Vältä näitä virheitä pikalainassa  

Janne Häkkinen

Pikalainan nostaminen tilille voi olla fiksu valinta, kun tarvitset arjessa joustoa ja sinulle on nopea lainantarve. Kuitenkin moni nostaa turhaan kallista pikalainaa kiireessä tilille, jolloin käyttöön otetaan erittäin kallis lainatuote. 

Yleisiä virheitä pikalainan nostossa on valita liian kallis laina, ei tehdä kilpailutusta, ottaa liian suuri laina tilille sekä vertailla vääriä asioita. Käymme tässä artikkelissa lyhyesti läpi, kuinka löydetään itselle sopiva pikalaina ja voidaan välttää turhia virheitä lainaa hakiessa. 

Pikalaina on nopea lainatuote 

Pikalainan suurimmat hyödyt liittyvät nopeuteen ja joustavuuteen. Lisäksi pikalaina pankista voi olla edullinen rahoitusmuoto, joten se voi olla fiksu tapa rahoittaa eri investointeja. 

Yleensä pikalainaa nostetaan käyttöön nopeaan rahantarpeeseen. Koska lainassa ei ole vakuuksia, voidaan lainahakemus tehdä muutamassa minuutissa. Hakemusta varten lainanhakijan tulee ilmoittaa perustiedot itsestä ja lainatarpeesta. 

Lainapäätös pankista saadaan nopeasti, sillä pankki tekee usein alustavan lainapäätöksen heti. Vakuuksien arviointi vie pankilla aina paljon aikaa – koska pikalainassa ei vakuuksia vaadita, voidaan luottopäätös tehdä automaattisesti. 

Pikaluoton voidaan maksaa tilille jopa samana päivänä. Näet lainatarjouksesta, kuinka nopeasti eri pankit maksavat lainan tilille. Tyypillisesti laina voidaan maksaa tilille 1 – 2 arkipäivässä, joten se sopii myös hyvin nopeisiin rahan tarpeisiin. 

Pikalaina voi olla kallis lainatuote rahoitusyhtiöstä ilman vertailua 

Pikalainaa ei kannata yhdistää perinteiseen pikavippiin, jossa lainan korko voi olla jopa sata prosenttia tai useita kymmeniä prosentteja. 

Pikalainojen hinnoissa on isoja eroja. Tyypillinen virhe lainaa hakiessa on nostaa laina ensimmäisestä paikasta, joka löydettiin antamaan lainaa. Tällöin lainan hinta voi olla tarpeettoman suuri, jolloin maksat samasta lainatuotteesta paljon kalliimpaa hintaa. 

Pikalainojen korkoa kannattaa aina vertailla ennen lainapäätöksen tekoa. Paras tapa vertailla lainojen korkoa on kiinnittää huomioita todelliseen vuosikorkoon, joka ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset. 

Kilpailuttamalla eri nopeat lainantarjoajat voidaan saada nopeasti selville, mistä löytyy edullisin pikalaina. Pikalainan koron voi saada jopa 4% vuositasolle, jossa normaali vaihteluväli on 4 – 20 %. 

Yleisimpiä virheitä lainaa nostaessa 

Tässä yleisimmät virheet, mitä lainanhakijat tekevät pikalainaa nostaessa:

  1. Kalliin lainan nostaminen ensimmäisestä paikasta 

Moni nopeasti rahaa tarvitseva voi hakea lainaa ensimmäisestä paikasta, johon törmätään. Usein tällöin lainan korko voi olla tavattoman suuri, jolloin lainasta maksetaan turhaa ylimääräisiä kuluja. 

Kannattaa muistaa, että käytännössä kaikki vakuudettomat pikalainat ovat samanlaisia muilta ominaisuuksiltaan kuin hinnassa. Siksi lainojen hintaa kannattaa vertailla Nordsekin nopealla verkkohakemuksella ennen päätöstä. 

  1. Ei tehdä vertailua lainan hinnasta 

Moni muistaa vertailla hintoja autoa ostaessa tai sähkösopimuksen tekemisessä. Silti moni kuluttaja unohtaa vertailla lainan hintaa ennen päätöksen tekoa! Nordsekin maksuttoman lainavertailun avulla kuluttaja voi nopeasti selvittää, mistä pankista tarjotaan edullisinta korkoa. 

Nopea laina voi olla myös edullinen, kun lainan muistaa kilpailuttaa. Tärkeintä on vertailla lainoissa kokonaiskuluja, jolloin selvität aidosti edullisimman tarjolla olevan lainatuotteen. Todellinen vuosikorko on paras mittari, kun halutaan selvittää todellisesti halvin laina. 

