Lainaa yrittäjälle  

Julkaistu

Janne Häkkinen

Laina yrittäjälle

Hae lainaa yrittäjälle milloin vain nopealla Nordsekin lainahakemuksella. Lainaa yrittäjälle voi saada nopeasti pankista tai rahoitusyhtiöistä ilman vakuuksia.

Laina yrittäjälle voidaan tehdä kahdella eri tavalla. Joko yrittäjä voi hakea normaalia vakuudetonta kulutusluottoa henkilökohtaiseen käyttöön, jolloin lainasummat ovat 1 000 – 60 000 euroa tuloista riippuen. 


Toinen vaihtoehto on hakea lainaa suoraa yrittäjän yritykselle, jolloin yrittäjä toimii lainan takaajana. Jos laina nostetaan suoraan yritykselle, ei lainaa voida käyttää henkilökohtaiseen käyttöön – jollei kyseessä ole yrittäjän oma palkanmaksu. Yrityslainaa voi saada 1 000 – 350 000 euroa ilman vakuuksia. 

hae yrityslainaa

Näin haet yrittäjälainaa 

 1. Täytä verkkohakemus 

Lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään. Nopea verkkohakemus muutamassa minuutissa ilman liitteitä. 

 1. Vertaile eri tarjouksia 

Voit verrata vakuudettomia lainatarjouksia nopeasti, sillä pankit voivat antaa lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

 1. Rahat tilille 

Maksu tilille viimeistään kahdessa arkipäivässä siitä, kun lainasopimus on allekirjoitettu. 

Mihin vakuudetonta yrittäjä lainaa voi käyttää? 

Yrittäjä laina on vakuudeton yrityslaina, jota voi saada liikevaihdosta riippuen jopa 350 000 euroon asti. Yrittäjä lainaan voi saada maksuaikaa 6 – 36 kuukautta. Lainasumma voi vaikuttaa myös tarjottuun maksuaikaa, sillä suurempaan lainaan tarjotaan pidempiä maksuaikoja. 

Yrittäjä lainaan ei tarvitse vakuuksia, joten lainaa voi käyttää joustavasti mihin vain yritystoiminnan edistämistä varten. 

Suosittuja käyttökohteita yrittäjän lainaan ovat:

 • Henkilöstökulut 
 • Markkinointi
 • Varasto 
 • Koneet ja laitteet
 • Kalusto ja autot 
 • Liiketilat 

Voit selvittää Nordsekin avulla nopeasti, mistä rahoitusyhtiöstä tai pankista tarjotaan yrittäjälle sopivinta rahoitusta. 

Yrittäjälaina nopealla verkkohakemuksella 

Yrittäjälaina on nopeasti haettavissa tilille, sillä lainapäätös saadaan tehtyä usein samana arkipäivänä tai jopa tunnissa. Lainaa varten rahoittaja tarvitsee seuraavia tietoja: 

 • Yrityksen liikevaihto
 • Tase ja tulos 
 • Yrityksen y-tunnus ja perustiedot 
 • Yrittäjän perustiedot ja henkilötunnus 

Yrittäjälaina voidaan maksaa tilille jopa samana päivänä tai seuraavana siitä, kun lainasopimus on allekirjoitettu. Näin yrittäjälle myönnettävää lainaa voidaan nostaa käyttöön myös kiireellisiin rahan tarpeisiin. 

Kenelle lainaa myönnetään? 

Yritysrahoitusta voidaan myöntää pk-yritykselle, jolla on seuraavat tiedot kunnossa: 

 • Ei maksuhäiriömerkintää tai trattaa päällä 
 • Liikevaihtoa yli 10 000 euroa 
 • Takana vähintään yksi tilikausi 
 • Yrittäjällä puhtaat luottotiedot
 • Kotipaikka Suomessa

Lainapäätös on aina asiakaskohtainen, joten selvität helpoiten yritykselle tarjottavan rahoituksen suuruuden lainatarjouspyynnön avulla. 

