Limiittiluotto

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Limiittiluotto edullisesti vertailun avulla 

Limiittiluottoa voit saada pankeista ja rahoitusyhtiöistä edullisesti, kun kilpailutat lainatarjoukset. Lainatarjouksien kilpailuttaminen Nordsekin kautta on maksutonta ja ei sido mihinkään. 

Voit saada vertailuun mukaan jopa yli 30 lainatarjousta. Limiittiluotto kannattaa vertailla kaikkien vakuudettomien lainatarjousten kanssa, sillä eri laina tuotteissa voi olla suuri hintaero. 

Lainojen kilpailutus on nopeaa ja helppoa. Lainan hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa verkkohakemuksella, johon ei tarvitse liitteitä. Lainatarjouksia saat heti katsottavaksi, sillä pankit tekevät automaattisen lainapäätöksen. 

Näin haet limiittiluottoa

 1. Täytä lainahakemus 

  Lainahakemukseen riittää perustiedot sinusta ja laina tarpeesta. 

 2. Vertaile tarjouksia

  Vertaa lainatarjousten korkoa ja todellista vuosikorkoa. 

 3. Allekirjoita

  Allekirjoita paras tarjous sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. 

 4. Rahat tilille 

  Maksu tilille 1 – 2 arkipäivässä. 

Mikä on limiittiluotto?

Limiittiluotto on vakuudeton laina, johon ei tarvita mitää omaisuutta pantiksi. Lainanhakija toimii lainassa henkilötakaajana, eikä muita takaajia tarvita. 

Limiittiluotto on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama jatkuva lainatuote, jossa luottoa voidaan nostaa omalle pankkitilille joustavasti. Limiittiluotto toimii samalla lailla kuin luottokortin luotto-ominaisuus. Lainan nostoja voidaan tehdä pienissä erissä tai suurempi erä kerralla tilille. 

Lainasopimuksessa on määritelty, mikä on luottoraja limiittiluottoon. Luottoraja tarkoittaa maksimi lainamäärää, eli kuinka paljon velkaa voi olla avoinna pankille. 

Luottoa maksetaan takaisin pankille tietty prosenttiosuus luoton kokonaismäärästä. Maksuerä voi olla myös euromääräinen minimimaksu. Kun lainaa maksetaan takaisin, mahdollistaa se lainan nostamista luottorajan puitteissa niin, ettei maksimi lainamäärä ylity. 

Limiittiluotto on 500 – 10 000 euron luotto 

Tyypillisesti limiittiä myönnetään muutamasta sadasta eurosta 5000 euroon asti, mutta limiittiluottoa voidaan tarjota jopa 10 000 euroon asti. Yli 10 000 euron lainaa nostetaan normaalina kulutusluottona. 

Limiittiluottoa voidaan myöntää täysi-ikäiselle henkilölle, jolla on puhtaat luottotiedot. Luottoa myönnetään tuloja vasten, joten riittävät tulot vaaditaan lainan saantiin. 

Lainaa voidaan maksaa takaisin kuukausittain. Lainan nostoja ei ole rajoitettu, mutta usein jokainen nosto maksaa erikseen minimi euromäärän. Luottoraja määrittää, paljonko lainaa voidaan nostaa tilille käyttöön. 

Limiittiluotosta käytetään myös termejä saldolimiitti, tililimiitti, tililuotto, joustolaina ja joustoluotto. Nämä kaikki tarkoittavat samaa asiaa. 

Näin limiittiluottoa voidaan nostaa tilille 

Kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen, voit tehdä nostoja omalle pankkitilille halutussa nosto erässä. Laina maksetaan tilille usein samana päivänä, joten se soveltuu myös hyvin nopeisiin lainatarpeisiin. 

Limiittiluottoa maksetaan takaisin kuukausittain. Sopimuksessa on määritelty minimilyhennys. Kun olet maksanut lainaa takaisin, voit tehdä myös nostoja takaisin tilille. 

Usein limiittiluotossa on määritelty minimi nostoerä tai kustannus nostosta. Jos esimerkiksi yksittäinen nosto maksaa vähintään 10 euroa, ei liian pieniä nostoja kannata tehdä.  