  1. Lainaa nostetaan liian suuri summa 

Jos lainaa nostetaan liian suuri summa käyttöön, voi lainan takaisinmaksu aiheuttaa ongelmia. Ennen lainan nostamista on hyvä tehdä huolella budjetointi ja arviointi omasta taloudellisesta tilanteesta 

Lainaa ei kannata nostaa tilille tiettyä summaa vain sen takia, että pankit myönsivät niin suuren lainan käyttöön. Mieluummin kannattaa nostaa pikalainaa hieman pienempi summa – ja nostaa vaikka myöhemmin lisää lainaa tarvittaessa. 

Nostettu laina on aina maksettava takaisin. Jos epäilet lainaa nostaessa omaa maksukykyä lainan takaisinmaksulle, ei lainaa kannatta nostaa käyttöön. 

  1. Lainahakemus täytetään puutteellisesti 

Virhe hakemuksessa voi johtaa hylättyyn luottopäätökseen. Tällöin voi olla, ettet saa edullisista pankeista lainatarjouksia ollenkaan. 

Ennen lainahakemuksen lähettämistä on hyvä aina varmistaa vähintään yhden kerran kaikki vastaukset. Erityisesti kannattaa tarkistaa, että omat henkilötiedot, palkkatulot ja yhteystiedot on oikein ilmoitettu. 

Lainan korko kannattaa aina kilpailuttaa

Lainan korko on fiksua kilpailuttaa Nordsekin avulla, jolloin voit saada nopeasti lainatarjouksia jopa yli 30 pankista ja rahoitusyhtiöistä. 

Kilpailuttamalla lainan koron varmistat, että: 

  • Saat maksutta selvitettyä jopa yli 30 luotonantajan lainatarjoukset
  • Selvität nopeasti edullisimmat korkotarjoukset 
  • Voit saada useita edullisia pikalaina tarjouksia 

Nopea pikalaina kannattaa nostaa edullisesti, vaikka ajatuksena olisi nostaa laina nopeasti käyttöön ja vain lyhyeksi aikaa. Myös lyhytaikainen laina kannattaa kilpailuttaa, sillä lainojen hintaerot voivat olla suuria lyhytaikaisissa lainoissa! 

Pikalainojen suurin ero hinnassa 

On hyvä muistaa, että suurin ero vakuudettomissa lainoissa on hinta, sillä kaikki vakuudettomat pikalainat ovat nopeita, joustavia ja helppoja nostaa tilille. 

Koska laina on vakuudetonta, voit itse päättää lainan käyttökohteen. Pikalainaa voidaan nostaa esimerkiksi laskujen maksuun, auton hankintaan tai loma matkaa varten. 

Koska hinta on suurin ero eri pikalainojen välillä, kannattaa vertailussa keskittyä lainan hintavertailuun. Vertailemalla todellista vuosikorkoa voidaan nopeasti löytää, mistä pankista tarjotaan sinulle edullisinta pikalainaa heti käyttöön! 

Pikalaina turvallisesti Nordsekin avulla 

Voit kilpailuttaa Nordsekin kautta maksutta kaikki vakuudettomat pikalainat 500 – 60 000 eurolle. 

Lainan kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, joten voit hakea lainaa myös silloin, kun lainatarve ei ole varmaa.

Nordsekin avulla voit maksutta vertailla jopa yli 30 luotonantajan lainatarjoukset. Saat heti katsottavaksi ensimmäiset lainatarjoukset, sillä pankit tekevät lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. 

Kilpailuttamalla pikalainat varmistat, että sinulla on edullisin saataville oleva rahoitus käytössä nopeaan rahan tarpeeseen! 

Kirjoittaja - Janne häkkinen

Janne on rahoitusalan ammattilainen, joka kirjoittaa laina-aiheista Nordsekin kotisivuilla ja blogeissa. Janne on työskennellyt yli 10 vuotta rahoitusalalla ja tutustunut hyvin erilaisiin pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamiin lainatuotteisiin. Työstä tuttuja tuotteita ovat mm. kulutusluotot, vakuudettomat lainat, erilaiset vakuudelliset lainat, yrityslainat ja asuntolainat.

Lisäksi Jannella tuttuja ovat eri korkotermit ja pankkien käyttämät laskenta tavat ja riskienhallinta. Janne asuu pääkaupunkiseudulla ja hänen kiinnostuksen kohteiksi raha-asioiden lisäksi kuuluvat moottoriurheilu, veneily ja kalastus. Jannen perheeseen kuuluu vaimo, lapsi ja koira.