Lainan hakeminen ei sido mihinkään

Voit hakea lainaa milloin vain, sillä lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään. Lainaa voidaan hakea myös silloin, kun ei ole varmuutta lainan saannista. 

Kilpailuttamalla lainantarjoajat saadaan nopeasti selville, mistä lainaa yrittäjälle saadaan parhailla ehdoilla. Lainan hinta voi koostua koron lisäksi muista kuluista, joten kokonaishintaa on parasta vertailla keskenään – ei pelkkää korkoa. 

Lainaa yrittäjälle myös lyhytaikaiseen tarpeeseen 

Lyhytaikaista lainaa voidaan tarjota pk-yrityksille, sille vakuudettoman lainan voi maksaa milloin vain pois. Lainaa myönnetään normaalisti yrityksille 6 – 36 kuukauden maksuajalla, joten se sopii hyvin lyhytaikaisiin lainatarpeisiin. 

Lyhytaikaisella yrityslainalla voidaan maksaa juoksevia menoja, erääntyneitä laskuja ja saada joustoa kassanhallintaan. Kun yrityksellä oma rahatilanne paranee, voidaan lyhytaikainen laina maksaa pois etuajassa luotonantajalle. 

Kilpailuta yrittäjälainat heti 

Yrittäjälle myönnettävää luottoa voi saada pankista ja rahoitusyhtiöistä kahdella eri tavalla. Yrittäjä voi hakea normaalia kulutusluottoa pankista, jolloin yritykselle ei myönnetä lainaa – vain pelkästään yrittäjälle. 

Toinen vaihtoehto on hakea vakuudetonta yrityslainaa, jossa yrittäjä toimii takaajana. Tällöin lainaa voidaan saada liikevaihdosta riippuen 1 000 – 350 000 euroa. 

Lainaa yrittäjälle voidaan saada, kun hakijalla on puhtaat luottotiedot. Yrityksen liikevaihto ja maksuhistoria vaikuttavat siihen, voidaanko lainaa antaa ja kuinka paljon. 

Yrittäjä lainat on hyvä kilpailuttaa, sillä lainan hinnoissa on suurta vaihtelua. Nordsekin avulla voit selvittää nopeasti, mistä löytyy sopivin ja edullisinta lainaa yrittäjälle! 

Usein kysyttyä yrittäjä lainoista 

Voiko yrittäjä saada lainaa?

Yrittäjä voi saada lainaa yritykselle tai myös henkilökohtaiseen käyttöön. Vakuudeton yrityslaina myönnetään pk-yritykselle, kun yrittäjä toimii lainan takaajana. Yrittäjä voi hakea myös normaalia kulutusluottoa, sillä pankit antavat lainaa myös yrittäjille.

Mistä yrittäjän kannattaa hakea lainaa?

Yrittäjän kannattaa kilpailuttaa lainahakemukset Nordsekin avulla, sillä yhdellä lainahakemuksella voidaan saada kymmeniä lainatarjouksia. Lainan kilpailuttaminen kannattaa, sillä voit saada parempia korkotarjouksia vertailupalvelussa. 

Onko laina yrittäjälle ilman vakuuksia?

Yrittäjälle tarjotaan lainaa vakuudettomana, joten mitään vakuuksia lainaan ei tarvita. Yrittäjälainaan riittää yrittäjän oma henkilötakaus. 

Paljonko lainaa voidaan tarjota yrittäjälle?

Yrittäjä voi saada lainaa 1 000 – 350 000 euroa riippuen yrityksen liikevaihdosta. Jos yrittäjä hakee lainaa omaan käyttöön, voi yrittäjä saada kulutusluottoa pankista maksimissaan 60 000 euroa. 

Mihin käyttötarkoitukseen yrityslainaa voi saada?

Yrityslainaa voidaan käyttää joustavasti mihin tahansa yritystoiminnan edistämiseen. Suosittuja käyttökohteita yrityslainalle ovat markkinointi, liiketilojen vuokraus, koneet ja laitteet, laskujen maksu, auton hankinta ja varaston kasvattaminen. 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.