Esimerkki limiittiluoton nostosta 

Otetaan esimerkkiin 3 000 euron limiittiluotto, jossa ensimmäinen nosto on 1 000 euroa. Sen jälkeen lainasta tehdään nostoja 500 euroa kuukaudessa. Luoton pääomaa maksetaan takaisin 50 euroa kuukaudessa. 

 Kun 3000 euron luotosta tehdään 1000 euron nosto, jää limiittiin vielä nostettavaa lainaa 2000 euroa. Kun lainaa maksetaan takaisin 50 euroa, nousee mahdollinen nostomäärä limiitistä 2050 euroon. 

Kun seuraavana kuukautena nostetaan limiitistä 500 euroa, jää avoin nostomäärä 1550 euroon. Tällöin lainaa on nostettu käyttöön 1450 euroa. 

Aina kun limiittiluottoa maksetaan takaisin, voidaan myöhemmin tehdä lisää nostoja tilille. Limiittiluoton voi myös maksaa takaisin pois milloin vain. Esimerkiksi maksamalla 1450 euroa takaisin, olisi koko 3000 euron limiitti maksettu takaisin.

Kuinka limiittiluotto eroaa kulutusluotosta?

Limiittiluotto on vakuudeton laina eli kulutusluotto. Se eroaa kuitenkin yhdellä tavalla merkittävästi normaalista kulutusluotosta. Kulutusluotto on kertalaina, eli se nostetaan yhdellä kertaa tilille. Jos esimerkiksi luottoa haetaan 3000 euroa, maksetaan kulutusluotto 3000 euroa heti tilille. 

Limiittiluotossa puolestaan 3000 euron luottoa ei tarvitse nostaa yhdellä kertaa tilille. Kuten esimerkissä käytiin läpi, luottoa voidaan nostaa pienemmissä erissä tilille. 

Molemmat lainat ovat vakuudettomia, johon ei tarvita muita takaajia lainalle. Kulutusluotto ja limiittiluotto ovat nopeita nostaa tilille ja molemmat ovat hyvin joustavia käyttää. Mikäli lainan nostotarve on heti koko haettava luottosumma, voi normaali kulutusluotto olla fiksumpi valinta. Miksi? Koska kertalainassa eli kulutusluotossa on halvempi kulu kuin limiittiluotossa. 

Limiittiluoton korko ja kustannus 

Limiittiluoton kustannus koostuu nimelliskorosta, nostopalkkiosta ja tilinhoitomaksusta. 

Korkoa maksetaan 4 – 20 % avoimesta lainapääomasta. Lainan koroissa on isoja eroja, mutta nimelliskorko ei ole ainoa kustannus lainassa. Täten pelkkä nimelliskoron vertailu ei paljasta edullisinta luottoa. 

Tilinhoitopalkkio on kiinteä kuukausimaksu, joka voi olla 4 – 12 euroa kuukaudessa. Tilinhoitomaksua maksetaan niin kauan, kun avointa lainaa on jäljellä. Toisin kuin korossa, avoin lainasumma ei vaikuta kulun määrään. Tästä syystä pienissä lainasummissa tilinhoitomaksu voi olla merkittävin kuluerä lainassa!

Limiittiluotosta peritään usein nostopalkkio. Nostopalkkio voi olla 1 – 3% nostetusta lainamäärästä tai minimi euroveloitus. Jos minimiveloitus on korkea, ei lainasta kannata tehdä pieniä nostoja kerralla tilille. Lainan kokonaiskulut selviävät parhaiten vertailemalla lainan todellista vuosikorkoa. Kun vertaat kokonaiskuluja keskenään, otetaan vertailussa huomioon korko, tilinhoitomaksu ja nostopalkkiot.

Limiittiluottoa voi käyttää hyvin joustavasti 

Limiittiluottoa voidaan käyttää mihin vain joustavasti, koska kyseessä on laina ilman vakuuksia. Kun lainassa ei vaadita muita takaajia, voi lainan nostaja valita itse rahan käyttökohteen. 

Suosittuja limiittiluoton käyttökohteita ovat: 

 • Laskujen maksu 
 • Shoppailu
 • Matkustaminen 
 • Luottokorttivelan eräpäivä 
 • Sisustaminen ja kodinkoneet 
 • Harrastukset 

Limiittiluottoa voidaan käyttää vaikka pintaremonttiin, mökin kalusteiden hankintaan tai uuden kodinkoneen ostamiseen. Koska pankki ei voi vaikuttaa rahan käyttökohteeseen, voidaan lainarahalla maksaa mitä vain juoksevia kustannuksia tai investointeja. 

