Lainavertailu 

Julkaistu

Janne Häkkinen

Lainavertailu 2023 – selvitä paras pankki 

Tee kauttamme lainavertailu yli 20 pankin lainatarjouksiin. Tässä vertailussa mukana olevat pankit: 

MkpG0GNfDRprbUESP1Lv2UbnHp3WBgKzMuN0yATT4G8HMBjHpIK2CHTz2w7RO7ixq H0zYEqkLvTaM5QS6smH82kBnyoipOVlMzcMSL 6sF0iJKJRKFSS

Pankkivertailu 

Nordsekin lainavertailun parhaat pankit

Vertaa lainoja ja selvitä sinulle paras pankki vuonna 2023 Nordsekin maksuttoman vertailupalvelun avulla. 

Tässä vielä yhteenvetona vertailumme parhaat pankit eri kategorioille: 

  • Instabank: Paras pankki Trustpilot tähdillä 
  • Aktia: Paras pankki nimelliskoron perusteella 
  • Nordax: Paras pankki 20 – 23 vuotiaille 
  • Bank Norwegian: Paras pankki suurempiin lainoihin 

Huomaa, että parhaan pankin selvittäminen onnistuu parhaiten meidän lainavertailumme avulla. Lainavertailun tulokset ovat pankkien ilmoitettujen tietojen perusteella. 

Pankit antavat aina asiakaskohtaisen lainatarjouksen. Tämä tarkoittaa sitä, että selvität sinulle parhaan pankin parhaiten pyytämällä lainatarjoukset pankista. 

Lue lisää: Kilpailuta pankit 

Nordsekin opas lainavertailuun 

Lainavertailu auttaa selvittämään, mistä pankista tarjotaan sinulle parasta korkoa lainalle. Nordsekin avulla voit tehdä nopean lainavertailun vakuudettomiin lainoihin, jolloin selvität nopeasti yhdellä lainahakemuksella, minkälaista korkoa pankit sinulle tarjoavat. 

Voit käyttää lainavertailu oppaamme vinkkejä myös muihin lainatuotteisiin, kun vertailet itse eri lainatuotteita – esimerkiksi asuntolainaan ja vakuudelliseen lainaan. 

Pankit voivat tarjota sinulle vakuudettomaan lainaan hyvin eri korolla lainaa. Nordsekin lainavertailu oppaan avulla selvität, mikä on sinulle sopivin lainatuote ja pankki. Selvitä meidän lainavertailun avulla, mikä on paras vakuudeton laina

Mikä on lainavertailu?

Lainavertailu tarkoittaa, että järjestät lainat paremmuusjärjestykseen tietyillä parametreillä. Lainavertailun tekeminen kannattaa kaikissa lainatuotteissa, sillä sen avulla voit selvittää parhaan sinulle sopivan lainan

Voit saada vakuudetonta lainaa 1 000 – 60 000 euroa tuloista ja omista tiedoista riippuen. Lainaan voit saada maksuaikaa 1 ja 15 vuoden välillä. 

Nordsek tekee lainavertailun vain vakuudettomiin lainoihin, mutta voit itse vertailla myös seuraavia lainatuotteita, kuten asuntolainaa tai vakuudellista lainaa

Mikä on lainan korko? 

Vakuudettomassa lainassa lainan nimelliskorko alkaa 4% tasolta ja on maksimissaan 20%. Lainan todellinen vuosikorko, joka kertoo kokonaiskustannukset, vaihtelee lainoissa yleensä 5% ja 38% välillä. 

Lainan korkoon vaikuttaa moni asia, josta tärkeimpänä on hakijan omat tiedot. Voit saada matalalla korolla lainaa, kun olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti, sinulla on korkeat tulot ja vain vähän velkaa. 

Lue lisää: Pienikorkoinen laina 

Kiinnitä huomio näihin asioihin lainavertailussa 

Kun etsit parasta lainaa, vertaile seuraavia asioita lainassa. 

