Joustorahoitus 

Viimeksi päivitetty

Janne Häkkinen

Joustorahoitus pankista edullisesti 

Joustorahoitus on pankin tai rahoitusyhtiön tarjoama vakuudeton limiittiluotto, johon ei tarvitse takaajia tai vakuuksia. Joustorahoitusta voi saada 500 – 10 000 euroa. 

Rahoitus kannattaa kilpailuttaa Nordsekin lainavertailun avulla, jolloin eri joustorahoituksen tarjoajat kilpailutetaan yhdellä lainahakemuksella. Parhaimmillaan voit saada jopa yli 30 rahoitustarjousta katsottavaksi. 

Joustorahoitusta saa edullisimmin pankista. Pankkien hinnoittelu vaihtelee, sillä lainatarjous on asiakaskohtainen. 

Hae näin joustorahoitusta

 1. Hae lainaa Nordsekiltä 

  Lainahakemuksen avulla kilpailutat joustorahoitukset ja normaalit kulutusluotot nopealla verkkohakemuksella. Hakeminen vie vain muutaman minuutin. 

 2. Vertaile lainan kustannuksia

  Vertaa lainan kokonaiskuluja ja todellista vuosikorkoa keskenään. Nimelliskorko ei paljasta suoraan edullisinta lainatarjousta. 

 3. Hyväksy edullisin joustorahoitus tarjous 

  Paras joustorahoitus on se, jossa on alhaisimmat kulut. Voit allekirjoittaa omilla verkkopankkitunnuksilla lainasopimuksen. 

 4. Rahat tilille  

  Maksu tilille heti tai seuraavana päivänä siitä, kun lainasopimus on allekirjoitettu. Isompaan lainasummaan pankit vaativat vielä liitetietoja hakijasta. 

Joustorahoitus tiivistettynä 

Lainasumma: 500 – 10 000 euroa 

Laina-aika: 3 – 10 vuotta 

Takaisinmaksu: kuukausittain

Nimelliskorko: 4 – 20 % vuodessa 

Tilinhoitomaksu: 5 – 12 euroa / kuukausi 

Nostopalkkio: 0 – 3 % noston määrästä

Todellinen vuosikorko: 8 – 38%  

Joustorahoitus on limiitti ilman maksukorttia 

Joustorahoituksesta käytetään myös termiä joustolaina tai limiittiluotto ja ne tarkoittavat samaa asiaa.  Käytännössä joustorahoitus on sama asia kuin luottokortin luotto-ominaisuus – ilman korttia. 

Joustorahoituksessa tehdään nosto omalle pankkitilille silloin kuin halutaan. Ainoana rajoitteena on limiitti raja, joka määrittää maksimi lainamäärän. Jos esimerkiksi joustorahoitukseen on annettu 5000 euron limiiittiraja, ei rahoitusta voida nostaa enempää tilille. 

Joustorahoitusta maksetaan takaisin minimi maksuerän mukaan, joka on määritelty luottosopimuksessa. Lisäksi lainaan voi saada maksuvapaita kuukausia. 

Kun joustorahoitusta maksetaan takaisin pankille, vähenee avoin lainasaldo pankille. Tällöin limiittiä voidaan nostaa takaisin omille tilille myöhemmin. Koska laina on vakuudetonta ja siihen ei tarvita takaajia, sopii joustorahoitus hyvin monenlaiseen rahoitukseen. 

Joustorahoituksen hinnoittelu ja korko 

Joustorahoituksen hinta koostuu nimelliskorosta, tilinhoitomaksusta ja nostopalkkiosta.

Lainan korko voi vaihdella 4 – 20 % välillä. Korkoa maksetaan aina avoimelle lainapääomalle. Nimelliskorko on vain yksi osa lainan kustannusta, joten pelkkä korko ei paljasta edullisinta joustorahoitusta. 

Tilinhoitomaksu vaihtelee 5 – 12 euron välillä kuukausittain. Tilinhoitomaksu on kiinteä kuukausimaksu, johon ei vaikuta avoinna oleva velkamäärä. Kun avointa velkaa on vähän jäljellä, voi tilinhoitomaksu olla suurempi kuin lainan korko. 

Nostopalkkio peritään jokaisesta nostosta, joka tehdään tilille. Usein nostopalkkio on tietty prosenttiosuus noston määrästä, jossa on minimi euromääräinen veloitus. Nostopalkkion osuus voi olla lainassa merkittävä ja jossain lainoissa jopa nimelliskorkoa korkeampi. 