Vakuudeton limiittiluotto kannattaa kilpailuttaa

Limiittiluoton hinta voi vaihdella paljon, joten kilpailuttaminen kannattaa aina. Limiittiluoton kustannukset voivat nousta rahoitusyhtiöissä jopa yli 35%, joten lainaa kannattaa vertailla myös normaaleihin vakuudettomiin kulutusluottoihin. 

Limiittiluoton korkoon vaikuttaa nostettu lainamäärä sekä hakijan tiedot. Sitä suurempa limiiittiluotto voidaan myöntää, sitä alhaisempi hinta limiitille voidaan tarjota. Koska usein limiittiluotto on pieni lainasumma, tyypillisesti 1 000 – 5 000 euroa, voi osa luottotarjouksista olla korkealla todellisella vuosikorolla. 

Kilpailuttamalla ja vertailemalla eri luottotarjouksia saadaan nopeasti selville, mistä pankista tai rahoitusyhtiöstä tarjotaan edullisinta limiittiä käyttöön. 

Löydä edullisin limiittilaina Nordsekin avulla 

Nordsekin avulla voit kilpailuttaa kaikki vakuudettomat lainat 500 – 60 000 eurolle ilman vakuuksia tai takaajia. Limiittiluotto on lainatuote, jossa lainaa ei tarvitse nostaa yhdellä kertaa tilille. 

Limiittiluoton etuina on joustavuus ja pienet nostoerot niille, jotka eivät tarvitse lainaa heti tilille. Toisin kuin normaalissa kulutusluotossa, lainasta voidaan tehdään pieniä satojen eurojen nostoja tilille milloin vain. 

Lainan kustannukset koostuvat korosta, tilinhoitomaksusta ja nostopalkkiosta. Nostopalkkiosta ja tilinhoitomaksusta johtuen todella pienten lainaerien nosto voi olla hyvin kallista, jolloin todellinen vuosikorko voi nousta korkeaksi. 

Limiittiluottoa kannattaa vertailla kaikkien vakuudettomien lainojen kanssa. Kilpailuttamalla Nordsekin avulla lainat voidaan saada jopa yli 30 lainatarjousta vertailtavaksi. Lainojen vertailu on maksutonta ja ei sido mihinkään!

Usein kysyttyä limiittiluotosta

Mikä on limiittiluotto?

Limiittiluotto on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton joustoluotto, jossa lainaa voidaan nostaa tilille sopivissa nostoerissä. Limiittiluottoa myönnetään säännöllisiä tuloja vasten 500 – 10 000 euroa. 

Onko limiittiluotto aina vakuudetonta?

Limiittiluotto on vakuudetonta, joten siihen ei tarvita mitään omaisuutta pantiksi pankille. 

Tarvitaanko lainaan takaajia?

Lainaan ei vaadita muita takaajia, sillä oma henkilötakaus riittää lainalle. 

Paljonko voin saada limiittiluottoa?

Limiittiluoton määrään vaikuttaa hakijan tulot. Tyypillisesti limiittiä myönnetään 500 – 5000 euroa, mutta myös 10 000 euron limiitti on mahdollinen. Isompi lainamäärä kuin 10 000 euroa nostetaan normaalina kulutusluottona. 

Tarkoittaa limiittiluotto ja joustoluotto samaa asiaa?

Limiittiluotto tarkoittaa samaa asiaa kuin joustoluotto, sillä ne ovat vain eri markkinointinimiä limiitille. Molemmat lainatuotteet ovat vakuudettomia lainoja, jotka voi nostaa joustavasti tilille.  

Kuinka haen limiittiä?

1. Täytä lainahakemus
2. Vertaile tarjouksia
3. Allekirjoita sähköisesti lainasopimus 
4. Rahat tilille

Kuinka nopeasti laina maksetaan tilille?

Limiitti voidaan maksaa tilille jopa heti, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen. Usein laina maksetaan samana päivänä tai viimeistään seuraavana päivänä tilille. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.