Todellinen vuosikorko: lainan todellinen vuosikorko laskee yhteen nimelliskoron, avauspalkkion ja tilinhoitomaksun. Se on nimelliskorkoa parempi mittari lainan hinnasta, sillä todellinen vuosikorko paljastaa lainan kokonaiskustannukset. Sitä alhaisempi lainan kustannus, sitä alhaisemmaksi voit saada lainan kuukausierän. 

Avauspalkkio: Veloitetaanko lainasta avausmaksua? Avauspalkkio on kertamaksu, joka vaihtelee 0 ja 5% välillä noston määrästä. Avauspalkkio voidaan periä joko vähentämällä palkkio nostettavasta lainamäärästä tai lisäämällä palkkio lainapääoman päälle myöhemmin maksettavaksi. 

Suosittelemme välttämään lainoja, jossa on korkea avausmaksu, jollei lainan todellinen vuosikorko ole muita pankkeja edullisempi. 

Lainasumma ja ehdot: Pankit myöntävät vakuudetonta lainaa 1 000 – 60 000 euroa ja maksuaikaa 1 ja 15 vuoden välillä. Voit saada pankeista lainaa vähemmän, kuin olet alunperin hakenut. Näet lainatarjouksesta tarjotun lainasumman, kustannukset ja kuukausierän määrän. Älä nosta lainaa käyttöön, mikäli et pysty maksamaan sitä sovitussa ajassa takaisin. 

Lainan joustot: Lainaan voi saada maksuvapaita kuukausia tai lyhennysvapaata. Tyypillisesti pankit myöntävät vakuudettomaan lainaan 2 – 4 joustokuukautta per kalenteri vuosi. Näet tarjouksesta, minkälaisia joustoja lainaan on mahdollista ottaa. 

Kuka voi hakea lainaa? 

Lainaa myönnetään moitteettomasti raha-asiat hoitaneille, joilla on ikää vähintään 18 vuotta. Voit saada pankista lainaa, kun sinulla on riittävästi palkkatuloja, kotipaikka on Suomessa ja sinulla on puhtaat luottotiedot. Lainan ikäraja vaihtelee pankeissa – suurin osa pankeista pitää ikärajaa 20 – 23 vuoden välillä vakuudettomissa lainoissa. 

Lue lisää: Näitä tietoja pankit tarkistavat lainaa hakiessa

Lainan hakeminen ei sido mihinkään ja on täysin ilmaista. Voit tehdä lainavertailun meidän kauttamme milloin vain, sillä lainan hakeminen onnistuu netissä muutamassa minuutissa. Lainan hakeminen onnistuu ilman liitteitä, joten voit tehdä hakemuksen myös puhelimella missä vain. 

Lue lisää: Lainahakemus nopeasti 

Voit hakea lainaa myös yhdessä toisen rinnakkaishakijan kanssa. Pankit tarjoavat paremmilla ehdoilla lainaa, kun lainaa haetaan yhdessä toisen hakijan kanssa. Tällöin pankit saavat kaksi henkilötakaajaa lainalle, joka vähentää pankin luottoriskiä. 

Lue lisää: https://nordsek.com/lainaa-yhteishakijan-kanssa

Metodologia vertailuun 

Olemme keränneet pankkivertailuun pankkeja, jotka tarjoavat Suomessa aktiivisesti vakuudetonta lainaa. Vertailussa on mukana 12 pankkia, josta tiedot on päivitetty viimeksi 06/2023. Huomaa, että jossain tiedoissa voi olla virheitä. 

Lue lisää meidän yhteistyökumppaneista ja siitä, kuinka me ansaitsemme rahaa välityspalkkioina. 

Lainavertailu eri lainatuotteille 

Tässä lista lainatuotteista, jolle voit tehdä lainavertailun: 

Vertaile lainoja lainalaskurien avulla 

Yhdistelylaina laskuri 

Remonttilaina laskuri

Rahoituslaskuri

Autolainalaskuri

Venelaina laskuri

Asuntolaina laskuri

Mökkilaina laskuri

Yrityslaina laskuri 

Luottokortti laskuri 

Joustoluotto laskuri 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.