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon koron, tilinhoitomaksun ja nostopalkkion. Se on parempi mittari lainan hinnasta kuin yksittäinen muu tunnusluku.  

Joustorahoitus kannattaa kilpailuttaa 

Joustorahoitus kannattaa kilpailuttaa Nordsekin avulla, jolloin vertailuun voidaan saada jopa yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Koska joustorahoituksen hinnoissa on suuria eroja, kannattaa kokonaiskuluja verrata keskenään huolella. 

Joustorahoituksen hinnassa vertailu kannattaa tehdä todelliselle vuosikorolle, sillä eri luotonantajat voivat muodostaa lainan hinnan hyvin erilailla. Vaikka usein nimelliskorko on merkittävin kuluerä, voi toiset hinnoitella lainan nosto palkkioiden kautta. 

Lainavertailu on maksutonta ja ei sido mihinkään, joten se sopii myös tilanteisiin, jossa rahoituksen nosto ei ole välttämätöntä. Voit kilpailuttaa Nordsekin avulla maksutta kaikki vakuudettomat lainat 60 000 euroon asti. 

Käytä rahoitusta joustavasti 

Nimestä arvaten joustorahoitus on hyvin joustava ja nopea lainatuote. Lainaa voidaan nostaa ja käyttää mihin tahansa, sillä lainassa ei ole vakuuksia. Yleisiä joustorahoituksen käyttökohteita ovat: 

 • Erääntyneet laskut 
 • Shoppailu verkossa tai kivijalassa 
 • Matkustaminen 
 • Luottokorttivelan eräpäivä 
 • Harrastukset 
 • Kodinkoneet ja kalusteet 
 • Remontti kotiin 

Suurempia lainasummia varten joustorahoitus ei välttämättä ole paras lainatuote. Esimerkiksi remonttilainaa kannattaa nostaa usein normaalina kulutusluottona, jossa korko on usein joustorahoitusta edullisempi. 

Kuka voi saada joustorahoitusta?

Pankit myöntävät joustorahoitusta vähintään 20 vuotiaille, jolla on säännöllisiä tuloja ja puhtaat luottotiedot. Hakijan kotipaikka on oltava Suomessa ja tulojen määrä on oltava riittävä suhteessa velan määrään. 

Säännöllisiksi tuloiksi pankit laskevat palkkatulot ja eläketulot. Osa rahoitusyhtiöistä voi tarjota pienen joustorahoitus määrän myös ansiosidonnaiselle, mutta yleensä palkkatulot ja eläketulot ovat ainoa laskettava tulonlähde. 

Pääomatulot eivät vaikuta paljoa luotto arvioon, sillä pankin analyysissa ne eivät ole säännöllisiä tuloja. Kuka tahansa voi hakea lainaa, sillä hakeminen on maksutonta eikä sido mihinkään. 

Kenelle joustorahoitus sopii? 

Joustorahoitus on sopiva lainatuote, kun rahoitustarve on pieni ja jatkuva. Joustorahoitus eroaa normaalista kulutusluotosta juuri lainan nostamisessa – sitä ei tarvitse nostaa kerralla tilille. Siksi se sopii niille, joilla lainatarpeet yhdellä kertaa ovat pieniä. 

Toisaalta joustorahoitus sopii kuluttajalle, jolla tulee toistuvasti lainatarpeita. Joustorahoitus voi toimia ns. varakassana tuomaan joustoa arkeen. Se sopii myös esimerkiksi freelancer-yrittäjälle, jolla tulot voivat vaihdella kuukausittain merkittävästi. 

Joustorahoitus ei sovi suurempiin nostomääriin, sillä sen kulut ovat usein normaalia kulutusluottoa suuremmat. Tällöin kannattaa nostaa pankista mieluummin normaali kulutusluotto. 

Joustorahoitus, kulutusluotto vai luottokortti? 

Joustorahoitus sopii kuluttajalle, jolla on jatkuvia pieniä lainatarpeita. Tällöin joustorahoitus toimii hyvänä joustoelementtinä arjessa. 

Pankin kulutusluotto sopii kuluttajalle, joka tarvitsee kerralla isomman lainasumman käyttöön. Esimerkiksi remontti ja auton hankinta kannattaa nostaa normaalina vakuudettomana lainana. 

Luottokortti toimii joustorahoituksen tavoin. Erona normaaliin joustorahoitukseen on se, että luottokortissa on käytössä maksukortti. Lisäksi luottokortilla maksamiseen sisältyy valmiiksi erilaisia vakuutuksia, jotka tuovat turvaa verkossa ostamiseen ja matkojen varaamiseen. 

