaleja kulutusluottoja. Minimivaatimukset ovat: 

– Ikää 18 vuotta 
– Ei maksuhäiriömerkintää 
– Säännölliset tulot ja kotipaikka Suomessa

Kuinka nopeasti laina maksetaan tilille?

Tililuotto voidaan maksaa tilille jopa heti allekirjoitetun lainasopimuksen jälkeen. Viimeistään laina maksetaan tilille kahdessa arkipäivässä. 

Mitä hyötyä on luottotilien vertailusta?

Luottotilien vertailu kannattaa, sillä nimelliskorossa ja hinnoissa on suuria eroja. Kun kilpailutat tililuotot, saat nopeasti selville sinulle parhaat saataville olevat lainatuotteet.  

Missä tilanteissa tililuotto on hyödyllinen?

Tililuotto on hyödyllinen, kun haluat joustavan luottolimiitin arkeesi. Se helpottaa taloudenhallintaa, kun voit joustavasti nostaa limiittiä tarpeesi mukaan. 

Kumpi kannattaa nostaa, luottotili vai normaali kulutusluotto?

Yleensä kannattaa nostaa normaali kulutusluotto, sillä luottotilin hinta ja korko on usein kalliimpi. Jotta selvität sinulle parhaan lainatuotteen, kannattaa samalla kilpailuttaa molemmat lainatuotteet. Näin selvität, kummassa tarjotaan sinulle paremmat korkoehdot. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.