Käytännössä pienempiä ja jatkuvia nosto tarpeita varten kannattaa ottaa joustorahoitus tai luottokortti – kun taas suurempaan luottomäärän aina normaali kulutusluotto. 

Mikäli joustorahoituksen hinta on sama tai kalliimpi kuin luottokortin, voi luottokortin valinta olla parempi. Miksi? Koska luottokortissa on sama luotto-ominaisuus, mutta siihen sisältyy vakuutuksia mm. verkko shoppailuun ja matkailuun. 

Usein paras lainatuote on se, jossa on alhaisin todellinen vuosikorko. Mikäli pieni lainasumma tarvitaan kerralla käyttöön, kannattaa hakea pankista normaalia kulutusluottoa joustorahoituksen sijaan. 

Halvin joustorahoitus Nordsekin avulla 

Joustorahoitusta myöntävät Suomessa pankit ja rahoitusyhtiöt 10 000 euroon asti. Lisäksi vertailuun voidaan ottaa kaikki vakuudettomat lainat, jota voi saada jopa 60 000 euroon asti. 

Joustorahoitus on limiittiluotto, jossa saldoraja määrittää suurimman lainamäärän. Luottoraja käytännössä määrittää, mihin asti lainan nostoja voidaan tehdä. 

Luottoraja ja hinnoittelu määritellään luottosopimuksessa. Lainan hinnoissa on isoja eroja. Lisäksi pankit hinnoittelevat hyvin eri tavoin lainat. Toinen pankki voi periä suurimman osan hinnasta nimelliskoron kautta, toinen nostopalkkion avulla. Vertailemalla todellista vuosikorkoa saadaan aidosti halvin joustorahoitus selvitettyä nopeasti. 

Joustorahoitusta kannattaa vertailla muihin vakuudettomiin lainoihin, sillä lainojen suurimmat erot liittyvät aina hintaan. Normaali kulutusluotto voi olla järkevämpi valinta, mikäli korko on edullisempi. 

Selvität halvimman joustorahoituksen ja kaikki vakuudettomat lainat nopeasti Nordsekin avulla. Kilpailuttamalla pankit Nordsekin kautta voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta katsottavaksi. 

Usein kysyttyä joustorahoituksesta

Mihin joustorahoitusta voidaan käyttää?

Päätät itse mihin lainaa käytetään, sillä laina on vakuudetonta. Joustorahoitusta voidaan nostaa joustavasti vaikka laskujen maksuun, matkusteluun, kodinkoneiden ostoon tai verkko-ostoksiin. 

Kuka voi saada joustorahoitusta?

Pankit myöntävät joustorahoitusta vähintään 20 vuotialle, jolla on puhtaat luottotiedot ja riittävästi säännöllisiä tuloja. Lainaa voi hakea kuka tahansa, sillä lainan hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään. 

Paljonko voin saada joustorahoitusta?

Joustorahoitusta myönnetään 500 – 10 000 euroa tuloista riippuen. Mikäli luottotarve on yli 10 000 euroa, kannattaa joustorahoituksen sijaan nostaa normaali kulutusluotto, jota voidaan myöntää 60 000 euroon asti. 

Onko joustorahoitus vakuudetonta lainaa? 

Joustorahoitus on vakuudetonta lainaa, eikä siihen tarvita takaajia. Lainaa varten riittää hakijan oma henkilötakaus. 

Miten joustorahoitus eroaa kulutusluotosta?

Joustorahoitus ja kulutusluotto on molemmat vakuudettomia lainoja. Normaali kulutusluotto nostetaan yhdellä kertaa tilille. Joustorahoituksessa annetaan luottoraja, jonka puitteissa lainaa voidaan nostaa tilille myös pienissä erissä. 

Onko joustorahoitus sama asia kuin joustoluotto?

Joustorahoitus ja joustoluotto ovat samoja asioita. Joustoluoton lisäksi voidaan puhua termeillä saldolimiitti, tililuotto, limiittiluotto ja limiitti.

Miksi vakuudeton laina kannattaa kilpailuttaa?

Lainat kannattaa aina kilpailuttaa, sillä sen avulla voidaan säästää merkittävästi kuluissa. 

Kilpailuttamalla vakuudettomat lainat Nordsekin kautta voidaan saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta katsottavaksi. Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu on maksutonta ja lainan hakeminen ei sido mihinkään.

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.